Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marylou

35 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A testvérem, aki egyik párttól és politikustól sem volt sosem elragadtatva, az egyik családi összejövetel alkalmával mondta el ezt, aminek a történésekor jelen volt.Amikor az SZDSZ-szagú manipuláció egyre erősödött, akkor úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy a valóság is szót…..
Marylou 2010.08.02 11:35:35
@WYW: Lehet, hogy számodra hihetetlen, de így történt. :)
Meglepő tanulságokkal szolgált ez az 5 év... tényleg nem gondoltam volna! :)Az alábbi néhány mondatban leírom azokat a megállapításokat, amelyek az 5 év alatt leszűrődtek számomra a fórumozásról és az azóta történtekről.SzivárványA fórumon létező párbeszédek néha…..
Személyesen vele sem találkoztam sosem, mégis, mintha ismerném. Néha nagyon barátságtalan volt hozzám, vagy a moderátori nickjén, vagy a másik, ismertebb nickjén, amit direkt nem akarok megnevezni… néha egész vad dolgokat írt nekem, mégis, legtöbbször csak…..
Marylou 2008.02.29 08:00:32
Zotya... a kormány most is hazudik. Szerencsére egyre kevesebb választót tudnak becsapni.
Nézzük sorjában.
Az adó nem azonos a TB járulékkal. Az előbbi a nagykalapba megy, utóbbi viszont kimondottan az egészségbiztosítási kasszába történő befizetés. Méghozzá havonta meglehetősen nagy összeg!

A kormány forrásokat vont ki ebből, és ezt akarja szintén az általunk befizetett vizitdíjjal pótoltatni. Ez egyszerűen pofátlanság szerintem.
A járulék elkerülőket fogják fülön, az rendben van. De én eddig is rendesen fizettem! Tőlem ne akarjon a magas járulék után még többet kicsikarni, mert azt nem veszem jó néven!

A 300Ft nem nagy összeg, de 1 Ft-ot se akarjon feleslegesen kicsikarni tőlem, ez elvi kérdés! Arról nem is beszélve, hogy bármikor emelheti, ha úri kedve úgy tartja, és tudjuk jól, hogy milyen pofátlanok, ha pénzről van szó!

A tandíj... az állami képzést amúgy is nagyon leszűkítették már. De még ott is egy 100 fős évfolyamból a tanulmányi átlag szerinti legjobb 15 diák mentesül a fizetés alól. Lehet a gyerekednek akár 4.5 feletti átlaga is, ha ezzel csak a 16-dik a 100 közt, akkor már fizethetsz utána! Ha két gyereked is továbbtanul, akkor évente 200 ezer Ft-ot fizethetsz csak erre, és akkor még egy fillért nem adtál a megélhetésükre, tankönyvekre, ruhájukra, semmire.

Lehet olyan család, aki ezt már nem tudja finanszírozni, hiába szeretne és tudna is továbbtanulni a gyerekük. Visszajönnek a régi idők, amikor azok tanulhattak, akiknek gazdag szülei voltak, a többieknek meg kuss. Biztos, hogy ezt akarjuk? A magam részéről nem!

Továbbra is azt szeretném, ha mindenki tanulhasson, aki képes rá!

A sok évig elhúzódó tanulmányok esetén már születtek intézkedések, az állami képzésben csak 5 év volt tandíjmentes eddig is, a többi évre már fizetni kell. Ezzel egyetértek, mert én sem tartom jónak, ha egy fiatal 8-10 évig jár egyetemre. De 5 év esélye mindenkinek legyen, akinek van képessége a tanuláshoz!
A régi ÁTVÁGÓ-s játszótársak közül néhányan megmaradtak az emlékezetemben. Ramest már említettem, de Botya és Batkin is jó fejek voltak. :)edoo … sok vitánk volt, ezekre most nem térek ki, de a versek, amelyeket idézett, legtöbbször nekem is tetszettek.G.B.Bejja-val is a…..
Marylou 2008.02.05 13:49:06
Bocika... veled sosem volt bajom, jobb, ha legalább most elmondhatom. :)
A konkrét ügyre már csak elég halványan emlékszem, és topikom is volt egynéhány, azt sem tudom, melyikben történt a dolog.

De talán nem is fontos.

Ami topikot nyitottam, mind azért nyitottam, mert nagyon fontosnak ítéltem azt a témát.

Emlékeim szerint voltatok néhányan, akik ott elkezdtetek sütni-főzni, ami egy bizonyos határig még teljesen O.K., de amikor már a topik témája teljesen elvész a sok kaja közt, az már nem annyira O.K. Ennek ellenére úgy emlékszem, én nem kértem akkor moderálást, az egyik modi mégis odatalált, és gyomlálgatott.

Utólag én ezt helyeseltem, mert a topik témája valóban fontos volt a számomra.

Aztán persze engem is sikerült beugratni valami hasonló témába, és a modik engem is kitiltottak saját topikomból. Sajnos előfordult, hogy egy-egy modi ilyen módon próbált szórakozni, ami semmi esetre sem nevezhető korrekt moderálásnak. Egy topiknyitót saját topikjából kitiltani - ehhez szerintem súlyos vétség kell, de a mi vitánk szempontjából ez mellékes.

