Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JóEgészség Tamy

14 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A B-vitamin általában A B-vitamincsalád igen széleskörű, hiszen ide tartoznak a B1-től 12-ig számozott jelzésű vitaminok, továbbá a kolin, inozit, és PABA (para-amino-benzoesav). A kutatások folyamatosan alakítják ennek a vitaminkomplexumnak az összetételét, csoportosítását,…..
Mi a stressz? Mindannyian tisztában vagyunk vele, bár gyakran megfeledkezünk róla, hogy az ember természeti lény és ennek megfelelő eszköztárral is van felszerelve. A körülményeink ugyan rengeteget változtak az elmúlt évszázadok alatt, de a testi működéseink nem, hiszen azok…..
Amikor egy nő elkezd babát tervezni, tudja, hogy nem csak fenekestől felfordul az élete, de a következő néhány hónapban minden elfogyasztott étel és ital hatással lesz gyermeke fejlődésére. Ez az állapot pedig nem csak a terhesség alatt áll fenn, de később is, a szoptatás…..
A nyári időszakban már szinte minden strandon alapprogram napi egy-két alkalommal egy félórás ízelítő a vízi aerobikból. A csemetéknek garantált élvezet, de minden korosztálynak különleges élmény lehet, amikor derékig a Balatonban, zenére egyszerre mozog akár csak 20-30…..
Akin valaha is volt már akár csak 5-10 kiló felesleg, az tudja nagyon jól, milyen megterhelő is egy, a szükségesnél lényegesen nagyobb méretű testet megmozgatni. Testünk nem arra lett tervezve, hogy fölösleges zsírtartalékokat cipeljen nap mint nap. Az elraktározott…..
JóEgészség Tamy 2014.08.30 02:02:30
@micsoda?: A futás a következő lépés. A cikk megírásakor a kritikus túlsúllyal élőkre is gondoltunk. Az ő szervezetük számára a futás túl sok terhelést jelentene kezdetben.
Szervezetünknek a mindennapokban folyamatos támogatásra van szüksége. Kell az energia, a vitaminok, melyek az év minden szakában megerősítik immunrendszerünket. A tengerek ajándéka egy titkos hozzávaló, mely nem csak immunrendszerünket teszi erősebbé és ellenállóbbá, de segít a…..
A statisztikai adatok alapján egyre több elhízott és kórosan elhízott ember él közöttünk. Sokak számára észrevétlenül kúsznak fel a kilók, mások betegségük miatt nem képesek a hízást megállítani, megint mások a szülés után megmaradt túlsúllyal küzdenek. Amikor azt…..
JóEgészség Tamy 2014.08.19 23:09:32
@$pi$:
Tény, hogy a gyermekkorban elsajátított dolgokat meglehetősen nehéz elfelejteni. Nagy tudatosságot és komoly önfegyelmet igényel, hogy ne együk meg azt a néhány falatot, hogy ne pucoljuk tisztára a tányért.
Ha a komoly elhatározás nem elegendő, ha nem tudjuk letenni a villát amíg nem üres a tányérunk, akkor ideális megoldás lehet egyszerűen kisebb tányérra szedni az ételt. Ilyenkor a kis adag is többnek látszik. :) Emellett egyes kutatások szerint azok, akik kis méretű, piros tányérból esznek, kevesebb ételt vesznek magukhoz. Mi még nem teszteltük, de egy próbát megér! Szívesen vesszük a beszámolót, ha kipróbálnád. :)
Igen találó, ám annál lefordíthatatlanabb kifejezés a „couch potato”, ami egész társadalmunkra egyre inkább jellemző – tisztelet a kivételnek. A kifejezés az amerikai szlengből ered, és eredetileg a kanapés életmódra, azon belül is a tévé előtti chipsevésre utal. Mára…..
Az alvás az, ami szervezetünk működését egyensúlyban tartja: segíti az emlékek tárolását, rendszerezését, könnyebbé teszi a tanulási folyamatokat. Emellett regenerálja szervezetünket, pihenteti a hosszú órákat dolgozó izmainkat. A modern hétköznapok számos területen…..
Korábbi cikkünkben több hozzászólónk is kifogásolta, hogy a paleo étrend tiltja a finomított szénhidrátokat. Ezúttal nem szólunk arról, hogy a diéták szabályait nem mi alkottuk meg, ahogyan megfeledkezünk arról is, hogy a legtöbb modern étrend általában a szénhidrátokat nem,…..
Egy pohár tej a mindennapi egészségért? A számos különböző felfogás ellenére egyvalamiben a tejellenzők és a tejrajongók is kénytelenek egyetérteni: a tej tele van kalciummal, segíti a csontok fejlődését, illetve azok egészségesen tartását. Ez tehát azt jelenti, ha nem…..
A paleolit étrend napjainkban egyre elterjedtebbé válik Magyarországon. Ahogyan arra a közismert diéta elnevezése is utal, ez az étrend nem mai találmány, sőt. A lényege, hogy ha visszatérünk a kőkori étrendhez, akkor elkerüljük azokat a modern ételeket, amiket az emberi szervezet…..
JóEgészség Tamy 2014.07.30 12:12:30
@Túrós: A pénzét mindenki arra költi, amire akarja. Egyébiránt a legtöbb úgymond diéta és egyéb étrendek nélkülözik a finomított szénhidrátokat. Egyeseknek ez fontos annyira, hogy ne sajnálják rá a pénzt, míg mások ruhára, kocsira, könyvekre, utazásra költik. Nem vagyunk egyformák :)
Napjainkban a diéta, a fogyókúrák és az egészséges életmód, melyek sajnos nem mindig szinonimái egymásnak, számos mítoszt szültek a köztudatban. Ezek eloszlatása, a valóság feltárása nem mindig könnyű feladat, de ha néhány alapvető tényezőt szem előtt tartunk, idővel…..
A modern kor egyik átka, hogy még a kiegyensúlyozott étkezés is vezethet minőségi éhezéshez. Az évek során felszedett túlsúly és az egyéb egészségkárosodások jelentős részéért ugyanis részben az életmód és a genetika, azonban jelentős részben, 43%-ban okozza a modern…..