Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajnau

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár nap és lezárul a Krétakör A szabadulóművész apológiája címmel március 8-án indított városterápiája. Utolsó eseményünk előtt még Schilling Árpád tart előadást és vezet beszélgetést csütörtökön 6-kor a Krétakör bázison (IX. ker. Gönczy Pál u. 2.) az…..
Ide írjátok meg Artproletarz előadásokkal, eseményekkel kapcsolatos élményeiteket. Vannak még helyek az Örökséta buszos túrán, érdemes megpróbálni a szerdai 14 órás turnust. Ma este még játszhattok egy meccset a Kulti kiszabadításáért a Kinizsi u. 28-ban este 9-től. A 18…..
hajnau 2009.05.01 12:08:23
@plumm:
Kíváncsi lennék neked ma Budapesten v Magyarországon mi az ami közösségi v mi az ami művészet? Mit ajánlanál az igazán progresszív valamire vágyóknak?
Április 20-án kezdődik A szabadulóművész apológiájának 3. felvonása Artproletarz címmel. A felvonás helyszíne a IX. kerület, tartalma pedig olyan előadások, amelyeket A szabadulóművész apológiájának tematikája mentén a helyi közösségekkel együttműködésben hoztunk…..
Vasárnap este Feldmár András vezette a Laborhotel utolsó beszélgetős eseményét, ezzel lezárult az április 10-én indult 11 előadásból és 3 beszélgetésből (ebből egy elmaradt) álló második felvonás. Képek a beszélgetésről: INDAFOTO.slideshow.run({…..
hajnau 2009.04.26 13:19:47
Valószínű, rosszul fogalmaztam, elnézést.
A fele ennyire sem gondoltátok komolyan mondatom folytatása is elég fontos...
A lényeg, hogy engem a B sztori totál eltalált, de itt is és a beszélgetésen is inkább az A körül forgott minden, hallottam felzaklatott élménybeszámolókat, h megrázó volt, durva, kegyetlen stb.,
Én egészen mást tapasztaltam. Sokat kaptam, nem sokkot. Trauma?!
Nyilván komolyan gondoltátok, de azt nem tudhatom, hogy vajon gondoltátok-e, hogy ennyire komolyan beletalál ez majd valakinél. De ez teljesen mindegy, nyilván ettől is szép ennyire az egész ;) Művészet.
Erre írtam, hogy talán nem volt annyira tudatosan megtervezett, sokat tehetett hozzá a befogadó, hogy létrejöjjön a várakozástól az éneklésig egy saját történet, ahol az utolsó szobáról is biztos sokan többet gondoltunk annál, hogy csak "elaltatni segítünk egy gyereket" ;) Egyértelmű. Többértelmű.
Azt írtad, hogy ösztöneitekre hallgattatok, és el mertétek engedni a fantáziátokat én pedig azt, hogy talán nem volt annyira tudatosan megtervezett, mint az A.
Azt írtad, hogy az A történetet sokkal több ideig készítettétek elő, ezzel nyugtáztam, hogy akkor ezek szerint - az A-ról hallottak alapján - jól éreztem ezt, és azt is, hogy az 'feszesebbre volt fogalmazva'. De egyáltalán nem mondtam, hogy az előkészület ideje egyenesen arányos lenne a végkifejlettel.
Egy ösztönös másodpercnyi bevillanás tőletek, egy életre szóló felismerés nekem. ;)
Úgy érzem, egy új hálót kínáltatok fel, - de ezt talán írtam már egy másik topicban - "közös gondolkodás" szőhettem egy új hálót magamnak. Érzem a figyelmet. Kíváncsi vagyok. Lett időm. Nincsenek kifogások...
Ezt a bejegyzést csak azért csináltam, hogy ne kelljen sokat keresgélni ha van valami mondanivalótok az előadásról...
hajnau 2009.04.19 23:45:36
@GabriellaSZ: Szia, én a második verziót láttam :)
Nekem az teljesen pozitív volt, legrövidebben úgy tudnám kifejezni h "az élet szép" bla bla bla ... hamarosan bővebben is ;)
és és és Feldmár? Elfelejtettem, hogy pontosan mit mondott erre a színházra, pedig most volt pár órája, de engem egészen más élmények értek :) ...
ott maradtak vkik beszélgetni? nekem sajnos rohannom kellett :( ...
hajnau 2009.04.20 09:46:19
@udvardy: igen, tényleg, köszönöm :)
nekem a kínzó ugrott be este, de tudtam, hogy nem csak h vmi k betűs, az én hálóm csupa jó dologgal lett tele, amit nagyon köszönök, azonban itt csak az 'A' verzióról olvashatunk, az a barátnőm elmesélése szerint viszont valóban kínzó, vagy kegyetlen lehetett, ... ezt a tegnapi beszélgetésen is érzékelni lehetett, hogy különbözőek az élmények,
én úgy gondolom, hogy mivel végső soron a befogadón múlik a teremtő aktus létrejötte, ezért nehéz sok embernek beszélnie az élményeiről, mert azok sokkal többet mondanak el róla, mint arról, amit látott ...
a véletlen úgy hozta, hogy pár nappal azután, hogy nálatok vendégeskedhettem kaptam egy 'műelemzési' feladatot, azt visszaolvasva jöttem rá, hogy mennyire mélyen megérintett és felkavart ez az egész, de pozitív értelemben, és még mindig hat ... kaptam valamit és ami a legjobb, talán pont egy új hálót! :) (ma magyarországon sztem mindenkinek szüksége lenne egy új hálóra)
de ezt nem biztos, hogy egy nicknév mögé bújva a legjobb megosztani ...
