Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vécsey Szandra

46 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levezető Köszönöm! 2020.08.16 23:25:51
Egy időre abbahagyom a blogolást.  Úgy alakult, hogy végül is egy személyes naplóba nyertetek betekintést - nem egészen így terveztem az elején. Köszönöm, hogy jó páran megtiszteltetek azzal, hogy elolvastátok ezeket a bejegyzéseket - bár a felvetett témák többsége nemigen tartott számot a…..
Levezető Online iskola 2020.05.26 19:03:22
Ti, akik eddig sajnáltátok a gyereket, hogy dolgozatot kell írnia, és csöppet sem sírjátok vissza azokat az időket, amikor nektek kellett dolgozatot írni... Ti, akik már naponta adtok hálát, hogy nem kell felelnetek, sem gyakorlófeladatok hadát megoldani, vagy olyan általános ismeretekre szert…..
Levezető Candy Crush Saga 2020.05.07 21:20:48
Kétféle ember van világunkban: azok, akik játszanak a Candy Crush Saga nevű mobilos játékkal, és azok, akik egyáltalán nem értik, hogy amazok miért játszanak ilyen hülyeséggel. Nos, úgy érzem, eljött az ideje annak, hogy rávilágítsak néhány kevésbé ismert tényre a játék kapcsán – hiánypótló…..
Levezető Húsvét 2020 2020.04.12 20:30:35
Csend Időről időre le tudok csendesedni egy mező közepén nyáron, vagy csak úgy, egy álmos délutánon, de különösen Nagypénteken. De a mostani másfajta csend. Most az emberi találkozásokból lett kevesebb: szemek villanásából, a mosolyokból, a felületes vagy mélyebb beszélgetésekből, a nevetésekből,…..
Levezető Januári fogadalom 2020.01.29 21:51:43
Nem szoktam semmit megfogadni az Újév hajnalán, úgyse tartom be. Ez idén sem volt másképp egészen addig, míg a karácsonyi károkat felmérve rá nem álltam a mérlegre... Hogy is mondjam.. nem egészen az a szám szerepelt rajta, amit látni szerettem volna..  A pörgős egyetemi munkám utolsó évében csak…..
Levezető Kórusban 2020.01.11 21:00:29
Októberben végre vettem a bátorságot, és beálltam egy gitáros kórusba énekelni. Persze megbújva a leghátsó sorban, gondosan ügyelve arra, hogy a gyakorlott szólamtársam mindig hallótávolságon belül legyen - vagy még inkább közvetlenül mellettem. Jó, persze tudom, jópár kérdés felmerül bennetek ezzel…..
Levezető Egy este csak szingliknek 2019.12.01 16:52:21
Közel fél éve írtam utoljára nagyívű projektemről, miszerint elindultam társat találni. Rendesek voltatok, nem követeltétek vadul a folytatást, türelemmel vártatok. :)  Online társkereséssel találtam valakit, és azzal a lendülettel, nagy örömmel ki is léptem az összes társkereső fórumból -…..
Levezető Most 2019.10.01 19:51:34
Mondják, hogy az ember vagy a múltjában él, vagy a jövőjét tervezi, de a legritkább esetben van jelen. Pedig a múlt elmúlt, a jövő még nem létezik. Csak a jelen van. Felismerni annak a pillanatnak az értékét, amelyet éppen megélünk, átérezni azt az örömöt, amely akkor, abban a pillanatban ér…..
Talán emlékeztek, tavaly vettem egy lakást, amit többek segítségével viszonylag gyorsan lakhatóvá tettem. Mivel szűk két hetem volt rá akkor, az apróságoknak minősített, inkább esztétikai problémákat hanyagoltam. Bőven elég volt nekem, hogy van hol aludnunk, és van hová eltennünk a cuccunkat.…..
Nos, összegezve az elmúlt közel három évet, a következő "projekteken" vagyok túl:  1 db válás, saját kezdeményezésre. 1 db költözés albérletbe, mert nem bírtam az agglomerációt, és a ház másik tulaját. 1 db lakásvásárlás, mert az albérletnél még a hitelfelvétel is olcsóbb.  1 db lakásfelújítás,…..
Levezető Gondviselés 2019.04.22 22:31:20
Tenyerén hordoz az Isten. Tekintve az elmúlt negyven évet, az utóbbi időkben inkább azt kérem az Istentől, hogy csak az akaratomtól mentsen meg, mert abból eddig csak a baj volt. Legyen most már az, amit Ő akar. És mi történt? Mint a kés a vajban, olyan szépen haladtak a dolgok…..
Levezető Búcsú 2019.02.23 16:24:25
21,5 év után otthagyom azt az egyetemet, ahol eddig tanultam és dolgoztam. Konkrétan a fél életemet itt töltöttem... A helyzet bőven megérett a váltásra, így örömmel adtam be a felmondásomat, amikor ajánlatot kaptam egy másik munkahelyről. Egybehangzó vélemények szerint azóta mintha kicseréltek…..
Tavaly említettem, hogy beköltözött hozzánk Peti, a youtuber. No nem valóságban, csak virtuálisan. A helyzet változott. Most már sokkal többen vannak. És mind kockavilágot építenek, abban játszanak, túlélnek, ölik egymást barátilag, és gyakran feltámadnak. Úgy lett Dorkának saját Minecraftja, hogy…..
