Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr.White(man)

14 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki tagadja, hogy van cigánybűnözés, azt a Jobbik börtönbe csukná. A miniszterelnök hétfőn a parlamentben világossá tette: ha valakit csak a származása okán tekintenek potenciális bűnözőnek, maga is tiltakozni fog. Tehát Orbán szerint sincs cigánybünőzés. Pedig egykor volt…..
Érdekes dolgok történnek mostanában a világban, de kies hazánkban is.Az index.hu 2010.08.07-i oldalán az alábbi cikkre lettem figyelmes."Antiszemita érme készült RomániábanA BBC pénteki híre szerint Mugur Isarescu, a román jegybank kormányzója – ez a mi jegybankelnöki…..
A magyar abszurd csúcspontja lesz, ha a kommunista belügyminisztert csak elítélik végre, de nem ám azért, amit 1956. október 23. után művelt, hanem mert - megtörve hallgatását - nyilatkozott a Duna TV-nek és ellenforradalomnak minősítette az 1956-os forradalmat, valamint…..
Dr.White(man) 2010.08.06 21:02:02
Teljesen felesleges itt ítéletről álmodozni. Az emberjogi aktivisták (valószínűleg valamelyik ügyvédi irodában szorgoskodó vérbíró védené a saját vérét, - mert ilyen is csak nálunk lehet, hogy rohadt gyilkos vérbírók dolgozhatnak ügyvédként tovább, rendszerváltás ide vagy oda) már nyálazzák a paragrafusokat, hogy mossák ki a mocskos rohadt komcsikat, ha bárki rossz szót is szól róluk.
A megoldás sokkal egyszerűbb: nem kell itt börtönbüntetés (úgysem lenne), hanem kényszerlakhely-kijelölés, mivel sokak érzékenységét sérti a vén komcsi levegővétele is. Unikumként be lehetne emelni a jogba.
Odaküldeni a Rózsadombra egy költöztető céget, szép deli szekrénnyi emberkékkel, összepakolni a vén komcsi motyóját (csak az 1 bőröndnyi személyes tárgyat, ahogy a komcsik csinálták) és elvinni a görényt Borsodba, valamelyik falu szélére a komcsik kedvencei közé. Éljen ott elfelejtve, telefon, villany, víz és egyéb luxus nélkül élete végéig minimálnyugdíjon. Nem ám az adófizetők pénzén luxuscellában, ahol írhatná a memoárjait, jó pénzért. Aztán jöhet a többi rohadt gyilkos is. És minél jobban tiltakozik, annál keményebb környékre kényszerkilakoltatni. Csak ahogy ők csinálták. Ugyebár ismert hazánkban is némelyek körében a szemet-szemért elv.
És rohadtul nem érdekelne senkit a jogvédők vonyítása. Mert ez lehet hogy, nem európai. Sőt biztos. Hanem magyar. Sajátosság. Amihez joga van egy nemzetnek. Rendbetenni a saját történelmét.
Korunk kétségkívül egyik legnagyobb hatású zenekara a Pink Floyd, sokak szerint életművük csúcsát A fal című konceptlemez/rockopera jelenti (nekem a Meddle/Dark Side/Wish-trió jobban bejön, de legyen ez az én bajom), az a darab, amit Roger Waters, a zenekar egykori bőgőse most…..
Dr.White(man) 2010.04.13 14:37:35
@zsálab: A mai napig megvan videón az eredeti felvétel, és amikor megnézem néha-néha, ismét feléled a Pink Floyd-os korszakom. Kezdve a Meddle-ről a One of Those Days extra Gilmour szólójától a Dark Side Great Gig on the Sky női vokálján át egészen a Division Bell High Hope-jáig.
Köszi a cikket, hogy felvillanhatott életem egyik meghatározó momentuma.
A Hunvald-ügy legújabb állomásaként a Nemzeti Nyomozó Iroda több személyautót és egy repülőgépet is lefoglalt a nyomozás részeként. Úgy tűnik azonban, hogy a nyomozás terebélyesedni látszik, ugyanis a lefoglalások sorozata korántsem ért véget. A Nemzeti Nyomozó Iroda…..
A Borsonline-nak megint sikerült megdöntenie a taplósági rekordot. Hogyan lehet egy tragikus halálesetet minőségjelzőként használni, hogyan lesz egy elhunyt emberből mindig bevethető, bulvár hívószó: "a bolt előtt agyonrugdosott férfi". Ez az a furkóság, amihez…..
