Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hispan07

0 bejegyzést írt és 1697 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpont 4x05: A Gamestar 2018.03.04 22:38:51
A PC ZED-adás után volt egy olyan felelőtlen ígéretünk, hogy lesznek még a magyar játéksajtó régi lapjaival foglalkozó adások. Nem is kellett sokáig várni a következőre, gyakorlatilag a múltkori sztorit folytatjuk, vagyis  a Gamestarról beszéltünk, ami ugye a PC ZED és a PC-X összeolvadásából…..
A Falnál Abban a Vakondtúrás vagy milyen nevű koszfészekben nyitunk, ahová Samu elsuvasztotta Szegfűt és a kis Samukát, hogy majd itt jó dolgotok lesz ill. biztonságban itten lesztek, nem másutt. A kocsma-bordély, ahol a gyereklány és csecsemője bujkál, igen vidám hely, most…..
Hispan07 2014.06.03 11:21:29
@XocoLatte: fentebb azt írod, a szar könyvsorozat miatt fut szarba a sorozat. most pedig azt, hogy kíváncsi vagy, hogyan tovább. ezek szerint nem olvastad a szar könyvsorozatot és csak úgy random leszaroztad mert akkor nagymenő bennfentesnek tűnsz?
Hispan07 2014.06.03 12:37:04
@XocoLatte: vagyis a szar az szar és az szar mert a szar az szar és a könyv az szar tehát szar mert szar szintű eszmefuttatásodat sikerült azzal alátámasztanod, hogy neked nem sikerült elolvasnod, akinek meg igen, az pöcs mert pöcs és a pöcs az pöcs mert pöcs és az pöcs aki ezt a könyvet elolvasta. egészségedre
Geekblog Z világháború 2013.06.25 13:42:53
Nem vagyok hozzászokva egy zombifilmben ahhoz, hogy valahányszor fogsorok csattannak a húson, golyók csapódnak be, és fejszék meg feszítővasak találkoznak élőholt koponyával, a kamera szégyenlőssé válik – ráadásul nem a jelenet dinamikáját megtartva, hanem látványos…..
Hispan07 2013.06.26 16:07:17
@Fratello: elismerem az erényeit, de nekem ez így még csak a tisztességes megírt, helyenként érdekes, mindazonáltal száraz olvasmány szintje - nem a zseniális, lebilincselő, zsánermegújító alapvetés (minusz japán szán, az nekem emészthetetlen wtf volt.)

vaníliáspudingot a metróvonaljeggyel, de nekem olvasás közben mégis a Végítélet jutott eszembe róla - és nagyon hiányzott az az atmoszféra, ami ott megvolt. (igen, a végítélet befejezése atomgáz, bár én nem tartom ANNYIRA elviselhetetlennek, mint sokan.)
Hispan07 2013.06.27 23:29:40
@memora: ugyanaz a vége ha jól tudom - és igen, azt a bizonyos eseményt valahogy nehezen emésztettem meg. egyébként szeretettel ajánlom a könyvet, mert az első 1300 oldal ettől függetlenül kjó és simán aláveri minden téren a filmet természtetesen :)
Ezek után, ha valaki felteszi a kérdést, miként vezethet három év kormányzás után is ennyivel a Fidesz, illetve miért van nagy esélye vinni a 2014-es választásokat is, elég lesz rá annyit mondani: Szárszó miatt. Pontosabban: mindazon jelenségek miatt, amik a maguk pompájában…..
Hispan07 2013.06.25 12:04:13
@pocaklakó minimanó: ha választhatok, akkor te énekelj, teddy táncoljon. mimit kihagyom, mert izléstelen lenne
Hispan07 2013.06.25 12:14:44
@pocaklakó minimanó: majd arra gondolok közben, hogy ha fiatal baloldali lennék, akkor a mindennapi betevő pörköltért heller ágnest kéne szájjal örömre derítenem. helyes nézőpont, ez a fontos
Hispan07 2013.06.25 14:59:55
@vantaan: nem csináltak - a napkelte úgy volt nekik jó, ahogy az meg lett teremtve
Az évadnyitó óta most először foglalkozunk a Trónok harcával, hisz a sorozat kritikus ponthoz érkezett: rajongók ezreit, millióit veszítheti el, vagy éppenséggel teheti rabjává mindörökre. Az "elolvasom" után spoileres sorok jönnek. A könyveket ismerők egyszerre várták…..
Hispan07 2013.06.06 09:51:39
@dick laurent: hivatalosan csak a 4./5. kötetben jön meg a tél

sansa karaktere pedig abszolút helyén van - a naív kislányból lesz fokozatosan egyre okosabb igazi túlélő. theont meg simán kínozhatják akár évekig is, hol itt a gond?

