Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elment az eszem mert belekezdtem

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Millió cikket olvastam már szegény autistákról, akiket nem ért meg a világ. "Minden a normálisoknak kedvez." - mondják. Hát tudják meg, nem csak nekik szar! A zárkózottságukkal, barátságtalanságukkal, félősségükkel folyamatos bizonytalanságban tartják a környezetüket - legalábbis engem biztosan.…..
Elképesztő sebességgel hódította meg a világot a fidget spinner nevű pörgettyűzős játék, amit nagyon gyakran kifejezetten ADHD-soknak ajánlanak, mert segítheti a koncentrációt. Mi van azokkal a hiperaktív-figyelemzavaros felnőttekkel, akik nem lelkesednek ezért a kütyüért,…..
Egy korábbi bejegyzésben már összeállítottam egy listát azokról a képességekről, amelyeket jó lett volna már gyerekként megtanulni, mert biztosan könnyebbé tették volna az életemet. De a "lelkizős" dolgok mellett van néhány olyan gyakorlatias, praktikus dolog, amit szintén jó lett volna…..
elment az eszem mert belekezdtem 2017.06.15 19:39:12
elment az eszem mert belekezdtem 2017.06.16 10:24:23
@shitgun: Koszonjuk az eszrevetelt. Persze ettol meg nem lesz az. De fejtsd ki, had cafolunk meg teged is!
Hetek óta lelkesen terjesztik számosan azt a táblázatot, amiben "no kids" megjelöléssel szerepelnek európai államok vezetői. Talán nem tudják az illetők, de gyalázatos, amit művelnek...
elment az eszem mert belekezdtem 2017.06.09 10:54:41
@chrisred: Erkolcsi kotelessege mindenkinek van. Mindenki erkolcsi kotelessege, hogy gondoskodjon a kozossege tagjairol. Azokrol is, akikkel nem ert egyet. Akkor is, ha terhet jelentenek. Akkor is, ha nem a gyerekuk. Ezert zavar nagyon, amikor itt turbozzak magukat a felelossegrol, hitrol es erkolcsrol, mikozben mas cikkek ala a sajat honfitarsaikat bezarato, tarsadalombol szamuzo, taigetoszrol ledobo kommenteket irkalnak csak azert, mert nem elvtarsak.
elment az eszem mert belekezdtem 2017.06.09 15:46:32
@Legeslegalja: Miert hiszi mindenki, hogy egy vagy tobb gyerek meglete barmit is okoz magaban????? Megis hany olyan csalad van, ahol magasrol tesznek a gyerekre? Ez olyan, mint azt mondani, hogy csak az lehessen megvalaszthato parlamenti kepviselo, akinek van magasszaru tornacipoje.
elment az eszem mert belekezdtem 2017.06.09 15:49:43
@chrisred: Az oke, hogy nem erkolcsi kotelezettseg, mert valoban nem vagyunk kotelezve, egyszeruen csak egy kozosseg azert kozosseg, mert egymasnak segit. Ha a hazban, ahol lakom a neni lakasa kigyullad, akkor az a minimum, hogy utana segitek az eromhoz merten abban, hogy mielobb rendezodjon a helyzete.
  Szögezzük le az elején: a felfüggesztés vagy kilépés valójában politikai döntés, sem gazdasági, sem társadalmi érvek nem igazolják, a Párizsi Megállapodásban az USA vállalásai sem voltak kötelezőek.   Semmi jogilag kötelező kibocsátás-csökkentési, energetikai vagy pénzügyi vállalást nem ír elő…..
elment az eszem mert belekezdtem 2017.06.03 11:37:39
@E.Katolnai: Es megis mifele megoldasod lenne a nepessegnovekedes visszaforditasara?
Virág már gimnáziumba, majd egyetemre is Ausztriába járt, és mint írja, a Magyarországon a külföldiekkel szemben gerjesztett hangulat miatt eszébe sem jut, hogy visszaköltözzön...
elment az eszem mert belekezdtem 2017.06.02 11:12:25
@Zka: Ja. Egyebkent elnezest kerek, oszinten, altalaban nem sullyedek idaig, de felbosszantom magam, amikor szandekos, indokolatlan ertetlenkedest olvasok. Kicsit elvetettem a sulykot. Megkovetlek. De azert nyugtass meg, hogy nem ennyi jott le a cikkbol osszesen, mint amit irtal!
elment az eszem mert belekezdtem 2017.06.02 11:12:32
@Arthamyr: Tobb, mint nulla, de csak matematikailag.

