Adatok
PALEOlove
10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Minden szervezetnek szüksége van olajokra, zsírokra, csak az nem mindegy, hogy milyen formában fogyasztjuk. Nagyon fontos, hogy olyan zsírokat, olajokat fogyasszunk, amelyek legalább 85% telített zsírsavakból épülnek fel, mert ezekre van szükségünk, nem terhelik meg a szervezetet. A…..

A paleo sütiknek is szükségük van édesítésre, amit én eritrittel végzek. Ez egy 0 kalóriás, 0 glikémiás indexű természetes édesítő, ami ugyanolyan édes, mint a kristálycukor, csak van egy hűs utóíze, mivel ez egy cukoralkohol. Előnye a xillithez (nyírfacukorhoz) képest,…..

Elérkezett a gesztenyeliszt ideje, most ezt fogom bemutatni. A gesztenyeliszt igazán különlegesnek mondható, nagyon porszerű állagú, és össze tud csomósodni, ezért, amikor ezt használom, mindig átszitálom, így könnyen lehet majd vele dolgozni. Nem kell sokáig kavargatni és keresni…..

Mint minden lisztet, a szezámmaglisztet is a hántolt szezámmag aprításával, préselésével és sajtolásával állítják elő. A lisztnek van egy kissé barnás szürkés árnyalata és egy jellegzetes, kicsit kesernyés illata. Nagyon sok benne a cink, ami erősíti az immunrendszert.
Ezt…..

A lenmag egy apró szemű, barna színű mag, így a belőle készített liszt is egy barna színű, porállagú liszt. A lenmaglisztnek van egy jellegzetes illata és karakteres íze, aki nincs hozzászokva, annak elsőre furcsának tűnhet. Fűszerezéssel ez az íz tompítható, de teljesen nem…..

Lássuk hát a különféle pitetésztákat: ha olyan süteményt szeretnénk sütni, aminek finom krém van a tetején, akkor a titok itt az, hogy a pitetésztát külön megsütjük. Ne felejtsük el, hogy gyorsan, könnyen, rövid ideig sülnek. Ha már kezd szép aranybarnás lenni, akkor jó a…..

Amint ígértem, jöjjön a tej és kekszállag létrehozása: az elkészített kókusztejből nagyon finom krémeket lehet készíteni süteményekhez. A finom, selymes krémek titka, hogy tojássárgáját adunk hozzá, és kicsi lángon főzzük az általunk kiválasztott ízű krémet. Ha szép…..

Ha már a kókuszlisztnél és a mandulalisztnél tartunk, akkor itt az ideje, hogy megemlítsek egy fontos dolgot, és ez a „tej” kérdése. Ha megnézzük, mit lehet kapni, mi van ráírva az összetevők listájára, sok mindent tartalmaz, amire nincs szükség.
A házi kókusztej sokkal…..

A következő magliszt, amit bemutatok, a mandulaliszt. A mandulaliszt állaga olyan mint a búza finomliszté, teljesen porszerű „liszt”. Erre a lisztre is jellemző a morzsolódás, valamint a folyadék felszívás, de nem olyan mértékben, mint a kókuszlisztnél. Mandulaliszttel nagyon…..

Először a magliszteket mutatom be, azon belül is elsőnek a kókuszlisztet. Az összes maglisztet a magok aprításával, szárításával, olajtalanításával állítják elő. A kókuszlisztet a kókuszdió húsából készítik, kiszárítják majd zsírtalanítják, így kapnak egy…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz