Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stock Holmi

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyarat mi jellemzően itthon töltjük, jövünk-megyünk, de nem csinálunk többhetes nyaralásokat. A klíma megfelelő, a Balatont sosem fogjuk megunni, ráadásul nem is vagyunk az a strandon heverő típusok. Azért néhány kihagyhatatlan kirándulás be-becsúszik ezekben a hónapokban is. De hogy vagytok ezzel…..
Látogatóban voltunk Lappföldön, és úgy hozta a fapados matek, hogy Rovaniemiből Londonon át volt célszerű hazajönni. És ha már ott voltunk, megnéztük, hol lakik az igazi Mikulás. A Miki-létesítményekig kivitt a busz, onnan meg másfél kilométer sétára van a reptér, így volt nagyjából egy óránk a…..
A Ryanair az elmúlt hónapokban bejelentett pár tök jó útvonalat, nem mindről írtunk még, ma meg végre hosszabb idő után először a Wizz is villantott kettőt 2019-re. Noha mindkettőn csak rámászik másokra, de az árak ezzel nagyot fognak esni, ami jó hír az utasoknak. Íme a lényeg. Hátulról kezdve, a…..
Stock Holmi 2018.11.27 19:43:19
Van annak valami egészen diszkrét bája, ha veszel egy repjegyet mondjuk Bordeaux-ba, aztán egy szép napon csak azt veszed észre, már nem is oda szól, hanem Milánóba. Tudtodon kívül átíródott, senki nem is szólt róla, csak véletlenül bekeveredtél a foglalásaid menüpontba és így derül ki a dolog. Van…..
Stock Holmi 2018.10.01 15:43:40
@nerock:
Szia,
Ennek a törlés utáni átfoglalásnak van valami határideje? Tehát ha pl. törlik a 6000 Ft-ért megvett februári járatomat, akkor átfoglalhatok egy jóval drágább júliusi járatra is, vagy van egy szabály, hogy a törléstől számított 1 vagy 2 hónapon belüli járatokra lehet csak átfoglalni? A példám estetében a februári járatról mondjuk március 31-ig?
A Wizz bejelentett két új útvonalat, arról persze elfelejtettek szólni, hogy kettőt hármat meg bezárnak. Az átlag magyar turista kifejezetten rosszul járt. Két új útvonalat jelentett be örömködve a Wizz Air az elmúlt két hétben, a sajtóközleményük miatt ezt sokan megírták, az viszont szokás szerint…..
Nagyjából kéthetente vannak 20 százalékos leárazások a Wizz Airnél, ezekről már rég nem írunk külön-külön, általában jönnek menetrendszerűen. A mai viszont két okból is különleges: ritkán adnak minden járatra kedvezményt és szintén ritkán ficcen be 20 helyett 30 százalék. Persze fanyalogni most is…..
Rég volt már, hogy érdemes volt nem Ferihegyről indulva repülnünk, lehet, hogy most változik a helyzet. A Wizz Air benyomul Bécsbe is, bázis három géppel, ami nem csak a Nyugat-Magyarországon élőknek jöhet jól. Elég nagyot fejlődött tehát a Budapest Airport ahhoz, hogy fővárosi lakosként ne érje…..
Stock Holmi 2018.01.12 13:50:58
@MindentGátlóSam:
Szia, nyáron voltunk Macedóniában, mi is Szkopjéból mentünk Ohridba. Nem volt egyáltalán gáz a buszozás, légkondis modern busz, fél úton 15 perces eü. szünettel. A menetidő 3-3,5 óra, a busz nagyon szép tájakon halad keresztül. Ohridban tanács: ne a buszvégállomásig menjetek, hanem szálljatok le eggyel korábban, a Bulevard Turistikán, mert a buszvégtől a belváros és a tó plusz 3 km felesleges séta.
Egyébként nagyon ajánlom Ohridot, az utóbbi évek egyik legkellemesebb meglepetése volt, a Balatonnál is hangulatosabbnak tűnt, belváros szépen felújított, a világörökség része. Szkopjébe meg 10 ezer Ft alatt el lehet repülni retúrban hála az állami támogatásos balkáni útvonalaknak.
Mivel is köszönthetnénk az új évet, ha nem hónapra szabott utazási tippekkel. Persze a válogatás tök szubjektív, de komoly oka van, hogy pont az adott hónapra tettük az egyes célállomásokat. Szempont, hogy kellemes legyen az idő (a túl meleget és a túl hideget se komáljuk), ne legyen tömeg és…..
Van néhány olyan dolog Váradi József legutóbbi interjújában, amely nem csak az üzleti oldalról szól, hanem az utasok számára is érdekes lehet. Ezekből szemezgetünk. Az interjú a Wizz-vezérrel november elején jelent meg a Forbes magazinban és mivel Gusztinak van némi köze hozzá, rám bízta, hogy…..
Stock Holmi 2017.11.30 14:12:19
@geegee: Szia. Az én tapasztalatom az, hogy a járatindulás előtt másfél-2 hónappal érdemes megvenni a jegyeket, így a legolcsóbb. Nézd meg, az adott járatra mennyi egész évben a legolcsóbb jegyár, általában ehhez közeli lesz 1,5-2 hónappal a tervezett indulásod előtt is. Ha ezt a minimális árat közelíti vagy eléri, akkor foglalj.
