Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kavinton

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
István nem érti, és igazából mi sem, miért kell 5 oldalon keresztül taglalni, hogy 2996 forint a kukadíj? Megérkezett az új "fogyasztóbarát" számlánk (azaz 3 oldalnyi számla, mellékelve) a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt-től, 2,996.-Ft összegről, 3db, azaz három darab A4…..
Az állam  engedélyezze, vagy kötelezze a Főtávot az egyéni emberek (lakások) "kiugrásának" lehetőségére, egyéni mérőórák felszerelésére, ahogy az a vízóráknál lehetséges. *** Külföldön dolgozok, és van egy lakásom, amely távfűtéses. Miért nem adom ki? Mert nem…..
Visszamenőlegesen emelt árat az E.on, avagy számlázott ki utólag egy február óta tévesen elszámolt tételt. Ilyen is van? Realizálódnának lassan a karácsonyi ajándékok? Más is kapott ilyet? A minap érdekes borítékot véltem felfedezni a postaládában, egy E.ON-os borítékot,…..
Robinak nem sikerül kifizetnie lakása előző tulajdonosának tartozását a Vízműveknek, mert a behajtók 7 hónapja nem bírják átírni a nevére a számlát: Tisztelt Vízművek, Csatornázási Művek! Ezúton szeretnék panaszt tenni a Díjbeszedő "ártó" ellen! Kikérem…..
A MÁV-videóban oly sokat emlegetett Völner Pál, a fejlesztési minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy nincs szükség parlamenti vizsgálatra az internetre feltett szakszervezeti videó miatt, mert "ha…..
Már postán vannak a negyedik nemzeti konzultáció kérdőívei, hamarosan mindenki megkapja a borítékot a kérdésekkel.A korábbi konzultációkon az íveken egy egyedi kód volt található, amely össze volt kapcsolva a címzettel, így ha visszaküldted, akkor bekerülél a Nagy…..
kavinton 2012.05.30 17:57:00
@dr. Bubó: Köszönöm a pontosítást, így tényleg jobb. :)
Amúgy kb olyat akartam eredetileg írni, hogy ezek nem is kérdések, hanem felvetések, amikre előredefiniált, a könnyebb adatfeldolgozást segítő választási lehetőségeket adnak. Így ez a paraszt vakításon túl a már meghozott, de le nem kommunikált döntések utólagos magyarázata, semmi több. Ebben semmi régi beidegződés nincs, mint ahogy OV nyilatkozott, igaz nem kimondottan rólam, de a célzást értettem...
Bár jobban átolvasva ezeket az "izéket", bármelyik lehetőség mellett vannak érvek és ellenérvek. Igaz a megoldás sokkal egyszerűbb és jobb is erre az egész válságosmentsükmegamunkahelyetésteremtsünkújakatlegyenjólét baromkodásra.
A nyúlon túl Mz: Erdőnjárós 2012.05.14 19:19:00
kavinton 2012.05.16 18:30:25
Vallásomat tekintve keresztény vagyok, Római katolikus. Nem kaptam vallásos nevelést, mégis tudom miről szól a Biblia, ismerem a keresztény liturgiát. Ennek ellenére nem hiszek Istenben, és pláne nem félem őt. De valahogy csak felnőttem így is olyan szellemben, ami lehetővé…..
kavinton 2011.12.14 12:39:47
"vallási, világnézeti információkat tárgyilagosan, sokoldalúan kell közvetíteniük, tiszteletben tartva a gyermek, a tanuló, a szülő, a pedagógus vallási, világnézeti meggyőződését..."
