Regisztráció Blogot indítok
Adatok
s.gitta

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom ki hogy van/volt vele, de amikor még fogyasztottam állati eredetű termékeket, vagyis tejet, vajat és tojást akkor nagyon stresszes volt számomra a sütés. Rizikófaktor, hogy elég keményre lett e felverve a fehérje, elég jól el lett e kavarva a sárgája a cukorral, jól…..
s.gitta 2014.07.11 01:19:51
@polyvinyl: nem tudom, hogy mennyit sütsz vagy sütöttél, de általában a legtöbb tortaalap piskótájánál a lisztet a legvégén kell elkeverni óvatosan az elkészített - általában tojás és cukor alapú - habbal, nehogy összeessen a tészta. nem tudom miért kell beszólni, ha nem értesz ahhoz amit írsz? csak hogy lásd: ez pl az oroginal fekete erdő tortalap elkészítésének leírása.de sok más tortának is ez az alapja, meg a legtöbb piskóta is így működik. tádám:8 tojás fehérjét nagyon keményre felverjük,a sárgáját külön tálban összekeverjük(géppel) 16 dkg cukorral, majd a sárgája+ cukorhoz hozzáöntjük a kemény fehérjét és összekeverjük óvatosan egy irányba hogy ne essen össze.Összekeverünk 18 dkg lisztet 1 sütőport és 4 dkg kakaóport egy kis tálban majd ezt óvatosan csak fakanállal (!) apránként hozzákeverjük a tésztához.