Adatok
Lacabatya
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

A sertésoldalas (pork ribs) a barbecue legismertebb, legnépszerűbb étele. Kultusza semmi máshoz nem fogható, a BBQ-technikán belül is végtelen számú fűszerezési és elkészítési megoldása létezik.
A sertésoldalas ideális adottságokkal rendelkezik a barbecue-hoz. Csontján sül,…..
Lacabatya
2014.07.18 18:16:57
Lacabatya
2014.07.18 22:05:28
@Márkaséf: Köszönöm a hasznos infókat.
Ami viszont még felmerült bennem:
-ha a mustáros/rub kezelést megkapja a hús, mennyi ideig hagyjam álni? Vagy nem kell pihentetni?
-a tarját most este nem tudom elkezdeni sütni. és a 8-9 óra igaz lehet, amit mondasz. Ha a nagy darabot hosszában félbevágnám, kb. olyan formája lenne, mint a felső képen annak a darabnak, amiben benne van a maghőmérő. Talán kicsit vastagabb. Ebben az esetben jól gondolom, hogy csökkenne az idő? Sokat rontanék a végeredményen?
Illetve egy másik téma: nem találtam infót nyúl bbq elkészítésével kapcsolatban.
Szerinted milyen? Szoktunk készíteni sokféle képpen, de így még nem próbáltam. Működhet a dolog szerinted? Milyen hőfokon kellene csinálni, és mennyi ideig? A nyúl nem igazán zsíros, lehet hogy ez is abba a kategóriába tartozna, ami nem illik a bbq felhaszálásba? Egyébként amit vágni szoktunk, kb. 1,3-2 kg között szokott lenni vágva.
Segítséged nagyon szépen köszönöm!
Lacabatya
Ami viszont még felmerült bennem:
-ha a mustáros/rub kezelést megkapja a hús, mennyi ideig hagyjam álni? Vagy nem kell pihentetni?
-a tarját most este nem tudom elkezdeni sütni. és a 8-9 óra igaz lehet, amit mondasz. Ha a nagy darabot hosszában félbevágnám, kb. olyan formája lenne, mint a felső képen annak a darabnak, amiben benne van a maghőmérő. Talán kicsit vastagabb. Ebben az esetben jól gondolom, hogy csökkenne az idő? Sokat rontanék a végeredményen?
Illetve egy másik téma: nem találtam infót nyúl bbq elkészítésével kapcsolatban.
Szerinted milyen? Szoktunk készíteni sokféle képpen, de így még nem próbáltam. Működhet a dolog szerinted? Milyen hőfokon kellene csinálni, és mennyi ideig? A nyúl nem igazán zsíros, lehet hogy ez is abba a kategóriába tartozna, ami nem illik a bbq felhaszálásba? Egyébként amit vágni szoktunk, kb. 1,3-2 kg között szokott lenni vágva.
Segítséged nagyon szépen köszönöm!
Lacabatya
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Sokat nézegetem az oldalt, jók a cikkek. Látszik, hogy értetek is hozzá, ezért merek kérdezni, ha nem baj.
Holnap oldalast és tarját szándékozok sütni, gázgrillen. (Remélem nem Istenkáromlás, profi amerikai gázos szerelés. A Weber Spirit E320-nak felel meg... :-) )
Kérdésem a következő: ha alacsony hőmérsékleten szeretném csinálni, mondjuk 120-130 fok, szerintetek együtt megoldható az oldalas és a tarja berakása is? Az oldalasok átlag 3,5-4cm vastagok, nem csak csont. Mondjuk azt már látom, hogy a hártya leszedése nem lesz egyszerű. Nekem. :-) A fent leírt mustár-fűszerezés verziót szeretném kipróbálni. 2-2-1 szisztémával, a szószozás lehet hogy próba képpen egy részén lesz. A tarja 1,7 kg. Véleményetek szerint ezt is megcsinálhatom ezzel a rendszerrel? Vagy a vastagsága miatt azt rakjam be hamarabb, mondjuk egy órával, pl. 3-2-1 tematikában? Illetve szeretnék füstös jelleget adni a dolognak. Szilvafát gondoltam, esetleg cseresznyével. Ez a párosítás megfelelő lehet? Kíváncsi vagyok a véleményetekre, csak ne bántsatok, ártatlan vagyok... :-)
Köszönettel:
Lacabatya