Ez még akár jól is elsülhet. Ha pl a vallási információkat sokoldalúan kell közvetíteni, akkor a keresztény egyház igen nagy bajba kerül. Nem csak kerülhet, de kerül is. Tételezzük fel szóba kerül Jézus, mint elsődleges egyházi szimbólum és középpont. (Ne imádjatok bálványokat... Hehehehehehe) Tehát ebben az esetben arról is beszélni kell, hogy Jézus valójában a nap (mint bolygó) megszemélyesítése, valamint az is, hogy a történelemben ugyan "volt" valaki aki akkor és azon a területen élt mint Jézus, ráadásul utazó és történetíró létére "írt" jézusról. Igaz ez a személy csak és kizárólag az egyház feljegyzéseiben létezik máshol nem. Erre a személyre szeretnek hivatkozni az egyház berkeiben, bár magát a személyt az egyház hozta létre Jézus létezésének igazolására. Ezért nincs a valós történelemben semmi nyoma Jézusnak. Kb így lenne tárgyilagos az oktatás, de ez a tanulók közt megbúvó keresztény gyermek vallási meggyőződését mennyire tartaná tiszteletben? Meg ehhez hasonlók. Pl miért van pl a bibliában olyan történet, ami több ezer évvel korábbi nap központú vallásban is központi történet csak más nevekkel. Tudom tudom, az az ördögtől való. A bibliai történet az igaz és istentől való. :) Szóval ez még jól is elsülhet.
Matolcsy nem szereti a számokat. Nem használja, nem dolgozik vele, igazából egyik száma sem jön be, ez már számtalanszor bebizonyosodott. Gyuri beláthatta, hogy ez így nem állapot, ez így nem mehet tovább, mivel úgy döntött a kormány, hogy létrehozza a Nemzeti Stratégiai és…..
Vastagbőr Felvilágosít a PSZÁF 2011.10.19 09:31:00
Ismét közszolgálati szerepet látunk el, mert az államadósság, a devizahitelek, az IMF, Brüsszel, a kommunisták, stb. elleni harcban minden töltény számít. Tehát (kiemelések tőlem): "A lakosság pénzügyi kultúrájának és tájékozottságának fejlesztése céljából a…..
kavinton 2011.10.19 13:36:44
@Ironfist: Eh. Most egy kicsit szakadjunk el attól, hogy szar a fizetés (nem csak a tiéd, az enyém momentán az átlag fizetés felét sem éri el, de képes vagyok ezt a fájó momentumot félretenni, ha azt szeretném megérteni miért is ennyi). A pénzügyi rendszer nem a fizetésekről szól, hanem a pénz keletkezéséről és annak kvázi áramlásáról, ebbe a fizetések szinte semmit nem nyomnak a latba. Magát a pénzt mint szimbólumot kellene megérteni.
kavinton 2011.10.19 13:41:51
@Jurganov: Ezt így nem akartam leírni, mert engem is Kertészhez hasonlítottak volna.
Bár én inkább azt mondom, hogy az ember egy csicska faj, aminek a tagjai vagyunk mi Magyarok...
Ha erre ráhúzzák rá azt amit Kertészre :)
Vastagbőr Emléktöredékek 2011.09.17 09:01:00
Szombat reggeli válogatás kommentár nélkül. Csak úgy, mementónak.   Fónagy János: "Ha az üzemanyag ára emelkedik, akkor minden szolgáltatás és áru ára is emelkedni fog ennek következtében - jegyezte meg a fideszes honatya, kiemelve: ez pedig kevesebb fogyasztással jár,…..
kavinton 2011.09.18 06:41:31
@Ibrahim a tevehajcsár: pontosan. Ez a baj. Nem rajtunk múlik. De pont itt lehet megfogni ezt a rosszul működő rendszert. Eddig birka módon ha valaki felállt egy hordóra és hangzatos monológokat mondott elfogadtuk. Ennek legyen vége.
Erővel, mint a történelem mutatja, a rendszert megtörni nem lehet. Taktikát kell váltanunk. Nem szónokok hangját követni, hanem elkezdeni megtervezni az életünket.
Itt van nekünk ez a alulbecsült internet. Félnek is tőle rendesen a rendszer támogatói. Ezt kell kihasználni. Az ilyen blogok csak arra jók, hogy szórakozásként elolvassuk jól felháborodjunk és ha már kitomboltuk magunk süppedjünk vissza a székbe. A fórumok arra jók h elmondjuk gondjainkat, de tervezésre alkalmatlanok. Terveznünk kell!!!!