Míg a fesztivál az utóbbi két évben büszkén hirdette, üzleti alapon oldja meg a szervezést, idén megint a Miniszterelnöki Hivatalhoz fordultak, hogy támogatást kapjanak a központi költségvetésből. Az egész költség öt százalékát kérik az államtól: az idei költségvetés…..
Telefonon kaptuk az értesítést az Aquincumi Múzeumban kedd délután, hogy a XI. kerületben, a Rupphegy oldalában faragott kőtömbök hevernek egy munkagödörben és az egyiken emberábrázolás is látható. Bár ilyenkor azonnal meglódul az ember fantáziája, de látatlanban elég…..
Dr.White(man) 2009.03.26 22:00:40
@Lassányi Gábor:
Tökéletesen igazad van. Csak történész numizmatikusként néha az éremfeliratok nálam felülírnak dolgokat - és ezért bocs. (Caracalla/Bassianus = ANTONINVS PIVS, stb.)
Dehát senki sem él már a korabeli szemtanúk közül, és ezért is nehéz a régészek munkája, különösen a sokszor töredékes esetleges dokumentumok alapján.
Mégegyszer gratulálok.
 Szép borús napra virradt Magyarország, nyoma sincs a szombati napsütésnek. Az emberek hangulata is legalább olyan nyomott, mint mikor Rákosi elvtárs munkanappá nyilvánította a 48-as hősökre emlékező napot, és nem csak az eső miatt nyomott a hangulat. A kordontenger, amibe…..
 Március 15. a magyar nemzet kiemelkedő ünnepe, amelyet mindenki elismer, vallási, etnikai, politikai, nemi hovatartozásától függetlenül (gondolom én). Napjainkban viszont beárnyékolja az ünnep fennköltségét egyrészről a gazdasági világválság, amely a világ jelentős…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
Dr.White(man) 2009.02.11 14:44:54
Hát akkor nézzük a történelmi párhuzamokat. A magyar nép azért tud 1000 éve itt élni és tudott egyáltalán fennmaradni, mert volt egy Vajk nevű fejedelemfi, aki leszámolt a kalandozást folytatni akaró, pogány gondolkodású magyarsággal és éppen Veszprémnél kiírtotta a magyarság ezen felét. Ahogy a későbbiekben is voltak pogányírtások (Vata, stb.). Mert ő felismerte, hogy ha nem lépi ezt meg, akkor a magyar nemzet (és a saját) léte kerül veszélybe. Az általa alkotott törvények tartották szoros keretben az idejétmúlt kalandozásokban is megritkult törzsek szövetségét. Ma István király néven emlékezünk meg róla minden év augusztus 20-án. Ha reálisan nézzük, akkor ez egy szükséges nemzeti rendszerváltás volt, amikor leszámolt a régi, életképtelennek ítélt rendszerrel, és a táltos jogvédők vinnyogása dacára megtette a radikális lépéseit. Az egységes törvénykezés az idők folyamán teljesen eltörölte a honfoglaló törzsek közötti különbözőséget, és nem utolsósorban a folyamatos külső támadások elleni összefogás tették egységes nemzetté a magyarságot (német, besenyő, kun, rabló keresztesek, stb.stb).
A cigány kultúra az elmúlt évszázadokban nem csinált semmilyen radikális lépéseket a fennmaradása érdekében. A nomád vándorlásai közepette felbukkanva a nagyobb városok vásárain eladta a kultúrájukból fakadó előállított termékeit, lovakkal kereskedett, az asszonyok főleg jóslással foglalkoztak, majd a sikeres üzletkötést követő bicskázás és késelés után az életben maradtak gyorsan tovább álltak a szekereikkel a következő város felé, hogy ott is népszerűsítsék kultúrájuk tarkaságát. Erről az etnikai kódexek természetesen nem szólnak, mivel nem írott alapú kultúrát képviseltek, hanem a mesék és anekdóták egyvelegével tartották fenn a kultúrájukat és nyelvüket. Ha figyelembe vesszük, hogy még a XX. század elején is szép számmal akadtak ilyen vándorló nomádok, akkor nem kell csodálkozni, hogy erőteljesen ellenállnak bármilyen integrálódási elvárásnak. Ez az egyik oka, hogy nem alakult ki körükben a földművelés kultúrája, ami azért már az első mezopotámiai és kínai társadalmak sajátja is volt. Ahogy sokukban nem alakult ki a békés egymás mellett élés képessége sem, csak erőteljes elrettentés és folyamatos fenyegetettség hatására voltak hajlandók egyáltalán letelepedni, de a saját törzsi törvényeiket ekkor is megtartották. Sokan felismerték a békés reformok szükségességét, ezek aztán képesek voltak beilleszkedni a többségi társadalomba, de jó néhányan megmaradtak azon az írástudatlan és igénytelen szinten, amire ma is találunk szépszámú példát körükben (legutóbb az egyik fémfelvásárló telepen ütköztek „nehézségekbe” a jelentős rendőri erőkkel támogatott ellenőrző APEH-esek).
