Regisztráció Blogot indítok
Adatok
loveexpedíció

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egyik kedves olvasóm megkért arra, hogy fejtsem ki véleményemet a kapcsolatokon belüli korkülönbségek okairól és ésszerűségeiről. Nos,kezdjük az elején: mint minden NORMÁLIS kapcsolathoz két fél szükségeltetik, egy lány és egy fiú, vagy egy nő és egy…..
loveexpedíció 2014.07.20 21:05:18
Sok mindent írtál le, ami nagyon szimpatikus. Köszönöm, hogy olvashatok ilyen gondolatokat.

A 20 éves lányok jövőképével kapcsolatban vitatnék meg valamit. Lehet, hogy az a véleménye egy céltudatos férfinak, hogy egy nőnek illik 20 év körül tudni, hogy mit akar, de ha illik, ha nem, én úgy látom, hogy általában véve fogalma nincs még arról ennyi idősen, hogy milyen férfi passzolna hozzá, mert nem is ismeri még a férfi gondolkodásmódbeli különbségét. Jobbik esetben saját magát kezdi megérteni, ott tart, hogy keresi a saját magabiztos lépéseit, keresi az image-t, a tanulás, a munka körüli teendők és gondolatok fajsúlyosabbak, mint mondjuk 30 körül.

Nem is tudom könnyen azt mondani egy 20-at éppen betöltöttre, hogy nő, inkább az jön a számra, hogy lány.

Van, aki jóval érettebb a koránál szellemileg, igen, lehet, tapasztalt is az életben, mégsem biztos, hogy évekkel későbbi önmaga ráismerne arra, aki éppen most. Hallottam már őszinte megnyilvánulást párszor lányoktól első házasságukat illetően, amikor azt mondták, hogy "az nem is én voltam".

Pontosan így éltem meg én is. Akkoriban azt hittem, hogy kialakult ízlésem van, de nem volt az, és amiket céloknak véltem, csak vágyak voltak. Konkrétan nem tűztem ki célokat úgy, mint odébb egy tizessel...

Sokszor látom ugyanazt: a lányok ilyenkor még sodródnak. Ez a legjobb szó rá. Sodródnak kapcsolatról kapcsolatra, akár bele egy házasságba, de mintha félálomba lennének. Nem tanultak meg még kiállni a maguk igazáért. Ha egyáltalán van ilyen. Mert a vélemény formálása, az ahhoz való bátorság sem jön mindenkinek zsigerből azért, mert elmúlt 18.

Ha meg nem volt apaminta, vagy torz apaminta volt, akkor sokszor át kell törölni még azt a szemüveget, amin keresztül látja a férfiakat, mert elég homályos a kép.

A szeretethiány miatt fekszenek le idő előtt, még mielőtt ténylegesen akarnák a dolgot ki tudja hányan... én szinte állandóan ezt látom. A hiányérzet és a kis babusgatás tereli mint valami juhocskát, akit elhagyott egyszer régen a pásztor, bele egyenesen a farkas szájába.
A farkas alatt nem a férfit értem, annyira gonosz nem vagyok, a farkas az az a lelki csapda, amibe rendszeresen beleesnek a lányok: már szerelmesek, mert szeretkeztek velük, a szívét beleadta az egészbe, majd rá kell jönnie, hogy nem is ismeri azt, akinek már mindent odaadott, és a poén az szokott lenni, hogy már nem is fogja, mert a srácok javarészt előbb lépnek le, miután túl sokat kaptak a jóból, mintsemhogy a lánynak ideje lenne észbe kapni, hogy kapcsolatban van.
Illetve, hát, volt...
Aztán a magányában majd dolgozhatja fel, hogy mindent odaadott és semmivel kell távoznia.
Közben az önbecsülésében is kárt szenved.
Aki ezt rendszeresen csinálja, abból válik - Csernus Imre szótalálmányával élve - szeretetkurva.
Ami egy ocsmány kifejezés, utálom, viszont elég jó arra, hogy orrbavágja a lányokat, akik éppen ezt csinálják.

Azok a nők, akiket gyerekkorukban molesztáltak, bármilyen csekély módon is, azoknak még egy másik emberi kéz megfogása is gátlások rengetegét jelenti. Ha csak baráti kezet is kell megfogni.

Akik kislányokat - vagy kisfiúkat - bántalmaztak ilyen formában, azoknak valamilyen középkori megoldást tudnék elképzelni. Csak meg kéne szabadítani attól a testrésztől az illetőt, amivel gyermeket bántalmazott.
  Először is le kell szögezni, hogy minden nő egy Földre esett angyal, de sajnos van, aki pofára esik. Ők azok, akiknél bonyolultabb életforma aligha létezik, de lehet, hogy ez nem is olyan nagy baj. Miért vannak ők itt köztünk? Ők hoznak szeretetet, boldogságot,…..
loveexpedíció 2014.07.20 18:31:21
Ha megengeded, Bálint, akkor hozzá tennék még ehhez valamit a kérdezőnek. (Ha még itt van, érdekelne, hogy 2012 óta ő maga mire jutott ezen a téren.) Azt tapasztaltam - magam is megélve a túlsúly minden nyűgjét, aztán átalakulva a karcsúságot is -, hogy ha egy ff nem preferálja a teltet, akkor a nő csak szimpatikus lehet, fel is hívhatja a figyelmet magára szép arccal ugyan, de nincs nyert ügye, egyszerűen mert az egész nő egy képként áll össze a férfiban, ami vagy szexi a számára, vagy nem. A bő ruhát én semmiképpen nem javasolnám, mert az olyan, mint egy takaró, ráadásul becsapja a lányt, mert úgy érzi, h nem látszik annyira, amit takar, holott de. A feszes persze kiemel, a tapadós ruha ciki a hurkákon, de vannak variációk, amik kombinálják a szűkített darabot egy lezserebbel, kell, hogy ami szép, az súlyt kapjon a testen. Pl. lehet egy telt lánynak is dereka, ha mondjuk fenékre és combra telt, akkor a felsőtestre kell hangsúlyt helyezni és onnan nem spórolni ki a szexi hatást. Ha a has a gond, akkor a nyaknál szélesen v. mélyen kivágott ruhák a jók, és lehet virítani a lábat. Nekem mindig a láb volt a gond, évekbe tellett rájönnöm, h azzal, h takarom hosszú ruhákkal, csak még tömzsibbnek nézek ki. Mára már tudom, h tilos a hosszú lebernyeg, s egyáltalán a térd alatti szoknya. A magas hölgyek megengedhetik maguknak, ducin is, alacsonyak nem.

