Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andriska_hun

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este láttam a magyar kézilabdás lányok átszellemült arcát. A válogatott mérkőzés előtt hallgatták a Himnuszt. Némelyik a mellére tette a kezét, hogy tisztelegjen az Isten áldásával küszködő népnek, némelyik pedig énekelte is Kölcsey Ferenc veretes szövegét.…..
Mivel vette rá az Uralkodó Anakin Skywalker-t arra, hogy átálljon a sötét oldalra? Nőiesen bevallom, hogy nem emlékeztem már rá, pedig annak idején kötelességtudóan elzarándokoltam a moziba, de nem hagyott bennem mély nyomokat az alkotás, csak néhány jelenet maradt meg belőle,…..
Andriska_hun 2014.12.08 10:39:04
@Androsz: "Sikerült annyira, hogy a hívek megbocsátóan legyintenek rá, a készítőket pedig futni hagyják." - ez a legjobb konklúzió.

A magam részéről nagyon vártam az előzménytrilógiát, képkockáztam a trailereket, elolvastam a könyveket (kivéve a 3.-at mert azt félredobtam) aztán jól pofára estem a fanokkal együtt. Lucas annyira elcseszte az első részt, hogy azt már képtelenség volt helyrehozni a 2. és 3. résszel. Oda kellett volna adnia más rendezőnek, nem pedig azt hinni, hogy tud jobbat csinálni. A történetvezetés tényleg pocsék volt. Padme alakja engem legalább annyira dühített mint Jar-Jaré:
- az invázió közepette is tudott minden jelenetben új ruhába bújni,
- olyan okos volt, hogy még az alkotmányt is át akarták írni csak azért, hogy maradhasson. Persze.

A legjobban tenné a Disney, ha a háttérben újraírná és forgatná az előzménytrilógiát, hátha sikerül menteni a menthetőt. Lucas tényleg inkább egy jó ötletgazda, hiszen az előtrilógiának nevezett katasztrófát csak az Új Reménnyel érdemes összehasonlítani, mert szerencsére a többit már nem ő rendezte. Bele se merek gondolni, mi lett volna a Birodalom Visszavágból, ha ő marad a rendező.
Bármennyire is a legjobbnak tartott rész a trilógiából, nap estig lehet sorolni a negatívumokat itt is. A pozitívumok pedig egy cetlin elférnek. Nálam Kenobi vitte a hátán a filmet, Anakin szinkronhangára nyálasabbat pedig nem is lehetett volna már találni. Az uralkodó gonosz nevetése iszonyat erőltetett volt. Kár érte.
Egy alkotás címék kiválasztása mára művészetté vált. Ha egy adott könyv/dal/film jó és figyelemfelkeltő címmel van ellátva bizonyítottan felkelti a befogadó érdeklődését. Az egész jelenséget marketingnek tekintjük, hiszen bizonyos rétegeknél a jó cím máris elég ahhoz, hogy egy bizonyos réteg…..
Tony Stark lassan nyugdíjba megy (mondom lassan, vagyis szerencsére vár még ránk néhány zúzás a következő években a moziban vele), Robert Downey Jr. pedig elkezdett a komolyabb szerepek felé tendálni (A bíró sajnos egy elvetélt kísérlet volt, de ez még simán belefért, nem esett…..
Aki látta a NAV elnökének Szabadság téri performanszát, nem feledheti Vida Ildikó sértett arckifejezését. Az adóhivatal vezetője egyszerűen nem tért magához azóta, hogy kiderült, van erősebb nagyúr Varga Mihálynál, illetve Orbán Viktornál. Ami ennél is jobban szíven ütötte…..
Már törölték azt a fórumbejegyzést, ahol a GOG.com szivárogtatott egyet, de a régi játékokat pár euróért szolgáltató oldalon fut egy visszaszámláló, szóval a hír igaz: újabb klasszikus kiadó játékai kerülnek az oldal kínálatába, és ez a kiadó a Lucasarts. Aki követi a…..
Attention! Prêt! A legjobb az volt tizenöt éve, amikor egy hatalmas csúszdán keresztül kellett szaladnia a szakácsoknak egy tortával a kezükben, miközben a nyúlnak, kacsának vagy épp tyúknak öltözött játékosok a csúszdán lecsúszva megpróbálta elkaszálni a szakácsokat, hogy…..
...persze ettől még lesz. Mint ismeretes, csütörtökön a szerb főváros felszabadításának hetvenedik évfordulója alkalmából (a hivatalos dátum 1944. október 20.) nagyszabású katonai felvonulást rendeznek, melyre évtizedek óta nem volt példa Szerbiában. Az eseményre…..
A Showtime-on mutatnak 2016-ban 9 teljesen új Twin Peaks-epizódot, írja a Variety. Az 1991-ben, brutálisan korán befejeződött tévésorozat fontosságát fölösleges kiemelni, még az Index minden idők legjobb tévésorozatait vizsgáló cikkében is első helyen végzett David Lynch…..
Andriska_hun 2014.10.06 21:43:04
@nota19: hú bazz, köszi a linkeket, az első nekem anno örökre beégett a lelkembe. Főleg, amikor az öreg annyit mond: "remélem nem haragszik". Azóta sem láttam filmen ennyire emberi jelenetet.

Nem érdekel, ha elcseszik, akkor is nézni fogom. Óriási karakterek voltak ebben a sorozatban, profi színészekkel, akikben magamutogatás helyett szakmai alázat volt. Ma már nincsenek nagyon ilyenek. A sorozatban mindenki egy kissé (vagy épp nem kissé) ütődött volt, remélem lesz hozzájuk szerencsénk ismét. A mai tinik nagy arcába olyat rúg ez a sorozat, hogy csak néznek. Nekünk is felüdülés volt Derrick megy 2 férfi egy eset...stb után.

A magam részéről Cooper ügynök karakterénél pozitívabb, intelligensebb figurát nem láttam soha filmen. Nagy kár, hogy többé már nem szinkronizálhatja a zseniális Szakácsi Sándor.
Gyurcsány Ferenc napjainkban a politikai élet egyik legmegosztóbb szereplője. Lehet szeretni, lehet utálni, de ritka az az ember, aki közömbös a személye iránt. Mi most ezen a blogon mégis közömbösek leszünk, és - a tematikánkhoz illeszkedve - aktuálpolitikától mentesen…..
A Führer utasította fotósát, semmisítse meg a felvételeket, amelyek akkor készültek, amikor saját beszédeit hallgatva gesztikulálást gyakorolt.   A képeket Hitler házi fotósa, Heinrich Hoffmann készítette állítólag 1925-ben, nem sokkal azután, hogy a vezért kiengedték…..
Már a jövő héten a magyar parlamenthez akar fordulni Kárpátalja autonómiájának ügyében egy ottani szervezet. Az Izvesztyijában megjelent interjú szerint a román képviselőket is rá akarják venni, hogy ismerjék el az 1991-es népszavazás eredményét. Autonóm…..
Manapság naponta születnek sztárok, megjegyezni is képtelenség - és nem is érdemes - a közepes filmek még közepesebb szereplőit (tisztelet a kivételnek természetesen). Látszólag dübörög a filmipar, valójában erősen stagnál, egymást érik a puccos premierek, de egyre kevesebb…..
Andriska_hun 2014.09.14 07:40:03
@Booksi: mi benne a propaganda? A Kelly Hősei inkább egy hippifilm, ami magasról tesz mindkét oldal eszméire, a másik pedig egy jó kémfilm, ahol Eastwood egy olyan háttérfigura, aki rendszerint semmit sem ért a történésekből.
Erzsébet császárné, vagy ahogy mi hívjuk őt "Sissi", 1898. szeptember 10-én, 116 éve vesztette életét egy tragikus merénylet áldozataként. Illik hát megemlékeznünk e bátor nőről, aki nem hagyta, hogy bábként kezelje őt a császári udvar, és aki tiszta szívvel szeretett…..
Kerestem reggel Kusza Szem jegybankelnök úr győzelmi mámorban úszó közleményét, miszerint "Lássátok', gecik, itt vannak a számok amiket ígértem, innentől kuss van az elvert kétszáz milliárdom és a rólam elnevezett tantárgy oktatása körül!"  De nem találtam.  Lehet…..
Movie Tank Vaklárma (1989) 2014.08.31 08:00:00
Vakság, siketség. Kettő borzasztó csapás, amelyek akármikor érhetik az embert. Bármikor jöhet egy figyelmetlen autós, aki balesetet okoz, egy betegség, ami szövődményt eredményez, vagy egy bunyó, ami nagyon rosszul végződik. Élni a sötétségben. Létezni a némaságban. Pokoli…..
Rengeteg ikonikus járgány tűnt már fel a mozik vásznain, amelyeket gyerekként és felnőttként is vágyakozva csodáltunk. DeLorean, VW Bogár, Aston Martin, de naphosszat sorolhatnánk, hogy hány autó gurult be már be az életünkbe a filmeknek köszönhetően. Nem lesz egyszerű csak…..
Andriska_hun 2014.08.11 13:39:52
Reágáló Örökölt felelősség 2014.07.23 01:34:52
A meggábrielezett Szabadság téri emlékmű a kinyilvánított, hivatalossá váló közöny giccsdús ércbe öntése. Az, hogy szüleink, nagyszüleink szinte ott sem voltak. Vagy ha igen, akkor is elszenvedői voltak a zsidó-rapportoknak. Hogy akik a zsidó vagyonokra tették a kezüket, azok…..
Biográfus Tetemre hívás 2014.07.20 17:06:05
A most következő történet rácáfol a tetemre hívással kapcsolatos hiedelmekre. Jól tudjuk, Arany János azonos című balladájában éppen arra a néphitre „játszott rá”, hogy a holttest újra vérezni kezd, ha a gyilkos kerül elébe. A mi esetünk 1907 augusztusára datálható.…..
Andriska_hun 2014.07.21 14:51:45
Andriska_hun 2014.07.21 14:52:55
@Andriska_hun: bocs: aktuális
Manapság is számtalan olyan tudományos tévhit kering közszájon, melyeket készpénzként fogad el olykor még a tudományra nyitott közönség is. Ezek közül szemezgetünk, a csodálatos ifls oldal remek listáját lenyúlva használva útmutatóként. 1. Csupán agyunk 10%-át használjuk…..