Nemtom, egyebkent nekem egeszen ugy fest, hogy ugy a posztolo, mint a ferje munkajara szukseg van odakint. Csak otthon nem lenne ra szukseg. Vagy szerinted sehol sem?
elment az eszem mert belekezdtem 2017.06.02 11:52:38
@Arthamyr: Eloszor is leszogeznem, hogy egyaltalan nem kopkodok rad, csak sutotte a szememet amit irtal, mert:
- Igen is vannak olyan trsadalmi retegek es emberek, akik kevesbe szerencsesen kezdtek az eletuket es nem voltak lehetosegeik, vagy voltak traumaik, amik miatt segitsegre szorulnak.

- Vannak olyan idosek, akik ugyan romma dolgoztak magukat eletuk soran, csak epp nyugdijuk nincs vagy nehezukre esik a napi feladatok ellatasa, esetleg csak csalad hijan nincs kihez szoljanak

De bem is sorolom tovabb, mind tudjuk, mi a szocialis munkasok feladata, ha diplomas, ha onkentes.

En ebbol szinten nem reszesulok. De boldogan adom az adomat erre. Mert szuksegesnek gondolom. Otthon is boseggel lenne penz erre IS, oktatasra IS es egeszsegugyre IS.

Vagy a te analogiadon elindulva ugy kellene legyen, hogy pl en nem sportolok, az en adombol ne tamogassanak semmilyen sportot? Nekem van penzem az en adombol ne tamogassak senki semmijet? Nekem nincs gyerekem az en adombol az allam ne tamogasson gyereketkeztetest az iskolaban es az ovodaban? Vagy akkor ez hogy van? Oszinten kerdezem.
ADHDiva Lefelé a nyúl üregébe 2017.05.11 08:38:00
Amikor szóba kerül az ADHD, általában háromféle reakcióval szoktam találkozni. Vagy rávágja az illető, hogy hát ő is ADHD-s, mert a múltkor is elfelejtett tejet venni; vagy közli, hogy minden fejben dől el, és írjam fel a dolgokat, nehogy elfelejtsem őket; vagy hümmög egy sort,…..
elment az eszem mert belekezdtem 2017.05.29 10:59:53
@MaxVal BircaMan HJE: Hat mar vartalak. Ide is eljottel mindent jobban tudni?! Hat rendben. En elfogadom, hogy mindenhez ertesz. Pontosabban mindenhez is. Mert nem csak mindenhez. De a lenyegre ternek. Mond el kerlek, hogy miert gondolod az ADHD-t hulyesegnek! Remegek a kivancsisagtol. Szeretnek vitaba szallni veled, mint ADHD-s. Egyebirant orulok, hogy megmondod nekem es a hozzam hasonloknak, hogy csak egy bagatell hulyeseg jatszadozik a mindennapjainkkal. Igy mindannyiunknak sokkal konnyebb lesz. Megoldottad a problemat. Koszonom valamennyiunk neveben.

