Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drhb (törölt)

0 bejegyzést írt és 254 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsére nem vagyunk közéleti blog, ezért csak az aktuálpolitikai hírérték lecsengése után írunk pár sort az otthoni pálinkafőzés esetleges legalizálásról. A választási küzdelem témái több más ponton is elérték az alkoholbarátok mindennapjait: fiatal hölgyek…..
Metroszexuális, önző fiú, akinek csak gyakorlatozni kellet a lány, akit utána persze eldobott, mint egy szál gyufát, amelynek nincsen lángja már. A következő történet nem egy hatalmas szerelem vége, semmi világvége-hangulat vagy soha-többé-más-nem-kell agonizálás nincs benne,…..
Nehéz volt megállni, hogy első index-címlapos posztomat ne ünnepeljem meg egy jófajta üveg Bourbon whiskey elszopogatásával (néhány kommentből ugyanis az jött le nekem, hogy igényes italoktól szebbet hány az ember), de aztán erőt vettem magamon, hisz' menni kell tovább – az…..
Andrei külföldön vette a vírusos digitális képkeretet, de azt írta, Magyarországon is kapható a legtöbb trafikban, pár ezer forintos áron. Se száma, se neve, se gyártója nincs, de Andrei szerint az összes hasonló cucc ugyanez a használhatatlan szemét és nem érdemes szenvedni…..
drhb (törölt) 2009.11.04 23:03:00
@Shazzer:
Aztán például volt hogy valamelyik gyárban asztali dvd lejátszókat gyártottak, majd eladták Phillips és valami noname márkanéven is, természetesen első néven 1,5-szer drágábban. A paraszt meg megveszi a Phillipset, mert hogy az jobb...
drhb (törölt) 2009.11.04 23:48:37
@kovi1970:
Akkor meg az lett volna a paraszt baja, hogy hiányoznak a részletek :-)
drhb (törölt) 2009.11.05 11:40:19
@sambalabammbumbumm:
Ott a pont, ha valaki valamilyen kifejezést nem ért, rá lehet keresni a neten, ha meg nem veszi a fáradtságot, ne anyázza a posztolót. Mellesleg a legtöbb kifejezés értelmezése nélkül is megérthető a lényeg, hogy vírusos volt a képkeret.
Nem is mertem Ő vele kapcsolatba kezdeni mert féltem a szüleimtől, apukám rendőr volt, a széltől is óvnak még ma is és volt már külföldi udvarlóm (Egyiptomi) akit "nem igazán" kedveltek mert "összetörte" a szívem.A kép innen95-ben kezdődött minden. Én…..
Tisztázzuk mindjárt a legelején: iparművészeti, esztétikai szempontból az analóg (kar)órák vita nélkül a digitális kijelzős órák felett állnak - egyszerűbben fogalmazva jobban néznek ki, vagy legalábbis dizájn tekintetében többet lehet belőlük kihozni. A karóra egyben…..
drhb (törölt) 2009.11.04 13:32:39
@David.HDcopy:
Pont ez az, tehát az analóg óra alapvetően divatcikk, a sznobizmus tartja életben.

@numen:
Na ne mond hogy ha azt látod 19:46 nem tudod abban a pillanatban elhelyezni magad időben. Engem inkább az analóg óra téveszt meg ha csak egyetlen pillantást vetek rá.

