Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mmarianna

88 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre inkább azt keresem, ami megérint. Lelassít, megállít, lenyűgöz, elragad, mosolyt és dalt fakaszt, szemlélni hagy és könnyekig meghat. Már azt is tudom, hogy ennek a tetőtől talpig átbizsergető élménynek ahhoz a bizonyos nagybetűs szabadsághoz és a végtelen terekhez van köze, amiket lélekemelő…..
Szeretem, ahogy a karácsonyfa apró színes égői előhívják a búcsúzó év emlékeit. Ilyenkor mindig előveszem a több ezer fotót, amit az utazásaim alatt készítek, és elolvasom a kis jegyzeteimet, melyek a pillanat varázsában születő érzéseimet őrzik. Kis firkák, gyorsan papírra vetett félszavak és…..
Már több mint egy hete csend van körülöttem. Nem bírok bekapcsolni semmit, ami zene, mert a Zene bennem van, Verdi: Requiem alt 2 szólam formájában tapadt hozzám az Énekel az ország tatai kóruspróbája és a MÜPA koncert óta. Még mindig olyan intenzív ez a dallam- és élménytapadás, hogy…..
Szívlenyomatok Emberek a nyeregben 2022.06.08 10:38:11
Pünkösd, Csíksomlyó. Búzaföldek közt vezet a már kitaposott ösvény, látszanak a környező hegyek és a templomok tornyai, a szélben énekfoszlányok utaznak, ám tekintetem még feljebb száll. Az égbolt végtelenjét érzem, és képzeletem a somlyói nyereg felett összegyűlt felhőkkel játszik. „Ki minek…..
Szívlenyomatok Bizonyosság. 2021.12.15 07:59:31
Régóta tudom, hogy az erdei sétáim alatt születő érzésnek, a fák között elsuhanó gondolatnak, a meglepő fókusznak üzenete van. Szívbemarkoló és égig emelő üzenete. Őrzök már néhány ilyen fényes útravalót, szépen élni tanítót a lelkem mélyén, hálásan gondolok rájuk, amikor emlékeim között…..
mmarianna 2021.12.16 15:59:18
@Rácz Nimród: Kedves Nimród! Nagy örömet szereztél kedves szavaiddal, köszönöm szépen! Az illusztrációs fotó nem Erdélyben készült, de igazad van, ott gyönyörűen behavazott fenyvesek vannak. Én is jártam 1x télen Erdélyben, írtam is róla, szeretettel küldöm szép emlékemet:
szivlenyomatok.blog.hu/2018/12/17/adventben_hoban_erdelyben
Én a www.karpatklub.hu/ szervezésében járom Erdélyt :-)
Már a bőröndbe csomagolás gondolata is az egekig röpített ilyen hosszú, utazás nélküli hónapok után. Alig hittem, hogy újra útra kelhetek, hogy újra visz a busz új felfedezések, új élmények elébe. Aztán egyszercsak ott álltam a világhíres bigéri vízesés előtt, ott ültem a selymes herkulesfürdői…..
Jó ideje mindig ugyanott járok. Nem távoli tájakon, nem dübörgő óceán mentén, nem havas hegycsúcsok lábánál. Bő egy éve itthon sétálok, naponta, hetente vagy amikor úgy ébredek. És be kell valljam, még soha nem éreztem ennyire itthon magam. Sárvár, gyökerek és szárnyak… Így volt ez mindig is,…..
Szívlenyomatok A karácsonyi dió 2020.12.26 13:20:00
Amikor advent derekán alaposan bevásároltam a kopogós, héjas dióból az egyik szupermarketben, mondván, kell az a karácsonyi sütikhez, nem tudtam, hogy az idei karácsony legszebb időszakát élem meg diópucolás közben. Módszeresen álltam neki a feladatnak. Az anyai örökségből hozzám került ügyes kis…..
Csak nézem a poharamba töltött pezsgő vidáman táncoló buborékjait és kuncogok. Szinte szétfeszít a hála és az öröm, amit ma, 2019 utolsó óráiban érzek. Kuncogok. Pajkos örömmel, derűs boldogsággal, fülig érő mosollyal. Kuncogok. Nincs rá jobb szó, amiben benne lenne az a cinkos összekacsintás a…..
Nem is olyan régen olvastam valahol, ha elfogadással, élvezettel és lelkesedéssel teszünk valamit, akkor nagy eséllyel jó úton járunk. És ha még a nagybetűs Hála is felsorakozik a számomra elég meghatározó érzések közé, sőt szépen a sor elejére, akkor abból akár csoda is születhet. Akár hiszitek,…..
Az Azori-szigetekre készülődve azt hittem, a világ végére megyek. Aztán csak egyetlen nap kellett, hogy rádöbbenjek. Az élet itt kezdődik. Őserő, esszenciális őserő az, amit itt megérezhet az ember lánya. A tűz, a víz, a szél, a kövek, a színek, a fények, a hangok, a növények és a csend olyan…..
Akkor futotta el a könny a szememet először, amikor Székelyvarságon az asztali áldás mellé olyan szívbéli ölelést is kaptam kora reggel a vendéglátónktól, mintha ezer éve ismernénk egymást. A székelyderzsi unitárius templomba lépve azonnal, szinte meglepetésszerűen ereszkedett homály a tekintetemre…..
