Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tirpák Mihály

149 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos ez nem lesz könnyű leírni. Februárban készítettem utoljára videót a fő YouTube csatornámra és azóta nem került fel új, de nem is fog. Az oka az érettségi vizsgák, de még egy oka is van. Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy az utóbbi közel egy éve nem annyira élvezem készíteni az új…..
Egy újabb különleges M4 Sport on-screen logó hívta fel a figyelmemet reggel 7 óra körül, ugyanis a csatornán a karika és az M4 SPORT felirat egy méret arányúak lettek, valamint az elválasztó vonal előtt megjelent az UEFA EURO 2024 logó, valamint felváltotta a MÉG 30 NAP felirat, azaz már egy hónap…..
Elérkeztünk az idei döntőhöz, ahol 26 ország helyett, 25 ország lépett fel, ugyanis Hollandiát a döntő előtt kizárták, de szavazhatott. Az idei Dalversenyt Svájc nyerte meg, de azért ne szaladjunk ennyire előre. A Hollandiát képviselő Joost Kleint a döntő kezdése előtt kizárták. A kizárás oka,…..
A svájci Nemo nyerte meg az idei Eurovíziós Dalfesztivált, ezzel megszerezte az ország harmadik győzelmét a The Code című dallal. Svájc utoljára 1988-ban, 36 éve nyert utoljára Eurovíziót Céline Dion révén. Második lett a közönség kedven Horvátország és harmadik lett Ukrajna. Továbbá negyedik…..
Elérkeztünk az idei Eurovíziós Dalfesztivál utolsó fordulójához, a döntőhöz. Ebben a fordulóban eredetileg 26 ország lépett volna fel, de az EBU ma délután kizárta Hollandiát a versenyből, ugyanis egy incidens történt a Joost Klein és a szervező bizottság női alkalmazottja között, így csak 25 ország…..
A holland ma nem lesz hallható a döntőben, ugyanis a Dalfesztivál rendezésért felelős EBU kizárta a versenyből, így csak 25 dal lesz hallható. A kizárás oka egy incidens, ami az énekes és a női televíziós munkatárs között történt. Hollandia képviselője tegnap jelen volt a próbán, csak zászlóson,…..
A 2023. októberében kitört Izrael-Palesztina háború nagyon rányomja a bélyeget a Dalfesztiválra, ugyanis Izrael is részt vesz dalversenyen. Napok óta nincs rendben Malmöben, ugyanis tegnap délután is kaptunk adagnyi helyzetjelentő információka a próbákról. Hollandia egyelőre nem léphet fel a…..
Ma felnéztem a Eurovisionworld oldalra, hogy mi a helyzet az esélyek terén. Jelenleg Horvátországnak van nyerési esélye az oldal szavazás alapján csupán 15%-kal, őket követi Svájc négy százalékkal kevesebb, azaz 11%-on áll, így a svájciak bekavarhatnak. Egy százalékkal maradt le Svájc-tól…..
Tegnap újabb fordulóhoz érkezett a Malmöi verseny, ugyanis jött a második elődöntő, melyben 16 versenyző lépett fel, vagyis Málta kezdett és Hollandia zárta. Továbbá fellépet az automatikus döntős országok második fele, vagyis Franciaország, Spanyolország és Olaszország. Az elődöntő azzal kezdődött,…..
Csütörtök este folytatódik a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál egyenesen Malmöből. A dalverseny második fordulóján, azaz a második elődöntőben 16 ország lép fel, vagyis Máltával kezdődik és Hollandiával zárul a verseny. Ma teljes egészben hallhatjuk az automatikus döntős országok második felét, vagyis…..
Elkezdődött az idei Eurovíziós Dalfesztivál Malmöben, méghozzá az első elődöntővel. Ebben a fordulóban csak 15 ország lépett fel, vagyis Ciprussal kezdődött és Luxemburggal zárult a fellépők sorrendje, de a showban egészben az automatikus döntős Egyesült Királyság, Németország és a házigazda…..
Ma este kezdetét veszi a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője, melyet Magyarország területéről csak a YouTube-on lehet követni élőbe, méghozzá az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos YouTube-csatornáján. Az este folyamán 15 elődöntős dalt hallgathatjuk meg, vagyis Ciprus kezd és az idén…..
A Barátok Közt már a 9. évadnál jár, ugyanis az RTL Gold az első résztől kezdve vetíti sorozatát. Ebben az évadban volt megcsalás, válás, halálesetek és egyebek. De voltak bőven ellentétek is. Barátból ellenség Egy új lakó érkezett Mátyás Király térre, Kollár János személyében, aki ráadásul…..