Szoval!? Miert is hulyeseg?
Bár több tízezer embert - felnőttet és gyereket - érint az ADHD, még mindig elég keveset tudunk róla, a legtöbb embernek csak ködös elképzelései vannak arról, hogyan is "zajlik" a figyelemhiányosok élete, és sajnos nagyon sok a tévhit, a félreértés az ADHD-val kapcsolatban. Most összeszedtem jó…..
elment az eszem mert belekezdtem 2017.05.10 18:30:35
Választottam Mi ez a tünti itt 2017.04.15 12:19:25
Jaj, hagyjuk már azt, hogy itt csak pár ezer ember hőzöng, és hogy nyugodjanak le, menjenek inkább csak szépen haza. Tévedés, hogy ez kevés lenne, ne kicsinyeld le, ne legyints rá. Mondok egy idevágó, és nem is elrugaszkodott példát: ha kimegy háromezer ember a hétvégi Fradi-meccsre szurkolni, az…..
elment az eszem mert belekezdtem 2017.04.16 13:53:43
@megamovieboy: Milyen igazad van. Olyan szepen megy ennek az orszagnak. Semmi egyebet nem kellene tennunk, mint hatradolni es elvezni a kanaant, a foldi paradicsomot. A teljesitmeny alapu tarsadalom aldasait. Hiszen azert nem keres az ember hati 6 nap munkaval, napi 10 oraban egy elet alatt annyit, mint Meszaros Lorinc a mult honapban, mert Meszaros Lorinc tobbet dolgozott, mint a fent emlitett pelda, tobb erteket teremtett, mint a fent emlitett pelda es jobban megerdemelte, mint a fent emlitett pelda.
elment az eszem mert belekezdtem 2017.04.16 13:54:59
@Thomas Dantes: En is ettol felek. Csak a csoda segithet. De drukkolok nekunk!
Pán Péter-szindrómás bumeráng fiatalok habzsi-dőzsiznek a papabank támogatásával a mamahotelben. Egyre többen vannak, akiket érint a jelenség, és egyre kevesebben vannak, akik még csodálkoznak ezen. Mégis, időről időre az arcunkba tolják a legfrissebb felméréseket. Megvan rá az okuk. Ez is egy…..
Sikerült kideríteni, hogy ki volt az a szerencsés jóbarát/ismerős és egyben üzlettárs, aki nagyot kaszált a „Morning Show” elnevezésen és emiatt a műsor már nem a régi nevén, hanem Reggeli Show néven folytatódott  Andy Vajna rádiójában. Még van remény a név visszaszerzésére?  Kép: INTERNET..
elment az eszem mert belekezdtem 2017.03.22 15:30:24
@Kelly és a szexi dög: Valoszinuleg, ha ilyen egyszeru volna, akkor ezt tenne.
ADHDiva Mindenki ADHD-s? 2017.03.09 07:21:00
ADHD-s felnőttként a legbosszantóbb dolgok egyike, amikor valakinek őszintén beszélünk erről a zavarról, és nagyjából azt kapjuk vissza válaszként, hogy "ez mindenkinél így van, én is elfelejtem befizetni a csekket és én is kiabálok az autóban". Vagyis, a mi problémánk nem is…..
elment az eszem mert belekezdtem 2017.03.10 18:33:42
@Hórukk: Szervusz! Azt remeltem, hogy az elso cikk utan nem csak bejottel beszolni, hanem vegig is olvastad a valaszokat. Szemmel lathatoan nem tetted. Ha tetted volna, akkor tudnad, mert leirtam, hogy sehol semmilyen elonyben nem reszesitenek ADHD-s embereket, legalabbis emiatt nem. Maximum a csalad lehet kicsit elnezobb.

(Kicsit olyan erzesem van ettol, mintha mennenk tobben fel egy lifttel, te egyszer csak beszaladnal, befinganal egy rettentot es aztan anelkul, hogy velunk utaznal, kiszaladnal vihogva)

Ezen felul szivesen elmondom, hogy lehet igy autot vezetni. Az ADHD-s ember - mint azt emlitettek is mar elottem - tisztaban van a sajat gyengesegeivel. En csak a magam es par ismerosom neveben tudok beszelni, de elmondhatom, hogy mi mind nyugodtan vezetunk. Mivel gyakran fordulunk rossz fele meg az ismert uton is, ezt belekalkulaljuk az utidobe. Nem sietunk. Masreszt biztonsagosan vezetunk, nem boyracerkedunk az utakon (Duplaxiii kedveert fiuversenyzoskodunk, aszfaltbetyarkodunk, kalyhacsokipufogosegylityosharomhengeresszuzukiszfiteskedunk), hanem inkabb elozekenyen es esszel vezetunk. Nekem 2007 ota van jogositvanyom, egy koccanasom volt, mert nem kaptam meg a jobb kezet. Ezen kivul par gyorshajtasom, ahol 50-es tablanal 56-tal szaguldoztam es lemeszeltek...
elment az eszem mert belekezdtem 2017.03.10 18:37:04
@Duplaxiii: "A magyar megfelelő: szétszórtság nyüzsgéssel vagy nélküle. ""? Valoban? En ezt meg soha nem hallottam, de lehet, hogy igy van. Mondjuk, ha nekem kellene leforditanom, akkor azt mondanam, hogy inkabb inkabb 'Figyelemhianyos hiperaktivitas zavar'. Mar, amennyiben elfogadjuk, hogy a hiperaktivitas magyaritott szo. Mint az influenza. Bar lehet ez utobbi is csak azert maradt igy, mert menobben hangzik, mint az "orrfolyastusszogesselhanyassalegyszerrelazasan"... :)
elment az eszem mert belekezdtem 2017.03.10 19:09:23
@István Zsolt: Gyogyszerbiznisz... Szeretnem megint kijelenteni, hogy az ADHD nem betegseg. Vannak ra gyogyszeres kezelesek, de szerintem nagyon kevesen hasznaljak. En nem is ismerek ilyen embert kozelebbrol. Nem azert szuletett a blog, hogy sajnaltassuk magunkat, ADHDiva tollaval, hanem azert, hogy jobban meg lehessen erteni a masik embert. Viszont a te analogiadat nagyon nehezen veszi be a gyomrom, mert ez elmondhato akkor barmire? Asperger? Autizmus? Soroljam meg? (Duplaxiii: bocs, nem tudom magyarul megfogalmazni ezeket az idegen szavakat, nem arrol van szo, hogy trendizzek veluk)