amit pedig sokan írtak, hogy Dany-nek "túl könnyű" a dolga... háááááát... végülis csak kiirtották a családját. az otthonától baromi messze, keletre adták férjhez egy barbár lovashoz, akit mire megszeretett/megszokott, meghalt. vele együtt a gyereke, és az ígéret szerint nem is lehet neki több. árulók, bosszúállók, vérgyilkosok rajzanak körülötte. hű(nek gondolt) emberei mind leselejtezett vagy problematikus alakok. szóval tényleg, egy babazsúr az élete.
Hispan07 2013.06.06 09:55:09
@Hispan07: ja és ugye a könyvhöz képest átalakult a Dany vs Rabszolgatartók szál - Astapor meghódítása után ott Yunkai megvesztegette, miután a zsoldosok átálltak, ostrom és csata Mereennél következett. a sorozatban ezt kevercselik valamilyen szinten össze (és kihagyták pl Erős Belwast, Barna Ben Plumot, mint jelentősebb szereplőket)
Lassan már visszafele vágjuk a centit a Trónok harca új évadában, már csak három rész, és finálé sajnos, de addig is itt van nekünk az évad első (és egyben utolsó) olyan része, ami maga George RR Martin írt, hátha fasza lesz. Az eddig történtekről itt lehet bővebben…..
Miként független értelmiségünk több tagja, nemrég Ara-Kovács Attila is megírta saját dicshimnuszát a nagypolitikával még csak most ismerkedő egyetemistákhoz: Kitől fél Orbán Viktor? című publicisztikájában egyértelművé tette, hogy a miniszterelnök nem egykori önmagától…..
Mint beszámoltunk róla, a demokratikus erők tegnap a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt gyülekeztek, hogy nemet mondjanak, felszólítsanak és kifejezzenek. Videónk az eseményről és a színtiszta antiszemitizmusról egy kattintás után. ..
Hispan07 2013.01.14 10:58:24
@abdelkader: Azok. A sátán léha ágyasai. Mordor talpnyalói. Démoni fattyak ők, a romlás alantas zászlóhordozói.

Add Uram, hogy Vadai Ágnes megvédjen minket!
Aczél Endre a Galamuson megjelent, Fiúk, című írásában szenvedélyesen kádáristázza a kormányt – ez még a Kádár-rendszer sztárújságírójának is szíve joga. De hogy egy szerkesztő hogyan engedheti megjelenni a következő, egészen nyilvánvaló és vérlázító…..
Hispan07 2012.12.22 09:38:40
@immortalis:

- immortalis, rossz ízű a leves amit főztél - mondja a vacsoravendég immortalisnak.
- az gondolom nem zavart ennyire, amikor Valakimás szar fasírtot készített, ugye? - tromfol immortalis.

