Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unionista. (törölt)

0 bejegyzést írt és 529 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán jelezte, hogy neki csak érdekei vannak Oroszország kapcsán, és ez nem lenne baj, ha nem így lenne ezzel további 27 EU-tagállam. Jól rátapintott (megint) arra a tényre, hogy jó lelkiismerettel senki sem ítélheti el a megnyilatkozásait, mert senki sem nyilatkozik különbül…..
unionista. (törölt) 2014.09.01 01:20:10
@panelburzsuj:
nem abból kell kiindulni, hogy putyin a gonosz. hanem abból, hogy ő az orosz átlag. és ennél lehet jobb elnök, de rosszabb is. mi van ha holnap a derék vlagyimir vlagyimirovicsot megöli a kreml egyik ügynöke. és az orosz vezérkari főnök lesz az elnök. mert mit tudom én. ezt terveli ki egy csoport. ez a jó ember bejelenti, hogy a nyugat a tettes.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/Valery_Gerasimov_%282012-11-09%29_cropped.jpeg
ő valerij tatárföldről. aki láthatóan nagyon büszke a karórájára. ez az oroszoknál divat. mereven néz előre, markol egy ceruzát és nem úgy tűnik, mint aki ténylegesen használni akarná az érintetlen jegyezttömböt. most ez az ember vezeti az orosz haderőt. miért ne ülhetne be az elnöki székbe. oké, persze nem valószínű. de volt már ilyen a világtörténelemben. és oroszország történetében sem lenne annyira meglepő.
unionista. (törölt) 2014.09.01 01:22:43
@neoteny:
ezek az országok eltérő módon viszonyulnak az eu/imf/nato trióhoz. oké. de ettől még minden mást érdemes összehangolniuk. mondjuk te eltérő módon viszonyulsz a sörhöz, a csöcsökhöz és a haverokhoz, mint az asszony és a gyerekek. attól még fenn kell tartani a családot.
unionista. (törölt) 2014.09.01 09:01:55
A gépezet megszervezi a társadalmat, hogy biztosítsa Orbán személyes hatalmát. A társadalom megszervezése felülről lefelé történik (miközben a tömegeket szedálják): kezdődött a politikai ellensúlyok -- a nyilvánosság, az alkotmányos rendszer, az államháztartás, a…..
unionista. (törölt) 2014.08.31 19:07:40
@Alkibiadesz:
az átlag választó nem gondol semmire. és bármit hajlandó támogatni, ami számára pillanatnyilag előnyös.

ezt nagyjából akkor megtanultam, amikor kisdobossá avattak és valamiért őrsvezető lettem. a legelső őrsi órán nevet kellett választani.

megkérdeztem a többieket, hogy milyen ötletük van. erre valaki azt mondta: legyünk "ufó" őrs. egy azt mondta: az "ufó" nagyon jó lenne, mert ő tud olyat rajzolni. egy másik azt énekelte: "felszállt az orion, megtámadták a varangyok. mclane és tamara csókolóznak a kabinban". (akkoriban ment az orion űrhajó kalandjai című sorozat.) volt aki azt mondta: mindegy, hogy mi lesz a nevünk, menjünk már focizni. egy tömte magába a szendvicseket. és volt egy aki csókolózni akart a legszebb lánnyal.

majd le kellett adni a neveket. a csapatvezető azt mondta, hogy az "ufó" név nem jó. másikat kell választani. ezek után azt gondoltam: a picsába a demokráciával. "kolombusz kristóf" őrs lettünk. és az egyik azt mondta: szuper ő majd rajzol egy hajót. az másik azt: "ég s víz között a vezérhajó útra kész, vigyél el minket arra, hol még senki sem járt. santa maria." (mert akkoriban volt egy ilyen neoton familia sláger.) a harmadik ugyanúgy focizni akart. a negyedik ugyanúgy tömte magába a szendvicseket. az ötödik csókolózni akart a legszebb lánnyal. és aki az ufó nevet választotta nagyon haragudott rám. és hiába magyaráztam, hogy felőlem lehetnénk "ufó" őrs. én kolombusz

éppen azért nem lettem semmiféle mozgalmár, mert folyton azt tapasztaltam, hogy az embereket szinte bármire rá lehet venni feltéve, hogy van valamilyen előzetes szelekció. szóval ezek a gyerekek mind velem akartak lenni. (az osztályban három őrsvezetőt jelöltek ki. és ők jobb híján engem választottak. én meg jobb híján őket.) borzalmasnak tartottam, hogy képesek megszavazni az ufó őrsöt és utána egy pillanat alatt elfogadják, hogy kolombusz kristóf nevet. nem tartották jobbnak, és rosszabbnak sem. mert az egyik rajzolni akart, a másik énekelni, a harmadik a szaladgálni, a negyedik hasát tömte, az ötödik a legszebb lányt megcsókolni. és már akkor is a zsidó gyerek haragudott rám, hogy az elképzeléseit felül akarom írni. eleve miért nem ő lett az őrsvezető. de én az sem akartam lenni. és szerintem így működik az összes párt. mint az őrs.
unionista. (törölt) 2014.08.31 19:09:39
unionista. (törölt) 2014.08.31 20:06:23
@Lexa56:
kicsit későbbi évjárat vagyok. nekünk az orion űrhajó kalandjai a nagy sikerű sorozat ismétlése volt.
Ha valamelyik tagállam újabb szankciókat javasolna Oroszország ellen, az egyaránt rossz lenne Oroszországnak, az uniónak, így Magyarországnak is. – mondta Szijjártó Péter a hétvégi EU-csúcsról, amin az uniós országok miniszterelnökei és külügyminiszterei is találkoznak.…..
unionista. (törölt) 2014.08.31 15:39:03
@egyetmondok:
mondod te. mert te nem ismered el az orosz nép szuverenitását csak és kizárólag oroszországban. de pont így érvelnek a szélsőséges nacionalisták: mit akarnak a zsidók magyarországon? húzzanak izraelbe. vagy ha már itt vannak ezek a kibaszott zsidók, akkor előbb egyeztessenek a MAGYAR kormánnyal és utána követeljenek bármit is. mert ez itt MAGYARORSZÁG. félreértés ne essék. ez nem az én álláspontom. hanem a tiédből következik ha az elveket nem orosz-ukrán, hanem magyar-zsidó relációban. engem nem zavar, hogy vannak zsidók. mert én liberális vagyok és inkább vagyok szemita, mint antiszemita. de akkor ezeket az elveket alkalmazzuk minden nemzetiségre.
unionista. (törölt) 2014.08.31 16:44:53
@egyetmondok:
a szuverenitásnak semmilyen különös értelmet nem adtam. azt gondolom, hogy nem az országok szuverének, hanem a népek. az országok határait nem nagyhatalmi egyezményekkel hanem népszavazással kellene meghúzni. ha donyeck és luhasznk oroszországhoz akar tartozni, akkor tartozzanak oda. ezt a nagyon egyszerű dolgot nem akarjátok megérteni.