Természetesen a XXI. században nem léphető meg egy olyan radikális lépés, mint 1000 éve, de be kell látni, egyszerűen nem fog menni másképp: a cigányságnak saját magának kell felismerni és képesnek lenni, hogy az együttélésre képtelen részét rászorítsa a többségi társadalom normáinak betartására. Hogy iskolába járassák a gyerekeiket, szakmát, tudást adjanak a kezükbe, és kivessék maguk közül a bűnözőket. (Hogy tanárként ne arról beszéljenek egy nyilvános TV interjúban, hogy 1000-ben India angol gyarmat volt). Amíg a saját belső etnikai igényük nem fogalmazódik meg a változás szükségességére, addig hiába beszélünk a többségi segítség szükségességéről. Amíg a hagyományaikból fakadó megfélemlítés és elrettentés nem az integrálódás felé fogja hajtani őket, addig hiába minden külső kísérlet: hiszen sokan el sem fogadják egy másik kultúra észérveit. Ahogy a törvényeit sem. Csak a pénzét.
 Sokan nem tudják, hogy az első zsidó háború végső soron azért robbant ki, mert a mindig is nyughatatlan zsidók jelentős túlerővel rázúdultak egy római légióra és lemészárolták azt. Csak egy kérdés: ha napjaink Afganisztánjában egy amerikai hadosztályt mészárolnának…..
Miután lemondták a bejelentett ellentüntetést, a Tarka Magyar! elnevezésű, szombat délutáni erőszak és kirekesztés elleni békedemonstráció szervezői nem tartják indokoltnak és céljaikkal összeegyeztethetőnek a felvonulás kordonok közé szorítását. Mi…..
Olvasónk folytatásokban közölt cikkének (Még van mondanivaló a romákról) befejező része. 1.rész 2.rész Nem kellett volna a polgármesternek és a roma önkormányzat vezetőjének leülni megbeszélni, hogy az iskolában ne legyen szegregáció? Szólni arról, és tenni is, annak…..
Dr.White(man) 2008.07.20 20:12:21
Alapvetően egyetértek a cikkíró megállapításaival, és hozzászólásaimat is inkább kiegészítésnek szántam a témában, és kevésbé kritikának. Csupán 1 kérdésem lenne: a sokgyermekes nagyszülőknek juttatott ház melyik korszakban is került a birtokukba? A Rákosi vagy a Kádár érában?

Azért még a segély témakörhöz pár gondolatot hozzátennék kiegészítésképpen.
Komlón a segélyben részesített nyolcszáz család fele tavaly nyáron átesett a vagyonvizsgálaton - ennek alapján 20 famíliát kizártak a segélyezettek köréből. Idén a segélyezettek másik fele is átesik majd a vagyonvizsgálaton. Előfordult, hogy néhányan Mercedesszel gurultak a polgármesteri hivatalhoz a havi apanázsért, és ez dühítette a képviselőket. Összesen 45 autóstól vonták meg a segélyt - senki sem tett panaszt, ám másfél év múlva visszaszerezték segélyüket az ügyeskedők: járművüket egy segélyre nem jogosult rokon nevére íratták.
Nem csak a sikeres ügyeskedés okán folyósított segély kelt feszültségeket a településeken, hanem az is, ha a segélyezett a kocsmában herdálja el a pénzt. A kétezer lelkes Murakeresztúron pár éve a képviselő-testület megelégelte, hogy 30-40 segélyezett főként italra és cigarettára költi a támogatást. Úgy döntött: olyan vásárlási utalványt adnak a megbízhatatlan segélyezetteknek, amit a helyi boltban válthattak élelmiszerre. A segélyezettek az utalványért kapott élelmiszert fele áron eladták, a pénz újra kocsmázásra ment el. Ezért aztán fel is hagytak az utalványosztással.
Tiszaladányban viszont az italozó szülők családját gyakran élelmiszercsomaggal segélyezik, s előfordul, hogy valaki nem pénzt kap, hanem a közműszámláját rendezik a járandóságából. Ha a gyerekeknek orvosságra vagy tápszerre kell a pénz, és a szülőkben nem lehet megbízni, akkor a védőnőt bízzák meg vásárlással.
