Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mkmax

194 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futball-szak Kövesd a Futball-szakot a Facebookon, mert az jó. ..
Megvalósult a tornán a tökéletes papírforma, a Celeste pontosan azt az eredményt érte el, amit várni lehetett – a csalódás ugye az lett volna, ha nem tudják lenyomni Nigériát, a bravúr pedig az, ha ezt a bronzmeccset valahogy behúzzák. Mindkét verzióra volt némi esély, de…..
Maracanazo kolléga szövegben leírta, amit a tegnap esti meccsről lehetett, én tehát most a klasszik focivilágos tartalmat biggyesztem hozzá a kerek, egész mondatokhoz: nevek, számok, összefoglaló és statisztika következik. Brazília–Uruguay 2-1 (1-0)2013. június 26., Belo…..
Az 1997-es Konföderációs Kupa uruguayi gólszerzői közül Nico Olivera, Tony Pacheco, Álvaro Recoba, Marcelo Zalayeta és Darío Silva pályafutásával azért tisztában van, aki kicsit figyelte az elmúlt 16 év eseményeit. De mi történt vajon a Dél-Afrikai Köztársaság elleni győztes…..
Nem úgy nézett ki 2008 első napjaiban, hogy olyan évünk lesz, ami a fél világot a padlóba döngöli. Idehaza ugyan nem volt rózsás a helyzet - a gazdaság a gyurcsányi adóprést nyögve recesszióba fulladt -, az internetes reklámpiac viszont a rekordok rekordjait is hanyatt döntötte:…..
mkmax 2013.06.23 16:59:37
Kedves GG!

Idebiggyeszteném akkor a saját Weyer-, illeteve [origo]-sztorimat. A Focivilág és a portál útjai most tavasszal elváltak, úgyhogy már lehet.

2009. április 9-én írtam ezt:
celeste.blog.hu/2009/04/09/hogyan_kapcsolodik_tisztazzuk_ezt_vegre

"Megkérdeztem a Global Soccer PR- és marketingszakértőjét [ő amúgy Fábi (Cserpes Fábián)], hogy nem káros-e a mi brandünkre nézve, ha az [origo]-nak (aki ügyet sem vet a kommentek moderálására) szolgáltatunk tartalmat?"

Mire másnap ez jelent meg az [origo]-n: "Tisztelt Felhasználónk! 2009. április 10-étől az [origo] portál cikkeihez nem fűzhetők hozzászólások az eddigi felületen."