Szerintem nem lehet mindenre rahuzni, amit kezelnek vagy amihez emberek segitseget kernek, hogy valamelyik iparag hozta letre, csak, hogy romma keresse magat. Biztosan vannak ilyenek. Biztosan vannak indokolatlanul szedett gyogyszerek es alkalmazott kezelesek. En azt kivanom neked es mindenkinek, aki hasonloan gondolkodik, hogy aldjak meg az egiek egy ilyen "tudatszinttel" egy par honapra es aztan lassuk, hogy mit szolsz hozza. Nem azert irom ezt, mert rosszat akarok neked vagy masnak, csak akkor megertened, amit a cikk iroja probal elmagyarazni es amirol probalunk diskurzust folytatni. De talan sikerul erzekeltetnem egy peldaval, mert vegulis az a cel:
Amikor a felesegem panaszkodik szokoevente egyszer, hogy "Jajj, ma olyan rossz napom volt, mert a //tetszoleges targy// itthon maradt, amikor kellett volna es minden kicsuszott a kezembol, el is kestem a //tetszoleges helyszin/foglalkozas// es mindezek utan kiderult, hogy nem is akkor es nem is oda es nem is azert kellett volna menjek", akkor en szeles vigyorral kozlom vele, hogy "Szervusz kedves! Udvozollek a vilagomban! //satani kacaj//". Mert nekunk (legalabbis nekem) a legtobb nap ilyen.

Masik pelda:
Dolgozom, tartok ot perc szunetet, hogy hozzak egy kavet es tegyek egy ketbetus kiterot. Kavegep, gomb nyom, amig lefolyik addig gondoltam lefolyatom en is. Kijovok a mellekhelysegbol, megyek vissza a munkamhoz. Eltoprengek, kellene egy kavet inni... hol a bogrem? Nem talalom. Korbenezek az asztalokon, gepek mellett, semmi. Es akkor probalom visszaporgetni a napot. Es lam! Megvan! Kihult... Mar nem is szeretem melegen a kavet :D

Harmadik:
Eppen keresek valamit. Eszembe otlik egy zene, egy emlekkep, egygy erzes vagy egy jo vicc. Ezzel elvagyok kb 40 masodpercig. Es akkor egyszercsak realizalom, hogy "nahat... egy szobaban vagyok... de miert? hmm... micsinalok???? Valamit kerestem... De mit? Az hagyjan, de MIHEZ??? Es miert?"