oroszország legyen egy összefüggő többségében oroszok lakta terület. és hasonlóan jöjjön létre ukrajna. addig érjen, amíg a nép ukrán vagy ukrán barát. de erről ne moszkva és washington döntsön. hanem kérezzék meg a népeket, hogy ide vagy oda akarnak tartozni.

te meg azt mondod, hogy ez nem lehetséges. mert az ukrajnában élő oroszoknak előbb az ukrán kormánnyal kell tárgyalni. rendben. akkor a magyarországon élő zsidóknak a magyar kormánnyal kell tárgyalni. bármit is szeretnének. ez a te logikádból következik. abból, hogy magyarország szuverén. tehát a kisebbségek nem csinálhatnak akármit. csak akkor ha megegyeznek a kormánnyal.
unionista. (törölt) 2014.08.31 17:15:49
@egyetmondok:
szó esett a vacsoráról. egy nagyon egyszerű dolgot nem akarsz megérteni.
A kérdés a nyugati kultúrkör egyik legfontosabb ügye. A relevanciája nem csak Magyarországon erős -- ahol az élő liberális tradíció hiánya kihúzza a talajt a hazai liberális akarás alól, és a liberalizmusnak még az őszinte vágya is szükségképpen a radikalizmus, vagy a…..
unionista. (törölt) 2014.08.30 19:17:03
@neoteny:
nyilván az, hogy választhatsz: melyik város polgára akarsz lenni. a szepesi szász eldöthette, hogy lőcsén lakik, vagy késmárkon, vagy poprádon. és ha ez volt elég ott volt zipser neudorf, vagy göllnitz. a szepesi szász eldöntötte, hogy melyik város a polgárságával vállal kockázatközösséget. ez a klasszikus urbánus liberalizmus. csak ez nem ortodox.

a közvagyon a városok, illetve megyei önkormányzatok, esetleg tartományi kormányok (a városkörnyék / vidék / suburb) tulajdonában van (és nem állami tulajdonban). ebből következik a vegyes gazdaság és kevert stratégia.
unionista. (törölt) 2014.08.30 20:59:58
@neoteny:
vegyünk egy divatos példát. mondjuk a stadionépítést. az ortodox liberálisok azt mondják, hogy azt csak a piac építheti meg. a piac szervezze meg a sportklubokat. egészen pontosan a tőkepiac. az ortodox liberális közgondolkodásban a TŐKEPIAC DIKTÁL. magyarországon nyilván hitel kell ahhoz, hogy felépíts egy modern arénát. az államszocializmusból senki sem örököltünk jól működő klubokat. ha nincs rendes stadionod, akkor a klubnak se nagyon lehet haszna. legfeljebb pénzt moshat a klub pénztárában. a legtöbb klubot ebből a célból vásárolták meg egyébként. nem maga a foci az üzlet.

