Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szusz

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konzervatórium A balhék okairól 2008.07.12 14:02:00
Meglepő módon egy-két dologban egyetértek Babarczy Eszterrel: "Azzal is egyetértek, hogy tulajdonképpen nem is a melegekről van szó, hanem az általános balkáni idegállapotról, arról, hogy mindenki idegbetegen vár valami vélt provokációra, hogy üthessen végre. Nem tudom,…..
... avagy Orbán vagy Gyurcsány hozza el a hőn áhított békét?   Van a Facebook-on egy vicces csoport, "Everything I need to know about life I learned from Star Wars" elnevezéssel. Kevéssé hasznos (The probability of succesfully navigating an asteriod field is approximately…..
Fodor Gábor nyert is, vesztett is. A párt, amelyet 1993-ban otthagyott, jelenleg huszonvalahányszor annyi szavazóval rendelkezik, mint az, amelyiknek most az elnöke lett. Arról nem is beszélve, hogy a Fidesz egykori alelnökének politikai ambíciói és karrierje az SZDSZ-ben sem alakult…..
A Ring Pass Nottal folytatjuk screenshotrovatunkat, Sarics küldte el nem mindennapi eredményét: nem kevesebb, mint 37 bónusz látható a sarokban, pedig emberünk már a 15. pályán tart. Ezen kívül a kép a legnagyobb elérhető kombót ábrázolja: minden színből és formából 4-4 darab…..
Újabb régi adósságot törlesztek, PierP nevű munkakerülőnk óriási segítségével. A kattintgatós kalandjátékokon belül van egy érdekes vadhajtás, az escape room puzzle-k, vagyis azok a klausztrofób játékok, amelyekben valamilyen szűk térből (szobából, pincéből, rozzant…..
Régebben még sokat beszélgettem emberekkel arról, hogy "milyenek is a cigányok". Ebből az esetek nagyobbik részében parttalan vita kerekedett, mert míg én arról beszéltem, hogy a magyarországi cigányság nem bír olyan homogén jellemzőkkel, amelyek alapján bármiféle…..
szusz 2008.02.03 13:05:36
kedves deamon! és kedves mindenki más!

engem száz százalék, hogy bedobozoltatok a vadliberális romavédő kategóriába. pedig csak a vak gyűlölet ellen beszélek, ha képes vagyok rá, normális hangon. a magyarokat ugyanúgy megvédem, ha mocskolják őket.
jó és rossz tapasztalatok birtokában írok, a nyolckerből, ahová én is félve költöztem öt évvel ezelőtt.

miért tagadnám le, hogy vannak problémák? vannak. például eszméletlen középkori szegénység és tudatlanság.
engem az zavar, hogy süt a gyűlölet a hozzászólások zöméből. mindig érdekelt a rasszizmus, a félelem, az előítélet. én sem vagyok tőle mentes.

én itt a haza becsületét védem ezerrel, mert nemzetem iránti elfogultságomban azt gondolom, hogy a magyarok nem rasszisták.

megoldások a valóban meglévő problémákra? most nem bírok mindről írni. de egyről igen.
a tanárok: olyanok, mint mindenki más. ők is félnek. nincsenek felkészítve azokra a helyzetekre, amik előfordulhatnak akkor, ha cigány, kínai, vagy tuareg kerül az osztályba. az én pedagógus barátaim már egy új generáció, akik talán több lelkesedéssel vetették bele magukat az ilyen helyzetekbe és értek is el nagyon jó eredményeket. mai napig tartják a kapcsolatot roma diákjaikkal. több roma tanár kell. több példakép. több büszkeség. kevesebb "leverem a fejedet".

rengeteg párhuzamot látok más országok hasonló problémáival. és nem mindig romák a szereplők. mint írtam, Szerbiában az albánok, Amerikában a feketék, Norvégiában a lappok, Dániában az eszkimók. kölcsönös félelem, az van.

atka! a székelyeket is utálják. a románok. persze nem mindenki nem mindenkit. hiszen nekik is vannak székely barátaik...
szusz 2008.02.03 19:53:43
Biztos meghaladja a magyar-mali export-import összértékét, ami a bamakói ex Kempinski és a Salam hotel parkoljában folyik. A magyarok Nyugat-Afrika motorizációjába kapcsolódtak be. Amikor már mindenkinek megvan az afrikai száguldásról a sztorija és a karitatív célokra hozott…..
Sikerult felrakni a kepeket az elozo postunkhoz.Tegnap elhagytuk Dakhlat, foldontuli elmeny volt, mocskos birkak legelik a szemetet a parabolas viskok elott. Dakhlabol kifele minket is elkapott a homokvihar, latotavolsag 50-100m, motor 45 fokban dontve a nyilegyenes uton, bukom zacskojabol remek…..
Budapest-Bamako Megérkeztünk! 2008.01.27 12:08:00
Kirk kapitány jelenti: "A bkv busz heroikus küzdelem árán érkezett meg szombaton este a bamakói célba. A csapat még mauritániában, Kifában bevállalta, amit Villám Géza csapata már nem, hogy megpróbálja megjavítani a tuningbogarat. Ez részben sikerült, és a csapat 400…..
Meg van Béres Alexandra férje. A magyar bulvár sajtóban napvilágot látott hírekre reagálva közöljük, hogy Béres Alexandra, fitnessz bajnok férje, nem tűnt el Mauritániában. Péntek este 7-kor az utolsó Mauritán faluban tankolta járművét és jó egészségnek örvendett.…..
Budapest-Bamako Murcia felé 2008.01.14 10:03:00
A térkép szerint valahol éppen Meyreuil és Murcia között jár a futam. Ezzel egy 3 napos maratoni etap vette kezdetét, aminek vége január 16-án lesz Tinerhirben. Van, aki már ma átkel Afrikába és van, aki csak a másnap este hajózik át. Jelenleg a tengerparti kilátásért és a…..
Bloggereink mély hallgatása miatt a sajtóanyagra vagyunk kénytelenek hagyatkozni.Köd és eső kísérte a fiúkat Magyarországon és Ausztriában, egészen Velencéig, és megvoltak az első technikai problémák is: az 53-as rajtszámú Hírös Bamako csapat Szlovénia felé csapágyas lett,…..