Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaborfarkas

5 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kepes András legutóbbi könyvében (A boldog hülye és az okos depressziós) megakadtam egy gondolaton. Az “A világ alaptermészete a bizonytalanság” című fejezetben meséli, hogy “sokkolta” amikor a modern fizikáról olvasott. “Megrázott a felismerés, hogy a világegyetem működése csak valószínűségi…..
Kolompos Tejet a teába? 2020.02.02 13:52:28
Az 1920-as években egy Cambridge-i délután egy teázó társaságban Muriel Bristol pszichológus udvariasan megjegyezte, hogy jobban szereti a teát, ha a tej kerül előbb a csészébe, utána a tea, és nem fordítva. Többen kételkedtek benne, hogy ez valóban befolyásolná az elkészült teaital ízét.Ronald…..
Vizsgáljuk meg egy kicsit Hawkins érvelését. Konstruktivizmus “A matematikától eltekintve, a kvantumelméletet tanulmányozó tanítvány arra a következtetésre juthat, hogy amit felfedezünk, az a szándék eredménye, tehát az, hogy mit fedezünk fel, attól függ, hogy mit keresünk.” - írja Hawkins. Ezen…..
Kolompos Az anyag csak energia? 2019.07.08 16:36:48
“Az anyag csak összesűrűsödött energia” - olvashatjuk sok helyen, gyakran hivatkozva Einsteinre, az E=mc2 képletre és az atomenergiára. Arról talán mindenki hallott, hogy az atommaghasadáskor a tömeg csökken és eneriga szabadul fel, végső soron az anyagból energia lesz. Tehát végülis minden stimmel,…..
Most, hogy a banki munka végetért egy időre, így kezdődhet az alapozási munkálat!Felvettük a kapcsolatot egy kivitelezővel, aki ért ahhoz, hogy egy háznak milyen lábon is kell állnia, hogy megfelelően biztosítsa leendő házunk tartását a következő jóóóó sok évre!Találkoztunk a tett helyszínén,…..
gaborfarkas 2017.11.27 19:10:55
10 évig sugározta 40 millió Wattos erősségű rövidhullámait Moszkva az Egyesült Államok felé. Washington szerint a Kreml agykontroll alatt tartotta őket, az oroszok persze mást mondanak. A csernobili Fakopáncs (Fotó:Masterock.livejournal.com)..
gaborfarkas 2017.04.29 09:38:04
Balogh Béla: A végső valóság c. könyvét nagy érdeklődéssel vettem a kezembe, mert olvastam és hallottam róla, hogy modern fizikai eredményeket hoz párhuzamba szellemi tanokkal, engem pedig mindkét témakör igen érdekel. A könyv olvasása során viszont gyakran úgy éreztem, hogy…..