Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EQC

12 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzésünkben is megírtuk már, ma azonban újra megerősítést kapott, hogy a Kohéziós Politika várhatóan 2020 után is megmarad. A POLITICO ma élő interjút közölt az Európai Bizottság költségvetésért felelős biztosával, Günther Oettingerrel, és a Régiók Bizottságának frissen megválasztott…..
A Kohéziós Politika az az uniós közös politika, amelynek keretében az általában csak "EU-s pénz"-nek nevezett támogatások Magyarországra érkeznek. Az elmúlt pár évben felmerült az a félelem, hogy a nettó befizetők esetleg megelégelik, hogy a nettó haszonélvező országok jól kommunikálható eredmények…..
Magyarország számára a 2014-20-as időszakban összesen körülbelül 8000 Mrd forint áll rendelkezésére az uniós forrásokból. Egy idén januári kormányhatározat szerint, csak 2016-ban a teljes összeg több mint negyedét kellene felhasználni (2048 Mrd forintot), a kormányzati kommunikáció szerint pedig…..
A következő tervezési időszakban jelentős változás, hogy a tagországoknak értékelési tervet kell készíteniük a programok eredményességének és hatásosságának mérése érdekében. Az Európai Bizottság (a továbbiakban Bizottság) kiadott egy útmutatót is, hogy ezt hogyan kell elkészíteni. Az értékelési…..
A 2014-20-as időszakban, a mezőgazdasági pénzek nélkül, körülbelül 7000 Mrd forint áll rendelkezésre az uniós fejlesztések keretében. Az előző időszakhoz hasonlóan, most is a források egy jelentős részét nagyberuházásokra fordítjuk majd, ezért átnéztük, hogy milyen jelentős fejlesztések várhatók az…..
Az előző bejegyzésünkben bemutattuk az Európai Stratégiai Beruházási Alaphoz (ESBA) kapcsolódó forrásokat, a tervezett projekttámogatási folyamatot és a beruházási környezet javítását célzó intézkedési tervet. A rövid bejegyzés végén arra jutottunk, hogy ezektől az eszközöktől rövid távon…..
Kedden fogadta el az Európai Bizottság az Európai Stratégiai Beruházási Alapra vonatkozó jogszabály-javaslatot. Ez az a forrás, illetve intézkedéscsomag, amellyel a Bizottság az Unióban a beruházások területén évek óta tartó stagnálást növekedésre fordítaná, és ezzel beindítaná az EU növekedési…..
Könnyen eszkalálódhatnak az EU költségvetésének már jelenleg is érzékelhető likviditási gondjai, amelyek a nettó befizetők vonakodása miatt igen fontos EU-s akciókat is veszélybe sodorhatnak. Ez a kohéziós politika haszonélvezői, így hazánk nemzeti költségvetése számára…..
Az innovatív magyar kis- és középvállalkozások támogatására jelenleg itthon korlátozottan állnak rendelkezésre források, és ez a helyzet idén előreláthatóan nem is változik. A keletkezett űr betöltésére a közvetlenül Brüsszelből elnyerhető új támogatások adnak…..
Az uniós források felhasználásával kapcsolatban gyakran felmerül kritikaként, hogy túl sok adminisztrációval jár, lassú, költséges és bonyolult. Annak érdekében, hogy egyszerűsödjön a források igénybevétele, és gyorsabban, egyszerűbben lehessen a támogatásokat…..
enpluszhárom A lengyel sikersztori 2014.08.01 20:26:43
Lengyelország az Európai Unió hatodik legnépesebb és a nyolcadik legnagyobb gazdasággal rendelkező tagországa. A strukturális alapok legnagyobb nettó haszonélvezője, és a csatlakozás óta eltelt tíz évben az Unió egyik sikertörténete. Posztunkban röviden áttekintjük, hogyan…..
Az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikáért Felelős Főigazgatósága megrendelésére idén júniusban készült el a 2007-13-as programozási időszak tagállami végrehajtási intézményrendszereinek felmérése. A főbb tanulságok: az uniós források kezeléséért felelős…..