Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jaap

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Cím! Akkor most kicsit szögezzünk le néhány alapszabályt. A szarjaidra neked van szükséged, nem nekem Tehát én állítom a szabályokat, nem te Te alkalmazkodsz hozzám, nem én hozzád   Ezeket fejtsük is ki egy kicsit bővebben, mert ma megint felbasztad az agyam!..
forrás: Magyar Nemzet, fotó: Végh László Állítólag nagyvonalú volt a kormány. Illetve az inflációt nagyvonalúan számolta, ezért a drága nyugdíjasok akár 1000 forinttal is több nyugdíjat kaphatnak, mint amit jogszabályi kötelezettségből kellett volna adniuk. Hát nagyon aranyosak, de télleg… Aztán…..
jaap 2018.02.14 14:22:04
@Rettegek mert ballib vagyok: A történelmi hűség kedvéért, a 13. havit az orbán banda törölte el. Az elkúrók "csak" felfüggesztették.
Ahogy a világ egyre inkább környezettudatosan igyekszik mindent csinálni, az autóipar sem marad le a fejlesztésekkel. Az elektromos autóké a jövő, de sokan aggódnak azért, hogy így majd feláldozzuk a stílust a hatékonyságért. De mi a helyzet a stílussal? Ezt nézzük meg a Tesla…..
jaap 2017.12.07 23:30:49
@okostojas007: Hm...a tesla az autógyárak jó részét akkuval látja majd el? Érdekes, saját magának sem tud elég akkut gyártani...szerinted miért kell a Gigafactory? Tudod a Tesla még csak nem is legnagyobb akkugyártó eautó fronton,,,amúgy meg annyira speciális akkukat gyárt, hogy azt más nem tudja használni. Szóval a kínaiak, a dél koreaiak gyártanak még rengeteg akkut saját maguknak és az európai autógyáraknak pl. A japánokról ne is beszéljünk. A következő 5 év tervei pedig a Tesla jelentőségét csökkenteni fogják akkufronton(is). Nem kicsit van a Tesla túlfújva annak ellenére, hogy valóban jövőbemutató fejlesztések tömegét mutatta eddig is be. Musk egy zseni csak egyetlenegy dologhoz nem ért, a tömeggyártáshoz. Tényleg csak az a kérdés, meddig finanszírozzák a "homokozóját". Véleményem szerint ha nem sikerül nagyon gyorsan beindítani a Model3 tömeggyártását hatalmasat fog bukni...
jaap 2017.12.08 19:25:51
@okostojas007: A szövegértési problémáiddal nem tudok mit kezdeni. A cikkben az van amit leírtam.
A linked meg azt bizonyítja amit leírtam, azaz a Tesla jelentősége akkugyártóként pár év múlva sokkal kisebb lesz mint most.
Nagyon nem örülnék ha a Tesla megszűnne de annak sem ha nem szorítanák rá a megjelenő konkurrensek a minőség jelentős javítására. Ott van a cikkben Musk őszintének tűnő mondata: "egyelőre nehéz meghatározni, mikorra sikerülhet minden problémát elhárítani, illetve mikor kerülhet elő egy újabb, amely hátráltathatja a termelést." Próbáld értelmezni.
Urbán gasztro legendák sorozatunkban boncasztalra kerül a húsok sütőben sütése. Lefedjem, ne fedjem, kell-e alá víz? Ééés egy újszerű megközelítés! Húsfizika első fejezet: Biztosan sokan ismeritek az urbán legendát, miszerint a húsokat egy tepsiben lefedve, vizet aláöntve KELL sütni, különben…..
jaap 2017.11.27 13:29:44
@Karipapa01: Bizony! Az istennek sem tudom előállítani a nagyi isteni lekváros buktáját sem nemhogy a sültjeit, a receptben a "közepes lángon"-t még valahogy csakcsak, de a "picit vedd vissza érzéssel" kitétel igen nehezen értelmezhető a hőfokszabályzós villanysütőn :) Na mindegy, úgyis a tudás a lényeg abban meg fényévekkel le vagyok maradva :)
Nézem a Búking hirdetését, amelyben a fogyasztókat erősen megtévesztő állításként elhangzik, hogy akár/legtöbbször ingyen is lemondhatók a Búkingon foglalt szállások. A megtévesztés az "akár/legtöbbször" szóban keresendő. A látszat az, hogy ingyenesen lemondható, de valójában a fene tudja. Akkor meg…..