... két napja az utca egyik oldaláról a másikra kiabálva mosolyogva köszöntünk egymásnak egy ismeretlen laborhoteles ismerőssel, akit ott láttam először életemben - közben hány régi ismerős mellett suhanunk el hasonló helyzetben úgy, mintha észre sem vettük volna? -
lehet, hogy csak annyi közös van bennünk, hogy ugyanazt láttuk és együtt utazhattunk egy kis ideig, ... de értitek, vmi történt ott ;) vmi leírhatatlan ...
hajnau 2009.04.21 01:43:15
@udvardy: nem együtt mentünk, nem tudtuk összeegyeztetni - most már úgy gondolom szerencsére -, a végén egy nagyon pozitív smst írtam csak a barátnőmnek, miután ő is megnézte, kaptam egy smst, hogy nagyon durva volt, tudtuk, hogy vszinü mást választottunk...

Átutazóban vagyok. Kedvesen fogadnak. Várakozom. A pisoárban virágok. Kezdődik. Ismerős hely. Ismerős helyzet.
Láttam már ezt a képet és most beleültettek. A résen túl a résben.
A falon ütött lyuk félúton a reflektorfény és a tükör között. Minipáholy. Színház. Valóság. Munka. Magánélet.
Szerep. Felelősségvállalás.
Átjárás a falon. A nappaliból a színpadra.
Mézgacsalád. Új élet rád csak barátok közt vár.
Barátok közt vagyok.
Útra indulok az új barátaimmal az ismeretlen felé. Homokos táj. Csigalépcső. Padlás. Fonnyadt almák, kartondobozok, csipeszek, előhívótank, házi fotólabor, gyerekkoromban az apukámmal én is...
Emlékek. Raktár.
Egy kartondobozba bújt Apa? Vagy Te? Vagy Én? Színész. Gondolkodik. Meg akar változni.
Mesét hallgatok a lúdtollas rókáról.
Lehetsz más, mint aki vagy? Mindent lehet másképp, máshogy? Lehetne?
A megközelítés iránya fontos.
Találkozni akarok Istennel. Bennem lakik. Én egy kartondobozon ülök a padláson. Te is.
Te találkoztál már magaddal?
Gondolkodtál már egy sötét padláson a gyerekkorodról?
Pszichoanalízis. Freud. Anális fixáció. Popkorn. Van sima és sajtos.
Mobiltelefonba súgott mese a gyermekednek a színpadról, egy sötét kartondobozból. Mese útravalónak, hogy tapasztalj másképp és add majd tovább a Te meséd.
Nélküled a mese halott.
Férfi vagy. Nő vagyok.
Őrzöm a tüzet, még mielőtt meggyújtottad volna. Együtt fedezzük fel a világot. A világunk. Tapasztalat. Átélés. Más vagy, mint én és én is más vagyok...
Az átlátszó valóság kíméletlenül és kimondatlanul hatol át mindenen ... a transzparenciás tengeren túl, ahol ...
Mitől vagy férfi és mitől vagyok nő? Kölcsönhatás. Ketten erősek vagyunk. Kiegyensúlyozatlan viszony. Másodpercenként ezret billenő libikóka által teremtett harmóniában egyensúlyozunk egymást szorosan átölelve.
Az út a teljesség felé magadban kezdődik. Az út a tűzcsiholástól a laptopig és a viszonyunk. A viszonyunk saját nemünkhöz és az ellenkezőhöz. Az ellenkezők leigázása? Meghasonlás?
"Time goes by so slowly." Van ami sosem változik? A különbség köztünk, ami vonzóvá tesz és összeköt. Ha feletted megnyílik az ég, dúdold Madonnát, hogy "no time to hesitate"... és kapaszkodj bele a kötélbe... Indul a daru. Kihúznak 'a föld alól'.
Boldog aki a fürdőszobában dalol.
Csábítás. A meztelen valóság.
Hímnem. Szeretem mindet.
Felöltöztetek egyet a zuhany alól és táncba kezdünk. Táncolni mindenki tud. Távolodás, közeledés, örök körforgás.
Kielégülés.
Yeah? - női hangon, kórusban is bizonytalanul.
Az idő felkiáltójellé alakítja-e a kérdőt?
Nőnem. A méhedből jöttem. Egy út kezdődik bennem. Mezítláb, altató dúdolás közben folyik a könnyem.
Felnőttem?
...
Ingyenműtárgy 2008.12.07 11:06:00
Kangiszer Dóri; Halbarbi-baba                  nemműtárgy (láb nélkül)ELKELT!..
Vastagbőr Know How? 2008.01.12 12:58:00
Ez egy amolyan, "halkan jegyzem meg" post lesz, egy kis "nálam vannak sokkal okosabbak is a témában, de azért nekem is van véleményem"-el fűszerezve. (igen a kép direkt uszító! :D) A karácsony szellem úgy látszik még mindig kitart, hiszen alább hagyott a…..
hajnau 2008.01.12 17:12:10