Szeretem, amikor utazásaim alatt megszólít a táj, ahol járok. Figyelem az érzéseimet, meghallom rezdüléseimet, és általában az utazás közepén leheletfinoman elindul bennem egy gondolati szál, amely szépen, komótosan színes, élményekben és érzésekben gazdag szívlenyomattá fejlődik.  Nos, Erdély,…..
Kórusülés, első sor, szerdán este a Zeneakadémián.  Véletlenül hozta így a sors, no és a még szabad jegyek, de a hála, amit ezért a véletlenért érzek, az égig ér. Kobajasi Kenicsiro és a Zeneakadémia Szimfónikus Zenekara koncertjére érkeztem. Abban egyetlen másodpercig sem kételkedtem, hogy a…..
Szeretem, amikor történik velem az Élet. Amikor sodor, megérint, meglep, megmosolyogtat és kicsalja könnyeimet, no de arra a dinamizmusra és változatosságra, amit az egyhetes jordániai körutazás alkalmával kaptam, még tapasztalt utazóként sem voltam felkészülve. Hogy Tavaszi szelet énekelek…..
Szívlenyomatok Hála neked, 2018! 2019.01.01 15:29:36
Amikor az Újév első napján, a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjének a végére immár sokadszor erednek el a könnyeim a délelőtt folyamán, a szokatlan jelenség megállásra késztet. Nem, nem a könnyeim szokatlanok, túlcsordulásaimat már ismerem, szeretem és vágyom is, hanem az érzés különleges, amit…..
Betemetett a nagy hó, erdőt, mezőt, rétet… – dúdoltam magamban és időnként félhangosan, ahogy Déva magos vára alatt, még a hajnal sötétjében kisurrantam magányos reggeli sétáimra az elmúlt hétvégén. Szakadt a hó nagy csomókban, a behavazott utcákon egyetlen lélek sem járt, csak a hó ropogását…..
Emlékszem, amikor gyerekkoromban álltam a temetőben a Nagypapa sírjánál, el sem tudtam képzelni, ki lehet a Fekete János és felesége Boros Julianna, akik olyan régi, 1800-as évekbeli évszámokkal nyugszanak ugyanott. Talán megkérdeztem, talán választ is kaptam, de alapvetően megelégedtem annyival,…..
Azt tudtam, sejtettem, gondoltam, hogy zöld lesz, no de hogy ennyire és ilyen árnyalatokban?! Számítottam rá, hogy majd gyakran esik az eső, de ez az eső nem az az eső, amit itthonról ismerek. Reméltem, hogy majd hallok igazi ír zenét, de amit élőben az utcákon és a pubokban nyomtak, attól fülig ért…..
mmarianna 2018.08.25 10:27:04
@Blasi Laci: szia Laci, nagyon köszönöm! Szeretnék arra járni újra, egyéni szervezésben nyilván sokkal többet lehet látni, mint egy csoporttal.
Twitteren nem vagyok, csak FB-on, de küldj nekem légyszi egy email címet a mszrs.marianna@gmail.com-ra.
Köszönöm előre is a segítséget, Marianna
Szívlenyomatok A szeretet illata 2018.08.03 10:19:36
Ha egy házban szeretet lakik, azt azonnal megérzi az ember lánya. Elég csak belépni, körülnézni, és már jön is mélyről, a legmélyebbről az a bizonyos érzés, az a félreérthetetlen sóhaj, óh, de jó itt! Ritka az ilyen hely, nem mindennapos az ilyen érzés, de nekem most megadatott, a Duna-Delta felé…..
Valljuk csak be őszintén, bármennyit utazunk is, a végeredmény hol ilyen, hol olyan. Hol ezért szép, hol azért emlékezetes. Persze mindig igyekezünk csak a jóra emlékezni és tanulni a tapasztalatokból, de olyan igazi, a szó legszebb értelmében vett tökéletes utazás ritkán adatik, amikor szépséges,…..
Szívlenyomatok A tengerről 2018.07.05 07:41:14
Évente egyszer, ha teheted, menj el a tengerhez! Állj meg a partjánál, és figyelj! Figyelj minden rezdülésre, érezz meg minden fuvallatot, hallj meg minden hangot! Add át magad annak a csodálatos összhangzattannak, ami ott vár rád. Csodáld meg a kékek, zöldek, türkizek beszédes árnyalatait, és érjen…..
Már nem is tudom, miért is akartam annyira Ciprusra utazni. Talán az a hatalmas pálmafa vonzott újra a tengerpartra, amelynek törzsén át pár évvel ezelőtti ciprusi villámlátogatásom alkalmával a tenger zúgását érzékeltem? Vagy a vágy egy olyasmi túrára, ami a tenger feletti-melletti szikla tetején…..
Szívlenyomatok Körtáncban 2018.02.28 20:42:47
Teljesült egy álmom. Nem is, nem jól írom. Megint teljesült egy álmom. Mintha időről időre leírnám ezt a mondatot mostanság, de tényleg ez van. Ismét teljesült valami, ami után már egy ideje teljes szívemből vágyakoztam. Bölcsességek egész sorát tudnám idézni, hogy mindennek eljön a rendelt ideje,…..
2017 utolsó utazása. Egy utazás, amelynek második napján azt gondoltam, köszönöm, már mindent megkaptam, ami nekem számít és fontos, akár mehetek is haza… Persze maradtam, és másnap megnyílt az ég is… Elmesélem. És azt is, miért kapta tőlem ez a milánói 5 nap a fényességes jelzőt. Hogyan is…..