Ha te emiatt akarsz öri-harit játszani, mert én egy nem is kért moderálást utólag helyesnek tartottam, megteheted természetesen, de erre csak azt tudom mondani, hogy sajnálatos... szerintem neked is jobb lenne, ha nem őrizgetnéd ennyire a vélt vagy valós sérelmeidet, de ezt természetesen te döntöd el. Minden jót neked a továbbiakban, bennem semmi indulat nincs a te irányodban, és alapvetően továbbra sincs semmi bajom veled.
 Ismeretségünk rögtön elég ellentmondásosan kezdődött… marylouválasz | megnéz2002.12.05 13:18:59 © (4905)Helyes! Sok szerencsét, kedves harcos! Uff! :) Előzmény: tomahawk (4904) tomahawkválasz | megnéz2002.12.05 13:04:49 © (4904)Uff! Azt reméltem, te…..
Link nélkül nem élet a netes élet... :) A tartalomjegyzék a blog bejegyzéseinek címeit és az azokhoz tartozó linkeket tartalmazza a megírásuk sorrendjében, tehát időrendi sorrendben. Ha a bejegyzések megjelenését nézzük, akkor alulról felfelé. Játéknak indult >>>…..
Egész politikás működésem alatt végig elkisért a szituáció, hogy én alapvetően egyedül voltam, időnként néhányan besegítettek, rövidebb-hosszabb ideig, vagy csak egy-egy biztató szóval, nekik nagyon köszönöm mindezt… de ezen kívül tényleg egyedül voltam, és velem…..
2007 nyár végén elindult egy topik, ami egy jobbos tali gondolatát vetette fel. Nagy örömmel csatlakoztam a kezdeményezéshez. Örültem, hogy további fórumtársakat ismerhetek meg személyesen is. Meglepetésünkre a tali szervezése közben azt vettük észre, hogy nemcsak jobbosok…..
Legfőbb hiba éppen a szenvedélyesség volt. Olyannyira fontos volt nekem minden, amihez hozzászóltam, olyannyira fontos volt minden hozzászólás, amit leírtam, és olyannyira fontos volt, hogy a sok más vélemény mellett az én véleményem is megjelenjen, hogy ebbéli igyekezetemben néha…..
A szenvedélyes kor után fokozatosan beköszöntött a tudatos korszakom. Rájöttem, hogy mi a fontos a számomra a fórumozásban, és azokra a tényezőkre koncentráltam.Az volt a fontos, hogy olyan témákat tudja napirenden tartani, amelyeket valamilyen szempontból valóban fontosnak…..
Meggyőződésem, hogy a világ mai problémáira a kereszténységnek, a jézusi tanításnak vannak helyes és konstruktív válaszai.Nem állítom, hogy ez az egyetlen világszemlélet, ami helyes válaszokat ad… a buddhizmus és más nagy vallások tanításaiban is sok jó válasz…..
Nem én neveztem el bábszínháznak, hanem azok, akik ellenfeleim voltak a játékban, de mi tagadás, igazuk volt... tényleg találó az elnevezés. :)Végül pedig jöjjenek a játéknickek…A csapos... ezt a figurát azért hoztam létre, mert Lóri miatt és Hörcsögtosznád jellege…..
Merjünk nagyot álmodni, aztán fogjunk össze, szedjük össze minden erőnket, és valósítsuk meg együtt! Most jövök rá, hogy ez milyen fontos üzenet volt… akkor még virágzó, fejlődő ország voltunk.Az előző bejegyzésben a marylou-ellenes kör működésével kapcsolatban,…..
A hosszú naiv korszak után a rövidebb, de annál szenvedélyesebb szakasz következett. Nemcsak a viták voltak szenvedélyesek, hanem a netszenvedély is eléggé kezdett elhatalmasodni rajtam. Ez a kettő együtt elég nagyot szólt a mindennapjaimban. Majdnem minden szabadidőmet kezdtem a…..
Kajak, a jó fej. :) Könnyed és elbűvölő...Mielőtt a szenvedélyes korszakom mérlegét megvonnám, következzen Kajak Ibrahim portréja, a nehezebb témák után, felüdülésképpen :)Vele még a naiv korszakomban találkoztam, és azonnal felfigyeltem a stílusára.Így utólag olvasva a…..
Nem szokásom mucikázni senkit. Ezt a meglehetősen speciális megszólítást az illető hölgy alkalmazta néhol, azért hívtam így a címben. :)Eleinte egész barátságosan el tudtunk beszélgetni… családról, a munkánkról, gyerekekről, emberi kapcsolatokról,…..
A kedves, kedves Dobbin kapitány… ő maga vette fel ezt a nevet, miután hős védelmezőmül szegődött… Politikai nézeteink nem egyeztek, de ez nem jelentett akadályt a barátságunkban. Ő tényleg mindig mellettem állt, amikor záporoztak ellenem a kisebb nagyobb nyilak,…..
Ezt a helyet Lóri találta ki, aki egy fantasztikus ember. Róla is lesz még szó. :)Hörcsögtoszádon nem lop senki, az emberek barátságosak, vendégszeretőek, udvariasak.Magyarázat helyett egy-két jellemző motívum az alapítás körüli hősi időkből, kivételesen nem a fórumozási,…..