Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hohanyo

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban messze terelődött a szó a Samsung tévé sorszámáról, pedig jólfejlett Homár-pozitív eset a drága. Ezúttal azonban ezt egy nagyon hasznos kanyarnak tartom, mert kibuktak azok a blog működésével kapcsolatos kérdések és problémák, amik az idejáró…..
Hohanyo 2014.09.01 22:01:48
@ColT: Mindegy, rég volt. Sosem voltam nagy hozzászóló. Ráadásul az utolsó kb két évben nem is a sajátomról kommenteltem. Hosszú. De már akkor sem voltam népszerű :)
Hohanyo 2014.09.01 22:10:24
@Aureliano Buendía: Sőt, szerintem te is a malac vagy :)

@ColT: ugyeugye?
Hohanyo 2014.09.01 22:34:17
@agresszív kismalac: nem kell ám rögtön megsértődni
Szinte havonta változtatgatják a jó öreg fapadosok a díjaikat, s persze általában felfelé. Ma már ott tartunk, hogy ha valaki nem fér bele egy szaros kézipoggyászba, akár többet is fizethet a gép gyomrába hányt szütyőért, mint magáért a jegyért. A legújabb játék, hogy aki a…..
Közeledik szeptember elseje, sok fiatal első munkanapja. Az iskola elvégzése után a legtöbben még szabadon töltik az utolsó nyarat, és a munkaerőpiac is lelassul ilyenkor. Így évről-évről a legtöbb fiatal szeptember elején áll munkába életében először. A LIGA Szakszervezetek…..
Hohanyo 2014.08.30 23:10:18
@kuki123: 14 naptári napra értik.
Úgy kell kiadni a szabadságot, hogy legyen benne 2 naptári hét egyben - ez valószínűleg 10 munkanap lesz.
Zol nagyon rendesen, Homárolvasó-barát módon egy rövid és egy hosszú verzióban is megírta a Samsung világában zajló történetét. A hosszú tényleg hosszú lett, de azt javaslom olvasásra inkább, mert a részletek és a tanulságok szokás szerint ott rejtőznek, és tök magyarul…..
Hohanyo 2014.08.29 20:51:13
@batgirl: Szerintem kicsit sokat képzelsz magadról. De nem baj, ez legalább kompenzálja, amit mások képzelnek rólad.

Amiről te írsz ("Amikor már minden elmondandó lecsengett, akkor igen, csetelünk, meg bohóckodunk, tudod, egy tásaságban így szokták.") az a kettes pont. Nincs is vele baj, nem is emiatt panaszkodnak az emberek. Most a 4-es pont végén tartotok. A poszt kezdetétől hülye a posztoló és magáncsevegés folyik. Ez a gáz.
És hidd el, akármilyen nélkülözhetetlennek is képzeled a cseteléseteket, nem az.

Ez meg:
"Téged nagyon sajnállak, mert valószínűleg mindenhonnan kiutáltak, esetleg be sem fogadtak.
Ajánlom, ismerkedj meg valakivel, és menjetek el moziba, esetleg sétálni, vagy persze vannak másmódok is, hogy levezesd felgyülemlett energiádat, hívhatod magad, cloénak vagy hóhányónak, vagy bárkinek."

baromi vicces :)
Nem én baszom itt a rezet minden áldott nap minden órájában.

Egyébként nem én vagyok chloe queen, de nem számít, mert ebben egyetértek vele.
Hohanyo 2014.08.30 17:32:36
@Aureliano Buendía: Azért, mert én nem az offolók csetelésére vagyok kíváncsi, hanem a blogra. (nem, ti nem a blog része vagytok)

De én itt befejeztem, mert szemmel láthatólag felesleges minden szó.
Majd Hilda (vagy egyéb bloggazda) eldönti, hogy mit akar itt látni, mi a célja a blognak és remélhetőleg tesz is majd érte.
Volt a Canonnnak egy pénzvisszatérítéses akciója idén nyáron, aminek hatására Zolinak lett egy Canon nyomtatója. A nyomtatóval minden oké, a promó szerint neki visszajáró 10000 hufból viszont csak 7966 lett, mire megkapta. A hogyan, nem egy nagy rejtély, és tulajdonképpen…..
Hohanyo 2014.08.26 21:27:32
@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc:
Volt egy számlám a cibben, amit már nem használtam úgy egy éve, csak be volt állítva egy csoportos beszedés és lusta voltam átirányítani máshova.
A Nagy Nyári Szabadságom idején erőt vettem magamon és sok más egyéb mellett ezt is elintéztem. Bementem egy fiókba, elmondtam, hogy törölni szeretném a csopbeszedet és megszüntetni a számlát.
Maradt rajta 4 ezer Ft. Ügyintéző vázolja a lehetőségeket:
a) átutalja nekem máshová (de akkor másnap vissza kell mennem bezárni a számlát, mert már késő volt) 600 Ft-ért
b) felveszem a pénztárban 900 Ft-ért

és mi van, ha én átutalom a netbankban?