Ja, én egyáltalán nem hordok órát, telefont veszek elő ha az idő érdekel.
Én már azt sem értem, miért kell az átkozott iskolának nyolckor kezdődnie, így a fizető ügyfelek éjszakai-hajnali ébresztgetését végképp halálos bűnnek tartom. Sok cég ludas ebben, gondolom valami rosszul beállított automata miatt, ami két gombnyomással átprogramozgató…..
drhb (törölt) 2009.11.03 13:22:30
@Mialee:
Ott a pont, annyi erővel az sem számít zaklatásnak ha éjszaka poénból részegek csengetnek fel hozzád, mert éjszakára miért nem kapcsoltad ki a csengőt...
Most csak azok figyeljenek ide, akinek nem a munkája a hobbija, vagy nem a hobbija a munkája, azaz éles határ húzódik a jól megérdemelt szabadság és a dolgos hétköznapok között. Nyilván sokan ismerik azt a jelenséget, amikor a szabadságról visszatérő kollégát „Na,…..
A filmrendező után egy újabb szakmáról szeretném lerántani a leplet, igaz, más szempontból.Az utóbbi 5-10 évben – főként az előnyösebb külsejű fiatal nők körében – egyre divatosabb lett a jogi egyetem. Gyakorta hallani „modellkedéssel” (hagyjuk...)…..
drhb (törölt) 2009.10.31 14:55:58
@F.house:
Skulonak jó posztjai vannak a blogon? Azokat nem misbelief írja itt :-)
Vagy kommentre gondoltál?
drhb (törölt) 2009.11.03 12:59:58
@kinoxalin:
Nem foglalja senkitől a helyet, csak hozzá hasonló szerencsétlenektől. Aki jogász akar lenni, annak a legkisebb akadály az egyetemre való bejutás.
A HÉV-en szoktam találkozni ilyen láncfűrészt áruló fiatalokkal, sőt egyszer még egy hosszas alkunak és boldognak tűnő adásvételnek is szemtanúja voltam. Arról már mi is hallottunk, hogy ezek nem éppen kóser cuccok, de hogy még apróhirdetésben is ezeket árulják, arról…..
Közeleg a Karácsony, azaz újra itt a dilemma, hogy kinek mit vegyünk ajándékba. Az utóbbi évek slágerterméke lett az ún. digitális képkeret, ami nem más, mint egy kisméretű, túlárazott LCD monitor, minimális…..
Mivel közeleg október 23-a és szerencsére idén is hétköznapra esik, újabb hosszú hétvégének nézünk elébe. Az ország ilyenkor két részre szakad (nem, nem az ünnepi megemlékezésekre gondolok), az egyik fele útnak indul wellnessezni (erről lásd korábbi posztomat), a másik fele…..
drhb (törölt) 2009.10.31 14:52:35
@EvilHedgehog:
Pedig nagyon jól értem. Ha mutatsz egyetlen embert aki szerint ünnepnapok előtt 1 hónapra be kell vásárolni, akkor gratulálok. Addig viszont ez nem tévhit, hanem egy jelenség. A blogíró nem érti.
drhb (törölt) 2009.10.31 14:53:49
@belekotyogok:
Ott a pont.
Webkettes utazási portálok, blogok, utazási fórumok elcsépelt tanácsa, hogy külföldön járva - főként városlátogatások alkalmával - ne az útikönyvek, hivatalos prospektusok ajánlásai alapján válasszunk éttermet, hanem nézzük meg, hol esznek a helyiek. Szintén gyakorta…..
Ha egy üzletben nem tudnak nagyobb pénzből visszaadni, valamelyik szomszéd boltosnál váltják kisebbre, ez így működik amióta az eszünket tudjuk. Nemsissi viszont olyan helyzetbe került az újságosnál, ahol ez a megoldás szóba sem jött és kártyával sem lehetett fizetni.…..
drhb (törölt) 2009.10.28 14:55:21
@nemsissi:
Még ha nyitáskor elég aprót tartanak, akkor is előfordulhat az ilyesmi.

Amit én nem értek, hogy miért nem te próbáltad felváltani a szomszédban?
A magyar filmekben az épkézláb sztorik hiánya mellett az életidegen dialógusok szokták megkínozni a közönséget. Alant adunk egy kis valódi nyersanyagot a forgatókönyvíróknak arról, hogyan beszél, de legalábbis ír két igazán dühös kortárs magyar ember. Két ember személyes…..
drhb (törölt) 2009.10.21 15:11:48
@AnnaM:
Én ismerek kidobókat akik évek óta nem verekedtek. Attól még kidobók, és szükség van rájuk, a nyomaték kedvéért. Csak ahol dolgoznak, oda én megyek magamtól, ha viszont egy ilyen izmos emberrel megjelenne és kérné a tartozását, azt inkább zaklatásnak venném mint egy levelet.
Az egy dolog, hogy mindannyian tudjuk, a magyar szuper- és hipermarketek és egyéb nagyáruházak MINDIG csalnak az árleszállításokkal, méghozzá úgy, hogy az "eredeti árnak" nem az akció előtti valós árat írják be, hanem a valaha volt legmagasabbat, vagy egyszerűen egy…..
drhb (törölt) 2009.10.16 11:37:47
@Trojai:
Talán néhány élsportolónak számít, de amatőr szinten simán ki lehet menni télen is tekerni, jól felöltözve.
A Homár amikor csak teheti, nem fogyaszt se vajat, se margarint, de biztos van akit érint a Delma legújabb vad fejlesztése, a vajízű margarin. A terméket felfedező Pitta sajnos nem volt elég bátor egy rendes teszthez, úgyhogy akinek van tapasztalata, kommentelje bátran, milyen is az…..
drhb (törölt) 2009.10.14 18:11:21
@Bérgyilkos Bohóc:
Vajhoz hasonló ízű margarin létezik, amire ráírják hogy vaj ízű margarin. Ezt konkrétan még nem kóstoltam, de amit kóstoltam annak nagyon nem volt vaj íze.

