Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kacsapuszi

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a Borkai-ügy nem ejtett végzetes sebet a Nemzeti Együttműködés Rendszerén, arra mindenképpen jó volt, hogy rávilágítson az Orbán-rendszer leggyengébb pontjaira. Egyértelművé vált például, hogy az egyszemélyi vezetés komoly hátrány olyan helyzetekben, amikor gyors, ugyanakkor megfontolt döntést…..
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
Nem akarok feltétlenül Handellel jönni, mert ő zseni volt, és mert azt is tudta, hogy mekkora lehetőség zenét írni a királyi tűzijátékhoz, amivel az aacheni békét ünnepelték. Kicsit, hehe, a mi kutyánk kölyke a darab, hiszen az aacheni béke az osztrák örökösödési háborút zárta le, emiatt maradhatott…..
  A Hír TV„megpuccsolása”, „átvétele”, „átszervezése”, „visszavétele”, a Magyar Nemzet és a Heti Válasz megszűnése után két vélemény kap hangot a magyar közéletben. Az egyik szerint a Fidesz egykori hátországát, „szellemi szálláscsinálóját” is elérte a végzet, bedarálták, arra a sorsra jutott,…..
Kilenc hónapnyi magánrendeléses terhesgondozás után szabadságáról, éjszaka behívott szülészorvosodnak adsz-e hálapénzt? Ez a hálapénz eleve olyan rosszízű szó, és nem a jelentése miatt, tudniillik hálás vagy azért, hogy életed legmeghatározóbb bevetésénél veled van…..
Egyszerűen tombol a sajtószabadság Magyarországon. ..
  Kedves Edda, most aztán megmondtad a tutit. Megmondtad, hogy szülni kell! Ha valaki ezt nem teszi, akkor bizony hozzájárul ahhoz, hogy afrikai kannibálok árasszák el Európát. Eddig azt gondoltam egyébként, hogy ezt nem gondolod komolyan, de a Hír Tv-ben elmondtad, hogy de. Megnyugtatlak, nem…..
A pártlogika felülírhatja a jelöltek alkalmasságát? Akar-e nyerni az MSZP Veszprém megye 3. választókerületében és ha igen, hogyan? Ezekre a kérdésekre keresem a választ késő esti blogbejegyzésemben. Az MSZP elnöke lebeszélte hallgatóságát a blogok olvasásáról ajkai fórumán, én viszont csakazértis…..
kacsapuszi 2018.02.26 12:55:46
Tisztelt Molnár Úr!

Ha a taktikaiszavazas.hu oldalon megnézi a választókerülete 2015-ös időközijének eredményeit, akkor világosan kell látnia, hogy Önnek ebben a választókerületben semmi esélye sincs a győzelemre.

Evvel nem akarom az Ön politikai aktivitását vagy az ennek során elért eredményeit kisebbíteni, de a tények makacs dolgok.

Tapolca és Sümeg (illetve ezek környéke) mindig is inkább jobboldali körzetek voltak, sőt, Ajka vonzáskörzete is hajlamos volt inkább a Fidesz felé szavazni, erős szocialista fölény csak Ajka belső kerületeiben tapasztalható.

Az is tény, hogy 2015-ben Pad Ferenc személyében sem tudott erős jelöltet állítani az MSZP, és most sem fog.

Nem hinném, hogy ez szándékos. A választókerület egyetlen formátumos (ugyanakkor meglehetősen megosztó) személyisége a baloldalon az ajkai polgármester, aki inkább számít kitűnő városfejlesztő politikusnak, mégis nehéz elképzelni, hogy őt indítsák (életkor, tapolcai-sümegi ellenszél, stb.).

Szerintem az ajkaiak is jobban örülnének, ha maradna itthon, és még egy ciklust vállalna a város élén 2019-ben.

A jobbikos Rig lajos legalább annyit dolgozott a választókerületben, mint Ön, a neve is lényegesen ismertebb, és Tapolca vezérlete mellett neki adom a legnagyobb esélyt arra, hogy egyéniben megint legyőzze Fenyvesi Zoltánt, akivel a választókerületünk egyébként nem sokat nyerne, mert ő a Fideszen belül nem tényező, legfeljebb morzsákat szórna nekünk egy új Orbán kormány, ha mégis az alakulna áprilisban, és Fenyvesi nyerne.