Ja, hát olyan lehetőség nincs, le vagyok tiltva.

WTF????

Merthogy nem jelentem meg a kötelező azonosításon, ezért letiltottak.

Mondom, erről én nem is tudtam.

Pedig ők értesítettek.

Mikor?

Hát a netbankban volt egy ilyen felugró ablak.

Ember, hónapok óta nem léptem be a netbankba, mert minek, ha nem használom.
(Egyébként meg minden hónapban jött postán a kivonat, benne a reklámanyagukkal. miből telt volna beletenni még egy papírfecnit, hogy gyere be, te hülye, mert látni akarunk?)

Hát, akkor el tudja végezni az azonosítást és akkor visszakapom a netbankot, ez pár nap átfutás, utána menjek vissza lezárni az egészet.

Mondtam neki, hogy inkább felveszem pénztárban, legyenek boldogok a 900 Ft-tal és soha többé nem akarok hallani felőlük.
Ebben maradtunk.
Haanchee fut Függő vagyok! 2014.08.18 08:57:08
Függő vagyok, és ezt vállalom. Oké, azt mindenki tudja, hogy futás-függő vagyok, most nem is erről lesz szó. Van egy futáshoz kapcsolódó másik függőségem, amit be kell vallanom. Futóruha és futócipő-függő vagyok. Durván. És nem tudok leállni, mint ahogyan a futással sem.…..
Hohanyo 2014.08.18 21:13:10
@Neked ugatok nem a házat őrzöm:
Hát, ha így gondolod, akkor menj ki a Decathlonba és vegyél a sajátmárkás cuccaik közül párat.
Én is ezt teszem. Nadrág max 2 ezerért, mindenféle hosszban, többféle színben. Kismillió mosás után is tartja a méretet, színt, formát. Még pizsinek is azt használom :)
Sosem adnék 10-15 ezret egy nadrágért csak mert pipa van rajta. (Akkor már inkább adidas)

Viszont a poszt tolót megértem: nekem 8 db futódzsekim van :)))
Hohanyo 2014.08.20 20:50:33
@haanchee: Hát, izé, azért tőled kicsit több megértésre számítottam :)
És azért van 8, mert kettő az vastag (egy piros, egy szürke) és a 6 vékony is úgy indult, hogy lett kettő (egy piros, meg egy szürke), de aztán lett valamelyik boltban szép zöldeskék, később egy rózsaszín olcsón. Aztán a sötétkéknél már én is éreztem, hogy ez túlzás, de megláttam egy nagyon szép lila-fehéret (ezt ugye nem kell magyaráznom?).
Mentségemre szóljon, hogy ez kb 8 év alatt jött össze és az egész nem volt több 30-35 ezernél.
És persze nemcsak futáshoz hordhatók, hanem utcára is. Ami azért is szerencsés, mert mostanában nem futok...
Elég egyetlen perccel lemaradni a kapuzárásról, a fapados nem szarozik, otthagy a világ végén is. Ha új jegyet kell venni a következő járatra, az már egy párnak is százezer forintos tétel lehet, egy család pedig negyed millát is elbukhat. Sokan ráfaragtak már így, mert kevesen…..
Hohanyo 2014.08.20 20:42:16
@ZX71: Hát, szerintem nincs rendben. Főleg az a része, hogy foglaláskor még más volt a szabály.
Meg amúgy is: én HFB vagyok :)
Működő cégnek tűnik, pedig olyat az nem csinál, hogy se cipő, se telefon, se email, csak egy hirtelen eltűnt, korábban  több mint 13 000 lajkolóval bíró Facebook, ami gondolom nem független az ott feltűnt panaszkodóktól. Úgyhogy ne innen akarjunk Converse-et meg New…..
Hohanyo 2014.08.16 15:58:26
@hagyma: sajnos a rendőrség pont leszarja

engem pl hasonló helyzetben (persze nem cipőrendelés, hanem egy vállalkozó az előleg felvétele után lelépett a pénzzel) megpróbált a nyomozó meggyőzni arról, hogy "biztos ellopták az illető igazolványát és visszaélnek vele"

alig tudtam kisírni, hogy legalább hívja fel az illetőt
végül felhívta, a csaló nem is tagadta, hogy eltette a pénzt és nem szállított

itt a nyomozó széttárta a karját, hogy ő ennyit tudott tenni, pereljem be a vállalkozót, mert szerinte ez nem csalás

igaz, hogy nem én voltam az első áldozat és az utolsó sem, de a rendőrség szerint ez nem csalás