És minden el van intézve.
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
Hispan07 2012.12.18 15:38:06
- a "hűséges npc barát": halhatatlan, tulajdonképp tökhaszontalan, kisszínes fazonok, akiket cipelni kell, tetszik vagy sem (lásd még: resident evilek, modern fps-ek, modern minden)
- kötelező party tagok szerepjátékban: szimpi a csávó? nem? ŐAKKORISJÖN! no comment (lásd még: majd minden szerepjáték)
- ugyanúgy szerepjátékban a kötelező jócselekedetek: igazi badass gecit alakítasz? most irottál ki egy falut? ovisok homlokán nyomod el a csikket? nem baj, MOST MÉSZ ÉS SZEDSZ NAGYINAK 12 LÓHERÉT QUEST! (mert nagyapó beteg. nem a te nagyapód, random npc. azért mentsd meg.) (lásd még: legjobban a Dragon Age 2-ben húzott fel)
- az űber táp skill/ability/fegyó, ami mindenkin működik... csak a BOSS-okon nem, bocsi: ja, hogy te erre építetted a taktikád? szopó (lásd még: KOTOR 2-ben bármelyik "varázslós" kari)
- az üldöző mindig gyorsabb: mert a jók mindig szar-lassú-ócskavasakkal csapatják. mégse kapják el őket. ez nem csak játék sztereotípia, de istenem, úgy felhúz. (lásd még: ahol üldöznek)
- amnézia és barátai: te egy hatalmas, elképesztő, kozmikus csúccsávó vagy - aki véletlenül mégis ismét első szintről indul, viccnek is rossz stukival, bóvli felszereléssel. hajrá (megint csak bárhol szinte mindig)
- egy elmebeteg tombol, veszélyben a világ: küldjünk oda... ööö.. max 5 embert. na jó 10-et, de kilenc haljon meg a második pálya végére, mert kurva bénák (bármelyik elit csapatos-kommandózós játék)
- végül egy szintén nem csak játékokra jellemző: a hatalmas-elképesztő technikai főlényben lévő kőprofi ellenfél, amit mégis egyetlen jól eldobott gránát szétfenyít. mert az volt az irányítóközpont. oszt akkor mindennek vége.
2008. március 9-én a három kérdésből csak egyre szavaztam igennel: a tandíjas volt az. Nem mondanám, hogy nem voltak kételyeim, a tandíjról szóló vitáimban azóta is meg-meginogtam, de összességében még mindig úgy gondolom: a tandíj kérdése szimbolikus ügy, és inkább ellene…..
Pár napja írtam a Dreamhack című videojátékos fesztiválról, ahol magyar induló is volt Battlefield 3-versenyben. Azóta az is kiderült, hogyan végeztek: a bronzérmet hozták haza, ami azért szépen csillog. És ezt nem csak üres frázisnak szánom: tényleg nagyon szép eredmény a…..
Hispan07 2012.11.29 10:39:57
@balkan: "A PC-s játékok leszállóágban vannak és így a komolyabb, összetettebb verseny(szerű) játékok is halódnak."

Hát igen, pl a LoL is durván haldoklik. Ezért van havi szinten 30 millió aktív játékos. Ezért volt 2 millió dolláros nyereményalap a legutóbbi bajnokságon. Ezért omlott össze az elődöntő online közvetítése túlterheltség miatt, miközben adott pillanatban épp az össze észak-amerikai net forgalom durván 10%-át generálta.

És igazad van, az SC2 pénzdíjakat elnézve is mindig az jut eszembe, hogy mennyire durván haldoklik a PC versenysport.

Meg úgy egyébként, hogy a WoW-ot ne is említsem, például a pár hónapja kijövő GW2 eladási számai is azt mutatják - a PC játék ipart már csak mint egy hajdanvolt civilizáció romjait szemlélhetjük.

