Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vécsey Szandra

96 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levezető Láthatatlanság 2020.01.23 22:47:47
Van egy különleges képességem: láthatatlanná tudok válni. Ez a képesség nem velem született, hanem gondos, kitartó munkával fejlesztettem ki kora ifjúságom megannyi angolóráján, a hátsó sorban. Amikor már jobban ment, az első sorból is simán el tudtam tűnni a tanár szeme elől. Ennek előnyeit nem…..
Levezető Kórusban 2020.01.11 21:00:29
Októberben végre vettem a bátorságot, és beálltam egy gitáros kórusba énekelni. Persze megbújva a leghátsó sorban, gondosan ügyelve arra, hogy a gyakorlott szólamtársam mindig hallótávolságon belül legyen - vagy még inkább közvetlenül mellettem. Jó, persze tudom, jópár kérdés felmerül bennetek ezzel…..
Szoktatok hazudni magatoknak? Nyilván, mindenki szokott. Megmagyarázzuk a hülyeségeinket magunknak, mert nem akarunk rosszban lenni önmagunkkal. De van egy pont, amikortól ez már ártalmas. Vagy egy pont, ami után már többről van szó, mint a pillanatnyi nyugalmad. Amikortól már az életed hosszú távú…..
Levezető Kötelékek 2019.12.24 11:24:59
A Karácsony számomra nemcsak a békét jelenti, hanem a közösség, a család, a kötelékek ünnepét is azokkal az emberekkel, akik részei akarnak lenni az életünknek. Velük így, év végén igyekszünk minőségi időt tölteni: levelet váltunk, hosszan beszélünk telefonon, vagy személyesen találkozunk.…..
Levezető All I want... 2019.12.22 18:28:41
Mariah Carey örökzöld száma az örökzöld ünnepéről - na jó, a Karácsonyról - ismét a Billboard lista élén landolt. Nem lenne ebben semmi érdekes, ha nem egy 25 éves számról lenne szó. Vajon mi lehet a titka? Ez lenne a világ legjobb karácsonyi dala? Vagy mindenki szereti az Igazából szerelem című…..
Levezető Roxette 2019.12.11 22:22:15
Marie Fredriksson, a Roxette énekese 2019. december 9-én a rákkal folytatott 17 évnyi küzdelem után meghalt. A tiszteletére készülő emlékkönyvbe 1 nap alatt 3600 bejegyzés érkezett a világ minden tájáról, de több, mint tízezren írtak a facebook oldalukra, vagy tettek közzé kedvenc Roxette-dalt, sőt,…..
Levezető Egy este csak szingliknek 2019.12.01 16:52:21
Közel fél éve írtam utoljára nagyívű projektemről, miszerint elindultam társat találni. Rendesek voltatok, nem követeltétek vadul a folytatást, türelemmel vártatok. :)  Online társkereséssel találtam valakit, és azzal a lendülettel, nagy örömmel ki is léptem az összes társkereső fórumból -…..
Levezető 42 2019.11.11 08:00:00
Negyvenkettő. Mi jut eszetekbe erről a számról? A Galaxis útikalauz stopposoknak c. regényben (vigyázat,spoiler!) egyenesen a generációkon át várt válasz az Életre, a Világmindenségre, meg Mindenre. Amióta olvastam ezt a teljesen agyament könyvet, ez a szám maga a Válasz. Gyakran eszembe jut olyan…..
Levezető Szabadságharc 2019.10.27 19:21:23
Múlt héten megmásztam a Széchenyi-hegyet (Farkasrétről indulva), majd lesétáltam egész a Déliig. Most szombaton pedig elindultam a Normafától, és meg sem álltam Hűvösvölgyig, érintve két kilátót és két völgyet. Az ember két okból megy egyedül kirándulni: Ha elege van az emberekből, vagy ha elege…..
Levezető Lomtalanítás 2019.10.20 18:50:11
Ismét elérkezett a féléves rendes lomtalanítás. Az utcán a halmok nőnek, a kultúrák találkoznak és elviselik egymást a kölcsönös előnyökért. E jeles eseményre hangoltam a dolgaink átrostálását: múlt héten a ruhákat szelektáltuk, ezen a héten pedig kihasználom Dorka kiskamasz korát, és –…..
Levezető Zenekíséret 2019.10.18 20:04:12
Mostanában többször is szembesültem azzal, hogy a dalok pontosan megénekelték korábbi vagy jelenlegi érzéseimet, gondolataimat, élethelyzetemet. Döbbenetes. Különösen azóta vannak ilyen élményeim, amióta jobban értem az angol szövegeket, bár a zene önmagában is képes az érzelmek közvetítésére.…..
Levezető Tudtok tik-tokul? 2019.10.12 19:15:33
Lépést kell tartani kiskamaszainkkal. Míg pár évvel ezelőtt az Instagram volt a menő, a mostani 10-12 évesek között tik-tok láz ég. (A tik-tok egy videó-megosztó alkalmazás, amelyben beépített szerkesztési lehetőségek vannak.) A magunkfajta negyvenes pedig csak nézi, és nem érti. A gyerekem itt ült…..