Amúgy alapból utálok nyelvészkedni, de egy dolog nagyon fel tud idegesíteni, mikor vajnak mondják a margarint. Főleg akkor ha kérem a vajat, és margarint kapok.
...értem én, hogy ez egy ugyanolyan berögzült hagyomány, mint az augusztus 20-i tűzijáték, azaz felesleges szájtépés megkérdőjelezni a létjogosultságát, de azért én mégis megteszem. Valaki valamikor kitalálta, hogy a középiskolában eltöltött 4 év annyira fontos, annyira…..
drhb (törölt) 2009.10.12 19:05:05
@Gyorgy:
Mint mondtam egyén függő, nem kéne ráhúzni mindenkire egy sablont. Amit te állítasz az nálam egyáltalán nem állja meg a helyét.

Én más városba mentem egyetemre, ráadásul azon kevesek közé tartozok akik nem mennek minden hétvégén haza, átlag minden 3. hétvégén megyek haza. Az egyetem nem hozott nekem fergeteges élményeket, a sportolói társaság akiket ebben a városban ismertem meg az egyetemtől függetlenül, igen. És igenis vannak olyan osztálytársaim akiket nem csak úgy magam mellé sodort az élet, még most is velük találkozok, az egyetem 5. évében ha hazamegyek. De a többiek is érdekelnek, akiket csak ritkán látok.

Ja és bátyám aki már túl van az egyetemen és 7 éve érettségizett szintén szokott volt osztálytársaival kocsmázni.

És még hozzáteszem én utáltam a középiskolát és sok osztálytársamat is az elején. Az utolsó év viszont örökre bennem marad.
Általánosan elfogadott nézet, hogy a  '12 egy tucat' plázacicák ébrenléti idejét nagyjából a megjelenésük menedzselése tölti ki. A közvélekedés szerint ők droidok, akiknek egyetlen életcélja van: kialakítani, majd fenntartani az általuk tökéletesnek gondolt külsőt (az…..
Több éves kitartó kutatás után azt hiszem megtaláltam azt a közös nevezőt, azt a láthatatlan kapcsot, ami a politikai, faji, ideológiai és egyéb ellentétek dacára hazánkat (vagy netán az egész világot?) egy boldog, családias, összekacsintó kis közösséggé teszi! Ez a közös…..
drhb (törölt) 2009.10.12 12:01:22
@Aurian:
Te egy tipikus műmájer barom vagy. Tudod vannak akik gondolkodnak is, és nem csak döntik magukba a szeszt eszetlenül. Azért elárulom, a nők számára nem vagy vonzóbb attól hogy berúgsz, ha a csajozáshoz neked pia kell, az azt jelenti, hogy te vagy gátlásos. Ja, és a szexuális teljesítőképességet is rontja a pia.

És ezt nem úgy mondom, hogy én ne rúgnék be néha, nem piálnék, csak nálam nem a szesz az isten.
drhb (törölt) 2009.10.12 12:04:50
@molnibalage:
Nem olyan drága a pia, ha boltban veszed. Vodkát kapsz 1500-ért, bekeverve 2 liter 100%-os narancslével(500 Ft) 2 embernek jó lesz az estéje. Tehát 1000 Ft/fő. Borból se sokkal drágább, ha a kannás és a minőségi közötti, 500 Ft/palack kategóriát nézzük.
drhb (törölt) 2009.10.12 12:27:21
@Rebelde:
Pedig a valóság azt mutatja, hogy fiatalok társaságában nem lehet elismert, jófej, stb. ha valaki nem iszik. Nagyon kevés a kivétel. Munkahelyi bulin, üzleti tárgyaláson szintén íratlan szabály hogy alkoholt kell fogyasztani.

Sörimpotenciáról hallottál? Ez a kifejezés is egy régi hagyománykörben létezik.
Noha a baltásgyilkosokról utólag mindig kiderül, hogy csendes, illedelmes fiatalembernek ismerték őket a szomszédok, a nagy többség a mai napig meg van győződve, hogy a halkszavú emberek egytől egyig nyugodtak és kiegyensúlyozottak. Jubileumi 10. kinyilatkoztatásomban közlöm, hogy…..
A komplexebb főzőműsorok elmaradhatatlan jelenete, amikor a főhős ellátogat a közeli piacra, hogy megvásárolja a friss alapanyagokat. Szagolgatja a padlizsánt, elcseveg az árusokkal, az ég kék, mindenki boldog. Ez lehet, hogy életszerű Provance-ban, de Budapest külvárosi piacain…..
Lehet, hogy mindig is így volt, de szerintem az utóbbi 10 évben felerősödött a gyerekkultusz. Azzal még önmagában nincs nagy baj, hogy a szülők büszkék utódaikra, a világ legszebbjének és legokosabbjának tartják őket, az viszont már problémás, hogy ugyanezt a véleményt…..
...meg úgy általában a cukrászdai torták, sütemények. A születésnapi rendezvények legmeghittebb pillanata, amikor a házigazda bevonul az égő gyertyával feldíszített tortával. A vendégek lélegzetüket visszafojtva várják, hogy a csodás édesség végre felvágásra kerüljön…..