Haldokló PC, haldokló PC játékok. Nincs ennél szebb közhely.
Paul Lendvai, magyar származású, de hosszú ideje Ausztriában élő neves újságíró német kollégájával, Andrea Morgenthalerrel készített egy 52 perces dokumentumfilmet Magyarországról. A filmet az osztrák közszolgálati televízió kettes csatornája (ORF 2) adta le „Emberek és…..
Hispan07 2012.10.10 08:55:11
@Holger Hartland: jól sejtem, hogy részt vettél a film elkészítésében?
IDDQD Pénztárcákat kinyitni! 2012.09.28 22:32:34
Oké, nem fogunk totál Kickstarter-ajánlóba átmenni, na de hát ez mégis csak a Nexus 2, egyben az első igazi nagyszabású magyar kickstarteres játékfejlesztési projekt. Erre tessék. ..
Hispan07 2012.10.08 17:10:26
Vastagbőr Ordas nagy hazugság 2012.09.07 08:31:00
Tényleg nem értem ... Lehozatnak a pártsajtóval olyan kamulistát, amitől összehúgyozzák magukat a fideszes-kdnp-es mezei képviselők, akik az egész IMF-tárgyalásokról annyit tudnak, mint Önök, kedves olvasók: vagyis semmit. A szűk vezérkar összekacsint, hiszen a pontokat ők…..
Hispan07 2012.09.07 09:04:38
@A félázsiai csizmadia - kinek neve ketroot: isten őrizz, nem akartalak én skatulyázni, csupán mint jelenség említem: a kormánypárti szarrágók sokan azért rágják még mindig kormánypártiként a szart, mert "nincs hova futni". oda nem menekülhetnek, ahol lekormánypártiszarevőbirkázzák őket.
Hispan07 2012.09.07 09:15:22
@A félázsiai csizmadia - kinek neve ketroot: megint - nem a konkrét komment konkrét mondanivalójával van baj. inkább azzal, hogy a jobber aki látja, hogy óriás szar van a pitében, az jellemzően ebbe ütközik a legtöbb helyen - bőnyállal van elküldve az anyjába, minden hülyének elmondva. ilyenkor azért az átlagnál nagyobb intelligencia kell, hogy az ember ne azt mondja, hát a Viktor lehet hazudott, de nem, ezek a rohadt bolsilibsik, ezek akkor se! de persze ugyanez van/volt fordítva is. jól ki van ez találva - megvan a két (netán 3-4) fogolytábor, szökés nincs, odakint csak a senki földje és a patás ördög vár - igény szerint kinek milyen arccal jelenik meg
Hispan07 2012.09.07 09:23:14
@csizsikpizsik - pique takarodj!: és statisztikai alapon vajon hány "gondolkodni képes" jobber van? :) gondolom ugyanannyi, mint balos: kevés. a többi meg a nagy átlag, aki nehezen viseli ha az "ő kormányát" szídják, mert magára veszi, mivel ezzel ő is hülyének érzi magát. azt pedig még a hülye se szereti, ha lehülyézik.
Az nem meglepő, hogy Matolcsy megmagyarázza és próbálja pozitív színben feltüntetni a recessziót. Ezt vártuk tőle, ez ő. A NER-ben semmi sem lehet rossz vagy negatív!Minden adat csak Nézőpont kérdése!A tündérmesékben a pohár mindig tele van, a magyar változatban is legalább…..
„Azzal ugyan senkit meg nem javítasz, ha eltaszítod.” (Dosztojevszkij)   Egyszerűségében is erős cikket közölt az Origo, az újságírói munkájáért többszörösen kitüntetett Wirth Zsuzsanna tollából: szimpla kérdéseket tett fel a szegedi Csillag börtön tényleges…..
Hispan07 2012.07.17 12:01:50
@tesz-vesz: hát mondanám, hogy ziccer volt, be kellett lőni, de sajnos egy kesztióval szemben semmiféle pontértéke nincs :/
Hispan07 2012.07.17 12:12:23
@Counter: Azért az életfogytiglani és a _tényleges_életfogytiglani_ még csak véletlenül sem összekeverendő, ugyebár. Ha esetleg utóbbiak törvényi definícióját is mellékelnéd, elkerülhetőek lennének az apró félreértések, hogy ki miről beszél valójában.
Hispan07 2012.07.17 15:09:41
@Counter: én tudom, mivel véletlenül jogász vagyok. Laikusok viszont nem biztos hogy tudják, ezért nem árt szerintem ezt pontosítani, ha szóba kerül. Ennyi.

@kesztió: Kedves kesztió,
igen, mondhatjuk, hogy elégedett vagyok a válaszoddal, mivel pontosan ilyen terelésre számítottam tőled. Ha ennyire futja, akkor ennyire, igazán nem voltak és nem is lehetnek túlzott elvárásaim irányodban.

És nem, nem kívánom folytatni ez a vitát. Először is mert mint fentebb több ízben is látható, te vagy itt az, aki személyeskedik, folyamatosan. Megjegyzem, ez elég távol áll az igazi értelmiségi magatartásról, mégis érthető miért teszed, hiszen mivel magasröptű gondolataid kritikájával szemben érveid jól láthatóan nincsenek, inkább megpróbálsz előbb személyemben támadva hitelteleníteni ("nem hiszem, hogy tényleg ennyire le van nullázódva a szövegértésed valamint a logikus gondolkozásra való képességed." - Milyen roppant szellemes, vajon ki írta mindezt? És ugye valami ilyesmi a becsmérlő, személyeskedő hangnem?), majd pedig egyenesen engem vádolsz azzal, amivel te magad próbálkoztál meg.

Másodszor pedig azért, mert mint azt korábban az elköszönéssel jelezni próbáltam már egyszer, sajnos stílusod miatt nem tekinthetlek komolyan vehető vitapartnerek, így a továbbiakban nincs miről tárgyalnom veled.

