Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mézner Ferenc

29 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét egy fiatal lóhoz lett szerencsém. Állítólag nyers.... de talán foglalkoztak vele....talán volt már nyereg rajta. A helyén elég nehezen lehetett hozzáérni, kantározni. Gyors box elhagyás is volt, mikor hirtelen nyúltak felé. Fél óra nyúlkálás, mire hagyta magát…..
Egy nagy suttogótól idéznék : " Úgy suttogjunk, hogy ne hallják a hülyeséget, de higgyék  el" Nagy igazság, megfogta benne a lényeget :) Tehát a harmadszori lovazás volt az eddigi legjobb érzés. Olyan volt a pucolásnál, mint egy normális ló, mert valószínűleg az is. Úgy…..
"Az egyik mondatodban szerepelt a „funkcionalitás” szó. Úgy véled, hogy a lovak napjainkban elveszítették azt a képességüket, hogy azzal a céllal rendelkezzenek, hogy egy feladatot az emberrel együttműködve hajtsanak végre és hogy a végrehajtott feladat rendelkezzen funkcióval…..
Egy kicsit eltűntem, mert nyaralni voltam Új-Guineában. Mostanában ülök pár lovon, tanulmányozom őket. :) De csakis az oldalához állok, ott suttogok, mert mint az egyik legnagyobb  magyar suttogó mondotta volt amit tanult : "..............az első pár percben tanultam meg azt, hogy…..
BlogoLó A suttogás határa... 2014.09.06 20:10:31
Már régebben eszembe jutott a következő szösszenet. Kizárólagosan, szinte mindig minden probléma megoldása nyergelős, hátalós vagy épp sétálós :D lóra van kitalálva. Még Suttogót (főleg magyart) sosem hallottam- láttam, sem bemutatón sem egyéb só műsorban vagy kurzuson vagy…..
BlogoLó A röntgenszeműek... 2014.09.03 20:59:02
Nézem az éppen zajló lovas vb-t, várom hazánk fiait, akik minősültek nem kis akarattal, jó adag tehetséggel, tudással és lóval. Nem kis pénz minősülést szerezni és kijutni a helyszínre. Nincs nagy választék a lovak közül, hogy épp melyik van vb szinten és formában. A…..
BlogoLó " Régen" és most.... 2014.08.26 20:18:14
Nézegetem a netet, különböző lovas népek lóval való viszonyát. Európait és azon kívülieket. Sport és munka lovazás. Mindkettőben a legjobb lóra és a legjobb képzésre törekszik, még ha nem is sikerül de a legjobbat szeretnénk kihozni belőle. Edzővel, tapasztalt tanítóval…..
Tegnap este láttam a V.B. megnyitóját..... hát....eléggé ütősre sikeredett, mondhatni fenomenális volt. Az a "fénymozi" vagy mi, "fénygrafika" fénytechnika, amit a lovas pályára rittyentettek, hát nem a magyar valóság. Jó volt a lovas bemutató is. Volt Cadre Noir, lovas labda . A…..
BlogoLó "Ugrik" az idő.... 2014.08.22 15:08:22
Az idő az olyan, hogy vagy van vagy nincs. Vagy alig van de inkább kevés. :) Beleesünk abba a hibába, hogy kevés időt szánunk a lovunk képzésére és gyorsabban haladunk/nak, mint ahogy az kívánatos lenne. Mert, ha jó a ló, adja magát akkor ....gyerünk, mert mindjárt itt a verseny…..
BlogoLó Paradoxon... 2014.08.21 07:50:42
Sajnos nem tehetem, hogy ne írjak róla, amit nemrégiben olvastam azt a súlyos két szót. Hiába ütöttem, vertem a kezem csak oda suttyogott a klaviatúrára. Ki is kötöztem gyorskötözővel, de az ujjaim megnyúltak mint a polip csápjai és elkezdtek pötyögni....Bocsánat. Tehát…..
BlogoLó A delejezés.... 2014.08.19 21:26:12
Elég sokat hallok, látok és beszéltem olyan lovagolni, lovazni szerető emberekkel akiknek megkeserítik/tették a lóval, lóhoz való való kialakuló vagy már gyakorló kapcsolatát. Kik is lesznek vagy voltak az "áldozatok" ?  Minden esetben akik bizonytalanok önmagukban, esetleg…..
Nem tudom mit is írjak ezekre a szórakozásból készült kis félszeg videókra. Az Úr Esztendejében 2012 május havában lettek az örökkévalóságnak. Különösebb rákészülés nem volt, hacsak az, hogy előtte picit gimnasztikáztam egy karám rúdon, hiszen évek óta nem ültem…..
Na akkor..... Tehát a Szakember csak kihúzta belőlem a lényeget. Mondtam neki, hogy...ecet era. erre kicsit besérült , mert szerinte abszolúte nem soványak a lovak és megfelelő a szerszámzat is, meg hogy ez most egy feladat volt, ami alól kihúztam magam. És különben is - Feri nagy a…..
Ez a történés 2011 április közepére datálódott, ha jól emlékszem. Így utólag belátom, kicsit komolyabban kellett volna vennem és befognom a pofám. De hát........sok tanfolyamot végzett hallgatóval találkoztam, beszéltem előtte és.... ugye az a fránya előítélet. Objektív…..