Ha sportra nincs idő, akkor ajánlom a vacsora teljes elhagyását, kb. du 5 óra után nem enni semmit - ennek a hatása egy héten belül meg kell, h látszódjon. Ami nekem szintén bejött, az az, h holnapi önmagamra koncentrálok, beállítom az agyamat rá, h holnap már kicsit szebb leszek, ha ma megelégszem csak egy fajta étellel, nem desszertezek hozzá, és holnap megint ráállítom magam, egészen addig, míg nem kívánom meg a desszertet az ebéd után.

Ha valaki stresszevő, mint én, és köze nincs a kövérségének az éhséghez, csak a stresszhez, ill. a boldogsághormonokhoz, akkor azt javaslom, hogy valamennyi örömöt engedj magadnak a finomból, annyit, amennyi nem kelt bűntudatot még, aztán sürgősen dobd ki a többit. Ne menj bele a drasztikus megvonás csapdájába, mert abból alakul ki az ördögi kör. Tehát jobb egy kicsivel kényeztetni magad, majd keményen eldobni a többit, mint egyáltalán nem akarni, amiért majd meghalsz.

A csoda az, hogy kicsi (!!!) idő után az agy kapcsol és átállítja a dolgokat. Már nem fogsz erőlködni azon, hogy hogyan hagyd abba, mert az ízvilág, a gyomor és minden más is hozzáidomul az új szokáshoz. Persze ez mindig egy gyenge pontja marad annak, akinek kialakult.
Általában nőknél gyerekkorban alakul ki és visszük magunkkal örökké.

De azt mondom a nőtársamnak és sorstársamnak, h nagyon megéri elhatározni magunkat a csinosabb alakért, mert mindig jobb lesz a tükörbe nézni, minden egyes reggel...

Egyébként meg egy nőnek, aki évekig 70 kg fölött volt, megtapasztalni az 53 kg-t, (na nem a kg-ot, hanem azt a külsőt) felér egy orgazmussal. És ez egy visszatérő csúcspont, valahányszor visszanéz rád a feszes ruhát is bátran viselő nő a tükörből.

Mindemellett pedig Te már sosem veszíted el azt a belső vonzóerőt, amire Bálint írja, hogy a teltebbeknek megvan. Sőt, általában a telteknek a bőre is puhább, fogyás után pedig ezt sem veszíted el.

Kívánom a sikert ezügyben.
loveexpedíció 2014.07.20 19:11:17
Nagyon kedves mondatrész a cikkben, hogy a nők valamiben mind egyediek. :) Azt a bizonyos 10%-ot viszont egy kicsit idealizáltad, nem? Reggeltől estig vidámnak lenni a szerelem időszakában szokott sikerülni mindenkinek, amikor viszont gyerekek gondja, fegyelmezése, anyós csipkelődése vagy egyéb komoly terhelés alatt van valaki, akkor még a legjobbak is meglankadnak.

A sárkányosodás nem más, mint túlzott stressz egy nőn. Nem lett belőle más ember és nem pillanatnyi őrült, hanem valószínűleg segítségre lenne szüksége, amit nem feltétlen te tudsz megadni, mint férfi. Ilyen tipikus "sárkány" az a feleség, aki hónapok óta nem aludt át egy éjszakát sem, mert hol az egyik gyerek volt lázas, hol a másik, akik mellett virrasztania kellett, majd nappal az anyósa lehülyézte azért, mert valamit nem pontosan ugyanúgy csinált, mint ahogy abban a családban mindig is szokás.

Az ilyen dolgokat nem szokták sem észrevenni, sem felfogni, de végképp nem megérteni a férfiak és ajánlom azoknak, akik el akarnak rövid időn belül válni, hogy miután semmit sem tudtak se mondani, se segíteni a helyzeten és ki is rohantak az ajtón, hogy ne kelljen hallgatni a sárkányt, a következő vita alkalmával mondják azt, hogy "Te nem csinálsz végülis semmit."

Ez a SEMMIT a kulcsszó a válni akaróknak, mert ezzel lehet megsemmisíteni és végképp elvenni a maradék lelki energiáját is egy nőnek attól, hogy összekaparja magát.

A nőknek nem csodaország kell a boldogsághoz, hanem az, hogy vegyék a fáradtságot ahhoz a férfiak, hogy belegondoljanak abba, ami problémaként meg lett fogalmazva és megkérdezzék, hogy mivel tudnak segíteni.

Sosem kérdezték meg tőlem, hogy mivel tudnának segíteni. Ha ez a mondat elhangzott volna - persze szívből -, akkor az maga lett volna a segítség.

A férfiak nem hiszik el, hogy milyen döbbenetesen kevés kell ahhoz, hogy egy feszült helyzet helyreálljon. Csak a megértésnek egy kicsi jelzése és odafordulás.

Olyan eltökélt odafordulás, amilyen eltökéltek tudnak lenni, ha le akarnak fektetni egy nőt.

ENNYI.