Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gunsmoke

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint minden eldöntendő kérdéstől, a fentitől is azt várjuk, hogy vagy egyértelmű „igen”, vagy egyértelmű „nem” legyen rá a helyes válasz. Gyanúm szerint sokan mégis azt a választ adnák erre a kérdésre, hogy „attól függ”. Sőt, még arra is hajlanék, hogy nekik adjak igazat. De mitől is függ…..
Gunsmoke 2020.01.16 08:48:43
Az, hogy a mai társadalomban alapvetően egy férfi és egy nő jelenti a szülőség fogalmát (nem feltétlenül biológiai szülőségről beszélünk ugye) nem azt jelenti, hogy ez lenne a természetes vagy, hogy ez mindig is így lett volna. Elég csak utána nézni, hogy az őskorban például egy egész életközösség nevelte a gyerekeket, nem volt mai értelemben vett apa vagy anya, a közösség együtt élt és mindenki kivette a részét a gyerek nevelésből és nem volt jelentősége annak, hogy A vagy B a gyerek biológiai szülője.

A homoszexualitás pedig mindig is jelen volt a természetben (amit az evolúció sem volt képes kiiktatni), nemcsak az emberek, hanem az állatok széles körében is. Erre azt mondani, hogy természetellenes, finoman szólva is elég szűk látókörű felfogás. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan élőlények, amelyek konkrétan nemet tudnak változtatni, így biztosítva az utódnemzést.

Attól, hogy a mai társadalmi berögződések, többnyire elítélik az azonos neműek közötti kapcsolatot csak annak az eredménye, hogy az emberek alkotta mítoszok (vallás, jog vagy legyen az bármi, amely bizonyos csoportok kirekesztésére törekszik) próbálják elhitetni velünk, hogy ez az egész rossz és nem működhet ilyen formában (pedig még az ókorban, sőt a középkorban sem volt probléma a társadalom körében az azonos neműek közötti kapcsolat). Lehetne ezt az egészet jóval alaposabban is fejtegetni, de hiába tenném, mert a többség nem akarja belátni az igazságot az ész érvek ellenére sem.

Hogy lehet e az azonos nemű pároknak gyereke? A mai, előítéletes, másokat el nem fogadni képes társadalomban, nem, nem igazán lehet. Hogy van e bármilyen kézzelfogható tény, ami ilyen esetben a gyerek fejlődését negatív irányba befolyásolja? Nincs, azon kívül, hogy a gyereket a homofób szülők, homofóbnak nevelt gyerekei valószínűleg ki fogják rekeszteni, ami miatt a gyerek sérülni fog.

Úgy gondolom, hogy nem az azonos neműek gyerekvállalásával van a probléma, hanem a társadalom gyűlölet alapú felfogásával.

Konrad Lorenz-t idézve:
"A gyűlölet nem­csak vakká és süketté, hanem hihetetlenül ostobává is tesz."
Gunsmoke 2020.01.16 09:05:06
@nookedli: szerinted már az is "buzi" aki nem ért veled egyet. Kivel is van a probléma?! Valószínűleg saját frusztrációidat vetíted ki másokra, de erről jobb lenne egy pszichológussal beszélgetned.

