Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zipser

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A többségében makrogazdaságilag és államháztartásilag képzetlen, viszont a versenytől félő, államelvű, nacionalista magyar választónak idáig elég volt a "nemzeti kormányzás" klisékészlete ahhoz, hogy megnyugodva letudja a "komcsikat" és egy füst alatt a Kárpát-Magyar…..
Zipser 2014.12.31 16:11:48
A Polgári Konzervatív Párt saját jelölttel vagy támogató szervezetként indul a februári veszprémi időközi választáson, és várja helyi, elkötelezett és/vagy jól beágyazott, a pártunk értékrendjével és politikai céljaival azonosuló jelöltek jelentkezését a…..
Zipser 2014.11.25 14:07:46
@megamind: Polgárnak lenni annyi, mint tudni eleget ahhoz, hogy boldogulj az életben + olyan családból jönni, ahol nem sültbunkók vettek körül és így magad sem váltál azzá. Vagy ha mégis ilyen családból jössz, akkor kivételes egyénnek kell lenned és k.nagy szerencséd kellett hogy legyen! És még akkor se biztos, hogy tényleg lesz belőled valaha is polgár. Talán a gyerekedből, ha el nem cseszed.
Zipser 2014.11.25 13:58:58
@HaFr: Igen, hogyne, törpepártként.
Zipser 2014.11.25 14:02:37
@aszterixagall: Ahol nemhogy tag, de még szimpatizáns sincs (hiszen ha lenne, nem kellene hirdetésben keresni), ott a párt nincs jelen. A PKP területi eloszlása tényleg nem egyenletes országos szinten.
Az utóbbi hónapokra megfonnyadt, kiüresedett, és enerválttá, mondhatnám -- ha nem járna elképesztően káros következményekkel közben -- teljességgel parodisztikussá vált a kormányzati és szimpatizánsi érvrendszer, azt igazolva indirekt módon, hogy az Orbán-rezsim racionálisan…..
Zipser 2014.11.22 12:53:55
@budai fellegvár: Aki a realitásvesztés és az elkezd szót két szóba írta, az csak ne iskoláztasson másokat! Kezdje saját magán! És ha már ott van a suliban, akkor tanuljon arról is, hogy miért baromság és miért veszélyes a Jobbik politikája és eszméi.
A nőnek, vagy csak szimplán idiótának öltözött férfiak után úgy tűnik, a férfinak öltözött férfi lesz az új divat. A hipsterségnek már leáldozott, a metroszexuálisoknak úgy látszik, szintén meg vannak számlálva a napjaik, úgyhogy egyes hírek szerint most a…..
Két hetes hazautam alatt jó párszor hangzott el a kérdés, de sem összeszedett válaszom nem volt rá, sem pedig az időt nem akartam azzal fecsérelni, hogy hosszan ecseteljem a dolgot. Most sem egy mondatban készülök választ adni. Bizonyára mindenki álmodott már arról, hogy…..
Zipser 2014.11.19 18:29:41
„Az országot a régi Sínre tereljük, s minden megjavul, A bolondoktól zavartalanul.” Pembroke grófjának zárómondatai Friedrich Dürrenmatt János király c. drámájából – 1963   Ez a poszt alapvetően arról fog szólni, hogy vajon alkalmas-e egy konzervatív politikai…..
Zipser 2014.11.16 12:44:27
Magyarországon nem lehet konzervativizmussal, konzervatívként választást nyerni. 1990-ben nem az MDF konzervativizmusa miatt szavaztak rá az emberek, hanem azért, mert azt hitték, hogy ha az MDF kerül kormányra, akkor nem lesz sokkhatás, hanem kb. megy minden tovább, mint addig, csak a kommunisták nélkül.
1998-ban azért szavaztak az addigra magát már jobboldali-konzervatívnak hirdető Fideszre, mert az a sokat sejttető, de semmi konkrétat nem tartalmazó polgáriság jelszavát vetette be és ezért sokan azt képzelték, hogy a Fidesz-kormány majd mindenkiből osztrák polgárt csinál (életszínvonal tekintetében). Mellesleg jó vicc: az állam CSINÁL POLGÁRT. Ekkora baromságot, lehetetlenséget is csak a magyaroknak lehet elsütni!
2010-ben a Fidesz populizmussal nyert, nem konzervativizmussal. Ha a választások előtt elmondták volna, hogy szociális téren, vagy az oktatásban kemény konzi vonalat fognak nyomni, leépítik a szociális rendszereket, viszont erőltetik a vallásosságot, akkor biztosan nem lett volna meg a kétharmaduk.