Ha rajtam múlik, némi lelkifurdalással (mert a Jobbikot se nagyon szívelem) Rig Lajosra fogok szavazni egyéniben, listán pedig arra a pártra, amelyiknek a listavezetőjét szívesen látnám a miniszterelnöki székben (nem titok, a favoritom Karácsony Gergely, akinek a kormányában helyet adnék Szél Bernadettnek, de akár Volner Jánosnak is).
A Médianapló egyik olvasója 2017. szeptember 9-én, 15 óra 9 perc 16 másodperckor megrótt egy másik olvasót. Je suis chauve ezt firtatta: „Észrevette már, hogy ez a blog nem politikáról, hanem médiáról közöl gondolatokat, sokféle vonatkozásban?” Jól esett, hogy figyelmes olvasóm is van, illúzióim…..
kacsapuszi 2017.09.18 19:09:47
A nyár közepén robbantotta a hírt az RTL Klub Híradója: az ajkai kórház elavult CT-je egy beteg életét követelte. A hír hallatán gyorsan bejelentették: mobil CT-t kap a kórház. A kormánypropaganda diadalmasan nyugtázta, hogy milyen szépen megoldották a problémát, és senki sem kérdezte meg: hogyhogy…..
kacsapuszi 2017.08.24 12:21:34
A „hogyan fordulhat elő” kérdésre egyszerű is a válasz meg nehéz is. Először is, ismerni kell a jogszabályok rendszerét, azok megalkotásának, elfogadásának, kihirdetésének rendjét, valamint azt a folyamatot, ahogyan egy kihirdetett jogszabályt a címzettek (lakosság, gazdálkodó és egyéb szervezetek - pl. kórház) elkezdenek alkalmazni. A blog szerzője is hivatkozott a miniszteri rendeletre, illetve annak megváltozására. Nos, az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről szóló 60/2003. (X. 20.) ESZCSM rendelet valóban változott 2012. június 1-ével, csakhogy a gyakorlatban ez a változás úgy valósult meg, hogy a 2. számú melléklet helyébe az 1/2012. (V. 31.) EMMI rendelet 9. § (2) bekezdésével megállapított [aztán a 6/2012. (VI. 28.) EMMI rendelet 1. §-a szerint módosított] szöveg került. Tehát nem arról van szó, hogy módosult néhány mondat egy rendeletben, hanem annak összes melléklete módosult. A mellékeltekkel együtt ez a bizonyos 1/2012-es EMMI rendelet a Magyar Közlöny 2012. évi 64. számában 410 közlönyoldalt tesz ki, kb. úgy néz ki tehát, mint egy nagyregény. Ha valaki csak a közlönyből tájékozódott, annak az új mellékleteket össze kellett volna hasonlítania a korábban hatályos mellékletekkel, és ezen a kb. 410 oldalon meg kellett volna találnia az eltéréseket. Higgyétek el nekem, embert próbáló feladat, láttam már néhány Magyar Közlönyt. A napi robot mellett ember nincs, akit egy kórházban neki lehet állítani egy ekkora munkának, főleg, hogy szinte naponta jönnek újabb és újabb közlönyök, amelyekből úgy kell összevadászni, hogy vajon van-e bennük valami új rendelkezés, ami érintheti a kórházakat. Hogy értsétek, 2012-ben összesen 183 közlönyszám jelent meg, ehhez jön még hozzá 57 számban a Hivatalos Értesítő, ha ezt leosztom a 2012. évi 252 munkanappal, akkor látható, hogy majdnem minden nap érkezik egy közlöny. Ezek között egyáltalán nem ritka az ilyen több száz oldalas kiadvány, amit el kellene olvasni, értelmezni kellene, és aztán annak megfelelően cselekedni. A felügyeleti szervnek persze ettől függetlenül észlelnie kellett volna, hogy egy adott kórházban a képalkotó diagnosztika nem felel meg a feltételeknek, csakhogy maga a rendelet is – ellátási formánként – más-más követelményt támaszt, így aztán simán előfordulhatott, hogy annak az egy-két embernek, aki a munkaköréből adódóan az egész országban egyáltalán foglalkozni köteles az ilyesmivel, simán elkerülte a figyelmét. Ilyesfajta hibából, mulasztásból egyébként rengeteg van, de ha éppen nem emberéletről van szó, vagy nem keletkezik valami nagy kár, akkor nem üti át a sajtó ingerküszöbét. És azt is tegyük még hozzá, hogy a felügyeleti szervek rendszerét is folyamatosan alakítgatják a kormányok, ezért szinte csodaszámba megy, ha egy-egy hivatalban valaki pontosan tisztában van a feladataival és azok elvégzéséhez megfelelő idő és infrastruktúra is áll a rendelkezésére.
kacsapuszi 2017.08.24 13:52:01
@Indriq: Majd egyszer kérd ki közérdekű adatigénylésként, hogy hány kórházban nincs is jogi osztály. Szerintem Ajkán sincs, de megnéztem a pápai kórház honlapját, ott sincs nyoma, hogy lenne.
Megdöntötte a saját rekordját a köztévé híradója, és úgy beleállt a nyár talán legdebilebb ügyébe, hogy láthatóan nem hajlandóak engedni abból a rögeszméből, hogy Németországban polgárháborús állapotok uralkodnak, migránsok tombolnak az utcákon, a rendőrség tehetetlen, itt a vég. Még akkor sem, ha…..
kacsapuszi 2017.07.28 20:12:08
@teéjesenmindegy:

Aki bátor, nem a kardjától lesz azzá,
Tömegük teszi a senkiket pimasszá,
S én legalább versben vágok vissza nektek,
Ócska prózában hadakozó seggek!
kacsapuszi 2017.07.28 20:51:19
@teéjesenmindegy:

Ennyi? Ötlet, humor, színvonal: mind kutya? Jó neked, mert boldogok a lelki szegények ...
A krónikás feljegyzi a hivatalos eredményt: ma, szerdán délelőtt, helyi idő szerint 10 óra 54 perc 09 másodperckor Fa Nándor magyar hajós befejezte a Vendée Globe-ot. A 63 éves magyar versenyző a 8. helyen végzett, 93 nap 22 óra 52 perc 9 másodperc alatt kerülte meg a Földet a Spirit of Hungary nevű…..
"Aki nem velünk van, az ellenünk", ugye, és hát Simicska nincs velük, és aki Simicskával van, az ellenség, azaz Kálmán Olga az eddiginél is jobban szúrja a szemüket, tessék csak nézni: Lokál:..
kacsapuszi 2016.12.19 13:32:08
A sajtót általában is elég sok gyanakvás kíséri világszerte, általában csak a kis példányszámú, ennél fogva politikai szempontból lényegtelen szakmai és/vagy értelmiségi réteglapok, folyóiratok, tematikus tv- vagy rádiócsatornák szokták megúszni, hogy jobb- vagy baloldali elfogultsággal, zsidó- vagy nácibérencséggel gyalázza őket a közönség. Amit az ATV-t illeti, a korábban kifejezetten balliberális irányultságot (illetve az ebbe az irányba mutató műsorstruktúrát) felváltotta egy elég zavarosnak tűnő katyvasz, és én el tudom hinni Kálmán Olgának, hogy ebbe unt bele, és ezért igazolt át egy olyan csatornához, ahol alapvetően a hír a lényeg. A G-nap óta a Hír Tv-n is figyelemre méltó változások történtek, a korábbi – enyhén szólva is émelyegtető – Orbán-imádat erős kritikai felhangot kapott, persze olyanok, mint Szőllősi Györgyi, nehezen tudják hozni a „kötelezőt”, hiszen ő hosszú évekig az egyik leglátványosabban elfogult és legerőszakosabb, legvisszataszítóbb kápója, szekértolója volt a Fidesznek. Az ATV-ről levették az Újságíróklubot, Friderikusz éjszakai beszélgetős műsorát, Rónai Egon „Húzós”-át, jöttek helyette Hajdú Péter, Csisztu Zsuzsa, Péterfi Judit (még megérjük, hogy itt támad fel haló poraiból a „Maónikasó”), a reklámblokkokban pedig – az ellenzékinek tűnő hangvétel ellenére – évek óta dübörög a kormányzat által fizetett propaganda. A Hír Tv-n már most is jóval erősebb a hírszekció, és bár nyilván vannak néhányan, akik most a régi gárdából furcsán érzik magukat, de talán beleszoknak majd, hogy kicsit szabadabb a légkör, és nem kell minden fideszes aljasságot sikernek és nemzetépítő fejleménynek hazudni. Az egyébként kifejezetten szegényes lélekre vall, hogy Kálmán Olga zsebében turkálnak a „kollégái” (a TV2 droidjai), miközben a csatornájuk tulajdonosát állami segédlettel (közpénzen) stafirozták ki.
Ha valaki megkérdezné tőlem, csak úgy, kontextus nélkül hogy akarom-e, hogy az EU a magyar parlament kihagyásával, saját hatáskörben bárkit letelepíthessen az országban, gondolkodás nélkül nemmel felelnék. Egyrészt ez nyilvánvalóan olyan kérdéskör, amiről minden esetben a nemzeti parlamenteknek…..
NemGogol Juhász Péter hazudik 2016.09.14 16:52:41
Juhász Péter az írás zárásáig négy, a képviselői mandátumával és szervezett bűnözéssel összefüggő témakörben hazudott, az írás ezt összegzi és fejti ki törvényi háttérrel is. A negyedik hazugsága ma délben derült ki, ha időközben újabb következne, az csak update lábjegyzetben tud…..
  Fotó: Varga Zsolt   Szeretnék most egy olyan témáról beszélni, amely téma talán a focihoz is hasonlítható. Mindenki beszél róla és mindenki úgy gondolja, hogy ő bizony a téma mestere. Amikor, úgy két éve Vandával klubba kezdtünk járni és megkérdezték tőlünk, hogy eddig hányszor voltunk, az…..
Vannak firkálmányok, amelyekre nem érdemes reagálni. Ha ganéban turkálunk, büdös lesz a mi kezünk is. Hagyni kell az apróságokat, eljátszadoznak magukban. Vannak aztán a határterületen mozgó írások. Sok félreértéssel, némi sejtetéssel és rosszindulattal, de legalább gondolatcsírákkal is…..
NemGogol Nemzeti agyvédelem 2016.05.05 11:10:08
Erich von Däniken író, dokumentumfilmes, előadó, az paleoasztronautika egyik legismertebb tudósa „A nyílt és a háttérhatalmak olyan rendszert építettek fel, amely az agyelszívást is szolgálja – mondta miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémia közgyűlésén hétfőn.” („Semmiféle háttérhatalom…..
kacsapuszi 2016.05.05 16:10:17
@röf:

