Regisztráció Blogot indítok
Adatok
berattila

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bécsi fekete Borozó kilátással 2016.04.25 18:30:34
Amikor a nap lemenőben, akkor érdemes felmenni a hegyre. Borozgatni, beszélgeti és a kilátásban gyönyörködni. A borozóban a nyitvatartás is ehhez igazodik. Bár a 13. kerület lankás hegyeit egykor szőlősgazdák lepték el, ennek ma már se híre, se hamva. De felfelé menve, az emelkedő végén van egy…..
Lacikonyha Bécsben? Mondhatjuk így is, bár ők virslis standnak nevezik. Pedig kínálatát tekintve, olyan, mintha az lenne. A monarchiás időkből maradt Bécsben, hogy ismét fénykorát élje. Egy ereklye a k.u.k. időkből, mely csodás paloták közé szorult és állandósult. Sivár…..
Két utcával arrébb hömpölyög a tömeg, egymást tapossák a külföldiek. Erre kevesebben tévednek, többnyire azok, akik helyismerettel rendelkeznek. Pedig a sárkányos ház, mely nem az anyósokról és kikapós asszonykákról híres, no és a bűbájos kis utca megér egy kalandozást a múltba.   Bécs egyik…..
berattila 2016.04.03 13:09:35
Bár Falco Rock me Amadeusa a slágerlistát még Amerikában is vezette, mégsem ez lett minden idők legnépszerűbb osztrák éneke. Van egy dal, mely lassan 200 éve, hogy meghódította a világot. 300 nyelven éneklik mind az öt földrészen szenteste.   Hogy az összehasonlítás nem ördögtől ered, mi sem…..
Levágott fejek, rettegéstől kidülledt szemek. Horror és félelem, vér és borzalom. Elfojtott sikolyok. Nem thriller bemutató. Nem is hollywoodi effektetek, miket Bécsben kínálnak a művészetkedvelőknek. Fröcsögő vér, hullák, kik szanaszét hevernek. Gyilkosság, öldöklés, halálos sebek, bosszú,…..
Bécsi fekete Füstöl egész Bécs 2014.08.30 15:25:43
A bécsiek igazi grillfanok. Szeretnek jókat enni, friss levegőn lenni, élvezni a természetet és egymás társaságát. A grillezésnél mindez adott. Nem csoda hát, hogy igazi népmozgalommá nőtte ki magát, pláne, hogy mindehhez a várost sem kell elhagyniuk.   A grillezés reneszánszát éli Európa szerte.…..
Keress egy üresen álló építési területet. Végy 15 kiszeparált hajókonténert, töltsd meg éttermekkel, kávézókkal, no meg persze érdekes árukészlettel, rendezd el szellősen, mutatósan, pofozd ki egy kicsit és máris kész a trendi shopping center. A konténerpláza. A projekt neve „Stadtbiotop”. A…..
Meghódította a világot. Tízezrek tolongtak New Yorkban, hogy megtapasztalják a súlytalanság élményét a földön, és pucéran megmártózzanak pszichotartályában, Berlinben ölték egymást az emberek egy múzeumi éjszakért liftes ágyában. És ez most mind itt van egy karnyújtásnyira Budapesttől. Ráadásul…..
Üdvözlégy a nassolók, a csemegézők, a kincsvadászok paradicsomában. Giccs, vagy valóban értékes, művészeti alkotás? Régiség, vagy valami ócskaság az, ami a kezünkbe akad a bolhapiacokon? Hol turkálnak a bécsiek?  A bolhapiacok mindenütt a világon különös vonzerővel bírnak. Bécsben sincs ez másképp.…..
berattila 2014.07.20 10:23:26
Pokoli, mert pokolian magas, pokolian sokba került, pokolian jó helyen, a Duna partján fekszik no és  mindenek felett pokolian jól néz ki. Bécs legmagasabb épülete, a Donau City Towers, a DC Towers 1.  Pest felől jövet jobbra messziről kimagaslik karcsú alakja. Hívogat, irányt mutat a Duna felé…..