Fontos nap a mai. Az Európai Parlament ma nagy többséggel, a jobb- és baloldali frakciók közötti egyetértéssel elfogadta az új közös európai menekültpolitikáról szóló javaslatot. Mindazok, akik szeretnék ezt a problémát megoldani, igennel szavaztak, akiknek ez szimpla felelőtlen és uszító kampány, a…..
jaap 2017.11.17 14:07:13
@Cycmen: Nem éppen. Csak vannak akiknek elég a kormánymédia, hogyismondjam, az igazság nem minden szeletét bemutató tájékoztatása. És vannak akik veszik a fáradtságot és elolvassák az egyébként nyilvános javaslatot a maga teljes valójában vagy más, nem magyar portálokon tájékozódnak a tartalomról. Libsitempó? Nem, ezt hívják tájékozódásnak. De te fröcsögj nyugodtan tovább.
jaap 2017.11.17 14:13:07
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Juj! Ne kezdj bele mert nem filmről beszélünk hanem a valóságról. Látszik lila fingod sincs az említettek és a kis csónakok viszonyáról.
jaap 2017.11.17 14:47:44
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jaj bocsi nem tudtam, hogy perfekt angol fordító/tolmács és biztonságpolitika és katonai szakértővel akadtam össze. Nem a 2. világhábúról írtam de sebaj. :) Az a sok zagyvaság amit leírsz, a propaganda média szolgai másolása. Csak szólok a Frontex az erősen függ attól, hogy tagországok épp mit adnak bele, mind emberben mind technikában. Néha még a saját, más tagországbeli, hajóikat sem tudják egyértelműen beazonosítani nemhogy az ezekhez képest picinyke túlzsúfolt csónakokat megtalálni. Aztán ne értékeld túl a parti őrséget, pl. az amerikai az egyik legjobb a világon mégis képtelenek megbirkózni a tengeri úton beáramló kábítószer mennyiséggel amit éppenséggel kis hajókon és csónakokon csempésznek be az USA-ba. Elsőre javaslom azt próbáld meg kitalálni mi is a Frontex. Segítek, nem parti őrség. No szakérts tovább.:)
Ez az olvasat liberális konzervatív, mindjárt megmondom, miért, de nagyon nem fog tetszeni mindenkinek. A rezsim tényleg korrupt, tényleg a "fogadott család" - és tágabban a rendszerhű, eltartott "polgárság" -- pozícióba helyezéséről is szól, tényleg felszámolta a liberális demokráciát, de…..
jaap 2017.10.18 09:39:03
Az Államok területén lenyűgöző természeti látnivalókból nincs hiány. Az alábbi öt mesébe illő helyszín is sokak bakancslistájára könnyedén felkerül: az ámulatba ejtő Hamilton medence, egy csodás vízesésekkel tarkított kanyon, gyönyörű cseppkőbarlang Indianaban, a…..
„Magyarosították” a cafeteria-rendszert hat éve. Most megfizetjük az államosítás, az OTP és az Orbán-kormány kapzsiságának árát. Úgy, hogy mindezt látni lehetett előre. ..
jaap 2017.09.21 13:31:41
@MACISAJT: Rettentő ökörségeket zagyválsz összevissza. Kishaver, fogalmad sincs mi és hogyan működik a kiskereskedelem vezető cégeinél. Amit írsz az nem bizonyíték, hanem összeesküvés elmélet amit vért hugyozva sem tudnál alátámasztani semmivel.
jaap 2017.09.21 13:35:45
@MACISAJT: Ugyebár te állítottál először(!) valamit. Namost ezt azóta sem sikerült semmivel alátámasztanod. Szóval igazad van magadra nézve, felejtős, ugorgyunk.
jaap 2017.09.21 13:38:12
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tudhatók a számok. Nem véletlen, hogy macisajt elvti sosem hozza azokat hiszen akkor öntökönszúrást végezne nagy nyilvánosság előtt. Régi motoros a különböző fórumokon, sok éve csinálja így.
A Demcsák-ügyként elhíresült friss médiabotrányka újabb, ha van Isten, utolsó darabkája is a helyére került ma reggel, amikor az ATV-ben két heti meló után kóros fáradságra hivatkozással felmondó Demcsák Zsuzsa egy negyedórás interjúban mesélte el, ő hogy látja a történéseket, amikről itt és itt is…..
Nem baj, ha tájidegen, de legalább bazi nagy és mocskosul drága. Megnéztük mi is a készülő szilvásváradi lovas monstrumot, és halált meg nem vető bátorsággal beszöktünk, hogy belülről is lássuk. Szilvásváradon és a környéken már egy ideje beszélik, hogy nem túl szerencsés a Bükk egyik…..
jaap 2017.08.25 18:41:08
@nick papagiorgo: Ne bezony. Talán menj el és nézd meg. Ha azt mondod, hogy illeszkedik a tájképbe és nem túl nagy akkor meg menj szemorvoshoz. "Csak" völgybejáratot meg a hegyet takarja el :( Eszement méretű, senki nem fogja vállalni az üzemeltetését mert kurvadrága lesz és soha nem lehet kihasználni a kapacitását.
A makovecz féle épületekről meg maradjunk annyiban, hogy szépek. De soha ne kelljen fenntartanod egyet sem főleg ha az vizes létesítmény...