Veled ellentétben én nem forgattam ki semmit, csupán a tényeket közöltem. Azzal, hogy ebben te valamiféle hatalmas összeesküvést látsz, ami ellened és a torz világképed ellen szól, nem tudok sajnos mit kezdeni.
Alapvetően nem érdekelt a legutóbbi kormányinfó, és ezen az sem tudott változtatni, hogy maga a miniszterelnök tartotta. Ugyanis Gulyás Gergelyt is egy kétszínű alaknak tartom, aki a saját politikai túlélése érdekében dolgozik, és nem azért, hogy bármiben is előretolja az ország szerepét. És most, a…..
Gunsmoke 2020.01.10 11:54:24
@bagolyleső: trágárkodni bárki tud. Én is, de inkább kihagyom. Az sem érdekel hogy ki melyik politikai párttal szimpatizál. De ha hülyének néznek, mint az ország állampolgárát, azt azért felismerem. Kár, hogy a többségnek nem megy. De nem baj, ha gyűlölködsz az mindent megold.
Hihetetlen tények és szenzációs fotók a világ legsúlyosabb pénzügyi, gazdasági krachjáról és az azt követő évtizedből...
Gunsmoke 2019.10.25 13:27:00
@Gunsmoke: Egyébként nem lehetne megjelölni a képek forrását illetve készítőjét? Egyrészt érdekelne is, másrészt minimum elvárható lenne az alkotót is kiírni (ha ismert)
Hamarosan itt a Volt egyszer egy Hollywood, a premierig hátralévő időben pedig Tarantino-napokat tartok az oldalon, melynek keretien belül szó lesz a rendező régebbi és újabb munkáiról is. Kezdjük rögtön egy toplistával, ahol QT eddigi alkotásait teszem tetszés szerinti sorrendbe!   Figyelem! A…..
Gunsmoke 2019.08.06 15:45:45
Ez egy elég egyszerű toplista. Nincs is különösen bajom vele, de ha már megszületett, meg lehetett volna említeni pár érdekességet, pl.: az első filmes próbálkozását a My best friend's birthday-t, aminek nagy része egy tűzben megsemmisült ugyan, viszont egy fél órás verzió fent van a youtube-on, ráadásul magyar felirattal.
Vagy, hogy sorozatokat is rendezett. A Vészhelyzetben pl.: a Motherhood című epizódot, ami nem különösebben érdekes, de a tipikus Tarantino-s jegyek nagyon szembeötlőek rajta. Arról nem is beszélve, hogy a Helyszínelőkhöz is rendezett egy (dupla) részt a Grave Danger-t, ami, ha nem TV-s anyag, akkor akár simán mozifilm is lehetne, annyira izgalmas, szórakoztató és "tarantinós". Most, hogy írok róla, meg is jöttem a kedvem hozzá, hogy újra megnézzem.

A Four Room-hoz is rendezett egy faxa szegmenst a "The Man from Hollywood" címmel, és ne hagyjuk ki azt sem, hogy a Sin City legstílusosabb jelenetét is ő hozta össze, barátjának Robert Rodriguez-nek ingyen és bérmentve (jó, állítólag 1 dollárért vállalta). Nekem nagy a gyanúm, hogy a From Dusk Till Dawn-ba is besegített azért.

Ui.: légyszi tiszteljük már meg annyira a rendező munkásságát, hogy legalább zárójelbe odaírjuk a film eredeti címét, ha már posztot írunk róla. Ez engem mindig is bosszantott, különösen a Becstelen Brigantyk-nál, amit egyenesen gáznak tartok. Asszem annak idején az internet népe "segített" a film címadásában, ha jól emlékszem még én is beküldtem valami hülye filmcímet hozzá.
Na. Az atomháború után vagyunk, a 36. században, az emberiség szívós munkával eljutott a kőbaltától a feudalizmusig, aminek persze az lett az eredménye, hogy kiskirályok és kiskirálynők uralták a vidéket, és annak volt a legnagyobb pöcse, aki rég elfeledett, de a XXI. századi mérnöki munkának…..
Gunsmoke 2019.05.27 10:24:52
@Snedronningen: Nem Martin ötleteivel volt a baj, hanem az egész kivitelezésével. Ahhoz, hogy egy történetszál hiteles legyen és logikusan el lehessen jutni A-ból B-be, minden részletet aprólékosan ki kellett volna dolgozni és a karaktereknek következeteseknek maradni. Szerintem például tök jó ötlet volt Cersei tégla általi halála, épp azért, mert annyira nevetséges és szánalmas az egész (miért előírás az, hogy egy főgonosznak katartikus halált kell halnia?). Azzal sincs bajom, hogy bár Havas lenne a jogos trónörökös, mégsem ő lett a király, és az is logikus, hogy Dany valójában nem a megmentő messiás, hanem pont olyan zsarnok, mint az összes többi hatalommániás trónkövetelő. Nem, ezek szerintem nem rossz ötletek, hanem igen is hozzá tartoznak a Trónok harca világához és ezeket tuti el is mondta Martin Benioff-éknak, de a két szerencsétlennek már nem volt annyi esze, hogy ezeket a szálakat felépítse és a végkifejletig el tudja vinni a történetet, ezért az egész hiteltelenné és nevetségessé vált. Az hézagokat, amikről pedig fogalmuk nem volt a legnagyobb fasszságokkal töltötték ki. Szerintem Martinnak kifejezetten jól jött az egész, mert így a sallangokat és hülyeségeket valóban el tudja kerülni, és remélhetőleg szállít majd egy jó befejezést is.

