Regisztráció Blogot indítok
Adatok
escaper

125 bejegyzést írt és 420 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Pretty much a non-country” (Nigel Farage Belgiumról)  Volt egyszer nekünk egy király nélküli királyságunk. Ha a belgák így folytatják, nemsokára lesz egy királyság nélküli királyuk: II. Albert (Félix Humbert Théodore Christian Eugène Marie von Saxe-Coburg-Gotha)…..
escaper 2011.02.21 15:57:58
@bz249: A jelenlegi angol uralkozodhaz nemet.
Angolositottak Windsorra a Wettinbol az I. VH kornyeken, mert a nemetek ellen nem hangzott jol.

Sokak szerint utoljara Harold (XI. sz.) volt angol szarmazasu, ha eltekintunk attol, hogy normann csaladbol jott es azok is akik legyoztek, es elotte is mar danok ultek a tronon. :D
escaper 2011.02.22 16:06:11
@parlamentarista:
"ne viccelj már nincs "angol" uralkodóház, hanem csak brit van."
Az orszag neve Egyesult Kiralysag, amiben angolok, skotok, irek, walesiek elnek (meg egy csomoan a Nemzetkozossegbol es bevandorlok).
Van aki angol, van aki nem. De mindenki brit. Vagy szerinted nincs angol es Anglia? :D

"és az értelemszerűen nem lehet német."
Csak Vasarely, Johnny Weissmuller, Zsa Zsa Gabor lehet magyar? :) Nezz utana, volt amikor az angol/brit tronon olyanok ultek, akik csak nemetul beszeltek. Tehat Neked sem a "vervonal", sem a beszelt nyelv, sem a kultura nem szamit?
De ez nem az en velemenyem, hanem az angoloke is, olvashatsz errol vicceket, de tortenelmi tanulmanyt is.

"nem a származás a lényeg, a britek nem nácik."
Ez most, hogy jon ide? Aki nemet naci?
Vagy ugy erted, hogy nem foglalkoznak a szarmazassal? Nem talaltam linket a youtubeon, de Andy Parsonnak van egy poenja errol. Ugy tudom valamelyik tronorokos is "paki"zott. Toleransak, azt senki nem vonja ketsegbe. De attol meg van angol stb.
Toltottel ki egyetlen Angliaban onkormanyzati papirt? Nem tunt fel, hogy megkerdezik a szarmazast? Van az angol/skot/ir/walesi, es van kaukazusi ami a tobbi feher ember. Ez nem rasszizmus, sem nacizmus.
Whyon mi? A fehér holló 2011.02.20 00:10:00
Most ez mégis létezik?Hát mégis sikerült ezt a bonyolult festéket kikeverni az Applenél? Nem is volt vezető hír... ..
Írtam egy rövid összefoglalót a legnagyobb különbségekről a magyar és a svéd rendszer között. Egész biztosan egy csomó minden kimaradt. Nincs olyan, hogy ez a jobb, vagy az a jobb, ezek helyett következzen a lista. Mindenki döntse el maga, érdemes-e, megéri-e a váltás. Nekem…..
25 millió forint értékben vásárolt volna luxusórákat a világ negyedik leggazdagabb emberének, Mukesh Ambaninak két lánytestvére és édesanyja, de hitelkártyáikat nem fogadta el a terminál - írja a Bors és a Deluxe Magazin. Hosszas nézelődés után négy karórát választottak…..
escaper 2011.01.05 15:22:09
@LordAzazel: "Egy milliárdos miért vásárol hitelkártyával??? Nem tudja kifizetni vagy mifasz? Nincs annyi lé' a bankszámláján, hogy bankkártyával vásároljon?"

Csak szolok, a creditcard magasabb szintu szolgaltatas, mint a debit kartya, amit ezek szerint hasznalsz.
Pl. sok szallodaban csak hitelkartyaval tudod foglalni a szobat: a depositot debitrol nem tudnank levonni, ha kozben kiurited a kartyaszamlad, es szetvered a szobat. Rocker kezikonyv 1. fejezet.
Ki tudja, az viszont tuti, hogy Gy. borítékben, viccből egy mini zacskó gumimacit is kapott a képeslap mellé, vagyis kapott volna, ha nem "sérülten kapja" a Magyar Posta a küldeményt, ami annyit tesz, hogy felvágták a borítékot és a macis zacskót is, és egy darab…..
Modorosblog A költségkímélés 2010.11.18 06:00:00
-Apám, nem nagy szám ez a nyugati élet. Pedig nem is étteremben vagy építkezésen kell dolgoznom, de minden kurva drága itt. Sima szobabérléssel meg egy-egy kocsmázással alig tudok félretenni 3-400 fontot havonta. Saját lakás vagy autó szóba se kerülhet.-Már megint csak a…..
escaper 2010.11.18 14:25:42
@F79: en nem anyagiak szerint valasztanam szet az angol tarsadalmat. A gazdagok kozt is van shopaholic, ugyanakkor ismerek parasztokat, akiknek a fold mellett ott az istallo, es persze, hogy csinaltak egy lovasiskolat a helyieknek, ezert lovagol az osszes kornyekbeli tarsadalmi osztalytol fuggetlenul.

A masik, hogy a kozeposztaly-e, akinek van egy kis foldje? Mert Jaguarral jar, igaz neha gumicsizmaban, mert epp elromlott a terepjaro, es megy a traktorhoz.

"kevésbé családcentrikus (és ezáltal, számomra, az értékrendje sem túl pozitív)"
"Ami Angliában Karácsonykor megy, az elég rémes"

Ebben sajnos egyetertunk.
Viszont a csaladunk eddig 4 adakozasi/tarsadalmi munkaban vesz reszt a Karacsonnyal kapcsolatban: tehat van egy az elesettekrol gondoskodo jelentos resze a tarsadalomnak. Ez pedig nagyon fontos kulonbseg a javak ujraelosztasaban, es az emberek kozti kapcsolatban.
Bar errol irni mar maga a modorossag :D
escaper 2010.11.18 16:51:40
@demagofób: :)
a velemenyem nem irom le, mert modoros kerdesre csak modoros valasz lenne :)

www.alpix.com/nice/htmlen/weather.htm
www.metoffice.gov.uk/climate/uk/so/print.html
  Miként a Városban blog is megírta, új látványtervek kerültek fel a Budapest Szíve programról (a korábbiakat itt tekinthetitek meg). Ott a Kiskörút látványterveiből szemezgettek, itt most a szintén frissen kikerült Március 15-e teret nézegethetjük.     Ami…..
escaper 2010.11.09 10:45:59
@Rocky:
"mit kellene, lehetne csinálni a romokkal szerintetek?"

ooo, varj? esetleg meg kene becsulni oket?

A varosunkban elkezdett par ko mozogni az egyik 4-600 eves varoskapuban (tobb reszletben epult), felujitjak. Persze le is rombolhatnak, vagy engedhetnek szethullani, es akkor lenne +2 sav az autoknak.
escaper 2010.11.09 11:01:12
@Rocky:
"Mit kellene vele csinálni? Ez volt a kérdésem!"

Nem vagyok epitesz, csak otleteket lattam a vilagban:
- voltam etteremben, ami belul funkciot talalt a falaknak (Olaszorszag)
- lehetne oktatasi-muzeum centrum a parkban: minden iskolaban tanulnak Romarol, egy kis tortenelmi kalandpark (Anglia)
- pihenohely (ahogy eredetileg is, csak ugye a tobbi resz szetrohadt korulotte, ahogy akar az uj tervvel is megtortenhet)

De el is rugaszkodhatunk egy kicsit: mondjuk a parkositas utan a rom korul egy fedett kozter téli kerttel - nyaron meg kinyitni, bent kavezoval, ekszerbolttal, konyvtarral a fold alatti reszen. Vegul is egy termeszetes atrium, ha befedjuk.
Nem mondom, hogy nem kerul penzbe, de ez hozna is.
escaper 2010.11.09 11:46:15
@Rocky:
"Olyan szépen, hogy ilyenkor megjelennek a romféltők, akik 20-60 évig szemrebbenés nélkül nézték a pusztulást, a hugyozást, a kutyaszart. És ez nekik így jó!"

Nem, nem volt jo. Viszont a romai romok eltuntetese nem oldja meg az osszes tobbi problemat. Nem a romok piszkoltak ossze magukat, hanem egy ugyanolyan park hasznaloi, mint amit most terveznek.

A valtozas jo, viszont az ertekekre buszkenek kell lenni, es elni kell veluk. Erre a mostani terv tipikus "legyunk tul rajta" valasz.

A tobb evtizedes semmitteves szetrohasztotta Budapestet. A fantaziatlan vakolokanal sem lesz megoldas. Es mindegy, hogy jobb vagy balkezes benazik. Nem az szamit ki teszi, hanem hogy mit.

Ez terv nem old meg semmit, hozza nem tesz a terhez, viszont elvesz - tehat gyatra munka.
A cím persze csúsztatás, mert (egyelőre) a basszusgitáros egyáltalán nem lett tagja Axl Rose csapatának, de az mindenképpen esemény, hogy a Guns N' Roses október 14-i londoni koncertjén három számban (You Could Be Mine, Kocnkin’ On Heavens Door és Nice Boys) is szerepelt…..
Adva van egy hatalmas ipari cég (MAL Zrt.), ami megfelel a nemzetközi minőségellenőrzési szabványoknak, erről tanúsítványa van.A cég komolyan veszi az esetleges felmerült környezetszennyezési kockázatok kezelését.Társaságunk messzemenően elkötelezte magát a környezetre…..
Miért épp nem Mo? Mo és a jog 2010.09.24 15:54:00
Érdekes a magyar blogokat olvasni, mi a véleményük az embereknek, hogy Tomcat lepofozta Novák Elődöt.Mindenki politikai érzelmei szerint értelmezi a cselekményt, miközben van sokkal fontosabb és szomorúbb a történetben. Igen, valaki megpofozott egy másikat egy hivatalos épületben.…..
escaper 2010.09.24 19:50:56
@Nuuk: Ez önbíráskodás a maoi bíróság területén.
Mao? Ő hogy jön ide :D Vagy freudi elszólás?

Magyarorszag nincs, "Mo" van - csak egy abszurd helyrol irok. Ennek megfeleloen "magyarorszagi" sincs, csak "maoi".
escaper 2010.09.24 23:42:02
@balage_81: Ha elitéled amit hirdetnek, de ugyanazt teszed mint ők, akkor különbözöl-e tőlük?
escaper 2010.09.25 18:55:01
@balage_81: Ha akar szoban is tamogatod az eroszakot, vagy elturod, hogy aldozatokka valjanak, akik eroszakosak voltak, akkor az agresszio partjan allsz - ez pedig ugyanugy a fenti pofozkodok tabora. Igy meg sem tudlak kulonboztetni toluk.
Lángoló Gitárok Tankok a tetőn 2010.09.20 13:00:00
Nem voltunk ott a Tankcsapda múlt heti, különleges koncertjén, amire a Párisi Nagyáruház tetején került sor, és aminek az apropója a zenekar tavalyi születésnapos buliját tartalmazó DVD premierje volt. A bulit a Tankcsapda a NeoFM-mnel, pontosabban a Bumeráng című műsorukkal…..
Az amerikai Munkaerő Statisztikai Hivatal (Bureau of Labor Statistics) és a CNNMoney.com felmérése alapján készült el a következő infografika. A felmérésben 35 ezer munkavállalót kérdeztek meg munkájáról, melyben értékelniük kellett a munkájuk stressz szintjét, rugalmasságát,…..
escaper 2010.09.09 10:03:25
@Zka: nem :)

Kivulallokent latva: a sebesz feladata, hogy a problemat megoldja. Az anesztes meg eletben tartja a beteget a mutet alatt es esetleg utana is az intenziv osztalyon.

Raadasul az "altatas" sem az altatasrol szol: amirol tudok min. 3 fele dolgot kell kiutni (ebrenlet, fajdalomcsillapitas, izomrelaxansok) es ezeket folyamatosan figyelni. Az elverzes megakadalyozasa sem a sebesz feladata.

Es ez csak egy alapmutet, gondold el, ha valakinek a szivet vagy tudejet operaljak: ekkor az adott szerv melojat is at kell vennie gepekkel, amiknek a parametereit folyamatosan kell allitgatni.

Egyes helyeken az anasztes megszolitasa Dr. XY, a sebesze Mr. XY. :)
escaper 2010.09.09 10:52:22
@Kerek Perec: fejlesztobol 800 ezer, anesztesbol 23 ezer forol van adat.
Az egyik egy hianyszakma (keves ember lesz masoddiplomaskent orvos), a masikra at lehet konnyeden terni.

A masik ok: a 800 ezer fejlesztobe valoszinuleg az egyszerubb munkak fernek bele. A projekt manager mar jobban keres, a software architectre pedig ezt irjak: "paychecks for the best software architects sky-high".

Aztan maganpraxisban nincs anesztes, csak korhazban alkalmazottkent (bar lehet vallalkozo). "Fejleszto" pedig az is, aki sajat cegben cegvezeto/architect, es durvan jobban keres, mint ez a lista. Csak az sem regisztral ilyen oldalon, mint ami a tanulmanyt irta: nem alkalmazott akar lenni, hanem a cegebol csinal hasznot.
escaper 2010.09.09 11:01:39
@verpistike: ha igy maradnak a magyar fizetesek nem is lesz orvos 5-8 even belul Mo-n:
kulfoldon a fizetesek jok, a tarsadalmi megbecsultseg magas, es mostmar minden orvosnak kell beszelnie nyelvet: egy huszoneves el fog indulni, es ha a gyerekei kint szuletnek nem is megy Mo-ra. Most is csak az oregek maradnak (nyelvtudas hianya, lustasag vagy csalad tartja vissza oket).

Pl. Svedorszagban lassan nincs is mar orvoskepzes: minek is lenne? Bevandorlokat vesznek fel: megusszak az orvoskepzes koltseget.
A Guns N' Roses négy év után lépett fel múlt héten angol földön, de a visszatérést önmagához méltó módon prezentálta. Axl Rose és zenekara pénteken a Reading Festivalon, vasárnap pedig a Leeds Festivalon lépett fel. Előbbin egy órát késett, de mivel a nagyszínpados…..
escaper 2010.09.01 17:01:20
@Mr_Crowley: Megvolt. Myles egy nagyon nagy enekes, ronggya hallgattam az uj lemezuket. De nem zseni, raadasul amiket GnR-bol enekel Axl szamai (is).
escaper 2010.09.01 17:12:32
@rasztalaci: "Gitárost ... lehet pótolni"
hmm, ezzel erosen nem ertek egyet!
Slash nem egy szimpla szologitaros az egyutteseiben, hanem hangszerelo.

Hallgasd meg hogy a főszólói utan altalaban zajong, alafest es nem all vissza sikalni. Es ebben ritka nagy tehetseg.
escaper 2010.09.01 17:50:45
@-Hoze-: ize, GnR pont nem allt ossze, ugye :)

Azt meg ne varjuk, hogy zeneszek, miutan egyszer kiestek a fosodrobol elmennek politikusnak, magyar focistanak, vagy valami hasonlonak, amihez nem kell tehetseg.

Mielott megismertuk oket kis klubokban zeneltek, aztan stadionban, mostmeg megint klubokban. USA/GB vonalon nemcsak 90-es, hanem akar 60-as evekbeli zeneszek is fellepnek, turneznak.

Abba sem hagytak, nemhogy csak visszaternenek. (Megneztem kik jonnek felenk: WASP, Motorhead, Helloween, Bach, Exodus, Annihilator, Thin Lizzy) meg ezekre is van vevo.
Es akkor az oreg blueserek, jazzistakrol nem is beszeltunk, akik 40-50 eve turneznak folyamatosan. A fosodor alatt ott van mindenki, csak kevesbe lathato.
MedIQ A világ legjobb országai 2010.08.23 07:30:00
A Newsweek-ben jelent meg ez az interaktív infografika, melyben az oktatás, az egészségügy vagy az életszínvonal alapján osztályozták az országokat. Az egészségügy szempontjából a top…..
escaper 2010.08.23 18:08:27
@Vogel Zs:
"Az oktatas szinvonalaban az Egyesult Kuralysag a 8. helyen all :)) ha jol ertelmeztem a grafikont. Ez mega LOL."

Szerintem nem ismered az angol oktatast. Nem vitatom, hogy talalkoztal vele, en a tehetseggondozas szempontjabol latom.

A kulonbseg szerintem a magyar es UK oktatas kozt: UK-ban talalhatsz megoldast a magasszintu oktatasra. Mo-n nem.
Ne aggódjatok, lesz a tegnapi buliról is beszámoló poszt, csak lusta voltam fényképezni és még várom a képanyagot, meg magamhoz kell térni teljesen, de nem várakoztatlak inkább titeket és kiteszek nektek egy érdekes dilemmát, amiről talán csak érintőlegesen volt szó korábban…..
escaper 2010.07.25 18:17:10
@Tornado86:
Az alkalmatlanságot hogy mérnéd? A sávok közt cikázó barmok egy része valószínűleg ismeri a szabályokat (átmennek a teszteken), és jobban is vezetnek mint egy hétvégi vezető (ott sem kiszűrhető). Elvileg a pontgyűjtés emelhetné ki ezeket, de az meg csak papír alapú szabályozás, soha nem működött.

A lassító önmagában is egy teszt: aki ezt sem tudja kikerülni az alkalmatlan.
Aki meg ügyes, azt kapja el a radar!
Mivel bloggereink nem csak írni, hanem olvasni is szoktak, új sorozatot indítunk útjára Igenis vannak tények címmel. Kommentelőinknél ugyanis nem csak egészséges indulatokat, hanem a történelmi ismeretek elképesztő hiányát tapasztaljuk, így innentől időnként közreadunk hasznos…..
escaper 2010.07.04 18:04:30
@csoko20: "miatt még most is szívunk, pedig 20 éve elmentek."

Erre mar elore valaszoltam ;)
"Elmentek a farkasok, maradtak a begeto birkak."
escaper 2010.07.04 19:56:51
@istvanffy: Rosszul olvasod amit irok! :)
(*) Nincs szine a farkasoknak.

Aki nem latja az embereket, csak a zaszlot ami alatt vonulnak az eppugy a totalitarius rendszerekben hisz, mint a ket betegagyu bajszos diktator.

"de jelenleg a 40 évnyi kommunista történelemoktatás örökségeként"
Az egyoldalusag is a rossz oktatas kovetkezmenye... ;) l. (*)
------------------
De vigyuk mar vegig a gondolatot: mondjuk eltuntetik az emlekmuvet. Es mondjuk az oroszok nem ragnak be erte (most szolok: be fognak) - tudod, akik ha elzarjak a gazt lefagy az orszag. Es akkor jobb lesz?
Az egesz elmult 20 (vagy 70) ev a szimbolikus cselekvesekrol szolt (szobrok, utcanevek, alkotmanyok, tortenelem magyarazasok, pozicioharcok), mikozben az orszag szetrohadt (oktatas, kozigazgatas, igazsagugy, torvenyhozas, egeszsegugy). Kozben Kina vilaghatalom lett, Irorszag felemelkedett, szetesett a SZU stb. ezekre kene reagalni nem a multba revedni.
XIX.sz.-i gondolkodas egy XX.sz.-i esemenyrol...
Hesna és Attila visszament Sowetóba forgatni, és megint túlélték. Lelkes önkéntesekre és még lelkesebb gyerkőcökre bukkantak.   ..
Hogy ne csak egy reposzt jusson egész napra, kaptok egy másikat is. Nekem úgy tűnik, kettesgolf számára teljesen meglepő és új dolog, hogy egy használt autót akármilyen kereskedésben jóval kevesebb futott kilométerrel hirdetnek, mint amennyit valójában mentek vele. És…..
escaper 2010.07.03 23:51:42
escaper 2010.07.04 00:00:29
@tóni: 2010.07.03. 19:20:08
"abszurdisztán mi?:D
máshol szerintetek nincs így?"

Igazad van, mashol is elofordul. Csak ha rajonnek, akkor borton jar erte.
Na, ennek a hianyatol abszurdisztan Mo.
escaper 2010.07.04 00:05:15
@kolbászoszsömle: "Beletenne a nepperek zsebébe még párszázezret, a becsületes magánzóra meg rárohadna a valós futásteljesítményű autója."

Marmint, ha buntetnek az ora visszaporgetest az a neppereknek tenne jot? Kerlek magyarazd meg!