Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tompahawk

67 bejegyzést írt és 226 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom milyen lehetett egy troll barlangja régen. Az hogy a klasszikus, mitikus változat létezett e, barlanglakó volt e, mind kétséges. Amit biztosan tudunk: a modern, XXI. századi troll elég jól fel van szerelve. A lávalámpa alap, és bárhol is lakik, az barlang. Ha egy medve tudna fütyülni,…..
Tompahawk 2024.07.24 08:57:30
@Tesz Vesz XLIV.: Köszi! Rókának hívom. Majdnem mindenre jó. Túrázok, ingázok, nyaralok vele, de lehet egészen sportossá (gyorssá) is alakítani. Alumínium a váz, karbon a kormány, a villa és az üléscső, így aztán nem érzékeny, bírja a vonatokat, a faluk közötti túrautakat és a városi élet viszontagságait is. Általában nem pumpálom kőkeményre: hétköznap 3,5, ünnepnapokon 5-5,5 Bar nyomással használom, így hosszú távon sem tör. Elég kényelmes. Előtte MTB-on közlekedtem, de mióta átültem gravel-re, legfeljebb hóban, jégben veszem elő az öreg tankot. Néz rám nagy szomorú szemekkel a pincéből, én meg csak a Rókával tekerek.
Az esemény hivatalos oldala Nagyon jól sikerült sportfotók. Hát ez most nagyon jól esett! Azért nehéz belekezdeni, mert fékezni kell magam, visszatartani a rém unalmas lelkendezést, legalább itt, az elején, hogy olvasható maradjon a beszámoló. Szuperlatívuszok nélkül végigírni nehezebb lesz,…..
A rohadt kunyhó Mester és Márti 2024.06.20 09:53:37
Krisztián sokáig jó pofát vágott mindenhez, ami futással, tágabb értelemben atlétikával, még tágabban pedig edzéssel kapcsolatos. Igyekezett egy szenthez méltó pozitív kisugárzással (kíváncsi figyelemmel, türelemmel, támogatással és megértéssel) viszonyulni bárkihez, aki a sport templomába térve…..
És akkor – immáron öt órányi futás után – megszólalt a fülemben Chopin e-moll keringője, Arthur Rubinstein előadásában. Elmosolyodtam, nem először aznap, de talán a legőszintébben. Minden összeállt egy tökéletes egésszé erre a röpke 15 percre, amikor ripítelve ismételtem ezt a három perces…..
A rohadt kunyhó Pálinkás cukor 2024.05.21 11:40:01
Ha civilizációnkat, ember és tudásközpontú fejlődésünket kell bemutatni, érzékletes példa, ahogy a bolondokkal bánunk. Nem, nem a hülyékkel, a diagnosztizáltan, nyilvánvalóan, egyértelműen bolondokkal. A delíriumban, vélt valóságukban veszélyessé váló igazi betegekkel.  Nincs őskori adat, azt sem…..
"A szabadság fáklyái" (Torches Of Freedom) a cigaretta reklámszlogenje volt a 20-as (1920-as) évek Amerikájában. Ezt az időszakot tartják a fordulópontnak, ekkor érte al az iparosodás azt az első csúcsot, amikor sokkal többet termelt, mint amire a piacnak szüksége volt. Az a modell, hogy ha kell…..
Előzmények: Bruce Lee szelleme Az ártatlanság kora   Helló Barátom! Örülök, hogy itt vagy, jól esik végre nem egyedül lenni, beszélni mindenféle baromságról ami eszembe jut. Guruljunk egyet, csináljunk egy kisebb túrát együtt.  Induljunk. Ellenőrzöm minden cipzáram be van e húzva, csatok…..
A rohadt kunyhó A szürke róka 2024.05.15 12:41:53
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy teljesen jelentéktelen kis zajfogó erdő az ötös autópálya mellett. Néhány kutyás, kocogó és biciklis tévedt oda csupán, ők is csak véletlenül, mert mocsaras, nedves mélyén agresszív, vérszomjas szúnyogok és kullancsok rettentő serege leselkedett, fenekedett…..
Tompahawk 2024.05.16 10:43:40
@IdomitottFoka: Köszönöm! Sajnos van ott még ahonnan ez jött. Szerencsére van más is, meg jönnek máshonnan is. Néha egészen pozitív gondolatok. Öregszem. Egyre kevesebb dologra van erőm haragudni.
A rohadt kunyhó Az antihős 2024.05.15 11:30:36
Az antihős olyan kiemelkedő személyiség, aki a negatív tartományban visz véghez rendkívüli tetteket. Nem troll. Stabil morális háttérrel megtámogatott jó vagy rossz szándékai mellett a hősies motiváció, segítő szándék, önzetlenség, az igényesség, következetesség is megkülönbözteti őket a hétköznapi…..
Előzmények: A nagy fehér hazugság Valamikor a kilencvenes évek szebbik felében Dimitri, aki egy medve és Krisztián, egy nihilizmus peremén egyensúlyozó bipoláris pac-metál énekes, egy rozoga kisbusz - Barkas - rakterében beszélgettek. Dimitri a roadere volt a Fertőző Időknek, ami pakolásból,…..
