Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oatmilk

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állítólag a fiúk mindenkit jobbra húznak. Állítólag. Persze én erről semmit nem tudok, lány vagyok a húspiacon, ahol mindenki azt dobja a közösbe, amit csak tud. Csinos fotó, polcolt csöcsök, a srácok meg kiírják, hogy milyen magasra nőttek. Izmozás, kutya, estleg póz egy jó kocsival, nyaralós fotó,…..
Emlékszel arra az érzésre, amikor azért aggódsz, hogy a gyereked vajon haza ér-e egy hétvégi buli után? Arra, amikor álmatlanul forgolódsz az ágyban, nézed az órát, figyeled az ajtóhoz vezető lépteket, azt, ahogy fordul a zár és belép? Akkor megnyugszol és egy sóhajjal végre elalszol. Nem számít,…..
Oatmilk 2019.06.21 17:34:16
@Proud Mary: Ez egy fszság. Kamaszlány koromban bakancsot hordtam, feketére festettem a körmöm, kriminális ékszereket hordtam. Amúgy jó gyerek voltam. Anyukám csendben kivárta, hogy elmúljon, de nem kellett azon aggódnia, h meglincselnek a külsőm miatt, és ez volt a normális. Áldozat hibáztatás, hogy egy anyuka beszélgessen a gyerekével, h ne öltözzön kakadunak. Ha akar, kolibrinek is öltözhet, akkor sem kellene emiatt senkinek sem félnie.
Oatmilk 2019.06.21 17:39:04
@csakférfi: Ezt a baromságot honnan szedted? A homoszexualitás nem betegség és nem tudjuk pontosan, miért alakul ki, valószínűleg multifaktoriális. Szemétség mindenért a nőt, anyát hibáztatni. Persze így van ez Ádám és Éva óta, amelyre Freud is ráerősötett. Ha ez ilyen egyszerű lenne, már rég megírták volna a Nők/Anyák kézikönyvét, hogyan ne cseszd el a saját és mások életét alcímmel.
Oatmilk 2019.06.21 21:06:11
@csakférfi: Attól még, hogy nem tudjuk pontosan valaminek az okát, az nem jelenti azt, hogy nincs is neki. Ezt senki sem állította. :)
Férfiszív Forever alone? 2019.06.13 07:18:14
Az első, tudatosan szingli generáció elérte a negyvenet hazánkban is. Vannak, akiknek ez semmit nem jelent, hiszen talán egész életükre tudatosan ebben az életformában látják a saját boldogságukat. Mások fordulóponthoz, válaszúthoz érkeztek. Az egyedül felépített csillogó élet (vagy éppen csak…..
Oatmilk 2019.06.15 02:45:51
@acycloren: :) A férfiak pedig egymás gyerekeit nevelik. Mennyivel jobb :D
Oatmilk 2019.06.15 06:59:25
@acycloren: Értem én. Csak felelősséget ne kelljen vállalni semmiért. Ha a nő szingli, nincs gyereke, akkor biztosan defektes, túl magasak az elvárásai. Ha pedig elvált és gyereke van, mit képzel, hogy laza szexen kívül kötődésre is vágyik. :)
Oatmilk 2019.06.16 16:57:23
@kolomparlole1114: azoknak a férfiaknak egy része pedig azon szomorkodik, hogy csak 2 hetente láthatja a gyerekét és nem ő neveli. Szerintem elvált apának lenni nem csupa móka és kacagás, hogy hurrá, egy gonddal kevesebb.
Személyesen nem ismerem Czeglédy Csabát. De látom mi történik körülötte, és abban nagyon együtt tudok vele lenni. Éjszaka jönnek érte, még egy napot sem tölthet szabadon, máris viszik vissza a cellájába. Sötétben ragadják el a családjától, akiket már több mint nyolc hónapja nem ölelt magához. Mert…..
Oatmilk 2018.03.04 13:03:52
@DFK: Lélegeztetőgépet... Egy komplett klinikát lehetne építeni 6 milliárdból, csaxólok.
Feleségem teljesen rabja ennek a Candy Crushnak nevezett, cukorkatologatós játéknak. Én már-már függőnek nevezném, és hát ő is látja rajtam, hogy nem örülök neki. Veszélyes dolognak tartom ugyanis a függőségeket. Hogy megértesse velem e játék iránti túlzott affinitását, kanyarított nekem egy…..
A női önvédelem ingoványos terep. A legtöbb, magát női önvédelemként hirdető tanfolyam extrém helyzetekre kínál extrém megoldásokat. Önbizalom erősítő tréningnek persze nem rossz – ha az ember lánya azt hiszi, hogy egy viszonylag vad helyzetet is képes kezelni, talán határozottabban lép fel a…..
Oatmilk 2017.12.29 17:02:55
@funfun: esetleg ne utazz villamoson...