2014-ben pedig nem is voltak igazi választások.
Ezek után és ezek ismeretében ki az a bolond, aki arra alapít pártot, hogy majd konzervatív értékekkel fog tényezővé válni Magyarországon? Aki ennyire nem ismeri az őt körülvevő országot és embereket, az akkor se politizáljon, ha egyébként nagyon tele van a Fidesszel, mert a politizálgatásával csak akadályozza és összezavarja az embereket.
Zipser 2014.11.16 16:34:47
@Adam Ant: Nem arról van szó, hogy valaki azt állítja, tudja, mi a jó az embereknek, hanem arról, hogy ha PKP-hz hasonló pártok csak tovább aprózzák az ellenzéket. Aki éppen konzervatív akar lenni, annak ott van Bokros. Miért lenne eredméynesebb politikai téren a PKP? Ráadásul a PKP és Béndek sohasem fog összefogni semelyik baloldali párttal, mert zsigeri gyűlölet él benne veelük szemben, válogatás és mérlegelés nélkül. Olvastam erről nemrég egy régebbi írást a kapitalizmus blogon: kapitalizmus.hvg.hu/2014/02/05/bendek-vs-bokros-a-baloldal-csak-beeteti-magyarorszagot/ , az érdemes elolvasni!
A ballib közéleti értelmiség ötödik éve nem tudja eldönteni, hogy álljon-e neki egy új paradigmát megfundálni, vagy továbbra is megmaradjon a kivárásánál és az intenzív reménykedésnél, hogy előbb-utóbb elmúlik az orbáni világ (és ők majd felkapaszkodnak az aktuálisan…..
Nem illik a parlament egységes arculatába az Európai Unió zászlója - mondta a parlamenti alelnök, a KDNP-s Latorcai "Irán" János, aki szerint ennyi erővel „minden nemzetiségi szószóló behozhatná a maga zászlóját". Jánost nem igazán hatja meg, hogy Magyarország egyelőre a…..
A Fidesz szembefordult a nemzetet Nyugat-Európa felé közelítő, és a klasszikus, keresztény és polgári értékek mentén berendezendő versenyképes, szabad társadalom eszméjével, elidegeníti Magyarországot a természetes szövetségeseitől, és szembefordítja a civilizált világ…..
Zipser 2014.11.08 02:18:00
@explanatus: Mindez szép, de nem stimmel! Az AfD egy tipikus protesztpárt, amellett végtelenül demagóg, polulista. Mondhatni, a német Fidesz. Csak azért nem lesz sosem kétharmada, mert a németek többsége tud számolni és ezért tudja, hogy az AfD hazudik.

Most vissza a mi PKP-nkhez. Mit látok az előbb? A PKP-elnöktől egy újabb posztot, amelyben valami belterjes értelmiségi definícióval foglalkozgat. Az a baj ezzel hogy nincs semmiféle tömegmozgósító hatása az ilyesminek. Emiatt nem lesz lényeges politikai befolyása a PKP-nek, az megmarad egyfajta belterjes értelmiségi vitaklubnak.
A karaván meg közben halad.
Figyelj: a szavazóbázis a magamfajta huszonéves lehetne, de nekünk mindaz, amiről itt szó van, érdektelenül van előadva, csupa olyan szlogen mögé téve, ami minket kb. annyita hoz tűzbe, mint egy reformkori nagyregény. Uncsi, száraz, lendülettelen, semmi közünk hozzá.
Azt hiszem, hogy a PKP-alapító nagyon jól ismerheti a politiaki és filozófiai irodalmat, meg a történelmet is, de az embereket nem!
Zipser 2014.11.11 18:36:17
@panelburzsuj: Ott el van @va ez a PKP, hogy a konzervatív jelzővel akar akarja az egyáltalán nem konzervatív embereket magához csábítani. Ez alapvető marketinghiba!
Szerves közösségek pedig nem léteznek Magyarországon, amibe a fiatalok, vagy akár az idősebbek betagozódhatnának.
1000 leütés Újra itt van 1988 2014.11.11 09:49:44
A fiatalok készülhetnek, újra élmény lesz Magyarországon egy korrupt, elaggott hatalom leváltása. Amiről azt hittük (meglehet, naivan), hogy nem ismétlődhet meg, itt van az orrunk előtt: vihar előtti csend és feszültség ül a politikai tájon, és bár a választók nagy része még…..
Zipser 2014.11.11 12:32:22
@Counter: A válaszok: @szom se tuggya!:(