Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FittAnyu

86 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány hete még az jelentett kihívást, hogy elfogadjuk, mindenkinek azzal teszünk jót, ha becsukjuk az ajtajainkat, és átírjuk a szokásainkat, korlátozva a találkozást még a szeretteinkkel is, és megérkezzünk egy olyan helyzetbe, amire felkészülni, sem volt időnk. Kialakítsunk egy munkaállomást a…..
Ha lenne tortám ma, a szülinapomon, 54 gyertya lenne rajta. De nincs. Se torta, se pezsgős koccintás, mert hoztam egy döntést 2 napja. Január másodikán hirtelen felindulásból elmentem futni. Tél ide, ünnep oda, szinte már tömeg volt a futópályán. Közöttük olyan fogadalomtevők mint én is. Évek óta…..
Vége a délelőtti óráimnak, ránézek a telefonra. Az összes elérhetőségemen történés. Nem lep meg, hétfő van, ráadásul szeptember közepe, lassacskán mindenki visszajön a nyaralásból és kezd visszarázódni a szokott hétköznapokba. Kezemben a naptár, válaszolok az üzenetekre, aztán még belepörgetek a…..
Lélekhíd Csak egy pillanat 2019.09.08 17:32:49
Ötpercenként nézte az órát a falon. Meg a vekkert a komódon. Meg a mikró kijelzőjét. Hátha kiderül, hogy valamelyik rosszul jár. Ezt sose lehet tudni ezeknél az óráknál. És egy ilyen fontos pillanatban, karnyújtásnyira attól, hogy kakagyárat átpasszolhassa a nagymamának, nem lehet hibázni. Tudta,…..
Tényleg úgy érkezik, mint derült égből a villámcsapás? Ha visszatekintek a saját betegségeimre, mindig voltak előjelek, még ha akkor nem is észleltem őket vagy nem tulajdonítottam nekik kellő jelentőséget. Hatalmas elszántság kell ahhoz, hogy szembenézzünk a démonainkkal. De visszafejtve a saját…..
Már egy ideje fontolgattam, hogy nekifogok úti beszámolót írni, olyan hasznos információkkal, amik megkönnyíthetik az utazásodat, vagy akár a döntésedet, ha épp úti cél választásán gondolkodsz, nálam ugyanis már a ráhangolódásnak komoly rituáléja van. Végül csak tavaly kezdtem írásba, ezért…..
Ültem a gardrób előtt és azon gondolkodtam, mi a csudának nekem ennyi gönc. A felét nem hordom, a másik harmadát is csak nagyritkán, mégis teli a szekrény velük. Aztán kiemeltem egy pulcsit a kupacból és eszembe jutott néhány meghatározó alkalom, amikor viseltem. Jaj, és ez a nadrág, de szerettem!…..
Lélekhíd Szemtelen a gyerek? 2018.05.15 12:45:58
Hányszor halljuk, mondjuk, hogy szemtelen a gyerek, de mit is értünk az alatt, hogy szemtelen? Azt, hogy leplezetlenül kimondja, amit gondol? Hogy van véleménye, akarata és ennek hangot is ad? Mi miért nem tesszük? Miért csak mások háta mögött merjük a véleményünket hangoztatni? Miért sutyorgunk,…..
Lélekhíd Vedd komolyan magad! 2018.02.01 09:33:16
Nemrég kezdődött az év, de már magunk mögött tudjuk a januárt. Neked milyen hónapod volt? Sokan tesznek fogadalmat az új év kapujában, hogy mostantól minden más lesz, de legalábbis egy-két dolog biztosan. Neked volt fogadalmad? Hallgatva, olvasva a tapasztalatokat azt látom, a fogadalmak több,…..
A Jack Nicholson és Morgan Freeman feledhetetlen alakítása révén ismert filmet szívem szerint receptre írnám fel mindenkinek. Ez az a film, amit nem elég egyszer, újra és újra meg kell néznünk, mert annyira fontos kérdéseket nyitogat, hogy nem szabadna megkopnia bennünk. Mielőtt a filmet láttam, nem…..
Merengek. Nézem a tájat, ahogy a Kissvábhegy fái és a közöttük megbúvó épületek békésen nyújtózkodnak az ég felé... az augusztusi Nap simogatóan melegíti az arcomat... lomhán múlik az idő... mindent beborít a vasárnap lusta nyugalma. A szobában két ágy. Az egyik Apukámé. A dialízisek, a…..
Rengeteg lelkes emberrel találkoztam az életem során, akik hatalmas energiával vetették bele magukat valamibe, amiben hittek. Őszintén, tiszta szívből. Aztán amikor falakba ütköztek, visszautasításokat kaptak, a világ megmentésébe vetett hitük megrogyott, és az elhatározásukat felőrölte a…..
Siker. Mi az első gondolatod, ezt a szót hallva? Én sokáig az amerikai mintával azonosítottam a sikert, az öltönyös, bordó nyakkendős úriemberrel, amint egy sikerkönyv címlapjáról néz ránk kifogástalanul, magabiztosan. Sok ilyet olvastam egy időben és azt gondoltam, ahogy talán te is, 'én nem vagyok…..