Tele van az internet az Alföld TV, Púder című remekművével. A "műsorvezető" érzéketlenségből, ostobaságból vagy isten tudja milyen céltól vezérelve szakmailag és erkölcsileg is elfogadhatatlan mondattal illette nőtársait. A jelenség, aminek ez a megnyilvánulás ékes példája, fel kellene rázza az…..
57 #16 / 30 2016.11.19 10:34:27
B E T E G     ALAPMŰVELTSÉG 1.    Gyakori probléma az egészségügyi alapműveltség teljes hiánya. Az ilyen jellegű látogatások rendkívül leterhelik a rendszert, sokszor alapvető problémákkal keresik fel az ellátást. "...nem tudnak lázat csillapítani, nem tudják, mi az érszűkület, mi okozza azt,…..
Oatmilk 2016.11.20 01:25:44
@steery: A legjobb az lenne, ha mindenki elvégezné az orvosit ;)
34.500 forint EU raktárból, porszívóz, felmos, és nem hagy maga után semmit. Mi az? Ez bizony az iLife X5 robotporszívó! Azt hittem a Blitzwolf ajánlata után, hogy ez valami katasztrofálisan rossz darab lesz, de csak kaparom az állam a földről...
Oatmilk 2016.11.01 19:49:41
@ogli dzsí: Ohh, hol lehet Veled megismerkedni? ;)
Elérkezett a teljes gátlástalanság ideje, miután tegnap reggel kopaszok megakadályozták  Nyakó István szocialista politikust abban, hogy beadja a boltok vasárnapi zárvatartásáról szóló népszavazási kezdeményezését. Az index kiderítette, hogy a kopasz férfiak egy csoportja a civil életben is…..
Oatmilk 2016.02.25 06:32:51
@monddazigazatmar: Vicces dolog pont az orvosokkal példálózni. Elárulnám, hogy a városi ügyeleteken kívül minden fekvőbeteg intézményben is 0-24 órás orvosi ellátás van. Ez azt jelenti, hogy az orvosok dolgoznak 16-8 ügyeletben hétköznap (16 óra), szombaton es vasárnap reggel 24 órán át. Létszámtól függ, hogy ebből mennyit kell bevállalni, nekem pl minden hónapban jut egy péntek-vasárnap kombó es egy szombat a hétköznapi ügyelezeken felül. De ne ragadjunk le az orvosoknál, a nővérkék 8 vagy 12 órás műszakokban dolgoznak, vasárnap, ünnepnap, mindig. És ott vannak a mentősök, tűzoltók, rendőrök, stb.1
Zárják be vasárnapra a kórházakat is, ah egeszségügyi dolgozók is szeretnének a családjukkal lenni. Aki beteg lesz, az elmehet családi v
vállalkozásban üzemeltetett kórházba magánmentővel vasárnaponként. :).
Ezek szerint még lehet ezt fokozni. A TV2 először leadta azt a hírhedt jelenetet, amiben az Éden Hotelben Gábor szexre próbálja kényszeríteni Nórit, majd a csatorna kiadott egy hivatalos közlemény, ami szerint nem történt erőszak, hiszen azt azonnal megakadályozták volna, majd…..
Oatmilk 2015.04.29 18:21:07
@Legelő Őse: Nyilván jobb lenne, ha a férfiaknak sosem jutna eszébe ilyesmi. De eszükbe jut, némelyik igen nagy állat. Mivel ezen pillanatnyilag nem tudunk változtatni, a nőket meg kell tanítani, hogy lehetőleg ne keveredjenek ilyen helyzetbe. Ettől még nem lesz hibás egyik nő sem, akit megerőszakolnak. Ezt kb. ahhoz tudom hasonlítani, hogy az sem hibás, akinek a lakásába betörnek, de mégis minden józan ember bezárja az ajtót, riasztót szereltet fel, nem hagyja feltűnő helyen az értékes holmijait, biztosítást köt, stb. Ugyanígy: egy nő ne feküdjön félpucéran egy ágyba olyan pasival, akivel nem akar lefeküdni, ne igya magát hullarészegre olyan társaságban, ahol senki sem vigyáz rá (meg amúgy se), ne menjen tök egyedül sötét, elhagyatott helyekre és vadidegen pasikkal olyan helyen találkozzon, ami publikus, sokan vannak körülötte és lehetőleg fényes nappal. Ha ismeretlen hapival randizom a netről, én még azt is le szoktam írni egy cetlire az íróasztalomon,vagy elmondom a szüleimnek, hogy hol, mikor, kivel találkozom pontosan, mi a telefonszáma, stb. Ilyen világot élünk, ha tetszik, ha nem. Az ember lánya legalább annyira vigyázzon magára, amennyire lehetséges, ettől még persze nincs rá garancia, hogy nem erőszakolhatják meg.
Bennem fortyogott a düh, hogy ha nem egyetlen orvos lenne a sürgősségin, akkor esetleg korábban is rápillanthatott volna arra a véreredményre és sokkal hamarabb lehetett volna intézkedni. Kedves Praxis blog!   Az alábbi történet egy vidéki kórház sürgősségi osztályán…..
Oatmilk 2015.02.12 07:04:57
@EZAZ: "És ha rendesen, egyenrangúként el van neki magyarázva"