A minap ismeretlen számról felhívott egy manusz és közölte velem, miszerint nekem is tudnom kell, hogy Vona Gábor megsértette a nyugdíjasokat. Bevallom, nagyon gyanús volt ez az egész dolog, fel is támadt bennem a kétely, hogy nem valami ócska telefonbetyárkodás-e ez az egész. Azt természetesen…..
jaap 2017.08.24 09:55:12
@consul: Az a baj öreg, hogy ezt szöveget másoltad. Szóról szóra ugyanezt olvastam már máshol másoktól. Gondolom megkaptátok a központtól, terjesszétek, csak annyira hülyék vagytok, hogy lebuktok pillanat alatt...
jaap 2017.08.24 15:49:39
@konrada: Ma magasabb az átlagos adóterhelés mint 2010-ben.
jaap 2017.08.24 16:00:04
@VaradiJanos: Nem, régi és a sajátom. Oszt kiaza Tibi, Janika?
Az alábbi két hír között bizonyára semmi összefüggés sincs. Dehogy. Szabadon távozhatott a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja  A májusi, Dózsa György úti halálos baleset okozásával gyanúsított M. Richárd előzetes letartóztatásáról döntött hétfőn délelőtt a bíróság:  az előzetes…..
A Mészáros és Mészáros Kft. hiánypótló beruházása Szilvásváradon: érthetetlen, hogyan létezhetett eddig a Bükki Nemzeti Park saját betonszarkofág nélkül...
jaap 2017.08.20 23:08:35
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Akkor szólj bele ha láttad. 3 hete láttam, egy monstrum, nem túlzás a kifejezés. Az út felől szinte a teljes hegyet kitakarja. Arról nem beszélve, hogy jelenleg IS van ott egy fedett, nagy alapterületű lovarda.
jaap 2017.08.20 23:10:36
@dez01: A kisvasutat felujították azt hiszem 3 éve, a végállomás teljesen európai lett, a bódévárost eltüntették. Ez a monstrum agyonnyomja a helyet.
jaap 2017.08.21 09:44:10
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Minek szólsz bele ha gőzöd sincs arról amiről szó van? Menj el, nézd meg aztán szólj bele.
Hasznos interjút adott Szanyi Tibor. Az MSZP európai parlamenti képviselője azt mondta a Hír TV-nek, nem kell közös lista, csak a 106 egyéni körzetben legyen ellenzéki megállapodás. Ezzel ugyan felrúgja a Botka-doktrínát, de amit javasol, az jogos és ésszerű - mi, a Kávézóban is így látjuk. Végre…..
jaap 2017.08.15 16:04:19
@Hódi L.: Örülök, hogy így gondolod. A valósággal ne törődj, még a végén összezavar :D Szórakoztató a tudatlanságod/félretájékozottságod.
Hamarosan pecsét kerülhet a CEU-megállapodásra – írja a HVG. Az egész ügy addig volt érdekes, amíg botrányt lehetett csinálni belőle, lehetett harcolni. Most hivatalosan is elismerhetik a vereségüket. Természetesen Sorosnak az egészhez nincs köze, de jó ezzel a propagandadumával cikizni a fideszes…..
jaap 2017.08.10 12:05:10
@különvélemény2: Javaslom olvasd el mégegyszer amit idéztél. Ha már elsőre nem sikerült értőn elolvasni. Főleg ezt: "annak központi kormányzatával létrejött előzetes megállapodáson alapuló..." Azaz szükséges előzetes megállapodás amire nincs joga az USA kormányának. Ennek megértése tartott hónapokig a csúti vajdának. Semmiféle rugalmasság nem volt itten a fidesz részéről.
A korábbi idézetnél nagyvonalúan elfelejted az akkori kormány és soros közti megállapodást ami lehetővé tette az egyetem létrejöttét és törvényes működését. Ja persze hiszen az nem szoci kormány volt. Na mindegy.
Ritkán értekezünk politikusok öltözékéről, de egyszerűen nem tudunk elmenni szó nélkül Orbán Viktor Tusnádfürdőn viselt libafoszöld színű inge mellett. Eddig az Orbán-kockás ing volt a nyerő a miniszterelnöknél, olykor átcsapott egyszínű narancsosba, ahogy egy rendes fideszestől elvárható, ám most…..
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
jaap 2017.07.07 17:59:27
@Kampfer: Hogyne, segítettél. Az teljesen világos, hogy világéletedben fidesz szavazó voltál és az is maradsz. Kár volt ezt ilyen hosszan körítened. :) A többi meg a nem tudás, nem értés klasszikus példája. Lényeg, el ne felejtsd hova kell ikszelned jövő tavasszal :D
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én ebben a fránya hőségben nem szívesen állok a tűzhelynél és főzök lekvárt, így okos módot keresve alkottam inkább tűzhely használat nélkül mennyei  "lekváromat" :) Mindössze egy turmixgépre van hozzá szükséged az alapanyagokon kívül, és az egész kész van 10…..
Ashley Graham újra a Sports Illustrated legdögösebb bikinis modellei között van. A 28 éves plus size modell mindig is büszke volt telt alakjára és nem volt hajlandó takargatni a bőrhibáit. Elképesztő önbizalma van és pontosan ez a hozzáállás tette az egyik legkeresettebb plus-size modellé. Sok…..