orbán viktor azt mondja, hogy akkor majd a kincstár építi fel stadiont. nem a tőkepiac, hanem az ÁLLAMKINCSTÁR DIKTÁLJON. ez egy modern kori feudalizmus egy unortodox, illiberális államszervezetben. ez a két véglet. ez egyik sem működik.
unionista. (törölt) 2014.08.30 22:02:51
@neoteny:
oké, csakhogy akkoriban stadiont építeni annyi volt, hogy a város határban egy libalegelőt körbekerítettek. és ott egy rongylabdával fociztak. azt körbeállták az emberek. aztán ha elég jó volt a foci, akkor ezért pénzt kértek. és ácsoltak egy lelátót. aztán így fejlődött a klub. a nulláról viszonylag könnyen felépült. mert mindenki nulláról indult. csakhogy most ilyet építenek:
static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2010/12/2/1291317386207/Doha-012.jpg
és ezzel nem tudsz a libalegelőről indulva versenyezni. egy startup vállalkozás úgy lehet sikeres, hogy dollár millárdokat tolnak bele. és az nyer, akinek több pénze van. ne menjünk messzire. számtalan magyar "blogger" vállalkozás indult. egy maradt. az index tolta be a legtöbb pénzt és ezzel nyertek. semmivel sem volt rosszabb a freeblog. és ezzel nem versenyezhet jóska blogmotorja. mindegy, hogy jóska mennyire tehetséges és szorgalmas. általában az számít, hogy mennyi (hitel) pénz van mögötte. az apple is hitelből fejleszt. az apple számára is tőkepiac diktál. emlékszem, amikor steve jobs szája fülig ért, amikor zuhant az apple részvények árfolyama. azért, mert ezek után az igazgatótanácsból ki tudott rúgni néhány embert. a saját cégéből. amiből őt korábban kirúgták. de kik rúgták ki? nem a tőkepiac diktál? eszem faszom megáll, te vagy nagyon buta vagy, vagy végtelen gonosz. vagy a kettő együtt. a legegyszerűbb ha kölcsönösen idiótának tartjuk egymást. és akkor legalább egy dologban egyetértünk.
„Nem Macedóniából, Skopjéből jöttek! Macedónia itt kezdődik!”  – figyelmeztet minket az albán-görög határon, a nyár mélyén a görög határőr. Szóval a féltékeny görögök az északi szomszéd országot a fővárosáról nevezték el. Skopje egy mindössze félmilliós…..
A keleti nyitásról, már megint és még mindig. De most egy másik szemszögből. Nem egyszer írtam már arról, miért téves és zsákutcás ideologikusan megközelíteni ezt az ún. keleti felemelkedést; és miért ne tegyük példává, miért nincs értelme modellként látni tőlünk…..
unionista. (törölt) 2014.08.28 15:31:17
1. A baloldali pártcsoport csak betlizni képes -- vagy a saját tehetsége okán, vagy mert fizetik, ebből a szempontból egyre megy --, semmilyen módon nem szabad hatalomhoz juttatni. Jöjjön akkor inkább az Armageddon. (Nem fog.) Maradjon akkor inkább Orbán Viktor, és végezze el, amit a…..
unionista. (törölt) 2014.08.27 17:28:21
@a gondolkodni próbáló maxval birca:
mivel tgm félzsidó/félcigány. nem véletlen szdsz alapító. szóval ez az egész úgy működik, mint egy indiai kaszt.
unionista. (törölt) 2014.08.27 17:58:06
@Lexa56:
értem, hogy bokros lajos túlszorított. a csúszóleértékeléssel áramlott be a tőke. de ebből szerinted milyen előnyök származtak hosszúpályiban? segítek: semmilyen. miközben ezek az emberek összes hátrányt elszenvedték. persze lehet mondani, hogy miért éltek ott. így jártak. meg különben sem versenyképesek, mivel lábszagúak, stb. nem születhet mindenki budapest belvárosába. nem költözhet mindenki oda. település típusonként eltérőek a problémák. és az egyes agglomerációban eltérőek a prioritások. ebből következően az országot momentán senki sem tudja demokratikusan elvezetni. és erre mondja orbán, hogy akkor valamilyen "diktatúra" kell.
unionista. (törölt) 2014.08.27 19:50:05
@Lexa56:
aha. bokros aki nem rég még baloldalinak mondta magát, aztán beült egy konzervatív pártba, most éppen nemzeti akar lenni. ő tényleg egy következetes politikus, aki minden körülmények között kiáll az elveiért.
Ki gondolta volna, hogy a Fidesz 2010 után megismételt idei tavaszi, dupla rajt-cél győzelme után izgalmassá válhat az őszi önkormányzati választási kampány? Ugyan a három baloldali ellenzéki párt egész nyarat átívelő egyeztetgetése jól kitöltötte az uborkák szezonját, de…..
Vendégposzt rovatunkban régóta hűséges és szorgalmasan kommentelő olvasónk, Minorkavidor kért és kapott lehetőséget szerzőkénti bemutatkozásra, alább olvashatjátok élvezetes írását. Ráadásul Mohács évfordulójához közeledve a szomorú következményekre is emlékeztet…..
unionista. (törölt) 2014.08.26 13:49:13
unionista. (törölt) 2014.08.26 14:14:06
@Minorkavidor:
és a cigányok. akikről hallgatunk, mint a sír. bocskai és rákóczi a hajdú és a kuruc identitást azért találta ki, hogy integrálja őket. és még előtte. a fekete seregről sem tudjuk pontosan, hogy miért ez volt a neve. a hollóval magyarázzák. de van egy tippem, hogy mátyás nem a korábban ellene harcoló "cseh rablókat" gyűjtötte hadba.
"Ha valóban Lenkovics lesz az Ab új elnöke, nem árt felkészülni arra, hogy a sajtószabadság a jövőben már nem áll majd az Ab fokozott védelme alatt. S nyilván bizonyos konzekvenciákkal jár az is, hogy a rendszerváltás óta először egy magát nyíltan abortuszellenesnek nevező…..
unionista. (törölt) 2014.08.26 11:43:10
@a gondolkodni próbáló maxval birca:
a liberális elvek a polgári jogban legalábbis nem kényszerítenek. ezért engedi meg az önkéntességen alapuló abortuszt, a felnőtt prostitúciót, a passzív eutanáziát és az aktív homoszexualitást. ameddig az nem kényszerít. a gyermekkel vagy állattal való aktus kényszerítés. azt nem engedi meg.