Levezető Halloween a telepen 2018.11.09 07:18:14
Egyszerre varázslat borult a játszótérre, és a sötét furcsa lényeket hozott elő... Az egyik sarokban tökfejek vicsorogtak rám égő szemekkel, a várban tanyát vertek a boszorkányok, amott óriás pók óriás hálót szőve őrizte a fát. Szellem lebegett az ág alatt, és csontvázak, maszkos rémek mászkáltak…..
Levezető Anya 2018.10.20 09:00:00
Szomorú évforduló ez a mai. Anyukám 30 éve ezen a napon halt meg. 35 éves volt.  Az ember azt gondolná, hogy 30 év alatt elhalványulnak az emlékek, és már alig-alig gondolunk arra, akit elveszítünk. Hát nem... És bár számtalanszor költöztem, és elkoptak gyerekkori tárgyaim…..
Emlékeztek, már volt egy posztom arról, miként próbálnak kedvére tenni az egyedülálló japán nőknek: pasit vetítettek a függönyre, hogy ne tűnjenek szinglinek. Nahát, most itt a párja: kölcsönférfi vásárláshoz, ezúttal Kínában... A cikk szerint jelképes összegért órákig bolyong veled, igény szerint…..
Immáron múlt időben folytathatom az élménybeszámolót. Az ember vagy blogot ír, vagy felújít, ugye. :) Előkészítés - szembesülés a valósággal Szóval erősen elgondolkodtam azon, hogyan fogom leburkolni a lakás egy részét egyedül. Bizonytalan helyzetben mindenkivel erről beszélek, és figyelem a…..
Vécsey Szandra 2018.08.21 21:05:16
@Horizont Stúdió: Kedves Ági! Köszönöm az észrevételt, javítottam a linket. (Egyébként a hivatkozott oldal https, ahogy a jobbak általában. :) )
Nos, a dolgok ha lassan is, de haladnak előrefele. Túl vagyok a bankjogász számomra pozitív válaszán, sőt, már több ízben találkoztam a helyettes banki ügyintézővel is. Beszereztem minden szükséges papírost, és azok javított változatát is. Konkrét időpontom van a banktól, és nálam van a…..
Szívesen olvasok lakásprojektes naplókat, és remélem Ti is, mert most itt ez lesz...  Rögtön azután, hogy visszajöttem a kies Skandináviából, megnéztem egy lakást. A hirdetést láttam korábban is, de mivel egyszerre csak egy dologgal tudok foglalkozni (és ez Finnország előtt Finnország volt), ezért…..
Levezető A finn kaland 2018.06.03 00:17:42
A csillagok különös állása idén tavasszal úgy hozta, hogy Finnországba mehettem Erasmus+ programmal. Mert nemcsak az oktatóknak van ilyen meg a hallgatóknak, hanem alkalmasint a magunkfajta adminoknak is.  Finnország - a hely, ahova nem jut eszedbe magadtól kimenni. Csak ha hívnak. Vagy ha úgy…..
Levezető Férfi a függönyön 2018.04.04 07:00:00
Olvastam egy cikket, hogy a japánok hiánypótló találmánnyal keresik a fogyasztók kegyeit - ezúttal kifejezetten az egyedülálló nőkét. A dolog lényege, hogy pasit vetítenek a függönyre, mintha nem lennének egyedülállók, ettől - állítólag - kevésbé törnek be a lakásba. Választani lehet boxoló,…..
Levezető A bébicsősz 2018.04.02 21:45:28
Nagyszombaton van a katolikus egyház leghosszabb, és egyben legszebb liturgiája, úgy 2,5 órás nagyjából. Mivel ez túl hosszú idő, hogy egyedül hagyjam otthon a lányomat, ráadásul esti időpont, így magammal vittem. De hogyan bírjon ki egy gyerek 2,5 órás misét úgy, hogy a szimbolikájának a tizedét se…..
Levezető Így nyomtatok én 2018.03.07 07:00:00
Feladat: nyomtatni összesen 6 oldalt, kétoldalasra, a lapok egyik oldala színes legyen, a másik fekete-fehér. Majd lyukasztani az oldalát spirálozógéppel.  Kalkulált időigény abban az esetben, ha a nyomtató és a spirálozógép ugyanabban a szobában áll a rendelkezésre, amelyikben a számítógép: 5…..
Levezető Szombat esti láz 2018.02.26 21:17:37
Nézi. Idő van, szólok. Nézi tovább. Szólok még egyszer. Alkuszik. Engedek. Ismét idő. Nem felel. Szólok újra. Alkuszik megint. Nem engedek. Nézi tovább. Keménykedek. Még mindig nézi, mert csak most az egyszer, soha többet. Fenyegetek. Sír és kiabál, az élet igazságtalan. Nem érdekel. Én meg rossz…..
Levezető Valami új 2018.02.21 21:19:27
A villamos egyhangú közönsége épp olyan volt, mint bármelyik másik reggelen. A reggeli műsorvezetők kötelező vidámsága próbált ébren tartani a fülhallgatón keresztül legalább addig, amíg beérek a munkahelyemre... A rutint és a rádióadást az Életrevalók zenéje szakította félbe - valaki hívott.…..