Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barkoca

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy örömömre sorra érkeznek az írások a „Magyarország és én” pályázatra (mindenkit bátorítanék, hogy írjon!), úgyhogy ma közre is adom az első írást. Judittól érkezett Londonból, és mint ő is írja, nem tartozik a tipikus határátkelők közé. Mielőtt belevágnánk,…..
Egy utolsó rész maradt az Én városom sorozatból, ezekben Ausztráliába és Nagy-Britanniába látogatunk, egészen pontosan Perth és London a két úti cél. Az ausztrál városból Klári küldött képeket (és egy rövid szöveget), Londonból pedig Geo írt. Induljunk távolabbról,…..
Több mint 3 év és 1100 poszt, valamint jó pár áttöprengett óra után eljött az idő, hogy megosszam veletek egy nagy álmom, ami remélhetőleg a Ti segítségetekkel is hamarosan valósággá válik: a Határátkelő újabb lépést tesz a nagykorúság felé és saját oldallal lép a…..
barkoca 2014.10.21 13:59:14
Határátkelő Az éjszaka ura 2014.08.29 06:43:00
Az éjszaka ura esetünkben nem egy dúsgazdag nagymenő, hanem egy kis észak-yorkshire-i hotel éjszakai portása, és ez az úri lét persze kemény munkát jelent, ráadásul egyedül. Korábban már olvashattátok Gábor írását angliai hét évének tapasztalatáról, ma kicsit mélyebben…..
A mai írás nem lesz hosszú, ugyanakkor egy olyan tematikát hoz be a blogra, ami eddig csak ritkán jelent meg, pedig szerintem nagyon fontos beszélni róla: jelesül, hogy a nagyszülők miként élik meg, ha gyermekük és unokájuk külföldre költözik. A mai poszt mérnök szerzője,…..
barkoca 2014.07.21 12:10:10
@jewel79bp:
Ha itthon dolgoznak a gyerekek ráadásul esetleg távol a szülőktől, sajnos ugyanúgy nem tudnak segíteni. :(
Valaki azt mondta nekem, hogyan lesz nyugdíjunk, ha a fiatalok külföldre költöznek. Én erre azt mondtam, ahogy látom, a "nyugdíjam" biztosítéka az, hogy a gyermekem külföldön van.
barkoca 2014.07.21 20:30:43
@puhacica:
Azt hiszem, én egészen normális anya vagyok, :) bár pici sértődés nálunk is volt amikor azt mondtam a fiamnak, ne töltse az összes szabadságát itthon, lásson világot is. Ezt az első pillanatban úgy értelmezte, kilöktem itthonról, de aztán megbeszéltük hogy nem erről van szó, csak nekem tényleg az a fontos, hogy ő elsősorban a saját életét élje. Most ha itthon van sem várom el, hogy minden percét velem töltse, így aztán az első napokban alig láttam, szinte csak enni jött haza, de ez így volt jó.
Mi lesz, ha gondoskodásra szorulok? Az itthon levő gyermekem sem tudna gondozni, rengeteget dolgozik. Mindegyiknek megmondtam, hogy lelkiismeret furdalás nélkül adjanak be otthonba, ennél többet nem tehetnek értem.
Inkább engem bánt az, hogy az itthon levőt jobban tudom segíteni, tudok az unokámra vigyázni, stb. a kint élőnek pedig ezt nem tudom megadni.