az ultraliberális felfogással van a probléma. ami azt mondja, hogy amit a világi törvények megengednek azt feltétlen el is kell fogadni. nem kell. nem muszáj. de megengedni muszáj, amikor a törvényi tiltás még nagyobb problémákhoz vezetne. mindez nem zárja ki, épp ellenkezőleg, ez teszi lehetővé, hogy az egyház a modern világban is hirdesse a keresztény tradíciókat. a liberalizmus erre is azt mondja: megengedi. nem feltétlen fogadja el, hanem megengedi.
unionista. (törölt) 2014.08.26 12:54:12
@Holger Hartland:
te nem gondolsz, semmit csak spekulálsz. vannak korrupt gyámügyes ismerőseid (mind korrupt egytől egyig) és ebből vezeted le az "értékrendet". azt, hogy magyarországon naponta hajtják végre a breivik-féle tömeggyilkosságokat.
Gyakran visszatérő momentum a kapitalizmus kritikusaitól, hogy persze nem igazán jól működik bizonyos állami szolgáltatás, de ha a megfelelő emberek kerülnek megfelelő állami pozícióba, és megfelelő törvényeket hoznak, akkor ezek minősége jobb lesz. Másképpen, a "jó állam"…..
unionista. (törölt) 2014.08.25 20:19:47
@stoic79:
aha, de akkor most ebben az ügyletben ki volt a hibás. az államok, vagy a piacok, esetleg mindkettő. mert te azt mondod, hogy a piac nem. de. hülye vagy.
unionista. (törölt) 2014.08.25 20:21:32
@stoic79:
kezdjük ott, hogy svájcban minden kantonnak (városállamnak) saját bankja van. nem csak szövetségi kormányzati tulajdon van, hanem városi tulajdon. jelzem ez a klasszikus liberalizmus, amiből egy szót sem értetek.
unionista. (törölt) 2014.08.25 20:26:23
@IGAZI_kovi1970:
szerencsére az "önszabályozó piac" esetén a szabályokat nem az hozza, akié a tulajdon. minden szentnek maga felé hajlik a keze. a nemzetállamoknak ugyanúgy, mint a multinacionális vállalatoknak.
Természetesen Magyarországon a nagy többség nem tudja, mit jelent a liberális demokrácia, de kb. két nagy véleményközösség van, az egyik szerint a multik, a bankok, a zsidók és Brüsszel dárdáján a méreg, a másik szerint dögöljön meg Orbán lehetőleg máma még. Ezzel szemben…..
unionista. (törölt) 2014.08.24 21:31:34
@Hungry__horse:
csak ugye épül egy új "szovjetunió". velikaya rus 2.0.
unionista. (törölt) 2014.08.25 16:31:16
@Alkibiadesz:
minden evolúciós ág mintakövető. nem csak a "zsidó". most ezeket persze nem így kellene nevezni, mert csak lazán köthetők nemzetiségekhez. és ugye minden ágnak van számos módosulata. nagy általánosságban lehet beszélni arról, hogy egyik vagy másik népcsoport ilyen, vagy amolyan. de a közéletben van egy erős korreláció. amivel szemben könnyű kirívó ellenpéldákat állítani.

néhány alapmintázat:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/97/NetworkTopologies.svg/508px-NetworkTopologies.svg.png
nagyvállalati szerveződésekre példák:
www.ericsson.com/uxblog/wp-content/uploads/2012/05/organizational_charts.jpg

orbán viktor is mintakövető. a hatalomgyakorlásban egyértelmű alá-fölé rendelő viszonyokban gondolkodik. erős, irányított kapcsolatokban. amire lehet mondani, hogy ez egy autoriter gondolkodás. és nem demokratikus. de ez is egy minta. orbán nem nagyon tud több szintű hierarchiában gondolkodni. ő van a középpontban, körülötte a beosztott miniszterek. de az államtitkárokkal nem tud törődni. ez a cigányokra jellemző. van egy vezér és vannak alvezérek (kisfőnökök), akik azt csinálnak, amit akarnak. de a vezető az "alembereket" bármikor leválthatja. indoklás nélkül. a többiek nem kérhetik számon. a maffia is így működik. de az apple is így működött steve jobs idejében. ez a "star" minta.

orbán a hatalomszerzésben (a kampányban) véletlen, gyenge és mellérendelő kapcsolatokkal sodródik. a zsidó kultúra véletlen kapcsolati hálókon alapul. ez a "mesh" minta. így működik a "facebook". és így működött a google a kezdet kezdetén. ma már egy modern "indiai" vállalat.
unionista. (törölt) 2014.08.25 17:28:36
@Alkibiadesz:
a (szórvány) zsidó kultúra véletlen, irányítatlan kapcsolati háló. a döntéshozatal az egyéni felelősségen alapul, skálafüggetlen és decentralizált. a hálózatban mindenki egyénileg dönt. skálafüggetlenség azt jelenti, hogy valamilyen elvet követnek. méret nem számít. és a döntések egymás mellé rendelődnek és összegződnek. szóval ez nem úgy működik, ahogy sokan elképzelik. a zsidók testületileg eldöntik, hogy mit akarnak a világban. illetve van ilyen is, de ez a kisebbségi kultúra.