Es csak, hogy az erzekeltetes teljes legyen, a fenti harom pelda mindenkivel elofordul. De velem sokkal kevesebbszer nem fordul elo, mint igen. Napi akar tobb alkalommal megeso dolgokrol van szo.
Rendszeresen megyek boltba penztarca nelkul. A munkahelyi szekrenyemhez kenytelen voltam ket potkulcsot masoltatni es elrejteni a munkahelyemen, mert mar nem akartam tobbszor elkerni a fonoksegtol a potkulcsot. Komoly eredmenynek eltem meg iden, hogy vettem egy csokor viragot a felesegemnek nonapra. Az ot ev alatt talan masodszor. Nem azert nem sikerult, mert egy taho vagyok. Az osszes jeles unnep be van allitva a telefonomon, hogy szoljon egy honappal elobb. Aztan egy hettel elobb. Ket nappal, egy nappal, aznap reggel, munkahelyi szunetben es a muszak vegen. Es mindezek ellenere ugy, hogy mar tudom, hogy hol, milyen viragot szeretnek neki venni, siman hazaautokazom es nem ertem az arcan a csalodottsagot, amikor belepek. Aztan persze leesik es megszegyenulve veszem a kabatom es kullogok el a - mar nem - meglepeteseert. Szoval ilyen. Remelem nem haragszotok a hosszu hozzaszolasert.
Ha már valaki átrágja magát a szakirodalmon, megismerkedik a tünetekkel, felmerülhet benne a kérdés: jó, de mégis hogyan jelentkezik ez a hétköznapokban? Mert a tünetek sokszor nagyon általánosak, és nem is tűnnek olyan "komoly" dolognak - igazából két pofonnal meg egy kis odafigyeléssel le lehet…..
ADHDiva ADHD: a tünetek 2017.03.07 11:12:00
Az ADHD, vagyis a figyelemhiányos hiperaktivitási zavar rendkívül sokszínű neurobiológiai eltérés, sokféle formában jelentkezhet. A legtöbben a tipikus ADHD-st iskolás fiúként képzelik el, aki állandóan mozgásban van, képtelen megülni a fenekén, folyton rosszalkodik, visszabeszél, több tárgyból is…..
elment az eszem mert belekezdtem 2017.03.08 14:10:07
@Wandál: Reszint egyetertek. Sokakat diagnosztizalnak es gyogyszereznek indokolatlanul. Sot, az is tuti, hogy adderall-al barki konnyebben tanul, nem csak az ADHD-s gyerekek, fiatalok. Szerintem azert van az a pont es vannak olyan tunetegyuttesek, amik nagyban segitenek.
Egy sajat pelda:
Gyerekkent nekem nehezen ment az iskola. De ez nem azert volt, mert ostoba gyerek voltam, hanem mert a tananyag jelentos resze telhes erdektelensegbe fulladt nalam. A tanaraim sem probaltak - vagy nem vettem eszre - erdekesebbe tenni. Szoval oran sokszor aludtam es nagyjabol vegig, katonasan gyurtem le a tantargyakat (1,2,1,2). De volt egy bibi. Volt par tantargy, ami ebbol kiesett. A biologia es a szamitastechnika. Meg kesobb a szakmai tantargyak egy resze. Ezekbol csak akkor volt otosnel rosszabb jegyem, ha veletlenul buntetesbol feleltem es eleve negyesrol indult az osztalyzas. Ja es otthon semmivel nem foglalkoztam, csak ultem a konyvek felett es valami egeszen mason jart a fejem. Nos, egy ekkora kontraszt, hogy valamibol semmi sehogy nem megy, a masik pedig kiemelkedo mar sejteni lehet, hogy valahol kilog a lolab, a gyereknek talan van jobb indoka is arra, hogy miert nem megy neki, mint az, hogy lusta. Erre johet meg egy s mas. Feledekenyseg, impulzivitas stb. Ez nem all meg a kezelhetetlensegnel. Es a 80-as evekben mar reg foglalkoztak ezzel, csak nem nalunk. :)
elment az eszem mert belekezdtem 2017.03.08 14:36:37
@ADHDiva: Az nekem is sokat segitett, hogy a dolog meg lett nevezve. Sokkal kevesebbet marcangolja magat az ember a hibai miatt es nem erinti olyan melyen, ha hibazik. Ami ugye eleg gyakori. Es ezen felul elejet lehet venni a kellemetlen beszelgeteseknek, amiknek az a lenyege, hogy probalj jobban figyelni! Ez a legutaltabb mondat, amit valaha hallottam. Meg az olyanok hogy "En is elfelejtek dolgokat, ugyhogy nekem is biztos ilyenem van."
elment az eszem mert belekezdtem 2017.03.08 17:02:21
@ADHDiva: Az is jo! Meg szeretem azt is, amikor azt mondjak, hogy "dehogy felejtetted el, csak tojsz mindenre magadon kivul, erdekes de a //hobbidbol barmi esetleg az, hogy ehes vagy// eszedbe jut." :)
Aktuálisabb és tragikomikusabb nem is lehetne a téma. Üvölti a TV, híradó, rádió! Eszembe jutott pár gondolat a témáról, hiszen rengeteg ismerősöm és jómagam is átment mostanában munkahelyi váltáson, és szintén sokan beszélnek a jelenlegi környezetükről, amiben dolgoznak. Van miből táplálkozni,…..
elment az eszem mert belekezdtem 2017.01.22 13:22:16
@ogli dzsí: Bar igazad lenne azzal a berrel, amit irtal. Amig Budapesten laktam 140 nettot kerestem. Tobb volt ez, mint a szuleime es a legtobb ismerosome. CNC-s kent egy multinal. Nem atlagkereset, amit leirtal, hanem alomkereset...
Egyik legkedvesebb anekdotám egy öreg székely bácsiról szól, aki az állatkertben a zsiráf láttán megcsóválja a fejét és csak annyit mond: „Márpedig ilyen állat nincs!”. Nos, hasonló reakciót – „Ilyen betegség nem is létezik!” – vált ki betegeimből, amikor közlöm velük, hogy az őket kínzó krónikus…..
Mellbevágó volt szembesülni a magyarországi helyzettel – írja Eve, aki egy év Németország után látogatott a nyár végén haza. Hogy mindehhez miként kapcsolódik a megfőtt béka esete, az rögtön az írás elején kiderül...
elment az eszem mert belekezdtem 2016.10.05 09:03:17
@tanato: Nem hiszem, hogy sok jelentosege van ennek. Akkor sem kapna mas szinezetet az irasa. De nem is kell, hogy kapjon, ha egyszer ezt tapasztalta. Leven pedig magyarorszag igyanugy nem homogen massza, mint a nyugat, nem ertem miert hihetetlen, hogy egy olyan kozegben volt, ahol ezek a benyomasok ertek? En is kulfoldon elek. En sem szeretem, ha megprobaljak megmagyarazni, hogy tevedek a mindennapi eletemmel es tapasztalataimmal kapcsolatban olyanok, akiknek nincs hasonlo. En nem talalkoztam ennyire elvetemult marhakkal otthon, mint a posztolo, de elhiszem neki, hogy van, ugyanis a csaladom is meseli. Es azt gondolom, hogy mindenkinek az a jo, ami neki jo. Nekem jo itt, mert otthon rossz volt. Piszok nehez egy masik orszagban uj eletbe kezdeni. De most is igy csinalnam.
Egy Facebook-csoportban megint szóba került a szoftverlopás témája. A leggyakoribb érvek a beírók részéről: Ha lemásolok egy szoftvert az eredeti nem tűnik el a tulajdonostól Nem okozok vele kárt Te soha nem töltöttél le semmit feketén? Na akkor szépen sorban: Való igaz, hogy a másolat…..
elment az eszem mert belekezdtem 2016.07.11 12:35:40
@CoolKoon: Valoban nem. Azzal sem dolgozom. Dehat kinek mi kell. Viszont hozza kell tegyem, hogy ha annak a penznek a felet, amit az msofficra kolt az ember felajanlana a loffice-nak vagy az openoffice-nak, akkor mar ok is tarthatnanak ott, mint az ms. Sot. Es megmesszebb megyek. Legyen a max a msoffice aranak fele, de mindenki, aki hasznalja, kuldjon mondjuk 5$-msofficefele$ kozti penzt nekik. Szerintem mar azzal is revbe erne a dolog. Es azt hiszem azert 5$-10$-15$-t siman meger az a program. Mindenki mindent ingyen akar. Ha letoltok egy 'libre' programot, es tetszett, akkor siman kuldok egy kis penzt nekik, mert tamogatom azt a modellt, hogy annak fizetek es annyit, akinek es amennyit eppen megengedhetek magamnak. Es, ha ezzel ok rettento penzt sporolnak meg nekem evente, akkor nem atallkodok tobbet is fizetni erte. Es igy mindenki boldog.
elment az eszem mert belekezdtem 2016.07.11 14:07:00
@Void Bunkoid: Ertem, amit irsz es amikor CoolKoon irta, azt is ertettem, mitobb, meg csak nem is vitatkoztam vele. En nem mondtam azt, hogy a gimp jobb, mint a photoshop, csak azt, hogy otthonra jatszani eleg. Aki penzt akar keresni, az invesztaljon be. Tort szoftverrel ceget vinni eleg para. Tort szoftverrel feketen penzt keresni... hat vegulis ez Magyarorszag, valoszinuleg barkinek elmeseled osszepacsizik veled. Vagy feljelent. De ok meg leszarjak. De pl kifizetsz egy valag penzt egy szamlazo programert. Kezdo, hobbistakent ket nap alatt irtam egyet a nejemnek mert kellett a vallalkozasahoz. Nemtom mennyibe kerul egy profi. Meg se neztem. Persze a photoshop az mas. Azt senki sem irja meg otthon, mert epp raer. Mindegy is, a lenyeg csak az, hogy ha feketen hasznalod es lebuksz, akkor az lehet, hogy tobbe kerul neked, mint amennyit a megsporolt idovel kerestel. Es a photoshop zsebe helyett a gimpet is lehet tomni es akkor az is javulni fog. Persze ahhoz ido kell.
elment az eszem mert belekezdtem 2016.07.11 17:14:01
@CoolKoon: Eloszor is, ha idezel tolem, akkor ne hagyd ki a felet. Ugyanis amikor azt irtam, hogy ha valami nincs meg, akkor irok egyet, nem hencegesbol irtam, leven a tobbi hozzaszolasom valamelyikeben azt is leirtam, hogy hobbista kezdo vagyok. Es, ha ez nem lenne eleg, az utana kovetkezo hozzaszolasomban benne van, hogy "Persze a photoshop az mas. Azt senki sem irja meg otthon, mert epp raer."