Ma reggel egy videó hívta fel a figyelmem, ugyanis a brit Nicktoons adás változat ma váltott arculatot, így már borítékolható, hogy már ezen a kontinensen is bevezetésre kerül az a logó, amit január 1-én vezették be az USA-ban. A magyar adás változat még mindig a 2019-es arculatot használja, de az a…..
Az 1989-es rendszerváltásnak köszönhetően Magyarországnak lehetősége van ismerkednie a nyugati kultúrával, ami egyik része az Eurovíziós Dalfesztivál, ugyanis ma 30 éve küldtünk indulót a dalversenyen és az utolsó magyar induló Pápai Joci volt 2019-ben. 1993-ban a Magyar Televízió csatlakozott az…..
Ma napra pontosan 5 éve, hogy 2019. április 30-án megszűnt az M3-as csatorna a tévében. A csatorna a közmédia egyetlen egy fizetős retro tematikájú csatornája volt, mely 2013. december 20-án kezdte az adását. Az M3 megszűnési hírei 2019. március végén láttak napvilágot, vagyis a csatorna…..
Ma megjelent az első AI dalaim, amit a mesterséges intelligencia segítségével készítettem, ezért is kapta a dalgyűjtemény az AI címet. Azon belül a régi dalomat is feldolgoztam AI segítségével. Ez az első dalgyűjteményem, ami eltér a szokásos Hip-Hop iránytól, inkább főként pop stílusú számokat…..
Amikor gyerek voltam, anno csak három csatornát néztük, vagyis az M1, az RTL Klub (később RTL) és a TV2 volt fogható, pluszban ott volt két helyi tévé csatorna Nyíregyházi TV és Kölcsey TV személyében. M1 Az M1 akkoriban nemzeti főadó volt, ami most a Duna TV. A csatorna több volt a Duna…..
2020 óta figyelemmel kísérem a TV2 stratégiáit az internetes sajtókon keresztül, de az idei tervek között szerepel azok a műsorok is, ami korábban évekkel ezelőtt az RTL Klub-on (jelenleg: RTL) találkoztam. Noha a 2022 óta visszavette a vezetést a konkurenciától, nem is dőlnek hátra, ugyanis…..
Mai napon kinn voltam az iskolával Nyíregyháza egyik legismertebb üdülőhelyen, Sóstón. Körben jártuk a tópartot és láttunk csodálatos épületeket is. Igazából egy nyomozói túra volt, hogy minél jobban ismerjük meg a város egyik jelentős helyét. Időjárás szempontól októberinek tűnt április…..
Tervezem a teljes erő visszatérésem a YouTube-ra csak kicsit másképp. Egy részt nem fogok gyártani új videókat az LRF-re, így az LRF Média Csoport végleg kikapcsolódik a fiktív rádiókkal együtt. Főként a Tirpák Mihály és Tirpák Mihály TV Idents csatornával, valamint a bloggal is szeretnék…..
2023-ban az ARD német közszolgálati média csinált 3 részes dokumentumfilmet a VIVA TV-ről, mely tavaly lett volna 30 éves. A 3 részes filmben azok a műsorvezetők szólaltak meg, akik ott voltak a német VIVA csatornán, de azok emberek is szólaltak meg, akik háttérben dolgoztak a VIVA…..
Nyáron eltűnik a Comedy Central Family a képernyőről. Ez a csatorna lesz az utolsó a 2017. október 3-án indult csatornák közül, ami lehúzza rolót, vagyis azon napon a Comedy Central Family mellett elindult a Sony Max, Sony Movie Channel és az MTV Hungary, de azok 2022-ben megszűntek. Őszintén…..
Ma reggel hat órakor láttam, hogy az M4 Sport logója nem teljesen fehér, hanem a ferde vonalak piros színűek, míg a logó többi része erősen fehér. Ez akkor szokott lenni, amikor labdarúgó eb vagy vb van, de előtte az olimpia emblémája van, ami alatt az van írva, hogy 100 nap múlva, azaz 100 nap van…..
Ma 10 éve, 2014. április 16-án váltott arculatot a Viasat 3. A csatorna átvette az akkori dán testvér csatornája arculatát, a TV3-ét. Azóta mi történt a Visattal? Először az MTG a Viasat 6-al együtt eladta a Sony-nak, majd 2021-ben a Sony tovább passzolta a görög Antenna Group-nak. Továbbá…..