Sokszor a nyerőgépekbe kerülnek a segélyek. Ezt néhány polgármester úgy akarja megakadályozni, hogy meggyőzi a kocsmárost, és nem enged a helyi ivóba "félkarú rablókat" beállítani. Az ilyen befolyásolás sikere erősen kérdéses. Ivády Gábor, a heves megyei Ivád első embere azért lobbizik, hogy foglalják törvénybe: nyerőgépek csak kaszinókban és játéktermekben működhessenek, kistelepülések kocsmájában semmiképp. Ivády abban bízik, hogy így kevesebb pénzt játszanak el a falvak szegényei.

Mindez a C-press roma internetes portálon olvasható, ahol azért talán némileg jobban ismerik a vidék problémáit, mint az Index-en.
Folytatjuk olvasónk cikkét Még van mondanivaló a romákról címmel. 1.rész Sajnos nekünk nincs Mohammed Junuszunk, sem Maria Nowakunk. Mohammed Junusz, a bangladesi Gramin Bank alapítója, csekély összegű kölcsönöket nyújtott a jó ötletekkel jelentkezők számára, így…..
Dr.White(man) 2008.07.20 12:54:55
Ha már pozitív és negatív példákat említ a cikkíró, hadd említsek én is pár gondolatot a roma gyerekekről, mint a jövő zálogairól, néhány példa tükrében.
Például Olaszliszkán 2005. nyarán a helyi zsidótemetőbe látogató zarándokokat gyerekek – csak úgy unalomból, megdobálták kővel. Igaz nem utcakő volt, hanem csak kavics, de a zsidó zarándokok bejelentést tettek az önkormányzatnál erről a baráti fogadtatásról. Az önkormányzat aztán szólt a szülőknek. A következő hír 2005. év decemberéből származik, amikor – idézet az Index cikkéből: három 8-10 éves gyerek pár nappal karácsony után bemászott a jókora fallal körülvett régi zsidó temetőbe és nyolc sírkövet ledöntött. Mi szűrhető le ebből? Liberális szemszögből nézve ez persze csak gyerekcsíny (ahogy a vonatok, HÉV, autóbuszok, autók kővel dobálása is), de reálisan értékelve ez bosszúállás, a vélt vagy valós sérelmek megbosszulása. Ez is mindig kimarad a roma jellemzők közül, pedig létezik.
Unaloműzésnek értékelhetők a következő esetek is, még mindig Olaszliszkáról. 2006. május elején két falubéli gyerek - az egyik 12, a másik 13 éves - pénzt kértek egy helybéli férfitől, majd amikor kérésüket nem teljesítette, kétszer is megverték, másodjára olyan súlyosan, hogy a vascsővel és karóval ütlegelt férfi mindkét keze és lába eltört. Május közepén ugyanez a két gyerek egy asszonyra támadt, aki nem adott nekik cigarettát. A nem dohányzó nő könnyebb sérülésekkel megúszta. A gyerekek fiatal koruk miatt nem büntethetők. A faluban mindenki jól ismeri és rettegi ezeket a megzabolázhatatlan gyerekeket, de senki nem tud, nem mer tenni ellenük semmit. (forrás: ugyancsak Index.) Hogy ez a fránya mélyszegénység mire nem kényszeríti már a gyerekeket is!
De ugyancsak a mélyszegénységre vezethető vissza, hogy az iwiw, myvip és egyéb közösségi portálok tagjainak bemutatkozó oldalán egyre gyakoribb „az öljünk magyarokat”, a „kedvenc időtöltés a magyarölés” és ehhez hasonló kedves kis megnyilvánulások. Ez ugyebár, a humor egy sajátságos formája, és a kettős mérce jegyében ez nem gyűlöletbeszéd, nem is uszítás. De ha csak egyvalaki olyanokat ír, hogy „öljünk zsidókat vagy cigányokat”, az már nem humor, az máris gyűlöletbeszéd, uszítás (+ az Indexen, RTLKlubon, TV2-n közölve van a BTK paragrafus, a büntetési tétellel együtt), és másnap már a parlamentben is vita tárgya lesz a fasiszta, rasszista és antiszemita eszmék felerősödése – plusz a rendőrség, a nemzetbiztonságiak, a jogvédők, az ÖCO, a MAZSIHISZ, az EU parlament és megannyi szervezet rögtön elítél/nyomozni kezd, és pár óra múlva a kommandósok is lecsapnak az ilyen elvetemült, szélsőjobboldali, fasisztoid elemre.