Masodszor, nem ertem miert kardoskodsz velem, nem mondtam es meg csak nem is utaltam arra, hogy te hasznalj mast. Azt irtam, hogy az, aki akar, hasznalhat olyan programot, ami nem illegalis. Tervezz nyakot! Sosem csinaltam meg csak hasonlot sem, de azt csupa veletlenul tudom, hogy van kifejezetten ilyen program ingyen. Persze mivel gozom sincs rola, ezert megitelni nem tudom. De valakinek, aki nem ebbol el, el tudom kepzelni, hogy jo lehet. Mondok olyan peldat, amit meg tudok itelni. Van egy FreeCAD nevu program. En eppen CNC operatorkent dolgozom, de mivel tanultam CAD/CAM-et, idonkent igenybe veszem, hogy valami alkatreszt kitalaljak magamnak, ami segiti a munkamat. Semmi bonyolultat. Nos, bar az Inventorhoz es az EdgeCam-hez kepest kepest kisse szokatlan, a Catia-hoz meg hozza se szagolhat, siman es minden problema nelkul tudtam testmodellt csinalni vele, pedig meg csak beta verzios.

Harmadszor, belemehetunk programok pocskondiazasaba, de minek. Mondj egy szamot, mennyi apple, ms, adobe hibat vagy leszaromsagot mondjak? Sok van...
Es arra is rettento kivancsi lennek, hogy, ha irsz az apple-nek (vagy ms-nek, vagy akarkinek) egy levelet, hogy mit szeretnel a rendszerbe, akkor azzal mit fognak csinalni. Ugyanis ha szerintuk az nem fontos, vagy kivulesik az erdeklodesi korukon, vagy szerintuk hulyeseg, akkor ok sem fogjak neked beletenni, pedig azt hiszem abban egyetertunk, hogy oda aztan tejelsz rendesen. Es maximum egy kicsit udvariasabb lekoptato levelet kapsz. Szoval az ingyen programtol elvarnad azt, amit a fizetos sem ad, csak tole elfogadod. Erdekes...

De kar a szocseplesert. A dolog egyszeru. Mindenki azt hasznal, amit akar. En nem akarok tort programokat hasznalni, akkor sem, ha a masikkal egy kicsit tovabb tart a munkam. A szabad szoftverekben hiszek es egy olyanert szives oromest fizetek is, ha bevalt. Ennek nem csak az ingyenesseg az oka. De ez mashova tartozik. Akinek windows kell, hasznalja azt. Ha apple, akkor meg azt. Mindenki el tudja donteni, miert fizet vagy nem fizet. Te is azzal tervezel nyakot, meg shoppolsz fotokat, meg tudja banat mit csinalsz meg, amivel akarsz.