az itt vázolt önkormányzati struktúra a második modellhez hasonlít. és úgy illeszthető be az elsőbe, hogy várost tekintjük egy entitásnak. és a városok között jönnek létre a mellérendelő kapcsolatok. tehát nem a város belső működése, hanem városok közötti együttműködés alapul a zsidó kultúrán.
„Mi pontosan tudjuk, hogy a totalitárius rendszereknek egyetlen ellenszere van: a szabadság és a függetlenség alapján demokráciában élő nemzetek közössége.” – jelentette ki Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter szombaton, a totalitárius diktatúrák áldozatainak…..
unionista. (törölt) 2014.08.24 12:37:01
@panelburzsuj:
a francia külügyben a magyar diplomáciáról ezt gondolják: "ezek cigányok". nem ezt mondják. ezt gondolják.
unionista. (törölt) 2014.08.24 21:33:49
@Lexa56:
nem akarom ezt túlzottan belemagyarázni, de a balkáni lókupec a balkáni félcigány/félzsidó. debreczeni józsef írta ezt egyébként.
unionista. (törölt) 2014.08.24 21:49:38
@Alkibiadesz:
elvben ezt fel lehet építeni úgy, hogy vannak ugye a városok. nem 3000 önkormányzat, hanem 300 nagyközség vagy város. ez eddig ugye urbánus "libsi" elképzelés. na de lehetnek vidékies önkormányzatok. és azok vezetőiből létrejöhet egy független felsőház.

a járási elöljárók ülnek a karzaton. a (választó) kerületek polgármesterei a felsőházi képviselők. a megyék kormányzói ülnek a felsőházi terem bársonyszékeibe. a régiók miniszterelnökei pedig a pulpituson. és megválasztják az országgyűlés felsőházi elnökét. ez ugye elég vidékies "konzi". és ennek lehet protokolláris szerepe. személyi kérdésekben (pl. kitüntetések adományozása esetén) vétójoga. az önkormányzati munka összehangolására is alkalmas. az alsóházban lehet pártoskodni. én azt sem feltétlen tartom rossznak. szándékosan vagyok durvább a kelleténél. sokkal durvább. mert azt tapasztalom, hogy a "sértegetésből" lehet tanulni. a szépelgésből nem lehet. a gyűlölködésből sem.
A részlet a Gazdaságpropaganda Gazdasági Minisztérium mai közleményéből van (becsszóra), amelynek kapcsán értelmezésért esedezünk. Először a kommüniké. Javasoljuk az RTL Csoport vezetőinek, vizsgálják meg, hogy a magyar gazdaság egyik legfontosabb és legprofitábilisabb…..
unionista. (törölt) 2014.08.23 19:49:39
@tnsnames.ora:
a sportban, mint bármi másban szükség van tehetséggondozásra. szóval nem kizárólag a tömegsportot kell támogatni. nem értitek a balkáni cigány (nem roma) kultúra lázadását. és ezt sem, hogy ez milyen jelentős szavazóbázis.
unionista. (törölt) 2014.08.23 22:17:20
@Lord_Valdez:
2009 áprlisában persze. de ez mindegy. nem fogjuk ezt eldönteni. kölcsönösen idiótának tartjuk egymást az úgy oké? mert hülyeségeket állítasz, és szándékosan értesz félre mindent. (úgy gondolod, hogy a külgazdaság és a külpolitika érdektelen, és nem ezen bukhat el orbán viktor, akkor azért te egy méretes idióta vagy.)
unionista. (törölt) 2014.08.23 22:30:05
@nevetőharmadik:
aki ebben a játszmában valamelyik "oldalon" áll az szégyellheti magát.
A polgári állam szervezetét a (1) alkotmányosság és a jogbiztonság, (2) a polgárok oktatási és műveltségi (tudás-) esélyeinek robusztus javítása, (3) adekvát szociális és egészségügyi biztonsága, és (4) az ország szuverenitása védelmének szolgálatába kell állítani. Az…..
unionista. (törölt) 2014.08.22 16:28:43
@egyetmondok:
az ab bármilyen jogszabályra azt mondhatja, hogy alkotmányellenes. nem kell megmondania, hogy szerinte abban a tárgyban mi lenne az, ami megfelelne az alkotmányosságnak. a civilizált az lenne ha a taláros testület ilyenkor többségi (és esetenként kisebbségi) javaslatokkal és nem véleménnyel élne. ezeket a törvényhozás megvitatja, módosítja és valamit újra elfogadnak. ezek után megint lép valamit a bíróság.

ebből adódhat átmeneti jogbizonytalanság. mivel egy ilyen játszma hosszú ideig is eltarthat. többek között ezért kellenek az önkormányzatok. mondjuk a megyei közigazgatás az adott kérdést alacsonyabb szinten szabályozhatja, amennyiben az szükséges. persze azt is meg lehet kérdőjelezni. a törvényszék illetve az ítélőtábla döntését figyelembe véve a megyei közigazgatás módosítja az adott rendeletet. és ebből evolválódik a jog.
unionista. (törölt) 2014.08.22 20:26:26
@egyetmondok:
engem a "sehol a világon" típusú érvelés nem győz meg. mert rendszerint kiderül róla, hogy hamis. azt is mondják, hogy sehol a világon nem volt olyan hatalma köztestületnek, mint a magyar alkotmánybíróságnak. na most akkor melyik állítás az igaz?

csak azt állítom, hogy a magyar ab az ogy fölött állt. abban az értelemben, hogy bármit elfogadhatott, vagy elutasíthatott anélkül, hogy a nyilvánosságban védeni kellett volna az álláspontját. az ab úgy bírált el egy törvényt, mint egy állampolgári keresetet. ne kelljen már hosszasan magyarázni a nyilvánvalót: az ab a magyar jogrendben szent és sérthetetlen volt. az ogy fölött állt. nevetséges volt, ahogyan néhány ember kék fürdőköpenyben egy buta medállal a nyakukban a "láthatatlan alkotmány" értelmében komoly arccal a törvényhozás felett ítélkezett. azok fölött, akik őket abba a pozícióba kinevezték. a leghülyébb politikus is megértette, hogy ebben a rendszerben szervilis alkotmánybírák szolgálják az érdekeiket.