Még mindig a mélyszegénységhez köthető a következő eset is. „A lopás, rongálások, könnyű testi sértések, garázdaságok, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és nemzeti csoport tagja elleni erőszak elkövetésekor még csak tizennégy-tizenöt éves kurittyáni lány a jogászok megfogalmazása szerint két év alatt szinte "végigcsinálta" a büntető törvénykönyvben szereplő cselekmények felét.”-írja a boon.hu. Pl. "rohadt magyarnak" nevezte az egyik sértettet, sőt azzal fenyegette meg, hogy "Ti magyarok nagyon fennhordjátok az orrotokat, meg lesztek verve, meg lesztek ölve!". Egy éppen arra járó felnőtt vetett véget a további verésnek, és amikor azt kérdezte miért bántotta a gyereket, a válasz: "Mert magyar!" A bíróságon pedig büszkén emlegette cselekményeit és nem bánta meg bűnei sorát. Sőt a tanúkat folyamatosan sértegette, és a lealacsonyító kifejezései miatt a bíróság többször rendre is utasította.
Vagy itt van a következő eset: Öt fiatal hat akció keretében rabolt telefont, pénzt, értékeket Kazincbarcikán. A sértetteknél így nyitottak: „Ha van nálatok mobiltelefon, nyaklánc vagy egyéb érték, adjátok át”. Persze a liberális eszmék szerint ez is csak jó móka volt.
Említhetném a Blaha Lujza téri késelő gyereket is, de nem teszem, mert a liberális olvtársak rögtön előhozakodnak a kaposvári gyerekkorú gyilkosokkal, akik osztálytársukat verték agyon, nagyképűnek ítélve azt. Mert mindig az az első reakció: a magyar is öl, az is bűnöző. Ez így van. Mint minden náció között, a magyarok között is van bűnöző, bankrabló, gyilkos, stb., mint ahogy a romák között is. De amíg a magyar kiveti maga közül az ilyet, addig a roma bujtatja, segíti a gyilkost, a rablót, mert hát ugye összetartó nép. Aztán ha a kommandósok lecsapnak egy ilyen családra, akkor máris égbekiáltó atrocitásokról, cigánypogromról visítozik minden jogvédő, Kolompár és Horváth Aladár, Mohácsi Viktoria. De hát hogy is kellene eljárniuk ezeknek a csuklyás fegyvereseknek? Legalább 2 nappal az akció előtt petícióban ismertetni az OCÖ elnökével, hogy ilyen és ilyen bűncselekmény miatt ezt és ezt keressük, mindenki tartózkodjon otthon és működjön együtt a hatósággal. Ugye, hogy ez az életszerű és jogszerű? És valaki megkérdezi, hogy az a gyilkos miért is ölt? De nem kérdezi, mert úgyis tudja a sztereotip választ: hát a mélyszegénység, meg a kirekesztettség.
Apropó Blaha. Hol látható az a videó, ahol a megkéselt 15 éves fiúval készített riportot az Index forgatócsoportja, (hiszen 15 perc hírnév mindenkinek jár!), pénz és időt nem kímélve, felkutatva és bemutatva az immár meggyógyult fiút? Ezt is meg lehet nézni, vagy csak a „Mi van? MI VAAAN?” – mélyértelmű kérdéseket feltevő 11 évessel felvett „sztárinterjút”? Ha már kettős mérce. Persze, értem én, az ki a f.szt érdekel, attól nem nő az oldal olvasottsága.
Még szerencse, hogy a hírekre éhes olvasóknak nem csak az Index-re kell hagyatkozni, hanem a beol, boon, szol, délmagyar és egyéb – persze alapból szélsőjobbos, fasiszta, mint mindegyik, amelyik leírja a történéseket - regionális honlapok is elérhetők az Interneten.
Az elkövetkező napokban folytatásokban közöljük egy 83 éves, nyugdíjas olvasónk cikkét. Témája, amelyet több irányból is körüljár, Magyarország egyik legégetőbb szociális-etnikai problémaköre. Még van mondanivaló a romákról A cigányság India északi részéről a XV.…..
Dr.White(man) 2008.07.20 12:31:43
„nagyon sok értékes és jó tulajdonsággal rendelkeznek”.
Nevezetesen, rendkívül muzikálisak, és van művészi érzékük. Ugyebár az értékes és a jó jelzők pozitív értelemben értendők.