Kieg.: az [origo]-s cikkek számát tekintve megmaradtam annál a bizonyos 93-nál - mkmax.web.elte.hu/lista/
Uruguay az első hivatalos FIFA Konföderációs Kupán aktuális kontinensbajnokként vett részt 1997 decemberében Szaúd-Arábiában. A Celestét a B csoportba sorsolták, ahol előbb az Egyesült Arab Emírségek nemzeti csapatát verték 2–0-ra Víctor Púa tanítványai, majd 2–1-re…..
Kezdjük azzal a meglepő ténnyel, hogy a nigériai válogatott tétmeccsen utoljára 2010. október 10-én kapott ki az Afrikai Nemzetek Kupája egyik selejtezőjén, Guineában, 1-0-ra. Azóta egészen pontosan 20 tétmérkőzést játszottak le veretlenül, ezt a sorozatot zárta le ma hajnalban…..
Megígértem egy régi haveromnak, hogy ma pozitív leszek. Ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban ez úgy néz ki, hogy akkor ideírom az összeállítást, melléteszem a mérkőzés összefoglalóját, meg egy vicces videót a gólszerző Luis Suárezről. Aki a többire is kíváncsi, vessen egy…..
Uruguay nemzeti csapatát az esélyesek között tartják számon az idei Konfigurációs Kupán, a 23-as keretről már esett szó és arról is, hogy a Celeste a legmagasabb átlagéletkorú csapat a nyolc közül, valamint 37 évével Andrés Scotti a legidősebb futballista a tornán. Azt…..
A Celeste a világbajnoki selejtezőn csodával határos módon nyert Venezuelában, ezzel azonban még mindig csak annyit tett, hogy hogy belecsimpaszkodott Damoklész szalmalábába, vagy mi a fene, szóval a matematikai esély megmaradt a vb-kvalifikációra. Örömünk szinte határtalan,…..
Az otthoni aperturát és a clausurát három montevideói klub, a Nacional, Peñarol és Defensor Sporting versengése jellemezte. A december 10-én véget ért őszi félidényt végül a Peñarol nyerte 15 meccsen szerzett 36 pontjával, mögötte 32-32 ponttal végzett a Defensor és a…..
Ami igazából Konfigurációs Kupa, legalábbis Harmos Zoli nyelvbotlása (?) szerint. Tabárez kapitány még májusban kijelölt egy bővebb, 28-as keretet a Celeste előtt álló barátságos, vb-selejtező, illetve konfikupa-meccsekre, ezt szűkítette le a versenykiírás által előírt 23…..
Edinson Cavaniról, a bajnoki ezüstérmes SSC Napoli középcsatáráról szavak helyett beszéljenek a számok. Röviden az történt, hogy El Matador 26 évesen, a legjobb futballistakorban élete legeredményesebb idényét zárta (50/40). Akkora gratuláció nincs is, amekkorát ezért…..
Folytatva a tegnap megkezdetteket, nézzük át most együtt a Serie A-ban vitézkedő uruguayi légiósokat, ezen belül is a milánói és a szicíliai különítményt.Kezdjük az Interrel, mert az egy olyan történet, hogy csuda... Walter El Mota Gargano és Álvaro Pereira együttese…..
Nézzük át együtt, hogy áll a jelenlegi legjobb uruguayi focisták pályafutása! Kezdjük rögtön a Franciaország elleni meccs legjobbjával, Fernando Muslerával. A Celeste első számú kapusa jelenleg a Galatasaray SK alkalmazásában áll, az isztambuli klub 2011 júliusában 12 millió…..
Az elkeserítő első félidő után bravúros feltámadással szerezte meg a győzelmet a Celeste a montevideói mérkőzésen, melynek hőse a szenzációs védéseket bemutató Fernando Muslera lett.   Uruguay–Franciaország 1-0 (0-0)Június 5., Montevideó, Centenáriumi Stadion, 35 000…..
Az olasz B ligát szenzációs játékkal, 42 meccsen 25 győzelemmel, 10 döntetlennel, 7 vereséggel, 78 rúgott és 40 kapott góllal, a legtöbb győzelemmel és a legjobb gólaránnyal nyerte meg az US Sassuolo. Az 1922-ben alapított klub, amely 2006-ban került fel először a…..
Didier Deschamps francia válogatottja holnap Montevideóban játszik a Celestével, majd 9-én Brazíliával méri össze tudását. A Kékek szövetségi kapitánya ezzel a kerettel vág neki Dél-Amerikának: Kapusok: Mickaël Landreau (SC Bastia), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Stève…..
Szép napra ébredtünk: Forlán, Abreu és Amerikában Fagúndez is gólt szerzett, de az éjszaka császára a kis Lodeiro, aki duplájával egymaga intézte el a Cruzeirót a brazil bajnokságban.Kezdjük a sort a 36 évével korelnök Abreuval, az Őrült egy nagyon fontos montevideói…..
Intenzív hónap elé néz a Celeste, melynek első állomásaként a francia válogatott látogat Montevideóba 5-én. Egy héttel később aztán Venezuelában világbajnoki selejtezőt játszik a csapat, amely ebben a sorozatban még nem tudott idegenben nyerni - ennek megfelelően csehül is…..
Remek anyagot állított össze Zoli az uruguayi futballról, érdemes elolvasni. A teljes cikk itt található.Annyit fűznék még hozzá, hogy amikor elkezdtem írni a Celestét, ilyen csodás eredményekre azért nem számítottam. Minden várakozást felülmúlt azóta az uruguayi foci, csak…..
Három gólt tudok mutatni a Bajnokok Ligája és az Európa Liga eheti selejtezőiből, Nacho González, Pablo García és Gonzalo García is eredményes volt a nemzetközi színtéren. A korábban portréban bemutatott Nacho González a BL-selejtezőben alkotott maradandót: új csapata, a…..
Győzelem, örökranglista-elsőség, Luis Suárez a torna legjobbja, Sebastián Coates a legjobb fiatal, csúcson a Celeste! (törölt videó) Nemrég érkeztem vissza az egyhetes ide-oda futkározásból szeretett pécsi otthonomba, dolgaim számosak, így most csak a jegyzőkönyveket és némi…..
Nézzük ezt a Copát és nem hiszünk a szemünknek... azt hiszem nem túlzás vagy tévedés a többes szám és a közösségvállalás a Celeste-olvasókkal, mert ami a negyeddöntőkben történt, az pontosan és gyökeresen az ellenkezője minden várakozásnak. Kolumbia, Chile, Argentína,…..
Többek között én, mégpedig a Sportfogadáson, az előzetes a többivel együtt itt olvasható. Tartozom még a Chile elleni döntetlen jegyzőkönyvével és összefoglaló videójával, következzen most ez: (törölt videó) Uruguay-Chile 1-1 (0-0) 2011. július 8., Mendoza, Malvinas…..