természetesen nem arról van szó, hogy nem kell semmiféle bírói normakontroll. hanem arról, hogy a legfelső bírói testületnek a törvényhozás mellett kell állnia. és mondhatod, hogy a bíróság nem lehet konstruktív és konzultatív testület. de lehet. miért ne lehetne. egy akármilyen közvetve választott testület csak így őrizheti meg az autonómiáját.

de ha ezt elsőre nem érted, akkor sokadjára sem fogod. egyikőnk buta, mint az ágyú.
unionista. (törölt) 2014.08.22 20:56:10
@egyetmondok:
szarok rád. talán így érthetőbb.
Vagyunk mi, Európa második legcselekvőképtelenebb, polgárosulatlan, társadalmi kompetenciáiban gyenge, viszont győzelemre, sikerekre és elismerésre áhítozó népe. Van ő, Orbán, aki ezt pontosan felmérte, és biztosítja nekünk a karakterünkhöz illő sikereket: a társadalmat…..
unionista. (törölt) 2014.08.20 16:32:00
@explanatus:
a vidék kisebb-nagyobb részekben az önfenntartásra akar törekedni. nem azt akarja, hogy a fővárosból igazgassák. de az sem jó ha budapestet a kormány igazgatja.

szóval itt valami olyasmit kellene mondani, hogy a gdp 20%-a menjen egy közös szolidaritási alapba. illetve törlesszük az államadósságot. mert ezt a társadalom közösen hozta össze. de ezen felül mindenki a maga ura lehessen. olyan önkormányzati szintbe szerveződve, amilyenben akar. csak nyilván nem lenne szerencsés az országot egy pillanat alatt szétverni. budapestnek függetlenedni kellene, a balatonnak. a nagyobb egyetemi városoknak. kiemelt üdülőövezeteknek. és aztán ebből szerveződik egy heterogén önkormányzati struktúra.

egyébként ausztria is ilyen. látszólag vannak tartományok. burgenland, karintia és a voralbelg megye jellegű. de a határon salzburg kvázi egy városállam. saját parlamenttel, kormánnyal, kormányzóval. szóval ausztria sem úgy fejlődött, hogy egy bécsben egy csoport kitalálta azt: hogyan KELL fejlődni. mert itt ezt próbálják liberalizmus címszó alatt a nép torkán lenyomni. persze lehet egymástól mintákat átvenni. az ukrán-magyar kárpátalja az osztrák-magyar alpokaljától. a szolidaritás mellett működhet ez az eltanulás. ebből a szempontból budapest a kakukktojás.
unionista. (törölt) 2014.08.20 17:36:50
@panelburzsuj:
ezek az utak agglomerációtípusonként eltérőek. nagyjából ezek fejlesztésére kellene kiírni az operatív programokat: a főváros / elővárosok / iparvárosok / mezővárosok / kiemelt üdülőövezetek / leszakadó kistérségek / határmenti együttműködés
Mandiner blog Ki a paraszt? 2014.08.19 07:01:00
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. Fotó: Fortepan. Az urbanizációt hosszú ideje a fejlődés netovábbjának tartják, az ipari forradalom óta a modernizáció szinonimája lett, viszont a mai globális válság szépen megmutatja, hogy nem csak ökológiailag, de…..
unionista. (törölt) 2014.08.19 16:10:03
@cenzuratroll bosszanto:
a magyarok a szíriuszról jöttek. és fénylények irányítanak bennünket a hold túloldaláról. nem tudtad? ejnye.
unionista. (törölt) 2014.08.20 09:18:39
@panelburzsuj:
nagyanyám még nem vett "bóti" tésztát. kézzel gyúrta ameddig bírta. ma már mindenki a "peniből" veszi.
unionista. (törölt) 2014.08.20 13:39:19
@panelburzsuj:
nem állítom, hogy nincsenek átfedések, de ez a két kultúra teljes egészében nem csereszabatos. szerintem sohasem volt az. amikor óvodásként először maradtam faluhelyen a nagyszülőknél, akkor nagyanyám megkérdezte: mi legyen ebédre? én mondtam, hogy főzze azt, amit szokott. nagyanyám magyarázta, hogy bármit kívánhatok. egy ideig szabadkoztam, majd ezt mondtam: a kedvencem bélszínroló a sült krumplival (szándékosan nem azt mondtam, hogy "pomfrit"). mire nagyanyám azt kérdezte: ti a "városon" ilyen "rollókat" esztek? igen, habrolót például. de a "puderes macska" is nagyon fincsi. és toltam egyet az arcomba, hogy lássa: jó gyerek vagyok. mire azt mondta: na, a nagyapáddal a maradék töltött káposztát húzzátok fel a kútból, de aztán, bele ne essél. éreztem, hogy megsértettem a paraszti büszkeségét. egy kicsit szégyelltem magam és nem volt kedvem elmagyarázni, hogy tulajdonképpen a töltött káposzta is "rolló".

