Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fehérlapos

0 bejegyzést írt és 226 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1948-ban alakult Szakszervezetek Országos Tanácsa (SZOT) a dolgozói szakszervezeteket tömörítő - az egypártrendszer mintájára az egyetlen - munkás érdekvédelmi szövetség volt hazánkban. A szocialista ideológia alapja: "a hatalom a dolgozók kezében" mintegy szervezeti megtestesüléseként állt ki…..
Számomra az év meglepetése volt, hogy Deborah Feldman nagy vihart kavart memoárja végre magyarul is olvasható a Libri jóvoltából. Igaz történet egy lányról, aki elmenekül a brooklyni zsidó szatmár közösségből, hogy szabad, önálló élete lehessen. Az írónő sorsa ihlette az Unorthodox – magyarul A…..
Ma az alábbi adatokat tették közzé a hivatalos koronavírus honlapon:   A gond, hogy van ezzel egy kis probléma...
Fehérlapos 2020.05.11 20:14:38
@illiberális: A szlovák egészségügy szarabb, mint a magyar. A szlovák csoda titka az első pillanattól kötelező maszviselés, amiben a politikusok, celebek, tévéműsorok mutatnak példát. A tévében kb. két hónapja csak maszkos embereket látni: a híradó műsorvezetője, összes megszólaltatott riportalanya, gyerekműsorok szereplői, vitaműsorok, celebshow-k vendégei stb, , a parlamentben a miniszterelnök és a többi politikus is csak és kizárólag maszkban láthatóak. Ciki maszk nélkül kimenni az utcára. Az elején termélszetesen hiánycikk volt, de az emberek feltalálták magukat, nyugdíjasok, varrónők, tanítónők varrták otthon tizesével, százasával a maszkokat, facebook csoportokban tárgyalták a szabásmintákat, alapanyagokat, nincs ember maszk nélkül. A végeredmény 5 millió állampolgárra kevesebb, mint 30 halott. A lélegeztetőgépek kihasználatlanul várják a súlyos eseteket, naponta 1-2 ember szorul rájuk.
Ment a huzavona Nem kell a maszk. Mégis kell a maszk. Csak arra jó, hogy mi magunk ne fertőzzünk. Hatékonyan csökkenti a megfertőződés veszélyét. Csak a legprofibb maszkok segítenek. Bármilyen maszk is hatékony lehet. Mindannyian tanúi voltunk a maszköt övező, egymásnak ellentmondó…..
Fehérlapos 2020.04.22 12:52:40
@CCnick: Igen, sikerült bevinni, 8-an meghalltak. Viszont összesen az ötmilliós Szlovákiában 14-en haltak meg, tegnap pl. egy haléleset sem volt. A tízmilliós Magyrarországon meg 225 halott van, csak tegnap 12 haláleset történt. Egyetlen különbség van a két ország között: Szlovákiában március 15-től kötelező a maszk, az összes politikus maszkban van az első pillanattól, a tévébemondók, műsorvezetők, riportalanyok (a stúdióban is) is viselik. "Varrjunk maszkot" mozgalmak alakultak, nénik, anyukák varrják a maszkokat idegenek számára, amelyeket a kerítésre akasztva osztogatnak.
Folytatom a néhány hete elkezdett sorozatot, amiben gyerekkorunk kedvenc televíziós hőseit, meséit igyekszem feleleveníteni.Volt már szó a különböző magazin műsorokról, a vetélkedőkről, így most áttérhetünk az ifjúsági sorozatokra, amelyek bőségesen készültek itthon és a szocialista tábor más…..
Ahogyan haladunk előre a portrésorozattal, részről-részre szomorítjuk el saját magunkat azzal, hogy mennyi olyan sikeres színész és színésznő hagyott már itt minket, akik a szinkronszakmában is elismert művészek voltak. Arra a Kaszás Attilára emlékezünk ma, aki - ha nem megy el túl korán - biztos,…..
A kínzó nyakfájdalom hátterében gyakran húzódik meg nyaki porckorongsérv. A diagnózist meghallva azonban nem kell megijednünk, hiszen célzott gyógytorna segítségével a kezdeti tünetek hatékonyan kezelhetőek. Eláruljuk, milyen gyakorlatokat végezzen a nyakfájás enyhítésére!..
Fehérlapos 2020.02.21 16:51:40
1896. Az első modern olimpiai játékok megnyitója. Athén, Görögország (Reuters)..
Határátkelő A cseh kaland 2020.02.03 06:30:00
Csehország, azon belül pláne Ostrava nem feltétlenül tartozik a magyarok külföldi álomcélpontjai közé, pedig mint Béla történetéből kiderül, elég jó hely, jó fej emberekkel – és akkor a cseh fokhagymalevesről még nem is beszéltünk (de fogunk!)...
Vadászerdő Fekete István 120 2020.01.24 16:51:37
Ki ne ismerné Lutrát, Kelét, Bogáncsot, Csít és Vukot, gyerekkorunk állathőseit, egy elévülhetetlen életmű állandó szereplőit. Százhúsz évvel ezelőtt, 1900. január 25-én született vadász – és ifjúsági irodalmunk kiemelkedő alakja Fekete István. A Somogy megyei Göllén látta meg a napvilágot itt…..
