Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaschauer

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai bejegyzés nem lesz túl hosszú, viszont egyértelmű. Innen a Kávézóból úgy látjuk, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióra érdemes szavazni. Láttuk a kínálatot, a helyzet egyértelmű.  Maradt Gyurcsány Ferenc. Ez az ember megharcolt az igazáért, bebizonyította, hogy a…..
Kaschauer 2018.04.08 05:19:12
@Bela bacsi:
"a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióra érdemes szavazni."
Ha egyáltalán kiengednek a zártosztályról.
Szomorú látni, hogy a szocik és az állítólag korszakváltó zöldek a diktatúra fogaskerekei lettek. Ezzel nagyjából hiteltelenítették is saját kormányváltónak szánt üzeneteiket. A hír rövid, de mellbevágó: Karácsony Gergely és Szél Bernadett pártja Orbán haverjától, Garancsi Istvántól, valamint egy…..
Kaschauer 2018.04.08 05:16:40
@Tölgyes Péter:
Ez a hablaty egy együgyü gyűlületbeszéd.
Feldobtad a semmit, és lázasan rugdalod.
Kaschauer 2018.04.08 05:17:35
@n_dy:
:)))))))))))))
Jóóóóóóóóóó
De végül nem az lett belőle. Suzukis apuka igazán figyelmes volt, hogy cégnevet nem írt, így azt jótékony homály fedi, hogy hol is cseszték szét a fél autóját. Persze utalt rá, úgyhogy ahogy a kommentelőket ismerem, lesz valaki más is, aki rajtam kívül is merne tippelni. Pár…..
Kaschauer 2017.05.07 08:09:45
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
Sajnos az ember hajlamos minden szakemberben megbízni. Akár bádogos, akár nőgyógyász, akár autószerelő az illető.

Mindig utólag derül ki, hogy hanyag, felületes és lelkiismeretlen pancser az illető.
Orbán küldetése, hogy visszafordítsa a nyugati civilizációt az identitások sokféleségének útjáról kontinenst pedig a nemzetek feletti egyre erősödő egységtől a kereszténység és Európa védelme ürügyén teljes mértékben vak, értelmetlen, és szükségképpen kudarcos. Elég…..
Jól gondoljátok, ez megint egy energiatakarékosságról szóló cikk lesz. Hiába, manapság ez a trendi és korszerű. A neten egy sereg írás foglalkozik azzal, mikor érdemes cserélni az izzókat otthon és mire. Lehet számolgatni, saccolni, mérni. Én most inkább csak egy konkrét próba…..
Kaschauer 2014.07.24 09:57:07
@Gukker: Nagyon helyesen írja! Egy világító testnél a fényerő a fontos.
Azonban LED izzókat lehet kapni már 10 W-os méretben is, minden féle foglalattal ellátva. Igaz, hogy Magyarországon ezeket is közel kétszer annyiéert forgalmazzák, mint az EU többi országában, Internetes kereskedelemben vagy árverésen elég jó átlagáron szerezhetők be.

Néhány példa:
Normál foglalattal ellátott LED izzók
6 W-os meleg fehér szín, 470 lm (Lumen) fényerő
8 W-os 550 lm
10 W-os 700 lm

Egy 10 W-os bőven elegendő egy konyha vagy fürdőszoba megvilágításához, hiszen alkalmi szükség esetén további helyi világítótestek is beszerelhetők. Pl. tükör fölé vagy a tőzhely fölé, stb.

A 16 db. különféle izzót Ebay.de útján vásároltam, Szállítási és átutalási költséggel is 1500 Ft alatt maradt az átlagár, ami a hazai 2500-3000-hez viszonyítva nem rossz.
Korunk egyik nagy találmánya a villanybojler. Hozzáteszem, hogy népszerűségén sokat dobott a Star Warsban nagyot alakító R2D2. Legalábbis nálam a bojler volt a sztár a háztartásban. Tekintve, hogy távfűtéses lakásban nőttem fel, csak a nagymamámnál volt lehetőségem…..
Kaschauer 2014.07.24 09:42:30
A leírás nagyon hasznos, de néhány vélemény zavaró.
1. Az átélagember számára egy bojler az egyik legegyszerűbb szerkezet. A szerelése házilag könnyen megoldható, és magam évek óta elvégzem rajta a szükséges karbantartást. Akár egy vízforraló, csak egy kicsit nagyobb. :) A minimális munkavédelmi szabályokat kell csak betartani. (Meleg víz ne legyen benne, biztosíték kikapcsolva, ép szerszámok)
2. Szerelőt nem azért nem hívok, hogy éhenhaljon, hanem azért, mert amikor kihívtam egy szerelőt, 10 perces munkáért 8 ezer Ft-ot számolt fel munkadíjnak. Ráadásul a szomszéd utcából jött.
3. Némelyik annyira nagyképű és öntelt, hogy nem szívesen állok velük szóba, csak ha végkép rá vagyok utalva. De az nem a bojler esete. Inkább tájékozódok.
4. Gyakran kicserél olyan alkatrészt is egy szerelő, ami még évekig elmenne, vagy éppen hibátlan, mert abban van neki a haszna. Többször jártam így a gépkocsimmal.
5. Nem ritka, hogy a szerelő hibásan szereli vissza az alkatrészt, amivel több kárt okoz. Ugyancsak a gépkocsival történt meg.
6. Majd ha egy középiskolai tanár 4x annyit fog keresni, mint egy szerelő, majd akkor. Egyelőre fordított a helyzet. Magyarországon is ott vágják meg a "hozzáértők" a delikvenst, ahol tudják. Ez igaz az orvoskra, jogászokra és a kisiparosokra is. Tehát tessék felkészülni arra, hogy egyre inkább legyünk önkiszolgálók. Jobb az eredmény és gazdaságosabb is. Csak előtte alaposan tájékozódjunk. Megéri a tájékozódásra ráfordított idő. Ezért nagyon fontosak az ilyen leírások, mint ami itt olvasható a bojlerekről. Talán a fogalmazás tömörsége sem árt, a zavaró részleteket mellőzve.
(Mit mondott az asszony és hasonlók...)
--------------------------------------------------

Én egy120 literes osztrák bojlert (Austria Email) használok. Tökéletesen működik, kétévente takarítottam ki a mészlerakódástól. Működik vagy 10 éve, de az anód még mindig megfelelő. A belseje zománcozott, tiszta.
Átfolyós villanybojlert venni sokkal gazdaságtalanabb lenne.
Most egy gázbijlert próbálunk ki, ami egy korszerű, nagy hatékonyságú átfolyós gázkazánról működik. A bojler egy év alatt kb. 100 ezer Ft. áramot zabált. Remélem a gázszámla nem emelkedik ennyit.
Egy év múlva fogom megtudni a különbséget.

Minden esetre köszönet a leírásért és az értékes kiegészítésekért!