Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Santito

83 bejegyzést írt és 322 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden szub-, mikro-, periferiális, vagy akármilyen kultúrának megvan a maga szent tehene, amihez az egyszeri véleményalkotó (ha csak nem kívülről jött barbár) nagyon óvatosan közelít, ha egyáltalán - azt hiszem, ezt itt a Geekz-en a magunk fétiseivel és idoljaival nagyon is jól…..
Hosszasabb kihagyás után a GeexComix egyenesen a 2010-es év általunk legjobbnak tartott angol és magyar nyelvű képregényeinek toplistájával jelentkezik Santito és Oló… izé, Rusznyák Csaba ajánlásával, négy kategóriában (legjobb tíz futó sorozat, legjobb tíz minisorozat…..
Santito 2011.01.28 11:55:17
@Chavez:
Komavary jól mondja, online képregényt egyáltalán nem vizsgáltunk a lista összeállításakor, bár valóban, egy versenyen kívüli említést megérdemelt volna...

@Spuri:
tévedés azt gondolni, hogy a listára be nem került művek rosszak lennének: vagy nem olvastuk őket vagy egyszerűen voltak olyan alkotások, amik jobban megfeleltek a mi ízlésünknek...
gondolom felesleges hangsúlyozni, hogy a toplisták mindig is az összeállítóinak szubjektív véleményét tükrözik...
Santito 2011.01.28 16:28:18
@Equinoxe:
ha van megfelelő bankkártyád, én az Amazont ajánlanám (a cucc két hét alatt itt van, a németországi raktáraikból szokták küldeni):

www.amazon.com/Blacksad-Juan-Diaz-Canales/dp/159582393X/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1296228386&sr=1-1
Santito 2011.01.30 13:35:23
@Komavary:
érdemes figyelembe venni a tényt, hogy a link, amit én küldtem, az a három első kötet kiadása egyben, nem csupán az első album...
amúgy nyilván ott vedd meg, ahol olcsóbb (vagy egyszerűbb)...
Hollywood kreativitásának virágzása közepén köszönt be a klasszikus Piroska feldolgozása. Az Alkonyat rendezője szállítja számunkra, aki kicsit átértelmezi a dolgokat, és egy fantasy formájában tálalja majd számunkra, a piros kapucnis kislány történetét. A vérfarkasok…..
Santito 2011.01.20 22:02:11
@elefes:

"from the director of Twilight"

ez nem a Deadwood az már egyszer biztos...
Élménybeszámoló a Hungarocomixról, a nindzsafilmek idegrohamszerű áttekintése, melyik a legjobb Predator, most szar-e az Eredet vagy sem, Scott Pilgrim valóban megérdemelte-e a buktát, Seth Rogen való-e főszereplőnek, hogyan végződik a Preacher, Amerika kapitány sikeres lesz-e az…..
Santito 2011.01.20 20:18:09
@Bokortalan Lajtalan:
Cameroon Development Corporation?
Consumers for Dental Choice?
Aki ismeri Dario Argento-t (munkásságát, de lehetőleg az arcát is), annak nem kell semmilyen kommentárt fűznöm ehhez a kristálycukor-reklámhoz. Aki nem ismeri, annak meg hiába mondanék bármit - tessék pótolni! ..
Mivel statisztikailag bizonyított, hogy a listákat mindenki szereti, a Geekz stáb úgy gondolta, hogy ezúttal az utóbbi évtized legjobb sorozatfőcímeit veszi számba, hogy megmutassuk nektek a szerintünk megkerülhetetlen, legemlékezetesebb, legjobban megkomponált, legmegragadóbb,…..
Santito 2011.01.14 10:40:17
@RoFä:
Tom Waits-et szeretjük, a The Wire-t is, de az openingje ettől eltekintve nem valami nagy durranás...
Santito 2011.01.14 19:10:45
@mesko:
A Lost jó sorozat volt, de ami az openinget illeti, megjelenik a LOST felirat, aztán snitt...

ezen nem sok értékelnivaló van, azért ezt gondolom megérted...
Santito 2011.01.15 13:16:32
@Scypio:
Most hirtelen fejből pár brit sorozat:
Life on Mars, Misfits, Sherlock, Vexed, Survivors, No Heroics

ezekkel elleszel egy darabig...
Geekblog -YEZy- filmnaplója 2011.01.13 06:21:00
2012 OKTÓBER Hard Romanticker   6/10, 2011 JP [TRAiLER]A zainichi (Japánban született koreai) rendező félig-meddig saját fiatalkori élményeit dramatizálta meg egy kicsit és összerakott egy véres/pornográf/yakuzás mozit, amik nagyon népszerűek szoktak lenni. Én finoman fogalmazva…..
A francia elektronikus zenei duó tagjai saját bevallásuk szerint egész életükben az eredeti Tron rajongói voltak, így aztán nem olyan meglepő, hogy a Disney-nél úgy érezték, van ráció benne, hogy őket bízzák meg a folytatás score-jának megkomponálásával. Rajongóik több mint…..
Santito 2011.01.12 11:54:26
@Cifu78:
Egyetértek, a filmet a Daft Punk zenéje vitte el a hátán, olyannyira jól eltalálták (ami annak ismeretében nem is annyira meglepő, hogy a filmet vágták a zenéhez és nem fordítva)