A Magyar az nyilvánvalóan lovas nép, hiszen lovon jöttek hódítani mégpedig sikerrel. Azóta is megmaradt lovas népnek és hódítónak. Pontosabban, vannak lovak és van nép is az országban, ezért jó határozó szó a lovasnép kifejezés. De a legjobb, legigazabb állítás a…..
BlogoLó " Újraértelmezettek" 2014.08.11 09:14:23
Olvasgattam pár képzésről, tanfolyamról. Hadd nevezzem egységesen őket "újraértelmezett"-nek , mint az ételeknél. Sok minden nagyon szép, látványos, ígéretes. Szép a tálalás, kacifántos a köret, csak az evésnél néha kiderül gyenge a szakács. De mindegy már megettük.…..
Miért is lett ez a neve? Mert a sarkon van. Vagyis a láb-sarkon, sark-antyú. Mint a kesztyű, azaz kéz-tyű. :) A kesztyű és a sarkantyú biztosan nem német eredetű szó, hiszen ott a kesztyűt is kézi cipőnek hívják :D Szintén egy fontos eszköz ami félelmet vált ki nagyon sok…..
Pálca.... még kiejteni is szörnyűséges, nemhogy kézbe venni. Ugye, megint itt a kéz, hogy vágnák le..... Rengeteg  fajtája van a  célnak megfelelően. Elsősorban itt most egy kb kétharmad méteres :) rugalmas, viszonylag nagyobb bőr csapójúra gondolok. Jól lehet használni és …..
1. Még mindig !! félelmetes dolgok vannak a lovasok kezében mint például...... a zabla. Nem csökken az ellenérzés iránta, bizonyos körökben. Nehezen válik a kínzó vasból, valós kommunikációs eszközzé. Még mindig rengeteg előítélet van a szerencsétlen zabla iránt. Pedig már…..
......Tehát fontos az idő. Mégpedig a gondosan ráfordított idő( ami szinte sose van, pedig vann-KELL "minden dologra annyi időt szánj, amennyi kell" A la M.F. :) ) a megfelelő, következetes foglalkozás a lóval.Megéri. Most olvastam, hogy az Overdose tesója lemaradt egy fontos…..
.....Szóval vannak problémák, mert ugye vannak mindig. Milyen autót vegyek, hova menjek nyaralni, milyen égtájra, hidegre netán melegebbre és a többi. Pont ugyan ez van a lóval is. Sokszor nagyon szívesen elküldenénk melegebb tájakra is. A gondok mindig a gondnoknál kezdődik aki nem…..
Hol is kezdjem ? mi is a probléma?  A probléma az maga a LÓ  :) , ha nincs ló nincs probléma  .....mármint lovas szemszögből :) . Sokan még mindig elkövetik azt a hibát, hogy otthon felnevelik a kapott/ajándék/vett csikót , és jó lesz majd a gyereknek mert hozzászokik, együtt…..
Sokan kérdezték/ik mostanában, milyen stílust képviselek. Hát, igen. Kell egy stílus. Muszáj. Nálam a Tuareg stílus a nyerő, azt követem és elkötelezett híve vagyok de egy kicsit még meg is keverem, adok hozzá pici különleges esszenciát, mint a szakácsok. :) De a fő vonal a…..
Szerintem mindenki hallotta már és talán tapasztalta, hogy sokan szembe állítják az "erőszakos" sportlovasokat az erőszakmentes lovazással. Ugye az erőszakmentes képzésnél, lovazásnál nincsenek kényszerítő eszközök, mint például pálca, ostor, sarkantyú és egyéb…..
Mézner Ferenc 2014.07.27 08:26:03
@realcowboy: Így van Péter, nincs erőszak mentes lovazás. Nem volt és nem is lesz. Én sokszor, nagyon, nagyon, nagyon sokszor próbáltam, MEGKÉRNI a lovat, ahogy szokták mondani. Hiába kértem, mondtam: légy szíves kedves lovam had üljek Rád. Semmi. Mehettem gyalog. Aztán a fülébe mondtam azt is, hogy ha ezt meg ezt megcsinálod, végleg szabad leszel és kapsz nő lovakat kényedre, kedvedre. És??? Semmi! Azóta nem kérek semmit sem, hanem vagy csinálja vagy nem. Ha nem csinálja akkor belülröl elönt a..... :D és én csinálom másképp, hogy ő csinálja másképp. A végén egyképp csináljuk de nem kérem meg soha. Olyan ez a "megkérem" dolog mint amikor régen próbálgattam a "combra engedést" . Na az nem volt semmi! Az istennek sem értettem, hogy a francba érzi a ló a combra engedés tényét. A végén már felugráltam a nxeregben és nagy erővel csapkodtam, de.. SEMMI. Egy centit sem sikerült. Aztán valaki mondta, hogy valójában NEM A COMB , hanem a lábszár a felelős én meg csapkodhattam a combom a nyereghez szaporán . :D Na kicsit elkalandoztam, szóval tényleg van erőszak, anélkül nem megy :D
..... ló megy utána, akármerre tekereg is az instruktor a körkarámban, a ló követi, lesi minden mozdulatát. Megáll, lehajtja a fejét, a ló odabújik hozzá. A szeretet átjárja, átitatja az embereket, közönséget, kik könnyes szemüket megtörölve, elcsukló hangon mondják.....…..