Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Cherry Tree

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
we the tentacles Fallout 4 [teszt] 2015.11.16 09:40:52
Megboldogult egyetemista korunkban a nagyelőadóba nem tudott úgy belépni egy bizonyos hölgy, hogy ne jutott volna mindenki eszébe: ő az évfolyam legjobb nője. Mi ellenben már akkor sem tudtunk szabadulni a gondolattól, miszerint ezen kétségbevonhatatlan ténnyel a hölgyemény is…..
A videojáték-ipar legnagyobb ellensége a demo verzió. Míg huszonévvel ezelőtt a gamer újságok CD-mellékletei dugig voltak a hónap megjelenéseinek kipróbálható változataival, a kiadók időközben rájöttek arra, hogy a félkész, gagyi és ötlettelen játékok eladási mutatóira…..
Mi van itt, kérem: tegnap megkaptuk az első zombi nélküli Walking Dead epizódot, erre mára meg itt van a Batman-mentes Gotham második évada?!? No nem kell aggódni, nem a Föld szívcsakrája hagyott ki egy ütemet, és a popularizálódás sem tegnap ölte meg a geek szubkultúrát. Már…..
Batmannek nincs könnyű élete. A klasszikus történetvonal felütése egyben rögtön szülei meggyilkolásával indul, de aztán érkezett a többi gyorsvonat is: az első Robin elvesztése, aztán előbb saját magának, majd Gordon felügyelő lányának, Barbarának a lebénulása. Mindez…..
we the tentacles Witcher 3 tippek 2015.06.08 00:20:08
Most hogy kifújtuk magunkat minden idők egyik, de momentán talán legjobb szerepjátéka után, összeszedtük a 116 órás kaland legfontosabb tanulságait – ha nincs ennyi időd a játékra, de szeretnéd a Witcher 3: Wild Hunt leghangulatosabb részeit és fontos titkait is megismerni,…..
Amikor Johnny Rottent megkérdezték a Sex Pistols sikerének titkáról, azt mondta, hogy semmi különös nincsen a zenéjükben, csak mások (itt következett a 70-es évek punk scenájában is rendkívül népszerű „f” betűs jelző) lusták voltak megcsinálni ugyanazt. A lengyel CD…..
Akkora sikk ma képregényügyileg elég képzettnek - vagy legalább koca mód képben levőnek lenni - hogy nyilván születik majd milliónyi hozzáértő kritika, amely jól elmagyarázza, miért is remek (vagy éppen: pocsék) az Avengers új része, és mekkora fenegyerek a geek világban Joss…..
we the tentacles Dungeons 2 [teszt] 2015.05.04 09:42:20
Valamit nagyon eltalálhatott Peter Molyneux anno a Dungeon Keeperrel, ha annak pofátlan lelopása 16 évvel a második rész után is rentábilis ötlet a játékiparban. Hiába éljük a HD és remaster kiadások korát, az Electronic Arts eddig nem vette a bátorságot némi ráncfelvarrás…..
Bár biztosan az új konzolgeneráció jelenti a jövőt, jelenleg még mindig vért kell izzadnunk, ha a hozzánk átkocogó haverokat valami épkézláb anyaggal akarjuk lenyűgözni az egyhavi magyar átlagbéren vásárolt masináinkon. Ugyan mind PS4-re, mind Xbox One-ra gyönyörű játékok…..
Néhány évvel ezelőtt sokkal könnyebb lett volna érvelni az Xbox 360 vásárlása mellett a PS3-al szemben. Olcsóbb volt a konzol, mérföldekkel jobb exkluzív játékok voltak rá, valamint a Microsoft plusz két éves garanciát vállalt a leggyakoribb meghibásodásra. Az olyan…..
Az RPG-s gamereknek két típusát ismerjük. Az egyik szerint a Baldur’s Gate saga a videojáték-történelem legjobb szerepjátéka. A másik csoportba tartozók szerint meg 25 éve csak értékelhetetlen RPG-k készülnek - az utolsó zseniális alkotás az Ultima VII. volt…..
we the tentacles iZombie [pilot] 2015.03.18 10:56:39
A képregényekből készített sorozatok az elmúlt évben zombi apokalipszist meghazudtoló számban vánszorogtak elő az agyfunkciókkal és kritikai érzékkel sem rendelkező nézők totális bekebelezésére. Jó zombi vadászként kötelességünknek éreztük vissza is küldeni őket oda,…..