(És igen, ha egyszer már lezártam a veled folytatott eszmecserét, akkor stílszerűtlen leírni mindezt, de a szándékot elsőre sajnos jól láthatóan nem értetted meg.)
IDDQD Fantasy az állam pénzéből 2012.05.29 09:10:00
A GQ remek, a Sportgézán is publikált tanulmánya alapján az amerikai kosárlabdázás nagyjai karrierjük végeztével nem a dicső nyugdíjba, hanem a csődbe menekülnek. (Ugye, mindenki hallotta már, hogy a pályán mindig zseniális Michael Jordan állítólag az életben súlyosan…..
Hispan07 2012.05.30 10:16:11
@Friss A.: szerinted...
Hispan07 2012.05.30 18:43:48
@Friss A.: szóval nagyvonalúan megengeded hogy mi jónak tartsuk, de azért beszólsz, mert anélkül nem megy? tudod, igazi pöcsfej troll vagy pajtás, és ha valaki egyszer majd azt mondja neked, a körülmények tettek ilyenné, ne hidd el! magadtól sikerült, légy rá büszke.
  Itt a tavasz, dagad a... honfiúi kebel, nem csoda, hogy a Jobbik is teljesen rá van izgulva a szextémára. Igaz, általában mások szexuális életével vannak elfoglalva, ezúttal viszont tovább mentek, és egy rég halott ember szerelmi életéből próbálnak politikai tőkét…..
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Szentesi Zöldi László (Magyar Hírlap) írását olvashatják.      A Mandiner szerkesztőségi felkérése, hogy fogalmazzam meg gondolataimat a magyar jobboldal elmúlt tíz…..
Hispan07 2012.04.24 09:11:59
@Tilikov: " A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban..."

Persze már az első mondatot SEM sikerült megértened, de semmi baj, a kommented remekül illusztrálja a 2012-es magyar intelligencia színvonalat.
Hispan07 2012.04.24 10:48:50
@Tilikov: Szerintem az elmúlt két év rengeteget ártott a fidesznek és/vagy a jobboldalnak, bár ez majd csak két év múlva fog kiderülni. Az elmúlt két év két csoportnak jött igazán jól: a fidesz felsővezetői körének és az "elmúltnyócév" haszonlesőinek.
IDDQD Régen minden jobb volt 2012.04.16 15:54:00
Ennek örömére nézzünk is meg egy friss techdemót a CryEngine 3-ból, aztán mehet tovább a szokásos eszmecsere arról, hogy bezzeg 1981-ben ZX Spectrumon. Neked melyik volt az első játék, aminek azt mondtad a grafikájára, hogy úristen úristen, ennél jobbat már nem lehet…..
Hispan07 2012.04.19 21:38:57
@hancu: persze. de vhol olvastam az egyik BH-s fejlesztő arc kifakadását azzal kapcsolatban, miért is lett olyan a Heroes 6, amilyen (nem rossz, nem Heroes), és az alapján ez a sztori is illik a "magyar fejlesztők vhogy mindig megszívják" sorozatba
Hispan07 2012.04.22 14:25:57
@Archenemy: ezt olvastam, forrás megjelölés nem volt

Hi Guys. Several months have passed since the release of Heroes 6, and because there are so many questions from you regarding BH which UBI seemingly ignores, I feel it's time that I give you some information.

I worked for Black Hole during the whole H6 development. For us, it was a dream project as we were real fans of the Heroes series, having played it since the original King's Bounty on Commodore 64. And I can tell you it was the UBI producers who didn't keep their deadlines, and that was what led to a total failure of the whole development. Back in 2008, during the contract negotiation process, UBI business decision makers didn't want to hear about making it into the contract that in case of any UBI delays there would be any penalty for UBI. This was a stupid decision of a business development boss (she said "UBI would never be late with any deliverables".... HAHAHA). And that led to an awkward situation where the whole development got snowed up... but the UBI producers kept telling Black Hole that "no worries, guys, there would be more time and budget, just do what we say". It was then that one faction, Academy had been removed from the content list, as well as many other things. And then, at half of the development, Romain suddenly quit, Erwan was removed from the project - he was "elevated" to the position of Might and Magic Brand Director, which meant his direct involvement in the development was over -, and BH was left there with the blame. Just an example, the final story script - which was UBI responsibility - was delivered to BH after 27 months... while originally there was 24 months for the whole development. No comment.