Sixx-nek köszi az egész évados hogyvolt-ot, mindig jókat szórakoztam rajta, és a podcastot is, ahol nem tudom milyen András olyan qrva jókat mondott benne, hogy, ha még nem történt meg, sürgősen komolyabb pozíciót kellene adni neki a kult rovatban.
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
Mondtam, hogy lesz csúszás, sajnálom. Cserébe a Drót egyik legfaszább jelenetének alapmotívumát ellopva összefoglalom az eseményeket azoknak, akik nem akarnak olvasni. A rendes hogyvót utána. Petting Bravúros tracking shottal nyitunk, Samu kálváriájának ezredik stációja az első…..
A Trónok harca nézettségi rekordokat döntögetve tért vissza a képernyőkre egyéves kihagyás után: az összes (legális) platformot számolva csak az USA-ban 17,4 millió nézőjük volt, amiből 11,8 millió a tévében követte az eseményeket (halott a lineáris tévézés, mi?) és ezzel rávertek a saját, hetedik…..
Al Capone! Még ma is ámulattal vegyes borzongással ejtjük ki a nevet. Ő volt a J. Edgar Hoover által vezetett FBI első "első számú közellensége", a Public Enemy No. 1. Életében legendássá vált bűnözőként, ahogy elfogásának körülményei is azok. Halála viszont megalázóan kisstílű volt, nem párbajban…..
Gunsmoke 2019.04.23 12:03:14
@Balázs Nádasi: inkább gimnáziumi, abból is gyengécske. Csak tudnám minek tették ezt ki a címlapra?! Maga a téma érdekes, de ebből még a 14 éves unokaöcsém is jobban fel tudna készülni, pedig még csak most megy középiskolába.

A forrásokat, ahonnét összeszedted a mazsolákat, azért megemlíthetted volna.
Nem azért, de az Oscar bekaphatja, a Televíziós Újságírók Díja gálának is volt műsorvezetője, csak lehetett volna találni valakit nekik is. Demcsák Zsuzsa volt az est háziasszonya, és vérprofin le is hozta az egészet, sőt, még vicces beszólása is volt (mármint olyan is, amit nem írtak meg előre).…..
Ez a kvíz megy mostan a kormánysajtó vidéki lapcsaládjának online felületein:   Próbálom értelmezni gyorsan: Ha nem havazik karácsonykor, az a kereszténység fennmaradását veszélyezteti. Igaz, Jézus urunk születésekor sem havazott (mármint Betlehemben), de ezen lépjünk most nagyvonalúan túl.…..
Gunsmoke 2018.12.20 16:01:43
@Prof. William: Áááá, tényleg nem. Csak értelmezhetetlen, rasszista és nemzetstratégiai jelentőségű... adófizetői pénzből.
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
A meleg, mint szó, tök okés, lásd meleg ölelés, sőt, meleg öl, DE persze lehet melegen ajánlom is, ami meg kicsit agresszív, mint a HírTV régiúj vezetőségének próbálkozása a Sötét Rettenet 1326 Napja, azaz Orbán Viktor Simicska Lajos általi legecizése és Simicska Lajos kivert kutyaként való távozása…..
Gunsmoke 2018.08.07 16:38:55
@Kither Deckel: nagy baromság amit mondasz. Mégis miért sugallna egy hivatalosan elfogadott, tárgyilagos szó ilyesmit?! Én heteroszexuális vagyok. Ez most ijesztő, vagy valami rosszat sugallok vele? Sokáig az volt a baj, ha valakit "lecigányoztak". Most ha azt mondom roma, csak néznek rám, hogy mi van. Ez csak játék a szavakkal, vagy inkább hangulatkeltés és megint csak arról van szó, hogy a kormányközeli sajtó nyomja az agymosó propagandáját, a másik oldal meg foggal-körömmel fikázza és minden apró péniszségbe beleköt. Hmm... való igaz más a hatás, faszsággal jobban hangzik.
Második évad: augusztus 31. Nekem nem jött be, pedig nagyon drukkoltam neki...
Sokszor írtunk már róla, hogy az Origo címlapján szinte külön hely van azoknak a híreknek, amik vérszomjas bevándorlók bűneiről számol be. Sokszor ezek ugyan több hónapos, vagy éves hírek, de ezek általában nem számítanak. Ma a címlapon beszámoltak Mamoudou Gassama hőstettéről, aki úgy mentett meg…..
Kilenc évad után lelép Andrew Lincoln, azaz az abszolút főszereplő Rick Grimes a Walking Deadből, jelentette be teljesen biztosként tálalva az információt a Collider - de persze azért benne lehet a pakliban, hogy valójában még meg lehet győzni a színészt egy magasabb gázsival. De ha Lincoln tényleg…..
Damon Lindelof készíti ugye (Lost, The Leftovers), és nem remake lesz, nem reboot, nem előzménysorozat és nem is folytatás, sőt, spinoff sem, hanem egy önálló ötleten alapuló, új karakterekre építő, sötét, a jelenben játszódó képregénysorozat. Nem, mintha az eredeti képregény és az abból készült…..
Tessék, csak elő kell venni egy ötéves posztot, hát legyen. Spoiler: más szórakozásának elkúrására tökéletesen alkalmas információtöredék egy irodalmi műről, filmről, színdarabról vagy tévéműsorról. Spoilerfób: aki a fentiektől kiütést kap és bekommentel. Troll: aki tudja, mi számít spoilernek…..
Gunsmoke 2018.02.27 16:23:26
Sejtettem, hogy ez lesz a "RIP CARL"-os bejegyzés után. A spoiler-ekre vonatkozó szabályokat nagyjából mindenki ismeri (a hülyék kivételével), de attól még én sem tartom korrektnek, hogy csak úgy minden figyelmeztetés nélkül kiírd az ilyen infókat direkt az olvasók bosszantására. Főleg úgy, hogy a tahóságon kívül tényleg semmi jelentősége nem volt. Nem hiszem, hogy ilyenkor egy figyelmeztetést olyan nehéz lenne kitenni. Vágom Sixx, hogy te egy tévedhetetlen újságíró vagy, és hogy ez a te blogod (remélem kioktatod erről az olvasókat még párszor), de kicsit nonszensznek tartom, hogy valaki, aki egy kicsit le van maradva a sorozatával az addig ne nézzen internetet, amíg be nem pótolja a lemaradását, mert az okosok megmondták, hogy mi számít spoiler-nek. A TWD engem nem érdekel, de ha elkezdek egy régebbi sorozatot, próbálok kerülni minden olyan cikket, ami a sorozattal kapcsolatos, mert tudom, hogy olyan infókat tartalmazhatnak, amit a többség már ismer, de én még nem szeretném tudni. Ha meg mégis elolvasom és belefutok egybe, az legyen az én hibám. Csak akkor nem tudom, hogy mit kell tenni az egyszerű olvasónak, hogy ha hatalmas betűkkel (capslock-kal kiemelve) a képébe tolják az infót?! Te tudod legjobban, hogy az olvasóid többsége már nem hagyományos módon TV-zik (az utólagos darát gondolom ismered), így talán egy kis korrektség lehetne benned ilyen téren.