1993-ben kb. másfél havi nettó fizetésből lehetett megvenni egy Super Nintendot kis hazánkban, egy játékért pedig két hetet kellett gürizni (na jó, a minisztériumokban másfelet, a csőgyárban meg durván hármat). Ha nem is ennyire durva, de hasonló arányok érvényesültek nyugaton…..
Nagyon megy a Telltale Gamesnek. Míg néhány évvel ezelőtti próbálkozásuk a keményvonalas point & click kalandjátékok újraélesztésére inkább bukásként volt elkönyvelhető, a Walking Dead szériával a fejlesztők 2012-ben kiválóan ráéreztek a korszellem igényeire. A…..
Komoly lelkiismereti válságba került a héten a videojáték-szaksajtó. Mert egyrészről ott van az a pár dollár, amit a Sony marketing divíziója költött el náluk az Order: 1886 népszerűsítésére, a másik oldalon pedig megérkeztek a promo példányok, amelyek alapján a pénteki…..
Viszonylag nehéz lesz kitűnnie a Liza, a rókatündér kritikáknak egymás közül. A recept ugyanis egyszerű: dicsérd meg a film atmoszférikus látványvilágát és történetét, emeld ki Balsai Mónika játékát, Ujj Mészáros Károly rendező reklámiparban szerzett tapasztalatainak…..
Sok -e 131 euró egy játékért? Az Evolve kiadója szerint nem. Ugyan csak tegnapelőtt jelent meg az idei év egyik leginnovatívabb FPS-e, az árazásáról sokkal több szó esik, mint magáról a stuffról: az 50 eurós alapkiadás csak a játék felét foglalja magában, amelyhez már…..
Tegnap éjjel kiosztották a videojáték-ipar Oscarjaként is emlegetett D.I.C.E. Awardot. Meglehetősen geek dolog ez, hiszen az év játéka kategória mellett díjazták többek között a legjobb játékdizájnt, a hangzásvilágot, vagy éppen a karakterként nyújtott színészi…..
Demis Roussost hallgatni a horvát tengerparton biztosan remek lehetett a '80-as években, de így 2015-ben a magunk részéről nem látjuk a lehetőségben a fantáziát. Egyszerűen változnak az idők, változnak a zenék, változnak a drogok is - és mi magunk is változunk. Meg amúgy is…..
A Blizzard a héten 35 euróért megvásárolhatóvá tette egy ingyenes játékát. Na, jó, a játék még nincsen kész, mindössze a bétatesztelés fázisa indult el január 15-én. Bár számos jelentkező kapott már ingyenes meghívót a kipróbálásra, úgy látszik még maradt némi…..
Stephen Hawking életéről 10 évente új filmet forgatni tényleg tragikus lenne, ha nem volna vicces. Mert bár szolgáljon élete és munkássága bármilyen kiváló témául, egy még élő ember visszaemlékezéseit ilyen gyakorisággal feldolgozni - valószínűleg számára is - kínos. Mi…..
Vasember nagymamája még nem kapta meg a főzős műsorát, de Amerika Kapitány 60 évvel ezelőtti csajának önálló sorozata január 6-án nyitott Amerikában. Peggy Carter világában a nők szuperképességek híján is kenterbe verik a férfiakat, a konyhába pedig csak egy kiadós…..
Aki egy alaszkai 6 éves kislány kalandjait feldolgozó játékot lehúz, az minimum szívtelen dög. Mi mondjuk simán megtennénk, hiszen minket nem lehet kilóra meghatni, de az Upper One Games ezúttal biztosra ment. És nem, nem azért fogunk a továbbiakban elájulni a tavalyi év egyik…..
Volt valami igazán remek a 90-es évek magyar képregénypiacában. És korántsem az, hogy adózva a hanyatló nyugat ópiumának, többéves késéssel végre hozzájuthattak a magyar olvasók is a Marvel vagy a DC hőseinek kalandjaihoz. Helyette sokkal inkább a biztos kézzel való…..
Chopperek. Fegyverek. Jellemek. Brutalitás. Család. Apák. Fiúk. Hét éven keresztül keddenként ezek a szavak töltötték be estéinket, Kurt Sutter szerelemgyerekében, a Sons of Anarchy epizódjaiban. Lefutott az utolsó évad, mi pedig szájtátva ülünk. Mert az utolsó 76 perc nem…..