Nekünk embereknek kell megtenni az első lépést. Meg kell tenni azt amitől félünk. Egy régi mára már lassan teljesen feledésbe merült irányítási mechanizmust újra kitalálni. Első lépésként egy olyan oldalt létrehozni, ahol nem a kibeszélésé a szerep, hanem a tényleges munkáé. Megtervezni a lépéseket. Milyen szabályok legyenek? Mik legyenek az alap értékek? Milyen jogszabályok legyenek? Kik képviseljenek kezdetben a többi ország felé? És ezzel előállni a választásokon úgy, hogy nem valamely jelenlegi párt díszes köpenyét felöltve parádézunk, hanem az oldalon létrehozott folyamat szerint megszervezzük a választási rendszerbe illő "képviselő" jelölést, de szebben megfogalmazza általunk megjelölt személyek indítását előkészítését. Nem olyan személyeket akik felállnak a dobogóra és azt kiáltják szavazz rám. Az elvégzett "előmunka" alapján válasszuk ki, kik legyenek azok, de fontos, hogy értünk és ne ellenünk dolgozzon. Ők fogják az utasításokat teljesíteni, azt amit az oldalon mi magunk hozzunk létre. Fordítsuk meg a választás menetét. Ne a megválasztandó személy legyen előbb és utána valami förmedvény, hanem egy kidolgozott terv amihez választjuk meg a jelölteket.
Erősítsük így a közösséget. Rengeteg kiaknázatlan tehetség hever parlagon. Szerintem ez bejöhet. Van rá példa. Pl Linux közösség. Működik. Összeraktak egy "szabad rendszert" és csak 1 emberrel kezdődött. A megoldás a lábunk előtt hever. Vegyük fel!!!!!!!!!!!
kavinton 2011.09.18 07:44:17
@Ibrahim a tevehajcsár: Pont ezen gondolkoztam én is, viszont arra a következtetésre jutottam, hogy a tényleges erőszak, ami mostanában lezajlott viszonylag közel hozzánk nem vezet sehova. Az egyszerű tüntetés, ahol megmutatjuk magunkat, hogy "nem értünk egyet", se járható, mert nincs alternatíva, amit fellehetne ajánlani. Mi marad akkor? Vagy mi hozzuk össze az alternatívát, vagy maradunk továbbra is beee-beeee-beeee-beeeeeeeee.
Az erőszakba az ember belefárad és az aki elsőnek felvállalja a nézeteket, az fogja megkapni a hatalmat. Nem kell emiatt messze menni. 1989-90 Magyarország. Aki elsőnek kapcsol az nyer. Bár itt nem volt erőszak, de nagyon közel voltunk. Orbán folyton ezért nyafog, sőt a blog mottójában is benne van: "Ha egyszer lesz egy rendszerváltás, ez a blog lesz a vádirat. " Máshogy nem lesz, nekünk kell lépni. Itt a neten, mert ezt nem tudják egyenlőre megfogni, bezárni, bebörtönözni, lerombolni, kigúnyolni, megölni, elpusztítani. A célját eddig is betöltötte, és ezután is betölti, ami az információ cseréje, lényegében az emberek között. Ezért tervezték. Bár nem egy pocsék és igazságtalan rendszer megdöntésére, de ha már itt van, miért ne? Állítólag értelmes lények vagyunk, és találékonyak. Akkor?
Na, 15 hónap alatt hamar kihozták döntetlenre: Nem volt elég ezen a héten az Országvédelmi terv, most pénteken megkaptuk az újabb csomagot (Országvédelmi Költségvetés néven fut) Matolcsytól, aki mesélt a 2012-es költségvetésről végre számokkal, ami így egyben egy durvább…..
kavinton 2011.09.17 20:56:06
@butab: Jó, de addig azok is éhen döglenek. Ez a szegénység elleni harc. Ez jobb terv...
"Hanyatló Nyugat", "közeleg a nemzet reneszánsza", "a világban korszakváltás történik", "a nyugati világot gazdasági válság rengeti meg", "munkaalapú társadalmi rendszerre van szükség", "a magyarok harcolni  harcolni akarnak…..
