Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisfalosejt

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Ha orvosra fáj a fogad... 2014.07.11 06:00:00
Van egy fájós fog, immár két hete, orvostól-orvosig járunk vele, és sajnos sehol nem kaptunk végleges ellátást. Tisztelt Praxis Blog! Megköszönném, ha megjelenítenék az alábbi írásom. Ha orvosra fáj a fogad.....   Történetünk másfél hete kezdödött. Férjem…..
kisfalosejt 2014.07.12 00:23:06
@efi:
Rossz gondolatmenet.
a legtöbb rendelés váltott műszakban zajlik, azaz reggel 8-tól este 8-ig elérhető egy orvos.
Nekem ne mondja senki, hogy mindig 3 órát kell várni az orvosra, amikor sok helyen működik az, hogy telefonos bejelentkezés alapján várakozás nélkül meg lehet oldani a 10 perces vizsgálatot. Akkor lehet 3 órát várni ha csak úgy "beesik" egy beteg. Fel kell emelni a telefont kérni egy időpontot egy kontrollra , nem gondolom azt, hogy heti 60 órát dolgozik reggel 8-tól este 8-ig minden nap. Így valószínüleg mégsem olyan nagy nehézség időnként egy 10-20 perces szűrővizsgálaton részt venni. Mondjuk ha telefonálna az orvosának, hogy 3 hét múlva szeretné megnézetni a fogait este 7-kor az egy jó kezdés lenne.
Higgye el nekem, hogy megéri, és nem lehetetlen. Le kell nyelni, hogy ennyi TB fizetésért "csak" ennyi jár. Meg lehet nézni, hogy nyugaton mennyi a havi egészségbiztosítási díj. Külföldön sem annyira rózsás a helyzet. Ott aztán tényleg csak akkor mennek a szüréseken kívül orvoshoz ha indokolt. Ott is várni kell. Mindenhol várni kell. Ha nem akar várni menjen magánorvoshoz. De sokszor még ott is várni kell.
kisfalosejt 2014.07.12 09:38:03
@polyvinyl:

Orvosként igenis a prevenciót tartom az egyik legfontosabb dolognak. Nyugaton kevesebb TB-t fizet az aki részt vesz a szűréseken. Az írásából kiderül, hogy önnek súlyos kisebbségi komplexusai vannak.
kisfalosejt 2014.07.12 12:17:10
@polyvinyl:

Éppen azért írtam azt, hogy kapásból minimum a duplájára kellene emelni a TB-t.
Felőlem azt gondol amit akar, hidegen hagy, és részemről befejeztem.