Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tompahawk

53 bejegyzést írt és 224 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint haverünk küldte a posztot - hogy ki lehet az, fogalmunk sincs, de újra Szemmelversz Ignácra gyanakszunk, mert már szinte bántó az a személyes sértettség, ami a betűkből árad. Józsi és Tibi nevében is mondhatjuk, hogy elég gáz ez az egész és elhatárolódunk, hiszen létezik JÓ Enber és ROSSZ…..
A rohadt kunyhó Reset 2024.03.05 12:11:00
A kunyhó állva maradt. Dimitri megsérült, szokott, de már megszokta. Buff a változásokat szemlélte, az új ablakokat, a keretmentes ajtót, ami így már csak egy zárhatatlan rés. De élt még, sőt most már mozgott is, és mivel fő tartóelemeit nem érte kár, megmaradt kunyhónak, ami nem csak rohadt, de…..
A rohadt kunyhó A sárkány útja 2024.01.24 14:01:16
A meditáció igen sokféleképp értelmezett fogalom. Vannak akik elcsendesedést, vannak akik eltávolodást és vannak akik jelenlétet értenek alatta. Dimitri értelmezésében a meditáció az amikor a felhők között meglátjuk az eget, a végtelenség felismerése. Az igazság, valóság, csend. Az utána következő…..
Siker, helyes út, jó döntés, jövedelmező befektetés, győzelem nem létezhetne bukások tömege, serege és temetője nélkül. A diadalívek felé vereségek macskaköveiből épülnek utak.  /Fotó: Tompahawk Sikerrecept füzetekkel teli a világ, sokan próbálták már megfejelni sorsuk felett érzett örömüket…..
A rohadt kunyhó Túratan 2023.12.06 08:39:30
Péntek van, ez nyolcadik óra, ami egyébként ének-zene lenne. Kedves osztály, helló, én vagyok a helyettesítő tanár.  Nem akarlak bántani, nem foglak éneklésre kényszeríteni benneteket, mára a hamisan fütyülésen túl nincs is sok közöm a zenéhez. A mai énekóra helyett arról fogok beszélni, amiről…..
Az ősz, mikor itt van újra, nem minden kerékpáros szívét tölti meg romantikus költészettel. Az este ötkör besötétedő világ, a gyakori hűvös esők, az orvosi lézer erősségű reflektorok hamar kijózanítják azokat, akik néhány sárga levéltől rögtön szavalásba kezdenének.  Az ősz egy nap mindössze néhány…..
Igen. El lett kúrva az egész módszer- és gengszterváltás, illúziókat kergetünk, Ausztria még mindig sehol, sőt, az olló pedig egyre csak nyílik, és mára már a régebben folyton csak lesajnált Romániát és Bulgáriát is csak irigyelhetjük, még fociban meg olimpiai aranyakban is. 1990, de 2004 óta se…..
A verseny  Lefelé botladozok a lejtőn a sötétben. Egy napja és egy teljes éjjel úton vagyok, rögeszmésen keresem magamat a francia Alpokban. Az egész napos dehidratáltság miatt a vonásaim elgyötörtek, legalábbis valahogy így képzelem, tükörbe nem néztem már egy ideje. Nemrég hánytam egyet, végre…..
Buff a múltban A toxikus kényelem Egy párhuzamos világban megmenekülünk Fekete Péntek Krisztián a múltban Amikor kiderült, hogy beteg Elemében Dimitri  Egy hajszálon múló szamovársors..
A garázs, mai szemmel, egy kis fedett helység, ahol az autó lakik és néhány hozzávaló. Gumik, tetőcsomagtartó és ablakmosó folyadék maradék. A korai 90-es években az autók még egyszerűbbek voltak, szerelhetőek. Nem léteztek okostelefonok és éppen csak szaporodni kezdtek a tematikus (főzőműsoros)…..
Buffnak hol volt, hol nem volt kedve mesélni. Főleg az utóbbi, de amikor néha véletlenül az előbbi, akkor egész érdekes történeteket barkácsolt össze.  Kezdjük, ahol szoktuk, valahol a közepén, találomra.  Mása és csendestársként Dimitri vendégeket vártak. Szoktak. Mása bevásárolt hozzá,…..