a film önmagában egy gyenge közepes, ami azért is sajnálatos, mert iszonyatos potenciál volt az alapötletben...
Santito 2011.01.12 12:41:07
@Rusznyák Csaba:
De hát ezt mondom a számmal: klasszisokkal jobb filmet LEHETETT volna készíteni ebből a témából...
Nem is olyan régen egy egyedülálló képregényes kezdeményezés indult útjára a világháló berkeiben, legnagyobb örömünkre egyik szerkesztőségi tagunk vezénylete alatt. A Random virtuális képregénymagazin a lelkes és önfeláldozó csapatmunka iskolapéldája, egy ingyenesen,…..
Santito 2011.01.04 15:27:38
@NGA:
Hoppá, némileg elütöttem.
Javítva.
Új Marvel Extra #1Már maga a cím akkora nosztalgiával vágja kupán az embert (legalábbis az én korosztályomat mindenképpen, elvégre nagyjából ezeken a képregényeken nőttünk fel), hogy nincs az az Isten, hogy ne zsákoljon be egy példányt a Kinping új szuperhősös…..
Santito 2010.12.22 18:28:28
@mr.pither:
Jól olvastad...
Az ezévi Hungarocomix több dologban sem hasonlított a tavalyira. Először is a Mangafannal (és a Holdfény teammel) karöltve szervezték meg a Millenárison, a Jövő Házában december 18-án, repkedő mínuszokban, másodszor pedig ezúttal nem én, hanem Rusznyák kolléga tántorgott…..
Santito 2010.12.21 10:37:48
@~zoli79:
Az én esetemben ez nagyon egyszerű volt: összevetettem a saját élményeimet azokéval, akik voltak a szegedi fesztiválon (legközelebb elmegyek, hogy a saját szememmel is lássam) és utóbbi toronymagasan győzött.
Santito 2010.12.21 12:54:32
@NeroBlanco:
Akkor maradjunk annyiban, hogy a szegedi fesztivállal szemben volt a legkevesebb fanyalgó vélemény.
Én személy szerint nagyon élveztem Igor Kordejék beszélgetését, mint a hogy a Zograffal készített mini-interjút is, de azt hiszem pont nem én vagyok, aki reprezentálja a többséget ízlés és preferenciák tekintetében.

@Tungsram777:
Akkor ezt a Benkő-fellépést bizony félreértettem. No de sebaj, több is veszett Mohácsnál...
Santito 2010.12.21 21:02:27
@Uriás:
Emiatt ne aggódjál, a Compendium nagyon jó cucc, ráadásul az első 48 füzetet gyűjti össze, én is csak most a Hungarón láttam testközelből, egy kompakt kis gyönyörűség (valamiért azt hittem, hogy keménytáblás oversized, kezelhetetlen polcdísz lesz, de nem)...

a magyar kiadás tpb-ben gondolkodik, így beletelik egy kis időbe, míg utoléri...
Geekblog Time Traveller 2010.12.20 08:00:00
A cím ne tévesszen meg senkit, ugyanis a most tárgyalandó történetnek ahány kiadása volt eddig, annyiféle angol fordítást kapott. Ha úgy írjuk le, hogy Toki wo kakeru shoujo, akkor valószínűleg mind az animerajongók, mind a régóta a japán mozit követők már tudni fogják,…..
Geekblog Geekek a Hungarocomixon 2010.12.17 15:08:00
Holnap, 18-án szombaton a Hungarocomix magyar képregénykiállítás és vásár keretében 12 óra 30-tól az Index munkatársa, Szűcs Gyula (ex-Geek) beszélget Rusznyák kollégával és velem a múlt, a jelen és a jövő képregényfilmjeiről a Jövő Házában, az emeleti…..
Santito 2010.12.20 00:44:43
@Wostry Ferenc:
Lesz holnap riport, azaz kedden (mert most már hétfő van). Alkoholos befolyásoltság és miegymás miatt. Kritikák is lesznek a friss megjelenésekről szerdára virradólag, csak tessenek bírni az iramot.
Amikor a tudományos-fantasztikus irodalom klasszikus és kultstátuszt élvező nagyágyúit emlegetjük, sajátos módon viszonylag ritkán bukkan elő Stanislav Lem, Isaac Asimov, Ray Bradbury, Arthur C. Clarke és Philip K. Dick (Orson Scott Cardot csak azért nem említem, mert ő még pelyhes…..
Santito 2010.12.17 19:27:06
@Dain:

Ejha,

1. te még élsz? :)))
2. és olvasod a Geekz-et?
3. tudod, hogy nem vagyok én teljesen reménytelen eset, a Hozsánna néked, Leibowitz-ot is többször olvastam már azóta, a következő recenzió viszont a Bogár a hangyabolyban lesz...
Santito 2010.12.18 00:09:34
@Dain:
nem olvasol minket elég gyakran :)

geekz.blog.hu/2010/11/03/cory_doctorow_kis_testver
Te díszítsd csak nyugodtan a fát, csomagold az ajándékaidat, majszold a bejglit, látogasd meg anyádékat - az igazi férfiak viszont nem a Jézuskára várnak, hanem Szegálra meg a Vandammra! Kung Fu Kriszmesz! ..
Ami Hongkongban Herman Yau, az Japánban Takashi Miike. Mindketten már karrierjük elején megalapozták hírnevüket erőszakos, tabukat nem ismerő rétegfilmjeikkel, hamar szert téve egy viszonylag kicsi, de nagyon lelkes és kritikus rajongótáborra. Mindketten szorgos iparosként állnak…..
Képregényes interjúsorozatunk folytatódik, és bár sajnálatos módon a Galaktikomix megjelenése határozatlan időre eltolódott, azért minket még mindig főként a szerzők érdekelnek, akik az antológiában jelentek volna meg, így most a reflektorfényt Horváth Henrikre (és részben…..
Az animáció - animációs vagy színészekkel forgatott filmben, videójátékokban és más szoftverekben egyaránt - hihetetlen mértékben fejlődött az elmúlt 10 évben, mára már elértük azt a szintet, hogy még a gyakorlott szemet is megzavarhatja egy profin elkészített CGI jelenet.…..
Santito 2010.11.28 23:42:44
@Oidipus Prime:
Nem akarok belegondolni ki esik abba a kategóriába, hogy a dugás vele extrémsport...
A Galaktikomix gőzpunk képregényantológia aktualitása kapcsán folytatjuk a magyar képregényes élet szereplőivel készített interjúsorozatunkat az egyik legjobban várt cím, a Kittenberger készítőivel, elsősorban Somogyi Györggyel, hiszen Brazilt (avagy Tebeli Szabolcsot) már…..
A hazai képregényszcénával foglalkozó interjúsorozatunk egy különösen örvendetes megjelenés kapcsán mászik ki Swamp Thing-ként az aggkori (hja, harminc felett...) feledés mocsarából és tér vissza a Geekz virtuális hasábjaira, mégpedig a tervek szerint a december 18-i…..
Nem, a helyzet az, hogy ezt már én sem tudom kezelni. Az tudvalévő volt, hogy megváltoznak a dolgok az "Odaát háza táján" Eric Kripke távozásával. Először csak mérhetetlen szomorúságot éreztem azzal kapcsolatban, hogy fogják és lerombolják az öt év alatt majdhogynem…..
Santito 2010.11.02 19:59:51
@desmondwallace:
Sajnos az első évad nagyon komoly akadályozó tényező ebben...
Santito 2010.11.03 00:03:58
@Artemis:
Pontosan. Nekem például messze jobban bejött a hasonló témájú Dresden Files, amit az első évad után elkaszáltak, olyannyira, hogy most épp az alapjául szolgáló regénysorozat kilencedik kötetét olvasom...
Geekblog GeexKomix 37. 2010.10.16 10:00:00
Fables #98 Történet: Bill Willingham Rajz: Mark Buckingham Kiadó: Vertigo Comics Az utóbbi évek két legjobb ongoing comic-jának egyike (azt gondolom külön jeleznem sem kell, hogy a másik a The Walking Dead, és ezt nem a sorozat körül jelenleg uralkodó hype mondatja velem) teljes…..
Santito 2010.10.18 14:28:56
@geomayler:

A szívem egyik csücske a Fables, csak természetes, hogy írok róla, különösen a 100. rész közeledtével...

ilyen hosszan futó, stabilan jó minőségű sorozattal még nem találkoztam (attól a bizonyos 3 résztől eltekintve, ugye) és ez érdemel némi riszpektet...

a 100. rész egyértelmű azonnali vétel...
Santito 2010.10.19 19:51:39
@NickelADeón:

Kérdezze meg Rusznyák urat, hogy mennyi ideig tartott kikényszeríteni belőlem ezt a három nyúlfarknyi cikkecskét...

egyelőre tehát semmi jóval nem tudom kecsegtetni az Euro(S)tripet illetően, ellenben reményeim szerint a képregényes interjúsorozat visszatér a közeljövőben egy Hungarocomixon megjelenő antológia kapcsán...
Kung-fu és western találkozása egy elsőfilmes koreai rendező tálalásában, a Gyűrűk ura producerének támogatásával, 47 millió dolláros költségvetésből. A film látványosnak ígérkezik, de nem túl jó előjel, hogy miután már 2007 végén leforgatták (Új-Zélandon), csak…..
Kés a toroknak, izzó tekintet, a szoborrá vált seriff arcába szikáran köpött szavak vágódnak: „Szállj re rólam, vagy olyan háborút kapsz, hogy el sem hiszed.” És tényleg: a Rambo után szinte az egész ’80-as évek arról szólt, hogy egy ember egy egész…..