Komolyan gondolják. És megindultak nagy léptekkel előre a megvalósítás útján. Pénteken megjelent a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása. A dolgozók számára csak egy "jóhír" (=régi taktika) van benne: a próbaidő a beígért 6 helyett marad a mostani 3 hónap.…..
kavinton 2011.07.25 19:56:00
@GGG77: nem. Tegyük fel, de csak tényleg tegyük fel, hogy a felmondott 13 embernek azonos 150 nettó fizetésük volt. A cég szerint ez a fizetés sok volt (sőt Viktor szerint is). Mivel új embereket vett fel, így ajánljon egy (magas munkanélküliségű területen) jelentős fizetést. Legyen az 100ezer nettó. Több mint a kényszer, akarom mondani közmunka. Ezek a "K"-s munkaszavak könnyen összecserélődnek mostanság... mint régen... csak a PR más...
Szóval a közmunkakényszernél még a 100ezer nettó is jobb és ráadásul egész évnyi kemény munkával sok éven át kitartóan ismételve elérheted, hogy többet keress mint nettó 100ezer! (apró betűs rész: viszonyítási alap az infláció nélküli mindenkori 100 ezer forint nettó kereset) :D
Vastagbőr Nagyívű 2011.07.12 15:21:00
Mit is látunk az ábrán? Az ábra egy hivatalos kormányzati dokumentum a kormany.hu-ról, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkársága készített, és az általuk kiszámolt inflációt tartalmazza - 2045-ig. Ma hozták nyilvánosságra. Komoly…..
A 16%-os egykulcsos adó bejelentése után már pontosan lehetett látni, hogy bizony a bruttó 300 ezer forint alatt kereső gyermektelen munkavállalók rosszabbul fognak járni. Nem csak mi, hanem rengetegen mondták, hogy ez így azért nem egészen fair ... De a Fidesz leszarta lepöccintette…..
kavinton 2011.02.22 15:56:15
@csizsikpizsik: semmit. Csak azt kérdezik melyik megye, és önkormányzati vagy verseny... Ez egy anonim kérdőív, de nézd meg az online változatát és derülj jót. Ezekből a kérdésekből csak azt lehet majd megmondani, hogy mely szektorokban van ez a kevesebb fizetés, és melyik megyében. Ezt majd lehet lobogtatni, hogy megkérdeztük, ez jött ki és ez lésúlytő. "Ezek a fránya cégek. Pedig mi mondtuk, hogy nem járhat senki rosszabbul, de csak nem csinálják azt amit mi akarunk. Ez nagyon nem nyenyis...."
kavinton 2011.02.22 19:51:56
@csizsikpizsik: Kérlek szépen ez arra jó, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. Egy irányító hatalom, főleg egy demokratikus rendszerben csak akkor tud dolgozni, ha megvan a "felhatalmazása" -ahogy mostanság nevezik- és talál olyan partnereket, akik osztják a nézeteiket. Abba ne menjünk bele, hogy milyen munkát végez a jelenlegi vagy a korábbi hatalmi rezsim, mert az lényegtelen, mivel azt teszik amit tenniük kell. Viszont van egy közös pont a régi és az új rezsim között. Ezek lennénk Mi. Te én ő ti ők, vagyis mi.
Tegyük fel hogy a "Mi" csoportban mindenki nagyjából azonos ismeretekkel rendelkezik, azonos vággyal rendelkezik a körülötte zajló világ megismerésére, vagyis érti a rendszer működését. Ebben az elképzelt helyzetben egy demokratikus rendszernek nincs létalapja, mivel nagyjából egységes az akarat. De mi van ha az ismeretek és a megismerés vágya különbözik? Az, ami a föld minden pontján. Azok akik nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel, és/vagy nem is nagyon érdekli a rendszer működése könnyen manipulálhatóvá válnak. Náluk a sokat ismételt hazugságok, mivel nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel igazzá válnak. Egy szóval: Tömegpszichózis.
Ezt csinálták és csinálják Viktorék is. Amikor csak lehet hazugnak, korruptnak, véresnek, illegitimnek állítják be a korábbi rezsimet. Ezzel nem is lenne baj, de a tények -ha valaki utána néz- mást mondanak. Tudom tudom, most hosszú felsorolás jöhetne, hogy de az. Viszont ha összehasonlítjuk a korábbi és jelenlegi rezsim tetteit, és eltekintünk a marketing dumától, vagyis csak a tényeket nézzük, akkor az jőn ki, hogy =.