Itt most pontosan ez történt, ami elindította a vitát: egy orvos elmagyarázta, hogy a tüdőembóliát nem lehet vérvétellel diagnosztizálni, felsorolta, milyen vizsgálatok szükségesek és elmondta, hogy nem egy nővér vagy asszisztens feladata a diagnózis felállítása, továbbá azt is elmondta, hogy az 5 órás várakozás a kezelés szempontjából még akkor sem jelenthetett volna hátrányt a beteg szempontjából, ha tényleg tüdőembóliája van.

Mi volt a válasz a laikus részéről? Az orvos hülye, hát nem olvasta el a posztot, hogy IGENIS lehet a tüdőembóliát vérből diagnosztizálni?

Most úgy őszintén, hogy lehet így korrekt felvilágosítást adni, ha kétségbe vonják az ember szaktudását és azzal jönnek, hogy ők jobban tudják, mert egy BLOGban olvasták? Akkor tessenek megnézni a könyvtárat amit az ember hat év alatt megtanul, mélyüljenek el benne, aztán vissza lehet fáradni és kezdhetjük az értelmes beszélgetést. Mielőtt bárki beleköt: az orvosnak kötelessége empátiával fordulni a beteghez, a beteg meg jó lenne, ha nem nézné teljesen hülyének az orvosokat.
Oatmilk 2015.02.12 07:38:54
@EZAZ: A lekezelő stílus valóban gáz. Itt azonban ez válaszreakció volt arra, amikor a laikus azzal jött, hogy az orvos sz@rul tudja és próbálta megmondani a tutit.

Kicsit idegesítő, mikor kioktat egy hozzá nem értő személy abból, amihez értesz. Aki ehhez veszi a bátorságot, számítson hasonló hangnemre. Normálisan kérdezni természetesen szabad, sokkal valószínűbb, hogy normális, nem lekezelő hangnemben fog jönni a válasz is.
Oatmilk 2015.02.12 17:19:02
@asztalosani: Kár általánosítani. Ebben az esetben az illető orvosnak igaza van, vérből tüdőemboliát nem lehet diagnosztizálni, ennyi. Akármelyik blogon állítják, hogy lehet, akkor sincs a klinikumban elérhető ilyen vizsgálat.

Orvoshoz pedig nem kötelező járni, mindenkinek joga van az internetről úgy gyógyítgatni magát, ahogy akarja. Az orvosi műhibaperek jelentős része pedig kommunikációs hiba, nem pedig szakmai hiba miatt indul, tessék megkérdezni egy erre szakosodott ügyvédet vagy orvosszakértőt.

Részemről a téma befejezve, az a meglátásom, hogy érveket felhasználva nem lehet veled vitatkozni, indulatokkal pedig nem foglalkozom.
  Nézegettem ezeket a nőket, persze akármelyikkel összetudok futni itt a piacon, vagy az utcán, szóval minden fajtából van itt a környezetemben. Érdekes, hogy a világ épülése során milyen módon váltogatták magukat a random módon kiválasztott "szép" női alakok, vajon mi…..
Oatmilk 2015.02.03 07:04:03
@Gour: Azt magyarázza el nekem valaki, hogy az a férfi, aki tudván tudja, hogy egy nő neki nem elég, valamint szerinte a nő sok értéket nem hoz a kapcsolatba, mert főzni-mosni-takarítani, stb mindenki tud vagy meg lehet érte fizetni valakit, minek nősül meg?

