Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chalky White jr

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar textilipar zászlóshajója bejárta a világtengereket. Volt idő, amikor a párizsi Lafayette áruház egyik emeletén csak Goldberger termékeket árultak. A Goldbergerek generációról generációra léptéket léptek, míg aztán az ötödik generációval, a zseniális és erőszakos Goldberger Leóval fölértek a…..
Chalky White jr 2021.07.01 09:26:28
@Mester.Tamás: Kedvenc poénom volt a könyvből, hogy amikor Leó unokája a 70-es években hazalátogatott és megnézte az üzemet, akkor megjegyezte, hogy ő valami modernebbre emlékszik.
Régen ettem már, igencsak megkívántam. Feleségem Tatán járt, hazafelé beugrott a Metróba, így megkértem, hogy hozzon borjúlábat, mert azt az általam ismert hentesek nem árulnak. Be is futott három méretes példánnyal! No ebből csinálhatok sok borjúalaplét is, ha találok akkora edényt, amiben meg…..
    Amióta létezik egynél több féle mobiltelefon, azóta tart a márkák közi harc, amiért csak kisebb részt felelnek a gyártók, annál inkább a vásárlók, újabban pedig főként az influenszerek vagy a tech videósok képesek egy-egy csípősebb kritikájukkal internetes világháborúkat indítani. Napjainkban…..
Chalky White jr 2021.04.22 14:40:46
  Bográcsban szerettem volna ezt az ételt készíteni, de elromlott az idő és így bográcsban, de gázon készítettem el. Tőkéletes lett, ezért bátran kijelentem, hogy bográcsban vagy fazékban készítve is csodálatos izélmény.     Ahogy én készítettem: 1 kg marhalábszárat  apróbb kockákra vágtam.…..
Szerző: Németh Ákos Ezúton is köszönjük, az utókor nyilván nem felejti, el nem évülő érdemeit. Azért nézzük csak meg mi történt azokkal, akik maradtak a magánnyugdíjrendszerben: Annak idején, nem tűnt racionális választásnak a rendszerben maradni, hiszen gyakorlatilag azzal fenyegettek, hogy aki…..
Chalky White jr 2017.08.21 19:13:21
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A magadfajta tolvaj lumpenproli szerint...
Erre még Orwell is csettintene....   Újra bebizonyosodott, hogy Magyarország államformája tébolyda. Erre a következtetésre nem csak az utcai plakátok miatt juthat az ember, amelyekkel megerőszakolják az ember elméjét már hónapokkal a választások előtt. Igazán hervasztó látványt nyújt mindegyik,…..
Chalky White jr 2017.07.22 14:22:41
@$pi$: Már hogy a faszba ne lett volna választási lehetőségük. Normális cégeknél az ilyen figyelmeztetést megköszönik, esetleg még díjazzák is.
Furdancs Blog Egyszezonos medencék 2021.06.29 05:00:00
Bár már jó néhány éve kaphatóak a különböző fóliaanyagú medencék a kereskedelemben, igazán olcsóvá az utóbbi 5-10 évben váltak. Manapság már akár 30000.- Ft alatti összegért is vehetünk egy 3,6 méter átmérőjű medencét, szűrő és vízforgató berendezéssel, takarófóliával. Persze ilyen alacsony áron nem…..
Chalky White jr 2017.06.30 10:40:37
Chalky White jr 2017.06.30 15:36:44
@actsy farang: + még az említett oldalon linkelt Indexes topik is ajánlható, rutinos, segítőkész törzsgárdával.
Nagy őrület az okos TV, de nem mindenki cseréli le rögtön az évek óta remekül működő, "buta" készülékét, csak hogy YouTube-ozhasson rajta. Ilyenkor jönnek képbe a különböző TV stick-ek és TV boxok, amik több-kevesebb sikerrel pótolják az okos funkciókat. De nem ritka az sem, hogy bőven túl is…..
Chalky White jr 2017.01.22 17:07:39
Ma 60 esztendős az amerikai film történelmének egyik legjobb színésze. Tom Hanks pályafutása során sokféle karaktert eljátszott, és nem is akárhogy. Mindegy, milyen figurát, szerepet kapott, munkáját tökéletesen elvégezte. Szenvedéllyel, hitelességgel, lélekkel kelti életre a rá bízott szerepeket,…..
Chalky White jr 2016.07.09 22:08:49
Chalky White jr 2016.07.09 22:10:11
Közhely: a legjobb sztorikat mindig az élet írja. És tényleg. Amikor elkezdtem összeszedni, hogy melyek voltak a legjobb olyan filmek, amik igaz történet alapján készültek, úgy terveztem, hogy összeírok egy hosszabb (40-50 tételből álló) listát és ezt szűkítem 10-re. De rájöttem, hogy ez szinte…..
Chalky White jr 2016.05.17 05:44:46
Egy friss elemzés szerint a brit nyugdíjasoknak több a bevételük, mint egy átlagos munkavállalónak, ráadásul a trend várhatóan a következő évtizedben is folytatódik. Az aktív korosztály ezzel szemben rosszabb helyzetben van. Az állam által garantált nyugdíjak, az…..
Chalky White jr 2015.10.23 11:22:41
@ak_siram:

Csaxólok:

www.portfolio.hu/befektetes/nyugdij/ot_abra_amelyet_biztos_nem_lattal_meg_a_magyar_nyugdijakrol.220620.html