Még valami. Az olvasóid basztatása helyett lehet rá kellene feküdni a cikkírásra, mert régen itt lehetett jó bejegyzéseket is olvasni. Csak egy javaslat, de biztos el leszek küldve a picsába.
Hamarosan megszűnik Magyarországon a Fox csatorna, számolt be róla a SorozatWiki, az értesülést pedig a csatorna is megerősítette. Azt közölték, hogy április 30-ig lesz elérhető a Fox a hazai kínálatban. Vagyis a Walking Dead 8. évada, ami február közepén tér vissza, még végigmegy. ..
Olvasói levelet kaptunk központi problémakezelő emailcímünkre: Tisztelt műsorszerkesztők! Ma kb a tizedik adást néztem végig és meg kellett állapítanom,hogy ilyen méltatlan felháborító programot nem mostanában hozott Vajna úr televíziója. Amikor két egyszerű tüneményes játékos páros akik az…..
Gunsmoke 2018.02.13 12:24:40
Amikor évente 500 saját gyártású, forgatókönyvalapú tévésorozat készül évente Amerikában, akkor nincs értelme csodálkozni azon, hogy újrafeldolgozással és trendmásolással van tele a kínálat. Az Amazonra került, de eredetileg az angol Channel 4 rendelése alapján készített Philip K Dick's Electric…..
Külföldi ügynükségtől átvett képek esetén (meg úgy bármilyen átvétel esetén) illene az eredeti szöveget használni a képhez, ez ugyanis a felhasználási feltételek része. De nem, ha te vagy az MTI, és éppen egy kurrens migránsos sztorit kell lenyomni a torkunkon.  ..
Gunsmoke 2017.12.17 10:15:07
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem vagy egy IQ bajnok, de próbálkozni azért lehet...