Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hintamester

151 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dancs László Gyulai HírlapKilencven esztendeje, 1920. szeptember 14-én született Simonyi Imre Dancs László Gyulai Hírlap Élete tele volt kitérőkkel,ellentmondásokkal,sorsa mégis valahogy szokatlanul egyenes és következetes. Pályája a tehetséges vidéki magyar költők szokványos…..
Talán nem vagyok egyedül azzal érzéssel, hogy a padlizsán egy izgalmas zöldség, tele lehetőségekkel, de valahigy nem sikerült még igazán jót kihozni belőle. Na, megtört a varázs. sikerült végre az egész család számára ízletes vacsorát készíteni, ami nem csak szép, de finom…..
  A bajai módon halászlevet főző régióban mindenki tudja mit jelent halasan főzni egy kaját. Ha korosabb egyed húsát vagy zsírosabbnak tűnő húst főzök akkor többnyire így készítem. Halasan főzni azt jelenti: nem megpörkölni a hagymát, hanem - mint ahogy…..
 Ma jelent meg az eredmény:   1. rész: Baranya megye: bruttó 3.671.000,- Ft; Czikkhalas Halastavai Kft.2. rész: Bács-Kiskun megye: bruttó 8.994.000,- Ft; Fish-Coop Kft.3. rész: Békés megye: bruttó 8.627.000,- Ft; Körösi Halász Szövetkezet4. rész:…..
 Észre sem vettem és eltelt egy év.  Tavaly márciusában kezdtem a blogolást. Több mint kétszáz bejegyzés... A karácsony előtti halas posztokat sokan olvasták, gondolom mégsem miattam került halétel a karácsonyi asztalra.Kommentelőktől csak pozitív kritikát kaptam,…..
Legyünk sablonosak: miről írhatna egy nő, ha nem a szerelemről? Tudom jól, vannak nála gyorsabbak. Erősebbek. Intelligensebbek. A “szépség” meg elég szubjektív kategória, ezen nem lehet vitatkozni. De az ember a szerelmét nem is ilyen észérvek alapján választja. Mert…..
Erdélyi Úr facebookTisztelgő lopkodásos kotyvalék – halvány emlékezetből – az ebben a témában nálam autenktikusabb W. Allen 1 novellás kötetéből, amely vagy 10 éve eltünt a polcomról. ha már megnem sértem kedves J.A úr.....remélem mást sem.Benjamin Ben Rabbitz…..
A tetején olyan széles, hogy öt lovas egymás mellett végig vágtathatott rajta és ellenséges támadás esetére az őrtornyokban állomásozó katonaság fel volt szerelkezve füstjelek vagy jelzőrakéták eregetésére, ebben a formájában a tizenegyediktől a tizenhetedik századik…..
Zseni-mester Apám beszólt 2010.01.29 22:28:34
18:33 telefon LANgusztától. Ügye jössz holnap Délegyházára? Persze. Korcsolya van? Nincs. Sebaj. Találkozunk Csévézőnél, gyere. Oks. Mindez történjék a Keleti pályaudvarnál a kijelző alatt pénteken. A péntek egy amúgy is szar nap, állapítottuk meg Rékával vagy 8 éve.…..
Sietünk, ma messzire mennénk, ezért a rosszabb utat választjuk.  A Bamako Rallyt bebukó utastársainkkal reggelinél megbeszéljük, hogy Agadirban találkozunk, valamiért mégis a Tata felé vezető úton indulunk el. Titkon él bennünk a remény, hogy estére a Planet Tatooine-on…..
Hintamester 2010.01.23 17:33:14
Tetőzött a Fehér-, a Fekete- és a Kettős-Körös, ám a Hármas-Körös még árad. Íme néhány remek kép.   ..
Az Anrássyn nem lehet karácsony előtti napokban megállni. Máskor, se de ilyenkor pláne. Leborított az Operánál és szerencséje volt. Beszuszakolta a kocsit egy hóhalom és egy kisteher közé. Az elmúlt néhány évben kezdte megutálni a hideget. Fel sem merült benne lékhorgászat,…..
A felső légúti fertőzés a megfázás orvosi elnevezése. A megfázás az orr és a torok egyszerű fertőzését jelenti. Normál légzés esetén a levegő beáramlik az orron, majd a légcsövön keresztül továbbhalad az egyre kisebb légutak felé. A légző szervrendszer szinte minden…..
urbánus menekülés ekkerjoz 2009.11.22 20:01:00
Kérem, az IKEA televan, egy emberként nyomul a nép, belelógnak egymás aurájába, a Harrodsban ilyen az élet a nagy árleszállításkor. Nem is nagyon értem, hát itt biztosan mindenki immunis a disznóinfluenzára, különben nem lennének bátrak így összegyűlni. Kizárólag vasárnap…..
Babonás vagyok, na. Amennyi kerülő utat én már fekete macska miatt megtettem... Ez a péntek 13. -ez meg egy rémálom.   Normál esetben (mert ugye majdnem minden évben van ilyen nap, néha több is), szóval akkor ezen a napon nyugi van, csak a minimumot mozdulok ki, azt…..
142/2009. (XI. 3.) FVM rendelet a halászatról és a horgászatról szóló 1997. évi XLI. törvény végrehajtásának egyes szabályairól szóló 78/1997. (XI. 4.) FM rendelet módosításáról10. § Az R. 27. §-ának (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés…..
Krumplipüré és párolt zöldborsó illik mellé, meg valamilyen strong ale. Előtte igyunk Whiskyt. Nem kötelező ugyan de a gyógyhatást mindenképpen fokozza. A Salisbury steak kifejezés, mint ételnév igen előkelően hangzik, holott ez csupáncsak fasírt, mondhatni egy tipikus…..
Az elmúlt évek eseményeit felelevenítő Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke az ülés elején arról beszélt: már két éve megfogalmazódott, hogy ha nem javul a Balatoni Halászati Zrt. helyzete, illetve horgászok és halászok között feszülő ellentét, akkor…..
urbánus menekülés Hájas tészta 2009.10.13 14:50:00
Valljuk be a hájas tészta projektek disznóvágáshoz köthetők, de valahogy mindig lepattintottuk magunkról. A túl bonyolult kategóriába csúszott talán, minden esetre tavaly mégsem akasztottuk ki a cinkéknek, hanem ledaráltuk és bekerült a fagyasztóba, hogy majd egyszer…..
urbánus menekülés lélekidomár 2009.10.10 20:56:53
Ami az állatszelídítő a fenevadak ketrecében, ami a hindu kígyóbűvölő a csúszómászói között, ami a lóidomár a fék nem szokta szilaj ménnel szemben: – az a „lélekidomár” a lelkes állatok világában.Új szó, rossz szó; de nincs más.Az alak pedig létezik,…..
Juhász Attila befejezi a Paptag Rosé ismertetését mire a tulajdonos, hétszeres magyar boxbajnok Bakonyi Nándornak az jut eszébe, hogy: a múltkor támolyog le a lépcsőn egy, közepesnél jobban berúgott kétméteres százhúsz kilós fickó. Adjak inni. Mondom neki, hogy ez egy kávéház,…..
Eddig ismeretlen, bizarr külsejű halfajtára bukkantak kutatók Brazília partjainál - adták hírül ausztrál és újzélandi hírforrások vasárnap. A 40 kilós, 183 centiméteres élőlény Praia do Forte közelében lebegett a víz felszínén, amikor észrevették.Az apró fogú, pikkely…..