A 28 tagállamban a 65 éves és annál idősebb emberek rendelkezésre álló medián jövedelme átlagosan 93%-a a 0-64 év közötti állampolgárok medián jövedelmének, azonban a tagországok között hat olyan is akad, ahol az idősebbek ugyanakkora vagy magasabb medián jövedelemmel rendelkeznek, mint a 0-64 évesek. A 28 tagállam közül Magyarországon mérték a második legnagyobb értéket, minket csak Luxemburg előz meg a sorban.
A Római-parton, a Duna partján áll az egykor szebb napokat látott postás üdülő, ahol a Magyar Posta dolgozói és családtagjai tölthették a vakációjukat...
Chalky White jr 2015.09.09 16:28:06
8 Oscar-díjas monstrum, egy hamisítatlan hollywoodi alkotás az 50-es évekből. Egyike a legtöbbet fialó filmeknek abból az évtizedből, tengerparton csókolózós jelenete a mai napig az álomgyár egyik legikonikusabb pillanataként van aposztrofálva. Nem mellesleg háborús és romantikus…..
Én a józan ész pártján állok, meg főleg az emberek pártján, nem az absztrakt jogot védjük önmagáért – mondja Lenkovics Barnabás az Alkotmánybíróság megváltozott filozófiájáról a Mandinernek. Az Alkotmánybíróság elnöke lapunknak elismeri: az erős cselekvési igényekre…..
Chalky White jr 2015.07.14 04:03:07
@Robinzon Kurzor:

Ne felejtsd el, hogy az AB első megfegyelmezése 2010-ben a 98%-os különadó kapcsán megtörtént.
Ha akkor legalább 1 bíró feláll és a helyén minősíti a történteket, akkor nem tenném a fenti megállapítást, vagy nem ennyire éleset.
Ön cégvezető, aki helyett más veszi át a postát? Esetleg recepciós vagy ismer ilyet? Akkor ez a mai poszt önnek szól! Van egy visszatérő ügyünk a keresőoptimalizálós szolgáltatásban nyomuló Maxweb nevű céggel. A témában megszólalt már olvasó, több is, a…..
Chalky White jr 2015.06.16 15:15:55
Bárki számára nyilvánvaló, aki valaha is dolgozott valamit, hogy két műszak között az embernek pihennie, kikapcsolódnia kell, különben a munkateljesítménye romlik. Az is nyilvánvaló, hogy minél kevésbé fizetnek meg valakit, annál kevésbé lesz motivált, hogy a rá bízott…..
[…] a legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, az a szolidaritás – írta annak idején Örkény István. Kriza Ákos (és Miskolc város vezetése) vagy buta, vagy gonosz. Nyilván, buta nem lehet, ha felküzdötte magát a polgármesteri székig. A másik jelző sem túl hízelgő.…..
Chalky White jr 2015.04.06 18:02:54
@DarthVader: Annak azért eléggé riasztó hatása van, ha alig valamivel az átlagjövedelem másfélszere felett 40%-os SZJA terheli a jövedelmeket.
Chalky White jr 2015.04.06 18:26:47
@Chalky White jr: Azt még azért hozzátenném, hogy a jelenlegi parlamenti politikai palettán nincsenek jobboldaliak, a skála a narancskomcsitól a vereskomcsin és a zöldkomcsin át a barnakomcsiig tart.
Március 27-én ünnepelte 52. születésnapját sokak kedvenc rendezője, forgatókönyvírója és színésze Quentin Tarantino. Ha csak ránéz az ember már látja, hogy ezzel az emberrel nincs minden rendben és ezt filmjeiben is bizonyítja. Produkciói között szerepel a Ponyvaregény, a Kill Bill, a…..
A rendszerváltás legfőbb célja volt az, hogy lehetőség legyen arra, hogy az emberek nyugati módon éljenek. Ez elsősorban a szabadságot és a nyugati bérezést jelentette. A szabadság tekintetében (majdnem) sikerült is elérni minden elérhetőt (bár egy külön dolgozatot megérne,…..
Provokáció Hivatali packázások 2015.02.25 12:51:37
Egy barátom mesélte, hogy egy éve nem képes átjelentkezni az új lakásába, mert valamikor a földhivatalban hibás házszámot írtak a térképen a telekhez, és a tényleges házszám nem létezett a nyilvántartásokban. Viszont a választások előtt két hónappal (ez a három…..
A "Polereczky" történet egy magyar katonáról szól, aki egy MiG-21-es vadászgéppel akarta elakarta hagyni az országot. De vajon miképpen jutott olyan elhatározásra, mi motiválta, hogy külföldre szökjön, és éppen miért vadászrepülővel akart dezertálni? A kérdésekre a választ…..
Chalky White jr 2015.02.25 14:54:49
@whale: Stoppolt, aztán a paraszt rendőrök geciztek vele.
Távozott főszerkesztői állásából a második legolvasottabb szlovák napilap, az SME munkatársa, miután egy befolyásos csoport hatalmas részesedéshez jutott az újságnál. Matúš Kostolný a New York Times hasábjain panaszkodott a politikai erők térhódításáról a médiában. Az…..
Chalky White jr 2014.12.09 06:03:58
Amikor Amy Heckerling megalkotta a Nicsak, ki beszél? című filmjét, szerintem egyáltalán nem gondolta, hogy ezzel az alkotásával fogja meg majd az Isten lábát. Az 1989-es évben olyan filmeket utasított maga mögé a pénztáraknál, mint a Szellemirtók 2, a Vissza a jövőbe 2, vagy a…..
Chalky White jr 2014.10.12 06:18:06
„Gyermekem, kell legyen egy bejelentett állásod, hogy legalább nyugdíjad legyen!” – szól minden anyuka örök jótanácsa lányának vagy fiának, aki éppen elégedetlenségében a felmondáson töri a fejét. Valid-e még az érvelés?  Azt már tudjuk, hogy az adóemelés nem…..