A másik kérdésem, kedves Gour, az lenne Hozzád, hogy mennyire működött jól a módszered? Házas vagy-e még? Volt-e válásod? Azt nem merem megkérdezni, hogy nem az van-e, hogy otthon már egyszerűen nem megy a szex, ha érted, és ezért próbálkozol máshol. Lehet, hogy az új nőnél sem megy, de akkor őt nem hívod fel többször és annyi, mintha meg sem történt volna... És a nyitott kapcsolat azért nem opció, mert akkor anyuci esetleg a szemedbe mondja, hogy bezzeg a másik pasinak úgy áll, mint a cövek és úgy kielégíti, hogy járni sem tud utána?
A brutális székesfehérvári rabok magatartása sem független a magyar társadalom állapotaitól. Egyszerre vagyunk tettesek és áldozatok, mi magunk is! Ehhez már – a blog címével szólván – a kiáltás is kevés. Nem bekiáltani, üvölteni kell először azért, ami a Facebookon…..
Oatmilk 2015.01.07 15:55:36
@pizo: Igen, ez a szomorú. Hogy bármelyikünk találhatja magát valami szerencsétlen véletlen folytán előzetesben egy ilyen cellában.

Az a szerencsétlen srác tényleg rosszul csinálta, de gondolom mikor rádöbbent, hogy mi történt, nem az volt az első gondolata, hogy magát mentse. Remélhetőleg nem teszik tönkre a börtönben. Amúgy meg fáradtan, kialvatlanul nem kell kocsiba ülni, ugyanúgy, mint piálás, drogozás után sem.
Akik olvassák ezt a könnyekkel átitatott, szomorú és egyben dühös bejegyzést, remélem egy megosztással segítenek a küzdelemben. Tisztelt Praxis!   Édesanyám életének utolsó, sajnos szenvedésekkel teli periódusáról szól ez a nem éppen hétköznapi levél. November 24-én,…..
Oatmilk 2014.12.02 18:49:24
@Tempus.Anh: Miért nullázná le? Az objektivitás és az empátia szerintem nem zárják ki egymást, de embert próbáló dolog ilyen attitűddel hozzáállni főleg a súlyos betegekhez. Lehet, hogy a posztoló édesanyja nem gyógyult volna meg, az is lehet, hogy a kezelésnek súlyos mellékhatásai lettek volna, de lehet, hogy nyert volna még valamennyi időt, amit jó állapotban tölthet el. Akkor sem lehet annyival elintézni, hogy a posztoló igazán tudhatta volna, hogy úgyis meghal, nem tök mindegy?
Oatmilk 2014.12.02 19:19:05
@Tempus.Anh: Intracranialis nyomásfokozódást okozó tünete volt a betegnek, valószínűleg sürgősséggel ezért kellett az idegsebészeti műtét. Hallottam egy idegsebészeti előadást kb egy évvel ezelőtt, ahol pont a tüdő cc agyi metastasisának gamma késsel történő műtétéről volt szó. Sajnos nem emlékszem a részletekre, de olyasmi dereng, hogy olyan hatásos a gamma kés, hogy most már az agyi metastasis megléte nem kontraindikációja a tüdő cc műtéti kezelésének.

Kétségkívül a beteg rossz prognózisú betegségben szenvedett. Sajnálatos, hogy 3-4 hétig tartó vizsgálat szükséges, mire kiderül, hogy milyen típusú a primer tumor. Utópia, de ha a tumoros betegek diagnosztikája meggyorsítható lenne, nem lépne a betegség a következő stádiumba mire indul a kezelés, akkor jobb túlélési aránnyal, vagy kevésbé agresszíven lennének kezelhetők. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem realitás. Minden esetre idegtépő lehet várni, mikor tudod, hogy tu-d van, de csak x hét után van eredmény, vagy a műtétre y hetet kell várni és z hét, mire el lehet kezdeni a kemoterápiát. B@szhatjuk, lehet nézegetni bús képpel a kontroll CT-t, hogy jéé, a malignus tumor progrediált. Aztán megjegyezni, hogy innen sajnos nincs visszaút.
Oatmilk 2014.12.02 19:23:55
@Tempus.Anh: Azt is értem, hogy itt nem ez volt a helyzet, nem állt rendelkezésre célzott terápia, tehát tényleg nem lehetett volna mit tenni.
A pszichiátriáinkon a gyógyszerek elfogadása, bevétele kötelező? Tisztelt Praxis!   „Kedves Doktornő!   Nagyon lekötelezne, ha megírná, hogy pszichiátriáikon a gyógyszerek elfogadása, bevétele kényszer? Hibásan kiadott gyógyszereimet nem voltam hajlandó bevenni a…..
Oatmilk 2014.10.09 22:42:13
@Tempus.Anh: Kedves Tempus! Függetlenül az előzményektöl ez a hangnem, amiben a kommentedet megfogalmaztad, nem méltó intelligens emberhez, egy orvos nem nyilvánulhat meg így.