Regisztráció Blogot indítok
Adatok
collegium philobiblicum

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Palesztin Államnak a nemzetközi közösségbe való beilleszkedésének egyik állomása, hogy már két saját világörökségi helyszínét is listájára vette az UNESCO. Ebből az egyik az a hely, amelyről - a keresztény kultúrkörben élő - minden ember hallott már: Betlehem, Jézus…..
collegium philobiblicum 2014.07.19 11:57:21
Kedves retrovírus!

Hozzászólásodat megdöbbenve olvastam, hiszen Jézus létezése a világtörténelem legjobban bizonyított ténye, amit a számtalan szemtanú, a Római Birodalom adminisztrációja, a külső Biblián kívüli források, illetve a régészet minden kétséget kizáróan bizonyított.

Az életéről szóló minden szempontból hiteles beszámolók az egész ókor legrészletesebb és legnagyobb példányszámban fennmaradt - a tudósítás minden szakmai kritériumát tökéletesen kielégítő - kordokumentumok. Jézust még az iszlám, és a keleti vallások is hiteles személyként és prófétaként ismerik el, emberszeretete a humánus világ példaképévé tette.

A nélkül, hogy a legkisebb mértékben meg akarnálak megbántani, vagy az emberi méltóságodban megsérteni, pont a minden ember iránt érzett tisztelet alapján viszont ki kell mondanom, hogy hozzászólásod tartalma teljesen téves, fogalmam sincs egyáltalán mire alapozod amit írtál.

Hozzászólásod(amiben nyelvtanilag is helytelenül kis betűvel írtad Jézus nevét)semmilyen logikai vagy tudományos bizonyítékot sem tartalmaz.

Számomra úgy tűnik, világnézeti okokból, indulatból reagáltál, és bizonyára még nem volt túl sok lehetőséged, vagy kedved a témát komolyan megismerni. Az elutasító világnézet pedig sokszor akadályoz az igazság megismerésében.

Én 21 éve minden nap törődök vele, és veled is szívesen nagy örömmel levelezek erről, és adok hiteles anyagokat, ha akarod.

Jézus Krisztus minden kétséget kielégítő történelmi hitelességén felül azt is a figyelmedbe ajánlom, hogy tanításai az emberi jogok és a jó polgári élet alapjai, amit minden jelenlegi állam és hazánk Magyarország is nagyon sok mindenben törvényei közé emelt, márpedig nincs tanítás, feljegyzett tanító nélkül.

Jézus személyét ezért is könnyen belátható, hogy tisztelet és hála övezi a mértéktartó emberek részéről, Ő az egyetlen személy, aki a világtörténelemben semmilyen káros dolgot nem tett.

Ezt is tisztelt figyelmedbe ajánlom, miközben őt igazságtalanul és meggondolatlanul a "nevetséges" jelzővel illeted.

A csodáival,feltámadásával kapcsolatos kérdés - a történelmi bizonyosságon túl -, elismerem már a hit kérdése, de itt vannak olyan tények, amik meggyőzhetik az embert.

A Bibliában megtalálható legalább 330 messiási prófécia, ami előre megmondja (évszázadokkal)a Megváltó életének minden részletét (családfája, születési helye, ideje, gyermekkora, csodái, vitái, szenvedése, halálának ideje, módja)és feltámadását. Ez egyedülálló és megdöbbentő módon igazolja a Messiás és az Írások hitelességét.

Csak egy példa: te meg bírod mondani, hogy pl: 400 év múlva, hogy fogják hívni, az akkori magyar miniszterelnököt? És még több száz hasonló adatot eltalálnál vele kapcsolatban?

A valószínűségszámítás tudományos szabályai szerint nagyobb az esély, hogy két különböző ember egy molekulára gondoljon az egész világegyetemben, minthogy ennyi jövendölés évezredek-évszázadok múlva tucatnyi egymással nem is egy korban élt prófétán keresztül beteljesedjen.

Nem akarok ennél is hosszabb kommentet írni /bár nagyon is lehetne a témáról :)/, de végezetül figyelmedbe ajánlom, hogy a Földbolygón, most is kétmilliárdnál több ember él, aki hisz benne, vagy imáin keresztül állítja, hogy ma is kapcsolatban áll Jézus személyével. Ez nem kis szám!

A kapcsolatra bizonyíték a jelenlegi nagyszámú - orvosilag is igazolható - hiteles gyógyulások és csodák, amikből mát többnek én is személyes tanúja voltam nagy örömömre. Hidd el józan emberként akarok élni, elutasítom a vallásos öncsalást, de nem tehetek mást mint igazat mondani, mivel tényleg szemtanúja voltam ezeknek. Tehát ez is bizonyítja az érintetteknek és a kívülállóknak, hogy a feltámadt Jézus ma is él és gyógyít!

Kedves retrovírus!

Tudom a kommunista rendszerben ezeket tanultuk, amiket írtál. Én is sokáig ebben hittem, még meg nem győződtem az ellenkezőjéről, de viszont sokkal jobban jártam utána.

Köszönöm megtisztelő figyelmedet, hogy elolvastad válaszomat.

Tudom, Jézus téged is nagyon szeret, gondolkodj kérlek a témáról tovább őszintén, komolyan.

Isten áldjon meg kívánom!