Megítélésem szerint a pozitív értelemben vett tulajdonságok azok, amelyek az adott társadalom többségének valamilyen vonatkozásban haszonnal, értékkel bírnak. Az említett érték – a muzikalitás és művészi érzék ezek közé tartoznak, de szerintem a jóslás, jövendőmondás (vagyis abszolút értelemben egy hitre alapozott hazugság), a lobbanékony természetből adódó „bicskázás” vagy a testi sértés, a háziállatok eltulajdonítása már nem igazán. De kérdezzünk meg erről másokat is a tolerancia jegyében.
„persze sokan tudnak gondoskodni magukról” vs. „még arra is képtelenek, hogy a kertjüket felássák, és zöldségfélét termeljenek”. Most akkor ez a magukról való gondoskodás vagy a másik oldalról nézve a „képtelenek a kertásásra” között nincs ellentmondás? Az LL Junior, a Győzike, és mások nem kifejezetten a falusi mélyszegénységben élő romák közül jött, akik inkább eladják a vetőmagot, a segély helyett kapott élelmiszert, mert az nem jó a játékgépbe, meg az uzsorás is kp-t követel, nem borsót és uborkát.
A vajdarendszerről. A cikkíró javaslata szerint a vajda felelne a kisebbségi önkormányzat és a helyi önkormányzat közötti problémák megoldásáért. Milyen problémák lehetnek? Nem fizetik ki a segélyt, vagy nem adják meg a rokkantnyugdíjas státuszt a 20 éves munkaképesnek első szóra, csak ha odamegy a rokonság is, esetleg a delikvens nem fogadja el a felajánlott munkát, mert az őt emberi mivoltában sérti? Erről kicsit részletesebben is olvasnék, különösen az állam intézményrendszere és érvényes jogszabályai tükrében.
Az, hogy a választott vajda vagy a megbízottja a „rosszalkodónak” majd ad egy-két „fülest”, ugyebár a liberális elvekkel teljesen egyezik, ahogy Olaszliszkán is a „kissé el lett verve” kifejezés a helyénvaló. De ugyanezen liberális elvek szerint a Magyar Köztársaság területén létezhet olyan kisebbség is, akinek saját jogrendje és saját ítélethozója van? A Magyar Köztársaság törvényei meg csak a többségi társadalom tagjaira vonatkoznak, ugye? Mintha az Alkotmányban nem igazán ezt a megfogalmazást lehetne olvasni (már aki elolvassa egyáltalán). Így viszont joghátrány éri a másik 12, törvényben meghatározott kisebbséget, vagy talán mindegyik saját törvénykezésre lesz jogosult? De akkor minek van egyáltalán állami intézményrendszer? Nosza, szüntessük meg gyorsan, mivel úgyis túl nagy a költségvetése, és legyen anarchia, ahol a cigány szabadon lincselhet, a szerb lövöldözhet géppisztollyal, a szlovák magyarellenes szervezetekbe tömörülhet és uszíthat, vagy az ukrán maffiát is legalizálni lehet.
Az OCÖ-ról. Kolompár Orbán szerint, ha a magyarországi cigányság asszimilálódik, akkor meg is szűnik, elveszti a hagyományait, a gyökereit. De hol vannak a tehetséges, egyetemet, főiskolát végzett roma fiatalok, akik az istenhátamögötti falvakban végzik oktatói munkájukat, a többi roma felemelkedéséért. Nem sok ilyet látni az MTV kisebbségi félórájában. Mert a magyar nemzetiségű tanárok azok nem hitelesek, sőt azokat el is kell verni, ha 1-est mernek adni, vagy fegyelmezni próbálják a többséget zavarókat.
Viszont arról sokkal inkább hallani-olvasni, hogy a helyi kisebbségi önkormányzat tagja is ott van az olaszliszkai gyilkossággal megvádoltak között (ugyebár ítélet még nincs –lassan 2 év után sem-, ezért csak gyanúsított), vagy a helyi kisebbségi önkormányzat tagja is rátámadt a rendőrökre Gyöngyösorosziban, vagy éppen, hogy az OCÖ alelnöke jogerősen 3 évi börtönre ítéltetett a cigány holokauszt körüli visszaélések miatt. Persze, tudom ezek egyedi esetek, ahogy a cigány uzsorások sem mindenhol „fosztják ki” roma testvéreiket. Csak a romák által is lakott falvak felében. Folyt.köv.
Na és akkor MOST lehet rasszistázni.
