Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Haribo77

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Találtam egy nagyon jó kis összefoglalót, Dula Gabriella dietetikus írását, a cukor helyettesítésére szolgáló anyagokról, érdemes elolvasni.   „Xilit (nyírfacukor) Adagolás: édesítőerejük kicsivel erősebb a kristálycukorhoz képest, nagyjából 70 g xilit helyettesít 100 g cukrot. Fontos, hogy arra…..
Haribo77 2021.07.21 12:26:34
Én sajnos minden létező édesítőszerre allergiás vagyok. A nagy diétázás meg fogyókúra közepette (eredménytelenül) paleozni kezdtem, leszoktam a cukorról és áttértem az édesítőszerekre. Xillit, eritrit, stevia, mindenféle fajta pötyit próbáltam ami csak a boltok polcain kapható, nincs olyan amit nem próbáltam. A derült égből semmiből egyszer csak állandó puffadással kezdtem küzdeni. Nem is gondoltam az édesítőszerekre, amikből azért fogyott rendesen, mert a napi 5-6 kávét azzal ittam, + télen tea, meg ha még esetleg készítettem vagy cukrászdában vettem nagyritkán paleos sütit, akkor is édesítőszerrel tömtem magam. Ennek az lett a következménye, hogy a végén már 0-24 órában fel voltam fújódva. Nem lehetett ételhez, italhoz kötni. Jártam belgyógyászaton, ott sem mondták hogy esetleg édesítőszer lehet a gond. Tele voltam gázzal, borzalom volt, egész nap így dolgozni, ülőmunkát ráadásul, meló után meg sugárhajtással repültem hazáig. Megkeserítette az életem, párkapcsolatot, edzeni se tudtam normálisan, mert mindig attól tartottam nehogy pukizzak, szörnyű volt. Ez 3 évig így ment. Míg nem lakásfelújítás volt nálam, és elfogyott otthon az édesítőszer. Így a munkahelyemre sem vittem. A munkásoknak cukrot vettem otthon a kávéba, kockacukrot, és magamnak elfelejtettem venni édesítőt. Így rálegyintettem és áhh mondom, most cukorral fogom akkor én is inni a kávét. Mit adott az Isten, elvágták a puffadásomat. Nem 100% mert kiderült hogy van epekövem is, az is még rátett egy lapáttal. De a gasztros doki azt mondta, örökre felejtsem el az édesítőszereket, mert teljesen tönkreteszik a gyomrot, a beleket, ráadásul csak becsapja az agyat a hamis édes ízzel, és ugyanúgy megmarad az édesség utáni vágy, ami nem feltétlen vezet fogyáshoz. Megváltoztatja az emésztést teljesen. Én kvázi egyiket sem tolerálom. Elhagytam minden édesítőt, visszatértem a cukorra, azt gondolom az kevés amit a napi 5-6 kávémba elfogyasztok (1-1 kocka) az jelentéktelen. A problémám az, hogy inzulinrezisztenciám van, és nem tudok édesítőt fogyasztani. Cukrot meg nem igen lehet. Tehát ha bármi krémre, sütire fanyalodom, vagy akármibe kellene cukor, nincs mit beletenni. Valaki adhatna tanácsot, hogy ilyenkor mit lehet tenni. Mert most az van, hogy a kávéba teszek napi kétszer 1-1 cukrot, a többi kávét anélkül iszom. De másba nem szeretnék azt használni.
A UNICEF nevét remélem sokan ismeritek. A nemzetközi szervezet célja, hogy a beteg, éhező és szenvedő gyerekeken segítsen.Ezt természetesen rengeteg anyagi forrást igényel, aminek jókora részét az ENSZ biztosítja, de adományokból is folyik be pénz a szervezethez. Azt azonban valószínűleg kevesebben…..
Nem vagyok megrögzött paleós, de rengeteg érdekes és jól hasznosítható dolgot hallottam, olvastam már erről az életmódról. Röviden és tömören a lényege az, hogy egy paleós nem eszik lehetőség szerint semmilyen mesterségesen előállított, adalékanyagokkal tömött ipari…..