Szerintem a szerző nem is arról értekezett, hogy Teller ne lett volna magyar. Azt próbálta elmagyarázni, hogy Teller nem az agyelszívás miatt ment Amerikába. Teller a numerus clausus elől Németországba ment (!), és talán ott is marad, ha nem kezdenek ott is eluralkodni a "fajvédők".
Orbán Gáspár miatt hatalmas az érdeklődés a Felház körül, ez bennünket is kíváncsivá tett: elmentünk az egyik csütörtök esti istentiszteletükre. Amit találtunk, az nem a miniszterelnök fia miatt volt érdekes. Riport. Szerző: Kovács Barbara Csütörtök este, hangos zene, teltház, jól öltözött fiúk és…..
30/40 Kitiltva - jegyzet 2016.04.27 22:52:49
Soha nem késő megtanulnunk és az agyunkba vésnünk, a cinizmusnak, az arcátlanságnak, a hazugságnak, a felelősség elkenésének nincsenek határai. Ami Putyin Oroszországában, Erdogan Törökországában magától értetődő, annak Magyarországon is azzá kell válnia. Az újságírókat például megrendszabályozzák…..
kacsapuszi 2016.04.28 15:15:15
A szocik semmiféle hibája vagy bűne nem menti fel a mai kormánypártokat ugyanolyan vagy hasonló hibák vagy bűnök alól. Nem illendő dolog, hogy a morális felsőbbség gúnyájában tetszelegnek azok, akik lenézik az embereket. Simicska példája önmagában bizonyítéka annak, hogy ez a kormányzat egy bűnszövetkezet. Amíg az illető "szobatárs" parírozott Orbánnak halálra nyerte magát a közbeszerzéseken, az elhíresült G-nap óta viszont még csak olyan pályázat is alig van kiírva, ahol ő egyáltalán elindulhatna, nyerni meg akkor se nyerhet, ha senki más nem indul. Ez a tény önmagában igazolja, hogy korrupciótól fertőzött az egész rendszer. Az egyébként egy városi legenda, hogy az MSZP-SZDSZ kormányzás, vagy Gyurcsány és Bajnai idején minden rossz volt. Ezt a közhangulatot a hozzá lojális sajtóval Orbánék keltették, és addig izgatták az embereket a legrosszabb populista hazugságokkal és ígérgetéssel, míg bedőltek nekik. Másrészt 2010-re kicsit már úgy voltak az emberek Orbánnal, mint a fáradó szülő a toporzékoló, akaratos, visítozó gyerekével: jól van, megveszem neked azt a miniszterelnökséget, csak hagyd abba az ordítozást. Na, azóta a Fidesz szerint itt minden szép, és jó, ez itt minden világok legjobbika, csakhogy ez éppen akkora hazugság, mint az, hogy Orbán távozása minden bajunkat megoldaná. Ahogy más országokban, úgy itt sem lesz soha elégedett mindenki, legfeljebb az elégedetlenek számát lehet néha a kritikus határ alá szorítani. Nekem pl. ehhez annyi is elég lenne, hogy egy-egy fideszes képviselő szépen bevárja a sajtómunkást, szembenéz vele, és elkezd válaszolni a kérdésekre, a végén pedig megköszöni a figyelmet.
Nem pusztán szociális értelemben távolodnak egymástól Magyarország polgárai, de kulturálisan, morálisan és mentálisan is. Nem csak az a baj, hogy a gazdag magyarok Thaiföldön vagy a Bahamákon telelnek, amíg itthon emberek tízezrei fagyoskodnak az utcán vagy a saját lakásukban, hanem az is, hogy a…..
kacsapuszi 2016.01.11 21:24:02
@felirat: Hát az, hogy zavarja méltóságosék köreit ...
kacsapuszi 2016.01.11 21:26:02
@anonymand: Már nem kell sokat várni a törvényre, amelyik majd kimondja, hogy aki szegény, az cigány.