Fehérlapos 2020.01.26 23:01:31
@gyedmaróz: A Hajnal Badányban-t pubi koromban legalább tízszer olvastam, jobban bejött, mint a Vuk. A Vukot nem tudtam élvezni, mert a könyv teljesen más volt, mint a rajzfilm.
Pár éve újra rendeznek Magyarországon Táncdalfesztiválokat, régi és új arcokkal, klasszikus számokkal. Éppen néhány hete láttam a 2020. január 11-re tervezett Táncdalfesztivál plakátját a fővárosban. Elgondolkodtam hogy mit is jelentett nekem, aki gyerekként láttam az elsőt 1981-ben. Nem szégyellem,…..
Tó-retró A nagy jaffa rejtély 2019.07.26 12:31:51
Vajon miért nevezi legalább két nemzedék jaffának a narancsszörpöt? Utánajártunk a történetnek...
Először utazol külföldre? Kis lépéssel vágnál neki a világ körbeutazásának? Vagy csak egyszerűen mehetnéked van ebből az országból, de nem tudsz szabadságot kivenni? A kezdő kalandvágyók „legkönnyebb” célpontját végre mi is kipipáltuk a nagy európai listáról, ez pedig nem más, mint az alig egy…..
Két éve szomorkodtam egy sort, hogy nem sikerült utaznom ennek az ikonikus kinézetű busznak az elővárosi változatával; most április végén Pozsonyban pótoltam az élményt, a városi verzióval. Ő az itt lent: egy 1968-as gyártású Škoda 706 RTO MTZ. Hát nem szép? A Škoda 706 RTO-t 1958-tól építették a…..
  A Fidesz megmondóembere, a mocskos szájú Lovagkereszt tulajdonos még a 49 áldozatot követelő christchurch-i merénylettel kapcsolatban is képes volt ontani magából az összeesküvés elméleteit. Vagy tán ezek nem is összeesküvés elméletek, hanem saját magából és a Fidesz módszereiből indul…..
Kora este érkezett a hír, hogy 92 éves korában elhunyt a Jászai Mari-díjas színművész, Kautzky József színészlegenda. Ezzel a rövid gyűjtéssel szeretnénk róla megemlékezni, áttekinteni irigylése méltó életpályáját.Több, mint ötven éves pályafutása során többek között a debreceni Csokonai Színház, a…..
Fehérlapos 2019.02.21 14:53:41
@Fehérlapos: Az igazgatós jeleneten máig sírva nevetek, az Égig érő fű-ben minden tökéletes: a gyerekszereplők, a legnagyobb magyar színészek (beleértve Kautzky Józsefet), a történet, a zene...
Alig dobta fel a sajtó a nyelvvizsga felvételi követelmény elhalasztásáról szóló álhírt, hogy aztán szörnyülködhessenek az olvasók a kemény realitáson, majd az EMMI jóságos amerikai nagybácsiként kétszer kéthetes külföldi nyelvtanfolyamot ígért 140 ezer középiskolásnak. Kásler Miklós miniszter…..
Fehérlapos 2019.02.14 08:25:24
@fénycsepp: Idegen nyelvű filmeknél a Dunán, M2-n, TV2-n, RTL-en és más adókon is szinte mindig át lehet kapcsolni az eredeti hangra, és van magyar felirat is. Csak meg kell találni a megfelelő gombot a távkapcsolón.
HamPLÓ A tátrai villamos 2019.01.28 07:00:00
Bár a Tátrai Villamosvasútról nem tudok egetverő újdonságokat írni, úgy teljes a szeptemberi lanovkás kirándulás leírása, ha ő is szerepel. A csorbatói végállomás "Nicht einsteigen"-be menő ;) villamossal A mai Tatranská elektrická železnica 1908-ban Tátrafüredi…..
Fehérlapos 2019.01.29 17:30:16
Gyerekként éltem meg a videó magyarországi térhódítását. Nekünk nagy dolog volt, hogy akkor nézzük a filmeket, amikor kedvünk van hozzá. Korábban a tv-adás nagyon kőkorszaki módon volt elérhető. Ma már olyan nehéz elképzelni, hogy hétfőnként nem volt adás, csak egy csatornát nézhettünk, és azt is…..
Fehérlapos 2018.11.26 16:31:51
Stanik István alapember. Ha valaki megírja az erdélyi magyar sajtó történetét, a vállalkozásainak külön fejezetet kell majd szentelnie. Tegnap egy szösszenetet írt föl a nyilvánosság üzenőfalára: a szemközti kávéházból okostelefonjával lefényképezte a Cafe Frei homlokzatát. Ez az a hely, ahová soha…..
A Fortepan.hu fáradhatatlanul bővíti adatbázisát, ezzel a Budapestről szóló, ingyenesen hozzáférhető képanyagot is bővítve. A novemberi frissítés főleg a Magyar Rádió évtizedekkel előtti életébe enged bepillantást, de számos egyéb téma is felbukkan a képeken. Az alábbiakban a budapesti képekből…..
Akik követik a blogot pontosan tudják, hogy mennyire szeretem a Tivoli játékokat (is). A több méretben gyártott, rendkívül egyszerű játékok grafikája mindig magával tud ragadni egy kicsit.A mai napon egy újabb Tivoli játékot szeretnék bemutatni nektek, amit Csehszlovákiában gyártottak.Sajnos a…..