amit te "kivagyiságnak" mondasz az kevés őstől való származás. ebből fakad, hogy egyes emberek ragaszkodnak a múlthoz.
„Az a civilizáció, amely nem mondja ki világosan az értékeit, vagy amely e kinyilvánított értékeket cserbenhagyja, az a pusztulás, a végelgyengülés útjára lép.” Ez egy idézet Kertész Imrétől, és itt rögtön be is fejezhetném az írást azzal, hogy akinek ez az…..
unionista. (törölt) 2014.08.19 18:29:16
@fortin2:
az alapprobléma az, hogy túl kevés embernek van túl sok hatalma. a nép ezért szidja a zsidókat. a sorstalanság valójában nem kritizált semmit és senkit. regény éppen ettől jobb az átlagnál. és ezért lehetett volna egy nagyon jó filmet csinálni belőle. és ezt kertész elhibázta. de ettől még messze-messze a többi szereplő fölött áll.
Jó, hogy csökken a jegybanki alapkamat. De ehhez nem kell illiberális állam. Jó, hogy csökken a nemzetgazdaság nettó külföldi adóssága. De ehhez sem kell. Jó, hogy banki nyereségeket megvágják, sőt -- ahogy kifejtettem itt korábban itt és itt -- az is jó, hogy belenyúlnak a…..
unionista. (törölt) 2014.08.19 00:47:57
@almodhi:
a "rezsidémon" óta semmin sem kell meglepődni.
unionista. (törölt) 2014.08.19 08:26:42
@tamas11:
ezt elmondom a fogyatékos sanyi haveromnak: ide figyeljél komám. van egy nagy ötletem. nem kell kútfúró, csak kútfúrás. egész nap csak sörözhetel. de még ő is rájön, hogy de akkor hogy lesz fizetés, ha nem kell kútfúró, csak kútfúrás. még ő is okosabb nálad. próbálsz univerzális filozófiát kreálni a semmiből. te rájöttél, hogy nem kell cselevő, csak a cselekvés. nem kell alany. csak az IGE.
unionista. (törölt) 2014.08.19 09:19:58
@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:
tegnap lány voltál, ma fiú lettél. de sebaj. elmagyarázom.

nem vagyok se rasszista, se antiszemita, se homofób. csak próbálom megérteni azokat, akik úgy tesznek, mintha azok lennének. azt a világmagyarázatot, hogy a belbudai és a belpesti zsidóknak és barátainak túlhatalma lett ebben az országban. és mivel ez a csoport a rendszerváltás után minimum 2:1 arányba balra húzott ezért a nép arra az oldalra mért egy csapottat. kiütötték steiner elvtársat a nyeregből. lehet, hogy visszakapaszkodik. de csak rajta. ütni fogják megint. de aztán rogán tónit sem fogják kímélni. attól ne félj, hogy a fidesznek valamilyen magasztos történelmi szerepük jut. a sanyi haverom szerint ők se sokkal jobbak. mert ők "félzsidók". és schifferék sem nyerhetnek. mert ők "buzik". sanyi haverom szerint a cigány kultúra uralkodik el. mert a való világban is már mindenki "cigány". orbán viktor is egy "kopott lábú cigány". és félzsidó, mint a jobboldal.

na most ez egy végtelen primitív világkép. ettől ha kell elhatárolódom. a magyar közélet ennél persze bonyolultabb. de nem sokkal.
Mióta írom ezt a blogot (és részint ezzel a céllal is teszem), sokféle véleményt láthattam a politikai konzervativizmus mibenlétéről, ami -- a vélemények puszta sokasága -- alátámasztja azt a felfogást, hogy a konzervativizmust nem lehet ideológiaként kezelni, vagy ha igen, az…..
unionista. (törölt) 2014.08.18 18:50:47
@panelburzsuj:
szóval erre a korrekt válasz az, hogy nem tudjuk. de azért érezzük, hogy nem. mert könnyen lehet, hogy ha polgár jutkára feladta volna az apja a fogvédőt, akkor a kislány fulladozni kezdett volna. persze lehet, hogy ha azt túléli és néhányszor nagyon megverte zsuzsa ő pedig bosszút állt volna zsófin, akkor már tiniként ezt nyilatkozta volna a tévében: "számomra az ütések nagysága a legnagyobb kihívás. az én utam a férfi wbo."

lehet, hogy ha a két klicskó fiú gyerekként öldöklő sakkjátszmákat vívott volna, akkor linaresi szupertornán most a "vasököl védelem" és "acélkalapács megnyitás" csapna össze. ki tudja? csak azért érezzük, hogy ez nem valószínű. inkább ügyetlen sakkozók lettek volna a szónak a szoros értelmében. leverték volna a bábukat a hosszú karjaikkal.
unionista. (törölt) 2014.08.18 19:22:45
unionista. (törölt) 2014.08.18 20:28:34
@panelburzsuj:
nekem erről az a véleményem, hogy 8 éves kor után (amint a gyerekek megtanultak írni, olvasni, számolni) szakosított tantervű osztályok kellenek és fakultatív tantervű. tehát meg kell engedni, hogy a gyerek természettudományos, művészeti területre vagy a sportra összpontosítson. és azt is, hogy ezt kedve szerint váltogassa: jó tanuló-jó sportoló legyen.