A rohadt kunyhó Élj túl 2024.05.06 11:14:13
A túlélés nem kunszt. Itt vagy, olvasod ezt, ezek szerint te is nagy túlélő lehetsz. Ahogy körülnézek, mást sem látok, csak túlélőket. Nyilván akadnak közöttük olyanok, akik az én módszereimnél sokkal jobbakkal operálnak, látványosan túlélőbbek, mint én. Jobban áll nekik. A valódi túlélésről talán a…..
A rohadt kunyhó A Hercegnő 2024.05.03 11:17:59
Előzmények: Buff és a Medve A pokol a többi ember.  / Jean-Paul Sartre Buff és Dimitri egy domboldalon üldögélt, néhány kidőlt fa törzse épp elég kényelmes padot teremtett útjukba, így szüneteltek kicsit. A pokol első falujának, Bizidorfnak népszerű kis éttermét figyelték, egy…..
A rohadt kunyhó Buff és a medve 2024.05.03 09:04:14
Előzmények: A sárkány útja Dimitri szeretett volna egyszerű és gyors véget vetni Krisztián vergődésének, de az instant szimbolikus megoldás csak néhány lyukat ütött a kunyhó falán. Aztán egy nagy néma robbanás és itt vagyunk. Onnan kezdődik ez a mese.  Az úgy nem megy, hogy valami nem tetszik és…..
Tél A nap élénk sárgán ragyog a felhők felett. Fagyos hideg fénye a felhőhátak dermedt dombjain söpör végig. Alant szürke esőpermetbe burkolózó vidék, párás paplanban forgolódó dombok, alvó erdők és morcosan ébredő lények. Hideg van és apró esőcseppek állnak a levegőben körülötted. Az avar…..
Nincs választásod, mert van jó és van rossz. A rosszat nem választhatod, mert sem gonosz, sem bolond nem vagy. A jó választás pedig én vagyok.  Én vagyok az, aki látja a célt, tudja a helyes utat, kövessen az is, aki vak az igazságra, mert a jó célom azokra nézve is kötelező, akik szerint nem ott…..
A rohadt kunyhó Reset 2024.03.05 12:11:00
A kunyhó állva maradt. Dimitri megsérült, szokott, de már megszokta. Buff a változásokat szemlélte, az új ablakokat, a keretmentes ajtót, ami így már csak egy zárhatatlan rés. De élt még, sőt most már mozgott is, és mivel fő tartóelemeit nem érte kár, megmaradt kunyhónak, ami nem csak rohadt, de…..
A rohadt kunyhó A sárkány útja 2024.01.24 14:01:16
A meditáció igen sokféleképp értelmezett fogalom. Vannak akik elcsendesedést, vannak akik eltávolodást és vannak akik jelenlétet értenek alatta. Dimitri értelmezésében a meditáció az amikor a felhők között meglátjuk az eget, a végtelenség felismerése. Az igazság, valóság, csend. Az utána következő…..
Siker, helyes út, jó döntés, jövedelmező befektetés, győzelem nem létezhetne bukások tömege, serege és temetője nélkül. A diadalívek felé vereségek macskaköveiből épülnek utak.  /Fotó: Tompahawk Sikerrecept füzetekkel teli a világ, sokan próbálták már megfejelni sorsuk felett érzett örömüket…..
A rohadt kunyhó Túratan 2023.12.06 08:39:30
Péntek van, ez nyolcadik óra, ami egyébként ének-zene lenne. Kedves osztály, helló, én vagyok a helyettesítő tanár.  Nem akarlak bántani, nem foglak éneklésre kényszeríteni benneteket, mára a hamisan fütyülésen túl nincs is sok közöm a zenéhez. A mai énekóra helyett arról fogok beszélni, amiről…..
Az ősz, mikor itt van újra, nem minden kerékpáros szívét tölti meg romantikus költészettel. Az este ötkör besötétedő világ, a gyakori hűvös esők, az orvosi lézer erősségű reflektorok hamar kijózanítják azokat, akik néhány sárga levéltől rögtön szavalásba kezdenének.  Az ősz egy nap mindössze néhány…..
Igen. El lett kúrva az egész módszer- és gengszterváltás, illúziókat kergetünk, Ausztria még mindig sehol, sőt, az olló pedig egyre csak nyílik, és mára már a régebben folyton csak lesajnált Romániát és Bulgáriát is csak irigyelhetjük, még fociban meg olimpiai aranyakban is. 1990, de 2004 óta se…..
A verseny  Lefelé botladozok a lejtőn a sötétben. Egy napja és egy teljes éjjel úton vagyok, rögeszmésen keresem magamat a francia Alpokban. Az egész napos dehidratáltság miatt a vonásaim elgyötörtek, legalábbis valahogy így képzelem, tükörbe nem néztem már egy ideje. Nemrég hánytam egyet, végre…..
Buff a múltban A toxikus kényelem Egy párhuzamos világban megmenekülünk Fekete Péntek Krisztián a múltban Amikor kiderült, hogy beteg Elemében Dimitri  Egy hajszálon múló szamovársors..