Levezető Most 2019.10.01 19:51:34
Mondják, hogy az ember vagy a múltjában él, vagy a jövőjét tervezi, de a legritkább esetben van jelen. Pedig a múlt elmúlt, a jövő még nem létezik. Csak a jelen van. Felismerni annak a pillanatnak az értékét, amelyet éppen megélünk, átérezni azt az örömöt, amely akkor, abban a pillanatban ér…..
Levezető Szélmalomharc 2019.09.20 21:51:21
Minden ember életében vannak szélmalomharc-szerű küzdelmek. A háborúnkba mindig elindulunk, mindig jutunk valamilyen eredményre, nyerünk talán csatákat, de a háborút sosem. Az állandó patthelyzet. Mondhatni állóháború.  Na ilyen nekem az angol nyelv. És lehet, hogy Dorkának is ilyen lesz... Mert…..
Levezető Nyári mozaikok 2019.08.31 14:25:12
A nyári időszakban a szerencsésebbek kivehetnek annyi szabadságot, hogy legyen esélyük rácsodálkozni: van élet a munkán túl is. Én mérhetetlen hálás vagyok ezért a nyárért: új élmények, új ismeretségek, aktív és teljesen passzív pihenés, feltöltődés és kikapcsolódás. Első munkanapomon a munkahelyem…..
Talán emlékeztek, tavaly vettem egy lakást, amit többek segítségével viszonylag gyorsan lakhatóvá tettem. Mivel szűk két hetem volt rá akkor, az apróságoknak minősített, inkább esztétikai problémákat hanyagoltam. Bőven elég volt nekem, hogy van hol aludnunk, és van hová eltennünk a cuccunkat.…..
Sosem voltam egy növénymágus. Gyakorlatilag csak a bazsalikomot tudom ideig-óráig életben tartani, meg valami egészen fura módon a balkonládába ültetett muskátlit. De minden más kikerül a látóteremből, nem öntözöm őket, el sem helyezem jól - egyszóval még kaktusznak sem jó nálam lenni.  Pedig…..
Volt már olyan érzésed, hogy azt ugyan tudtad, mit keresel az üzletben, de hogy mit keresnek azok ott, akik a pult másik oldalán vannak... ? Mintha az eladókat aznap reggel halászták volna össze véletlenszerűen, és csak találgatnak, hogyan működik az áruház.  Történt ugyanis, hogy munkahelyi…..
Mint már említettem, az egészséges mértéknél jóval több romantikus filmet nézek. Hallmark összes, meg ilyenek. Pont olyan, mint a gyerekeknek a mese. Valahol tudjuk, hogy a fele sem igaz, de olyan jó beleélni magunkat, mintha mégis megtörténhetne, hogy megmenti a királylányt a hős lovag... Így hát…..
Levezető A keresés művészete 2019.06.15 20:01:02
 Keresünk... Tollat az asztalon, uzsonnamaradékot a gyerek táskájában, valami nasit a szekrényben, ehetőt a hűtőben... Keressük álmaink lakását, autóját és fridzsiderjét. Táskát a ruhához, cipőt a táskához, bizsut minden alkalomra.  Keressük vágyaink állását és párját. Néha…..
Nos, összegezve az elmúlt közel három évet, a következő "projekteken" vagyok túl:  1 db válás, saját kezdeményezésre. 1 db költözés albérletbe, mert nem bírtam az agglomerációt, és a ház másik tulaját. 1 db lakásvásárlás, mert az albérletnél még a hitelfelvétel is olcsóbb.  1 db lakásfelújítás,…..
Levezető Gondviselés 2019.04.22 22:31:20
Tenyerén hordoz az Isten. Tekintve az elmúlt negyven évet, az utóbbi időkben inkább azt kérem az Istentől, hogy csak az akaratomtól mentsen meg, mert abból eddig csak a baj volt. Legyen most már az, amit Ő akar. És mi történt? Mint a kés a vajban, olyan szépen haladtak a dolgok…..
Levezető Időmámor 2019.03.12 20:42:11
Már több, mint két hete dolgozom az új munkahelyen. Sok minden örömteli a változásban, de egy dologgal nem tudok betelni: az idővel, ami a váltással az ölembe hullott.  Sejtettem, hogy ez tetszeni fog, de hogy ennyire...? Amikor a munkaidőm végén (és nem máskor) kilépek a kapun, és onnantól kezdve…..
Levezető Búcsú 2019.02.23 16:24:25
21,5 év után otthagyom azt az egyetemet, ahol eddig tanultam és dolgoztam. Konkrétan a fél életemet itt töltöttem... A helyzet bőven megérett a váltásra, így örömmel adtam be a felmondásomat, amikor ajánlatot kaptam egy másik munkahelyről. Egybehangzó vélemények szerint azóta mintha kicseréltek…..
Levezető Jogosultság 2019.02.03 16:03:58
Mint említettem, Dorka Minecraft-univerzumba lépett, és egyelőre nem is igen akar belőle kilépni. Sőt, most már ott vannak az osztálytársai is. És tudjátok, mikor haragszanak egymásra leginkább? Amikor az egyik elveszi a másiktól a jogosultságot... Értitek. Mert valaki létrehozza a világot - neki…..