As for BH commitment, BH used up all its 6 months reserves just to be able to finish the project... this was more than 1 million Euros!!! And they (we) did this knowing it would never be payed back, as royalty would only be paid after 2M Heroes sold at full price. We all knew 2M copies would never be sold (neither at full price nor at reduced price), still we wanted to finish the project. During the last 10 months, our full team worked 24/7, without any chance for compensation... and because of this, we didn't have any resources to find other projects and make sure BH would survive after the release of Heroes 6. In the meantime, our new UBI producers kept telling that "the BH team is not working during the nights and weekends, and is not committed to the project at all...". I can only say, just ask any of the BH team members of their commitment...

As for the many bugs: Heroes 6 is a gigantic project, with 1.5-2 million lines in the source code. This is bigger than most RPGs. Such a project can only be finished with good quality if there are several years and a huge budget (i.e. Blizzard games), or if there is a strict design lock date after 7-9 months of the start of development... in case of Heroes, the UBI guys were adding new ideas and were changing existing features during the whole development, even at the last months, so it was simply impossible to make a stable game for release. Just see what they are now doing with patch 1.3 (BH is not involved in that at all btw.). They cannot release a simple patch with a few smaller fixes in time, they are already in a 2-3 weeks delay. This is because the code is extremely complex, and UBI does not have the team to overview it and make it work in time, even if the Limbic guys are really great (and no, they are not involved in the Heroes development from the project start, they joined like 20 months later).

Some examples of what BH added to the game at their own cost, just to make the game better:
- Town screen (we hate the current version, but it is still better then the "let's make a screen shot from the adventure map 3D town and use it as a town screen" that UBI wanted - we could have made a much better one, but didn't have money and time).
- Additional ingame cutscenes (I know cutscenes are not great, but again, we received the story after 27 months... we only had a couple months to make the cutscenes from scratch, and a very limited budget - and I think that the overall visual quality of the game proves to anyone that we could have made really great cutscenes if we had had the time and budget).
- 300 unique Combat Maps (there were 20 in the contract)
- 3D animated Main Menu (UBI wanted a simple still image)
- Additional NPCs
- Campaign Overview Map (Campaign Window)
- and many more........

And what were the UBI decisions:
- Less resources
- No fullscreen town screens
- Only five factions (as a consequence of the continuous delays of UBI deliverables)
- Creature pool
- and many more such "great" changes.........

This project cost Black Hole its existence... while UBI is making profit on Heroes 6.

And just some more thoughts: UBI EMEA were working with four 3rd party developers during the Heroes development:
- Capibara - They made the really good (and financially successful) Clash of Heroes. The are not working with UBI anymore.
- Eugene Systems - They made R.U.S.E. They are not working with UBI anymore.
- Black Hole - They made Heroes 6. They are not working with UBI anymore.
- Techland - They made a 47% game for UBI (Call of Juarez: The Cartel - www.metacritic.com/game/pc/call-of-juarez-the-cartel) - They are still working with UBI EMEA on a big project.
We heard the UBI guys blame those developers (and Nival) many times... I guess BH was blamed the same way to those developers.

It is always the developer who is responsible...

Just some food for thought.... Thanks guys for reading.
  Ahol királyandrásoznak, ott lélekben 15 millió Király András vagyok. Még ha mindezt a Jobbik ötpárti egyeztetésnek is maszkírozná, és „szexuális devianciák” kérdésköreként szervírozná a Parlament Lux Elvira-bizottságában.   Ahhoz persze semmi…..
Hispan07 2012.04.18 13:23:21
@thetriggerhappy: melyik társadalom közbeszédének elfogadott eleme a buzizás? azé amelyik nácizik-nyilasozik-diktatúrázik-komcsizik-orbánozik-fletózik-szőkenőzik-vidékizik-zsidózik-fradistázik-bazdmegozik? vagy utóbbiakat is en bloc tiltsuk be és legyenek kedves menetek egész addig amíg nem lesz mindenki azonosan kedves mindenkivel?

de azért jelzem, egyetlen egy példát sem hoztál fel az esküvőn kívül, ami persze TÖRTÉNELMI FOGALOMKÉNT és JOGILAG egy FÉRFI és NŐ kapcsolatát szentesíti HÁZASSÁGKÉNT. hát, szegény buzik és leszbik, átérzem.