A rohadt kunyhó Két baleset 2023.10.04 13:10:44
 - Úgy kezdődik, hogy elhiszed magadról, hogy jó vagy. - kezd bele Krisztián a történetbe, ami miatt még mindíg remeg a keze és nagyon hiányzik neki egy váll, amibe belefúrhatná az arcát - Megoldasz egy csomó rizikós helyzetet, csuklóból veszel olyan akadályokat, ahol mások megtorpannak. Gyorsabb…..
A sztereotipiákról Amikor olyat mondok, hogy "A franciák" vagy "A németek..." tudd, hogy hülyeséget beszélek. Nincsenek több millió emberre igaz sztereotípiák, az általánosítás nevű gondolkodási alapművelet rossz halmazon lett elvégezve. Csak a belgákról szabad sztereotíp gondolkodni. Ja és a…..
A rohadt kunyhó Bruce Lee szelleme 2023.09.07 08:45:12
Mása és csendestársként Dimitri partit szerveztek. Szoktak. Mása bevásárolt hozzá, megfőzött, kitakarított, domestost öntött a budiba, lenyírta a füvet, elzavarta Dimit borotválkozni és vidáman, csinosan várta a vendégeket. Dimitri csak a dátumról és időpontról lett informálva, megborotválkozott és…..
A kerékpáros ingázást nem feltétlenül csak a spórolás indokolhatja, sokkal inkább egy olyan holt idő, ami többszörösen kihasználható. Legtöbbünknek a hétköznapi tekerés másképp talán nem is lehetne megvalósítható. Persze, ez azért nem az egyenletes vagy tervezett haladás, és van piros lámpa, szmog,…..
Krisztián és Buff látszólag szöges ellentétei voltak egymásnak. Egy busó és egy barokk herceg duója. Balra a nagyszakállú, sáros, maszatos, saját termete mögött elrejtőzni próbáló remete, jobbra tőle pedig egy mosott, vasalt, borotvált és lacoste tüsfürdőtől illatos alak.  A busó a kunyhó ajtajában…..
A rohadt kunyhó Buff nyaral 2023.08.29 11:19:58
Nyaralni menni kacsatánc, nagyon kemény, veretős kacsatánc volt Buff számára. Egy bőrszandálos kiscsóka a fagyispult üvegén csikorogva maszatol, egy frizbi ami fejenbasz, egy csúszda, ahol órákig állsz sorban és két dupla adag majonézes hasábburgonya homokkal telerugdosva. Folyamatosan üvöltő hármas…..
Mint futó, itt végeztem, mint biciklista, itt folytatom: A Rohadt Kunyhó..
A kunyhó felfedezése utáni hatodik percben Buff már be is költözött. Ez annyiból állt, hogy a padlóra helyezte hátizsákját. Büszke, szeretetteljes pillantást vetett rá. Dzsepettó mester nézhetett így Pinokkióra, mielőtt az megelevenedett volna és pokollá teszi az életét. A mester nézése volt ez, ki…..
A rohadt kunyhó Kacsatánc 2023.08.21 15:05:05
Buff útálatos alaknak tartotta magát. Egy kellemetlen figurának, piszkos, büdös, társaságba nem való Mauglinak. Az apró erdei állatok barátja, a még apróbbak eledele, az emberek közül a kacsatánc miatt kiszégyenült, magányos alak. Meg is tett minden tőle telhetőt, hogy ne alkalmatlankodjon, ne…..
A rohadt kunyhó A kunyhó 2023.08.21 13:58:20
Buff szemében a kunyhó számított normális helynek, az azon kívüli világ pedig abszurdisztán és a természet roncsának vegyüléke. Egy pre-poszt apokaliptikus hely, ami épp fejvesztett pánikban fosztogatja önmagát. Az emberek termékekről beszélgetnek, szabad idejük nagy részét evéssel töltik, és…..
Eltelt három év azóta, hogy megtudtam, nem futhatok többé. Nem viseltem jól, kicsit sem. Egyetlen motivációs szlogen sem működött, napról napra egyre mélyebbre süllyedtem az önsajnálat mákonyos miazmájába. Nem értettem, hogyan erősödhetnék azzal, ha túlélem, hogy gyengülök. A büszkeség mulandó, a…..