Most is van korrupciós botrány, de erre mondhatják, hogy ez nem a korábbi rezsim és aki minket támad az a jövőt támadja, mindegy mi a jövő. Lássuk be ez nem más mint ami eddig is volt, csak a bűnbakok változtak. A történelem bizonyítja, hogy már rég túlléptünk a logikán, most az érzelem vezérel bennünket. Vagyis ez inkább visszalépés, de ennyi embert irányítani manapság már máshogy nem lehet.
Hogy hol kapcsolódik ez a munkamonitoringos, vagy más témájú parasztvakításhoz?
Ilyenkor Rodolfo "Figyeljék a kezem, mert csalok!" szlogenje jut eszembe. Erre tényleg csalt, és jött vagy a röhögés, vagy a "Hogyan csinálta?" gondolat. Ha nem a kezét nézed látod hol csal.
Nagyon jól tudták Viktorék, hogy ez lesz. Kizárt, hogy senki ne lett volna köztük, aki ne tudta volna a versenyszektorról, a fizetéseket ők határozzák meg és nem a kormány vagy a dolgozók. Lehet védekezni, hogy de ott a megállapodás. Viszont léteznek törvények, amiről igaz hogy pont Viktorék bizonyították be, nem örök-érvényűek, megváltoztathatatlanok még is léteznek. Ha az azt mondja, hogy valami nem kötelező, akkor az nem kötelező, csak a jó érzésen múlik annak betartása. Viszont vicces, hogy ehhez a jogszabályhoz nem nyúltak Vikiék. :) Még is miért nem? Mert nem állt érdekükben. És ezért se fog nyúlni se most se később. Akik most úgy érzik szarul jártak és reménykednek a nagy hősünkben, azok sajnos porul járnak.
Azokat az adatokat, melyek ezzel a betelefonálós online megadom rendszerben bekerülnek hozzájuk, már ismerik! A cégek utalgatják az összegeket az embereik után, így elsőre nem teljesen érthető miért is kell ez most. De ha nem a feljelentgetős oldalról nézzük nagyon is érthető. Aki telefonál -mondjuk úgy- kiéli dühét az égbekiáltó igazságtalanság miatt és lenyugszik, megtette amit lehet. Vagyis nem fog utcára menni tiltakozni, hogy a másik ember is lássa nincs egyedül és tényleg tenni kellene már valamit. De mivel elhitették vele, hogy a rezsim teszi dolgát, védi az érdekét (háh), nem hőzöng. Ez már régi bevett technika más régebb óta demokratikus országban. Nem kell csodálkozni. Ez nem valami összeesküvés elmélet, ez a valóság.
Harmadjára próbáljuk megkeresni (2008 és 2009 után), hogy ki volt az előző év legkeményebb arca, kitől emelkedett meg a legjobban a vérnyomásunk, kinek nem rebbent meg még a szeme sem, mikor belesandított a kamerába és pofátlanul elkezdte nyomni a szövegét ... Az elmúlt héten…..
A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság december 13-én levelet küldött a Tilos Rádiónak, mivel (uramisten) a rádió korhatárra való figyelmeztetés nélkül játszott egy Ice-T számot. A kurva életbe, a köcsög amcsi rappernek nem mocskos a szája?! "A zeneszámokban angol…..
Aláírás nélkül került fel az országgyűlés honlapjára egy törvénymódosítás, amitől a szakszervezetek Gaskótól Borsikig összefosták magukat. A kormányszóvivő akkor cáfolta, hogy a kormány készülne a sztrájktörvény módosítására, de a múlt héten két fideszes…..
Orbán Viktor osztotta meg velünk a Facebookon: "Brüsszel, Tanácsülés után" "A Tanács ülését követő legfontosabb hír: a Milan vezeti az olasz bajnokságot!" A képgaléria hatalmas, Silvio, Viktor és a kétbites Petike, egyszerűen csodálatos! :) A kemény…..
kavinton 2010.12.20 11:09:32
@zero: LOL