Saját példa: júliusra akartam jegyet foglalni Szkopjéba. Kora tavasztól figyelgettem a jegyárakat, az látszott, hogy a legalacsonyabb jegyár a járatra 4490 Ft. Júliusra viszont kezdetben egységesen 14990 volt a legolcsóbb (március eleje körül jártunk időben). Áprilisban már megjelentek a 8990-es majd szép lassan a 6990, 5990-es júliusi jegyek is. A jegyárak naponta , kétnaponra ingadoztak, de a csökkenő trend megfigyelhető volt. Végül május elején az odajegy elérte a 4490-es minimumot, a visszajegy hozzá 5990 volt. Nem akartam kockáztatni, így akkor megvettem. 10 500 Ft nem rossz vétel egy retúr repjegyért. :) 1 hétre rá lement a visszajegy is 4490-re, úgymond buktam rajra 1500 Ft-ot, de nem izgatott, jobb a biztos 10500, az eredeti 2x14990-hez képest (amennyi márc elején lett volna), így is harmadába került. Eltelt még pár nap ( május vége felé jártunk) , és hirtelen megdrágult a jegy. Tehát fontos a jó időzítés, ezért írtam az elején, h ha megjelenik a rendszerben az abszolut minimumhoz közeli ár, akkor ne várj többet, foglalj ;)
Másik tipp: ha rugalmas vagy az úti célok tekintetében, az új útvonalak bejelentését követően vannak nagyon jóáras jegyek. Pl. 2 éve amikor elindult a Debrecen-Párizs járat, korlátozott számban voltak jegyek irányonként 2500 Ft-ért. Így másfél éve a szülinapomat áprilisban Párizsban ünnepelük, mert sikerült venni 5000 Ft-ért retúr jegyet. Előtte nem is terveztük pont Párizst, de 5000 Ft-ért nem volt szívem otthagyni a jegyet. :) Ha várunk egy évet, idén már a legolcsóbb jegy is minimum 15-20 ezer lett volna retúr.
Jövő tavaszra / nyárra valószínű a mostanában indulni fogó Berlin, Frankfurt, Athén járatok lesznek olcsóbbak, nekem ez a tippem :)
A héten az easyJet is felpattintotta téli menetrendjének utolsó részét, most már mindenkinél lehet foglalni 2018 márciusig. Ezért, illetve mert elég sok kérdést kapunk arról, hogy mikor célszerű foglalni, mikor adják a legolcsóbban a szolgáltatók a jegyeket, most (noha már írtunk róla) a legfrissebb…..
Elképesztő, hogy mennyire végletesen áraz a Wizz Air: sokáig iszonyat drágán próbálja rásózni a jegyeket a lúzerekre, hogy aztán az indulási dátumhoz közeledve majdnem nulláig vigye le az árat, hogy megtöltse a gépeket. Last minute rendszer újratöltve és kimaxolva. Írtunk már párszor arról, hogy…..
Stock Holmi 2017.04.21 03:42:01
@arpad1983: Az igen, az tényleg jó vétel! Majd írd meg, milyen volt, hogy tetszett az ország! Én, ha megyek, leghamarabb július, de ahhoz le kell, hogy nagyon menjenek a repjegyárak. :) Alma-Atába is átmész, vagy csak Asztanában tervezel szétnézni?
Rengeteg új fapados útvonalat jelentettek be a szolgáltatók Budapestről az elmúlt hónapokban, alig maradt közvetlen járattal nem elérhető nagyobb fehér folt Európa térképén. De legyünk telhetetlenek, itt az újabb kívánságműsor arról, hogy mi hiányzik még nekünk, nyilván filléres jegyekkel. Szavazni…..
  Tegye fel a kezét, aki amennyiben hallott, vagy olvasott már bármiféle útleírást, vagy turisztikai ismertetőt Montenegróról (vagy helyi nyelven Crna Gora, ami fekete hegyet jelent), ne találkozott volna a következő hívószavakkal: csodaszép tengerpart olcsóság (Horvátországhoz…..
Majdnem teljes a fapados légitársaságok jövő téli menetrendje, van jó néhány változás és új útvonalak is akadnak. Akad, ahova foglalni is érdemes, például most először mindkét irányba megjelentek a 8 ezer forintos izlandi jegyek. Korábban az érdekesebb újdonságokról már tettünk említést, de most,…..
A fapados jegyvadászat télen könnyű műfaj, nyáron viszont idegesítően nehézzé válik, sokszor érthetetlenül magas árakkal szembesül a potenciális utas. De ezzel nincs mit tenni, a légitársaságok jó része nyáron és a téli ünnepek alatt hozza össze nyeresége nagy részét, az utazási kedv ilyenkor a…..
Régen érdemes volt akkor repjegyeket venni, amikor a légitársaságok megnyitottak egy új foglalási időszakot. Ma már nagyjából 98 százalékban lúzerség ilyenkor foglalni, a régi beidegződésekre alapozva általában középáron, vagy drágábban töltik fel a jegyeket a fapadosok. De mindig van több-kevesebb…..
Stock Holmi 2016.02.23 19:36:04
@arwenke: Én az információ menü - járat információk - menetrend alatt szoktam keresgélni. Előnye, hogy havi lebontásban látod a járatokat, és könnyen, gyorsan ki lehet szúrni, melyik napok olcsóbbak a hónapon belül.
A Vörös-tenger csücskében fekvő Eilat télen is kellemes hely, nyári meleg, langyos tenger. Ám miközben mindent megtesznek a turisták kiszolgálásáért, vannak bosszantó hiányosságok. A cápákat és a rézbányát ugyanakkor meg kell nézni. A város egy komplett izraeli túra…..
A Pécs környékén élőknek jó alternatívát jelent a Londonba repülésre a Ryanair két hét múlva induló eszéki járata, kár, hogy a tömegközlekedés szinte teljesen elsorvadt Magyarország és a horvát város között. A délkeleti határmentén élőknek érdemes Araddal és…..