Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igeige

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
igeige 2014.07.24 13:43:34
@vilagnezet.blog.hu:

Kérlek inkább érdemeben reagálj (és ne csak egy "ilyen hülyességgel nem foglalkozom"-mal, mivel az nem épp tudományos) sefatias által linkelt pdf-ben foglaltakra. (egy két példát kiemelve)

"Zeitgeist idéz számos verset a Bibliából... azonban kiragadja a szövegkörnyezetéből, és nem veszi figyelembe, hogy azok valójában miről szólnak."

"A film tényként említi, hogy mindezekkel a jellemzőkkel rendelkezett az általa megnevezett
többi „megváltó” is. Azonban egy kis kutatás rávilágít, hogy azok csakis Jézusra jellemzőek."

"Ha a film készítői valóban 'tudományosan korrektek akartak volna lenni', ahogyan ezt állították, akkor pontosan utánajártak volna a filmben bemutatott információknak, mint ahogyan ezt nem tették meg. Ennek két oka lehetséges: (1) a szándékos megtévesztés, amellyel igyekeznek félrevezetni az embereket, illetve (2) az intellektuális képességek hiánya, hogy egy ilyen horderejű kutatást elvégezzenek és bemutassanak. Maga a film bizonyítja, hogy megbuktak a maguk által támasztott mérce szerint, és nem voltak „tudományosan korrektek”.

"Meglepő, hogy a Bibliát vádolják plágiummal. A plágium fogalmát a következőképpen
határozhatjuk meg: (1) más publikált gondolatának saját gondolatként való bemutatása, (2) tartalmi idézet hivatkozás megjelölése nélkül, (3) szó szerinti idézet közlése idézőjelek és/vagy a pontos hivatkozás megjelölése nélkül. A filmet ért egyik vád pontosan a plágium, amely mindhárom részben tetten érhető. Olyan hangfelvételeket mutat be, amelyek eredetisége nem ellenőrizhető. Nem közli az idézetek pontos forrását (könyvek, folyóiratok stb.), így nem tud a néző további kutatást végezni.
Bár a Zeitgeist megpróbálja a kereszténységet leleplezni, mint egy ember alkotta intézményt,
azt állítva, hogy csak politikai okokból, a társadalmi kontroll és manipuláció végett jött létre, láthatjuk, hogy állításai megdőltek. Így a filmrendező csatlakozhat azon személyek
csoportjához, akik megpróbálták már megdönteni a kereszténység várfalait. Kétezer év alatt
azonban még senkinek sem sikerült olyan érvet vagy elméletet felállítania, amely egy tollvonással áthúzná hitünket és történelmünket. "
Beidézném a szabadgondolkodó honlap legújabb nagyon tanulságos cikkét, amelynek a szerkesztő bizottságának magam is tagja voltam. (vagyok) "A választ lehetetlen lenne pontos számmal meghatározni, de annyi bizonyos, hogy sokat. Hányakat öntött el az árvíz, hányan égtek halálra…..
igeige 2014.07.24 13:37:31
@IGe:
1. De igen. Felesleges kirakatkacat, luxuscikk. De nem feltétlen pótcselekvés, attól függ, mi az ajándék.

2.&4. Ne foglalkozzon. De érdekes, hogy más vallásokban, kultúrákban is ünnep a Karácsony. a keresztények Jézus születését ünneplik, (ami nem tudni mikor is volt, de nem december 25.-én) mások meg mást. Te meg Micimackó születésnapját. Kedves Egészségedre :)

3. Ki mondta, hogy kell?!