Kettős Mérce Tanmese 2008.07.16 14:10:00
Adott egy család. Ők a Magyar család, Magyar apuka, és Magyar anyuka. Két gyerekük van, Emese és Józsi. Emese egyetemre jár és mellette dolgozik, Józsi viszont nem járt egyetemre, és most a szülei pénzéből lébecol, nem dolgozik. A magyar család egy kisváros kis élelmiszer…..
Dr.White(man) 2008.07.16 22:32:46
huba:
Hát persze, de végső soron minden lány azt csinálja.:) (Csak járnál párszor Pest környéki bekötőutakon; már nem a kisebbségi leányzók vannak többségben, hanem olyan diáklányok, főiskolások, egyetemisták, akiket nem tudnak otthonról támogatni).
De vissza az általad felvetett témához.
Szerintem sem jó megoldás a segélyek egyértelmű befagyasztása, de azért az ország teherbíróképessége sem végtelen, azt hiszem ezt mindenki belátja. A sérelmezett közösség vezetőinek is lenne felelőssége ebben a kérdésben, mert nem csak a gyűlöletet kellene szítani az iskolázatlan emberekben, hanem megértetni velük: az ő érdekük is, hogy a gyermekeik rendesen járjanak iskolába, hogy érdemes szakmát tanulni, mert az a tisztességes a többségi társadalom szemében, és a munkának van értéke. De amíg 8-10 éves gyerekek játékgépeznek este 10-kor egy vidéki falu kocsmájában, a részegségében székről leesett apjuk mellett, közben meg az önkormányzattól nem mernek kimenni a családhoz, hogy miért is nem jár a 8 gyerekük iskolába, addig mi itt hiába akarjuk megváltani a világot. Te mit tennél az ügyintéző helyében: megbüntetnéd a családot iskolakerülés miatt, vállalva, hogy a rokonság vár munkaidő után az iroda előtt, vagy hagyod a régiben az egészet, mert jobb a békesség? És ez csak az iskolázás kérdésének egy picike szelete. Persze, mondhatod, hogy a magyar családokból sem mindegyik gyerek jár iskolába, ott is iszik az apa, sőt sokszor mindkét szülő; de ez nem indok. Egy jelenség vizsgálatánál rögtön a hasonlítást használják sokan: mert a magyar is iszik, az is rabol, gyilkol, az is börtönben van. Ez igaz. De ettől megoldódik a kisebbség problémája?
Miért népszerűbb a rokkantnyugdíjas lét, mint a munkaképesség/ munkavégzés a kisebbség körében? Mert semmi erőbefektetéssel szinte ugyanannyit kap, mintha egészségésnek nyilvánítva napi 8-10 órákat dolgoznia kéne. Te, vagy a szüleid miért nem ezt a módját választjátok a megélhetésnek?
Tudomásul kellene venni, hogy vannak régiók, ahol megszüntek a munkahelyek és jelenleg esélye sincs az új munkalehetőségnek. Ilyenkor a dolgozni akaró elmegy távol az otthonától, utazik, ingázik oda, ahol munka van. Persze sok kisebbségi is megteszi ezt, de egyre erősebbek a hangok a helybeli munkavégzés lehetőségét követelve. Ez miért van? Hát ezért kéne az iskola, ahol esetleg hallhat delikvens a gazdasági problémákról meg a megoldási lehetőségekről. De ehhez neki is akarnia kell kitörni abból a helyzetből, amiben van. Miért siránkozik szinte mindegyik, hogy neki senki nem segít. Sok helyen vetőmagot osztottak az önkormányzatok, de azt is eladták, mert ők nem parasztok, hogy a földet túrják.Miért egyszerűbb a szomszéd tyúkját, termését ellopni, mint magunknak megtermelni? stb. stb.
Sok kérdést fel lehetne tenni, amely a máshogy gondolkodást bizonyítja, de erről nem egymást kéne győzködni, -ezért is hagyom abba-, hanem a szarban levőnek is törekedni kéne, hogy abból felemelkedjen. Néhánynak sikerült is, nekik respect.