Es a vegere meg kell jegyezzem, hogy nem vagyok hajlando olyan oprendszerert meg penzt is adni, ami annak ellenere, hogy tobbszor megkerdezte, hogy frissitem e es erre mindahanyszor nemleges valaszt kapott megis feltelepitette a win10-et az en sajat gepemre. A gepet megvasaroltam es azt gondolom, hogy semmi joguk arra, hogy a szavam ellenere akar csak egy 0-t 1-re irjanak rajta. Amig talalok egy parancssoros linux disztrot, ami szabad, addig nekem nem lesz megegyszer a gepemen ms termek.
Ma is kint van egy az indexkettőn. De naponta találunk itt-ott hatalmas bukásokról szóló videókat. Ha megfigyelitek, minden esetben van hat-nyolc autós, aki elegánsan kikerüli a roncsokat, és kövér gázzal elhúz a csába. Ami a magyar jog szerint segítségnyújtás elmulasztása. 166. § (1) Aki…..
Túlterheltség, összehúzott nadrágszíj, beszűkült gondolkodás, agresszív kommunikáció, szekértábor-logika, az elismerés hiánya – a lista hosszasan bővíthető, és talán nincs olyan ember itthon, akiben ezek miatt ne merült volna fel, hogy külföldre költözzön, ahol…..
elment az eszem mert belekezdtem 2016.06.11 12:24:24
@BircaHang Média szerkesztősége: Ne mond meg nekem legyszives, hogy miert mentem el. Nem mondom, hogy a penznek nincs koze hozza, mert hazudnek, de te meg ne mond, hogy nem volt benne politikai indok, mert fogalmad sincs es nem is lehet. De most kicsit mennem kell, hobbi programozo vagyok. Gyorsan irok egy Lindows osx-et. (Remelem nem haragszol, ha nem hiszek egy hobbistanak). Ezen felul, ha meg igazad is lenne, akkor Magyarorszag is a nyugattal sullyed. Meg csak megvedeni sem tudja magat senkitol. Addig van,amig valaki all a hata mogott.
elment az eszem mert belekezdtem 2016.06.11 12:25:16
@Jossarian: Magam sem tudom. Talan csak a nev kotelez :D
elment az eszem mert belekezdtem 2016.06.11 12:51:08
@BircaHang Média szerkesztősége: Hat szerintem viszont meg kellene melyelemezned egy kicsit. A rendszervaltas, amirol beszelsz egyaltalan nem rendszervaltas. Tegyuk fel, hogy a jelet 'rendszervaltani' keszul. Miert hiszed, hogy sikerul majd? Ezt a nyugat hagyja majd? Kire gondolsz keleten? Az oroszokra? Mas szamottevo hatalom csak meg naluk is messzebb van. Ebbol maximum egy veres haboru lesz, ha igazad lesz es majd mas lop mastol. Ez enyhen szolva sem rendszervaltas, maximum polusvaltas. Ukrajnat meg hagyjuk. Nem mondom, hogy az EU-nak nincs baja. De nem hiszek az emberiseg rovid tavon bekovetkezo megjavulasaban, abban pedig, hogy Orban elore latott valamit, azt vegkepp nem. Vagy, ha megis, akkor azt nem a magyarsag joletere fogja hasznalni. Mielott meg barhova besorolnal engem, senkirol nem hinnem el, hogy ne fogna barmilyen szelet a vitorlajaba, mindegy honnet fuj.
Kemény kritikák özöne zúdult arra az amerikai tinédzserre, aki az auschwitzi koncentrációs táborban készített egy szelfit, majd a twitteren megosztotta. A közösségi oldalon Breanna hercegnőként regisztráló, nemrég érettségizett Breanna Mitchell tweetjét több mint 3700-szor…..
elment az eszem mert belekezdtem 2014.07.22 21:42:17
@inkvisitor: ezt az angol szoveget honnan idezted?
elment az eszem mert belekezdtem 2014.07.22 22:07:15
@Roden333: Lehet, hogy neked van igazad. De azert igazan elmondhatnad, amit akartal.