szóval van olyan, amikor azt mondják: na, sanyika üssél egy egyeneset. kiteszi a felnőtt a tenyerét és a gyerek olyan gyorsan és olyan hatalmasat üt, hogy még másik is sajog. vannak olyan vidékek, ahol elég sok a klicskó. nekik dupla tesi óra kellene már 8 éves kortól. a gyereknek van egy általános testnevelője és egy szakedzője. egy gyerek 8-13 éves kor között megszerezheti általános műveltséget. mert ezek működnek klicskó gyerekeknél is.
g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/kindle/dp/2012/KC/feature-kid._V394768076_.jpg
(feltéve, hogy tudnak írni, olvasni, számolni.) szóval nem látom azt, hogy a gyerekek miért ne sportolhatnának. hasonló elveket kellene alkalmazni tudományos, a művészeti és a katonai (sport) életben. egyenlő mércével kellene mérni.
„Valahányszor… láttam az utcákon lézengő elkeseredett, végsőkig kimerült embereket, arra gondoltam: aki most valamilyen jövőképpel állna eléjük, aki a remény egy szikrácskáját is fellobbantaná bennük, annak nyert ügye volna” Albert Speer börtönnapló-bejegyzése –…..
unionista. (törölt) 2014.08.18 19:08:47
@Alkibiadesz:
az elitnek nem kellett kiállnia a zsidózás, cigányozás és a buzizás próbáját.
unionista. (törölt) 2014.08.18 19:11:10
@ROZ:
orbán viktort a külföld fogja megbuktatni. a távozásának valószínűen külpolitikai vagy külgazdasági oka lesz.
Hitelből és a más nemzetek szellemi és társadalmi fölényéből idepotyogó morzsákból. A bankokból, az EU-ból és az Audiból. Meg egy kicsit az időjárásból. Úgy megemberesedtünk, mondja a miniszterelnök, hogy a Fradi stadiont is fel tudtuk húzni. Fájdalmas, cinikus hazudozás.…..
unionista. (törölt) 2014.08.18 13:06:50
@panelburzsuj:
a "baloldal" hegemóniát akar. schiffer úgy képzeli, hogy előbb-utóbb ő lesz a miniszterelnök. de így gondolja bajnai is, gyurcsány is.mind "főember" akar lenni. schmuck andrás is. béndek péter is. ehhez kell a párt. az elnökség az elnök elvbarátaiból áll. a közélet: elvtársiasság. a kérdés csak az, hogy ez miféle legyen: liberális/konzervatív/szocialista/kommunista/kapitalista vagy mégis milyen. demokratikusan nem tudnak összeállni, mert mind egy eszmét hirdet.

a jobboldal nem hegemóniát akar, hanem szupremáciát. nem egy eszme, hanem egy személy és a nemzet elsőbbségét hirdetik. orbán viktor azt mondja, hogy hazafias elvtársiasság kell. és ettől van egység. de ez a hatalom és nem a bölcsesség szeretete. ez biosz és nem filosz. óvatos belgák legyenek óvatosak. vigyázzon mindenki magára.
unionista. (törölt) 2014.08.18 13:15:29
@HaFr:
hja, nem főember akarsz lenni. nyilván ezért alapítottál pártot. és magyarázod, hogy a halott emberek mind veled vannak. csak persze nem marx-engels-lenin, mert az már nem menő. hanem akármilyen eszme. erre épül fel a pkp. az elvtársiasságra.
unionista. (törölt) 2014.08.18 13:53:09
@borzimorzi:
a közélet nem a pártélet (ideológia) kizárólagosan.
1000 leütés Szereted-e a hazád? 2014.08.14 07:56:11
A Balatonba bebukó nap. Tokaj szőlővesszei. A Kiskunság száz kövér gulyája. A kivilágított Lánchíd. A pécsi Széchenyi tér galambokkal. A gyerekkor. A vízilabda-válogatottak. Romkocsmákban pálinkázni. A Szigeten. Magyar Nemzet. Erdély és a Felvidék. Ez lenne az? A…..
unionista. (törölt) 2014.08.14 12:55:29
@vitéž munkášőr:
egyikről sem állítottam, hogy rossz vagy jó. ezt legfeljebb te képzeled hozzá. az eugenika éppen az, amikor vélt rossz tulajdonságot (mondjuk a balkezességet) próbálják átalakítani. ugyanígy próbálják a többségi magyarokat északiassá és nyugatossá nevelni. a szemiták úgy képzelik, a zsidók vannak a csúcson. és magyarországon van szemita értelmiség. amelyik magát "nagyon-európainak" mondja. antiszemita is persze. ők a "nagyon-magyarok".

azt kellene mondani, hogy vannak ezek többségében oroszos, törökös, romános, cigányos, sémi népek. mi legyen velük. hogyan lesz ezeknek országuk.
unionista. (törölt) 2014.08.14 14:45:21
@vitéž munkášőr:
ausztria nem tudná féken tartani minden magyarokat. legfeljebb nyugat-magyarországot. osztrák-magyar burgenland működne. ide egy olyan bundesrepublik kellene, amiben
magyarország ugyanolyan szabadállam, mint ausztria vagy bajorország. az európai unión belül szervezett közép-európai (német-osztrák-lengyel-cseh-szlovák-magyar-szlovén-horvát) államszövetség. és ezen a formáción belül lehet szuverén nemzet. ezt esetleg megszavazná jochska bácsi és marischka néni. de ettől egyelőre nagyon messze vagyunk.
unionista. (törölt) 2014.08.14 18:43:52
@Shenpen:
"sok vírbű'" valók vagyunk. a magyar nyelvű populáció (európaiakhoz mérten) túlságosan sokféle. magyarország: kis balkán.
Miután két kerületből is (finanszírozással egybekötött) informális megkeresést kaptunk baloldali tényezőktől, világosan leszögezem, hogy a Polgári Konzervatív Párt semmilyen településen nem támogatja a "baloldali összefogás" pártjait se kívülről, se belülről, se…..
unionista. (törölt) 2014.08.14 18:14:48
@panelburzsuj:
ez dr béndek péter pártja. úgy mintha ügyvédi irodája lenne.
unionista. (törölt) 2014.08.14 18:29:53
@HaFr:
tényleg? hidd el, nem keverem ezeket össze. úgy vezeted a pártot, mint egy ügyvédi irodát. bejegyezted és várod, hogy jöjjön a kundschaft.