Dr.White(man) 2008.07.17 11:52:00
szomorutojás:
Tudod este 11-kor már eléggé fáradt voltam, lévén nem a 20-as éveimet taposom, mint Ti, akik még hajnali 3-kor is a gép előtt dekkoltok. Nos, ezért már nem volt kellő energiám teljes mélységében rámutatni, hogy az általam említett kereseti megoldás azért mára már jelentősen átalakult (amit írtam az kb 8-10 éves info),és nézd el nekem az esetleges tévedést, mivel már csak dolgozni járok Pestre. De pl. sok Ausztriában go-go-zó és egyéb "munkát" végző lány itthon felsőfokú tanulmányokat folytat, saját bevallásuk szerint is. Meg aztán a sok ilyen-olyan szépe versenyeken is csak 1 lehet a nyertes, a többiről nem írnak a Blikkben, és nem is fizetnek nekik semmit. Persze, van a BB bankos PR-os is, meg a szórólapozó, meg a mekibarát, meg persze a call-girl is, stb, stb. Kinek mit vesz be a gyomra. De talán Ti jobban ismeritek pl. az E-klubot, ahol állítólag a fazonok nyakában és csuklóján lévő aranylánc vastagsága és a kocsikulcs mellett fityegő embléma tipusa a mérvadó a jelenlévő gyengébb nem térdrehullási hajlandóságára.
Különben ki is az a Havas Henrik? :) Ha arra a nagyarcú antipatikusra gondolsz, tőle nem olvasok...
A tb-vel meg az adóval arra próbáltam utalni, hogy hadd legyen már legalább véleményem: mire is fordítják a tőlem levont adót, mivel sztem nem biztos, hogy annak a játékgépekben meg a kocsmárosoknál van a legjobb helye...
Ahogy várható volt, a Magyar Gárda Egyesület/Mozgalom/Anyámtyúkja meg sem várta a feloszlatását (miközben az ügyükben folyó bírósági tárgyalás egyre bonyolultabb - 2015 körül várnak döntést az optimisták). Schön Péter, a Gárda egyik szellemi atyja most biztonsági céget…..
Dr.White(man) 2008.07.13 23:07:27
Komolyan mondom, kezd tetszeni a blogírók mondanivalójának sokoldalúsága. Bár az általuk felvetett problémákra konkrét megoldási javaslatot sohasem adnak, hagyják fröcsögni mindkét oldal vehemenseit, és ez pozitív. Még be is linkelném kedvencemnek ezt a Kettős mérce blogot, ha a sok helyesírási hiba nem csípné a szemem, másrészt pedig, ha olvashatnék pl. az uzsorás cigányokról, a színesfémfelvásárló maffiáról - nem a szerencsétlen, kényszerített kábeltolvajokról (bár ez is megérne egy misét); a vidék iskolai problémáiról, ahol a szülők és a diákok is kisebbséginek vallják magukat, hogy ne zárják be a kistérségi iskolájukat; vagy akár a Tagar, Betar és hasonló mozgalmakról, azok céljairól, és még folytathatnám. De tudom: ezekről kussolni kell, mert akkor nem kerül ki a blog az Index oldalára; meg egyébként is hűnek kell lenni a blogcímhez. Végül egy egyszerű megoldási javaslat a Magyar Gárda léte által okozott folyamatosan fenntartott rettegési index csökkentésére: az ország teljes lakossága vallja magát kisebbséginek, hiszen mindenki az, akinek vallja magát a törvény szerint, és máris megszünnek a meneteléseket kiváltó okok, hiszen így a rendőrségnek sem kell majd kettős mércét alkalmazni, és simán le lehet kapni a bűnözöket. Ha mindenki kisebbség lesz, mindenkinek azonos jogai lesznek, bár akkor sajnos az ilyen "tényfeltáró" blogok is létjogosultságukat fogják veszteni. De addig még sok sikert és kitartást kivánok a szerzőknek.
Üdvözlettel: egy a milliónyi házmester leszármazott közül.
Kezdjük érteni, Verebes miért adta ultragagyi humorshow-jának a Mi kérünk elnézést címet. Szokásos heti fejtörőnk következik: érti-e Verebes István, hogy miről beszélget a Nap-Keltében.Először lássuk, milyen kérdéssel borította hanyatt a műsorvezető dr. Vajda Adrienn…..
Dr.White(man) 2008.06.30 19:16:09
Mandiner blog Hát ez meg mi? 2008.06.25 20:01:00
 Tudásom a nagyvilágról nyilván az egyszeri újszülöttével vetekszik, akinek minden vicc új, de ma találkoztam először ezzel a szimbólummal. Talán akadnak még rajtam kívül mások is, akik szintén most csodálkoznak rá. Sajnálhatják a magyar széljobbon, hogy valaki már…..
Tök jó hír fogadott minket reggel. A lepénycsöcsű féktelen tivornyázós életmódja szemet szúrt másnak is, és jó állampolgár módjára megkérték szépen az adóhivatalt, hogy ugyan nézze már meg miből futja Szilvikének a fényűzésre. Ugye másfél éve még nem volt gond,…..