a pénzt nem sikerült visszaszerezni, de legalább az apeh jól megbüntette (ha jól tudom)
ez is valami
Hohanyo 2014.08.16 16:24:47
@hagyma: ez a nagy magyar valóság
Generációm, a 40-55 éves korosztály ez. Mire mi oda jutottunk, nagyapáink Capitalyjából csak mutatóban volt meg egy-két példány, a mi meghatározó táblajátékunk a Gazdálkodj Okosan. És úgy néz ki, a játék mondanivalója a mai napig hat. Ennek a generációnak jó néhány tagja…..
Hohanyo 2014.07.25 16:29:16
Szerintem az alábbi történet sokak számára ismerős lesz, akiknek volt már valaha olyan főnökük, akinél a hülyeség kellő mértékű zsarnoki hajlammal párosult. Jelen példánkban a szereplők: egy fő Szerző, egy fő Kiadó, egy darab Feladat és három darab Megoldás...
Hohanyo 2014.07.18 18:11:27
Hehe :) ismerős

De mondok jobbat:
Évekig tartó projekt, néhány többhónapos szakaszban megvalósítva.

Hősünk kemény munkával, mindent beleadva kb tökegyedül levezényli az első fázist. Gratuláció, dicséret, jóérzés.

Ezután Hősünk kemény munkával, mindent beleadva kb tökegyedül levezényli a második fázist. Ám mikor már csak az átadás van hátra, Főnök közönség (köztük Főnök Haverja) előtt kijelenti, hogy az első szakasz annyira problémás volt és olyan szarul sikerült, hogy nem engedi, hogy Hősünk csinálja a második fázist is, ezért Haver átveszi. Hősünk küzd, harcol, de hiába. Hát feladja és beletörődik, hogy nem az övé a babér. Innentől minden segítséget megad Havernak, hogy az rendben megcsinálhassa az átadást. És hátralép.

Ám az átadásnál Főnök Hősünkön kéri számon a feladat elvégzését. Nagy csodálkozás, értetlenkedés: nem Haver csinálja?
Haver közli, hogy ugye senki nem gondolta komolyan, hogy ő megcsinál egy olyan feladatot, amihez semmi köze nincs (és egyébként sem ért a témához, de erről persze hallgat).
Erre Főnök úgy dönt, majd ő megcsinálja. Csak hát ugye nem volt benne, nem ért hozzá, nem megy.
Hát rábízza Hősünkre, aki megcsinálja jól, mint mindig. Gratuláció, dicséret, rezignált tudomásulvétel.

Pár hónappal később Főnök teljesen más témában felhánytorgatja az ügyet és Hősünk fejéhez vágja, hogy milyen önző és egyáltalán nem csapatjátékos: nem hagyta, hogy Haver végezze az adott munkát.
Hősünk tiltakozik, nagy veszekedés. Az eredmény: a következő 4 fázist (két év!) Hősünk kemény munkával, mindent beleadva kb tökegyedül levezényli. Főnök beszélni sem hajlandó az adott feladatról, de kifelé úgy adja el, mintha ő csinálta volna.
Hohanyo 2014.07.18 23:47:58
@teddybear01: Hősünk egy barom, ez kétségtelen. De egyben tisztességes is, aki hisz az adott szóban és úgy gondolja, ha vállalta, hogy végigvisz egy projektet, akkor azt végig is viszi.

És igen, lelépek, amint lehet. Sajnos egy elég speciális területről van szó, nem keresnek minden nap ilyen szakembert. De előbb-utóbb eljön az én időm. Csak ki kell várni.
Van itt minden, ami egy klasszik zimmerferis sztoriban szokott lenni: másnak kiadott szoba, lepattant pótszállás, műszálas ágynemű, használhatatlan bicikli, kedélyeskedő beszólások. Ezek egy része persze lehet szubjektív, de mivel Orsolya beszámolója inkább csalódott, mint…..
Hohanyo 2014.07.15 09:48:14
@sugargiraffusplumps.: Á, elég rövid poszt lenne. Kijöttek, nem szóltak, elzárták. Az ügyfélszolis meg nem bírja a stresszt. Bár biztos van, aki ebből egészestés horrorfilmet írna, de az (sajnos) nem én vagyok.
Hohanyo 2014.07.15 20:03:47
@sugargiraffusplumps.: Hát, akár lehetne is belőle valami. Ma már harmadszor vannak itt (éjféltől 4-ig, délelőtt 7-től 11-ig és most 7-től megint), de legalább van víz.
Csak azt az egyet nem fogom soha megérteni, miért kell mindig, minden egyes alkalommal éjjel dolgozniuk. A hibaelhárítást még megérteném, hiszen az sürgős*, de a gödör betemetése és az aszfaltozás, ami kb 1 héttel később van, az is mindig éjszaka történik. Pedig nem egy forgalmas hely, alig jár itt autó.

* Amikor legutóbb csőtörés volt, a bejelentést követő negyedik napon jöttek ki, persze éjjel 1-kor. A ház előtt 4 napig ömlött a víz. Ha az nem zavarta őket, még várhattak volna pár órát, hogy nappal legyen.