Lélekhíd Látom magam benned 2017.04.30 15:34:56
Nekünk nőknek megannyi arcunk van és megannyi szerepünk. Anya, feleség, gyerek, barátnő, szerető, anyós, nagymama, háziasszony, üzletasszony, a csaj a szomszédból...  De én látom magam benned. Ahogy állsz a megállóban. Veszel egy nagy levegőt és befúrod magad az embertömegbe. A fejek, vállak…..
Némi sör és házipálinka könnyen szókimondóvá teszi az embereket, a leplezetlen életérzés kimondása pedig igencsak elgondolkodtató tud lenni a viselkedős hallgatóság számára. Nemrég egy eseményen a pozitív gondolkodásról és Istenről beszélgettünk. Érződött, hogy a téma mindenkit érint valahogy, de…..
FittAnyu 2017.01.29 13:46:00
Ti gyerekek nem tudjátok, nem tudhatjátok, mennyi félelem, aggodalom és kétség van mögöttünk, mire akkorára cseperedtek, hogy legyintve azt mondjátok: Jaj, anyám! Régebben a nyaralások alkalmával sem mertük mindent elengedve átadni magunkat a lazításnak, mert egyfolytában azt csekkoltuk,…..
Nem csak hogy nem akarunk életmódot váltani, egyenesen lever bennünket a víz e szó hallatán, sőt, magát a szót is olyan rekeszben tároljuk, aminek a kulcsát annyira messzire hajítottuk, hogy már nem is emlékszünk, hogy az mikor és hol volt. Mert nem tudjuk, mit is jelent. Sejtjük ugyan mit, de az…..
Lélekhíd A bulihajó most indul 2016.12.31 13:47:16
Kezemben tartom az új évi naptáramat. Misztikus pillanat ez, mert ilyenkor mindig elképzelem, mi mindent fogok majd beleírni. Már most vannak megtöltött sorok, az óráim, utazás, találkozók, és tanfolyamok, ahova én megyek tanulni... Igen, az új év nálam már akkor elkezdődött, amikor még javában…..
Hamarosan itt a karácsony és a legtöbb emberre ez úgy hat, mint egy pirula, amit ha bevesz, egy darabig el lehet felejteni munkát, főnököt, devizahitelt, anyámtyúkját... A szeretet ünnepéből jellemzően csak a szeretet hiányzik, helyette díszítünk, vásárolunk, csomagolunk és lihegve vadásszuk a…..
Lélekhíd Néma sikolyok 2016.12.08 10:25:35
Megszerelem végre ezt a lötyögő kapcsolót - mondta. És ha már elöl a szerszámos láda, ránéznél arra a polcra is? Kimondta. Pedig 10 perccel ezelőtt még az járt a fejében, hogy ma semmilyen projektet nem akar előhozni, csak hogy egymással foglalkozhassanak. De az utolsó pillanatban meghátrált. Úgy…..
Sok írást olvastam mostanában arról, hogy mi nők tehetünk arról, hogy a férfiak elférfiatlanodnak. Mert mi nők elnőietlenedtünk és nadrágot kezdtünk hordani, nem csak a szó szoros értelmében. Mindamellett, hogy megtisztelőnek tartom, hogy ilyen óriási hatalommal lettünk felruházva, nem tudok elmenni…..
Ha létezne egy tabu szavak listája, a halál jó eséllyel az első helyen szerepelne rajta. Sem gondolkodni, sem beszélni nem szeretünk róla, pedig ez az egyetlen biztos dolog az életünkben, és minden születés egyben a belépőnk is rá. A születést ünnepeljük, mert a határtalan lehetőségeket látjuk…..
Hiszek a szerelemben, a szerelem erejében, ami nem csak egy pislákoló lángocska, hanem maga a dimenzióugrás. Számomra a párkapcsolat egyszerűen nem létezik nélküle, így megalkudni sem voltam hajlandó olyan opcióval, ahol ez az összetevő hiányzott. 43 évesen aztán, hátam mögött egy válással, egy…..
Ha egy kapcsolat végérvényesen megromlott, ha már szervizbe vittük, szétszedtük, összeraktuk és így sem működik, alig van más választásunk, mint beletörődnünk, hogy nemműködő állapotában is megőrizzük, vagy esélyt adnunk magunknak egy új kapcsolatra. Ezért van, aki tűr, hallgat vagy veszekszik…..
Lélekhíd Búcsú... 2016.10.11 14:18:32
Alig több mint egy hete még végigjártam a piacot, hogy felkutassam a legapróbb szemű, legédesebb gyümölcsöket. Málnát és szőlőt vettem, mert azt nagyon szerette... Aztán hétvégén, amikor a szomszédom hozott egy tál saját szőlőt, első gondolatom az volt, nem túl nagyok-e benne a magok, nem fog-e…..