Regisztráció Blogot indítok
Adatok
borosnyuszi

0 bejegyzést írt és 174 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kata SWL kritikáját itt olvashatjátok Nincs Oscar-szezon a kötelező, csak a főszereplő győzelme kedvéért elkészített életrajzi darab nélkül, idén pedig úgy tűnik, A legsötétebb óra fogja játszani ezt a szerepet. Hiszen már most is szinte csak azért foglalkoztatja a nézőket, mert hosszú idő után…..
Hannigabi kritikáját itt olvashatjátok The Man Who Laughs kritikáját itt olvashatjátok A Szárnyas fejvadász 2049 történetvezetését 163 perces hossza ellenére sem mondanám fordulatosnak vagy összetettnek. Fő narratívája ugyanúgy két bekezdésben elmesélhető, mint bármelyik másik alkotásé, ugyanakkor…..
A különböző véleményeket és kritikákat olvasva szinte napok alatt terjedt el az a narratíva, hogy Ridley Scott-tól a rajongók szinte kikövetelték a Prometheus beszántását és egy klasszikus Alien-filmet, a rendező pedig a szerző szemléletének függvényében hol készséggel, hol sértődötten állva a…..
Öveket becsatolni, az űrbuli végre folytatódik! Űrlordék a semmiből száguldottak bele a szívünk kellős közepébe három évvel ezelőtt, ideje volt már, hogy folytatódjanak az agyeldobós kalandok a világűrben. A Galaxis őrzői hatalmas sikerének az volt a titka, hogy még talán a…..
Power kritikáját itt olvashatjátok Hiába pletykálták tele az internetet pótforgatással, a rendező kezéből kivett és Toni Gilroynak adott irányítással, én mindvégig hittem abban, hogy Edwards az eddigi legjobb Star Wars-filmet készítheti el. A Godzillánál már láthattuk, hogy milyen hatásos rendezői…..
A gengszterkorszak sajnos lecsengőben van a filmvásznon, hosszú ideje nem érkezett a mozikba igazán kiemelkedő darab a műfajból. ezért maradnak a régi kedvencek, amelyek közül Scorsese mesterműve kihagyhatatlan. Mivel született jókislány vagyok, természetszerűleg vonz a bűn,…..
borosnyuszi 2016.11.22 19:58:37
Éppen most megy a mozikban az év scifije. Az Érkezés valami teljesen újat, egyedülálló élményt nyújt a földönkívüliekkel való kapcsolatfelvétel témakörén belül, pedig ezt a műfaji sablont már rengetegszer feldolgozták a filmtörténelem során. Denis Villeneuve viszont megmutatja, hogy van még miről…..
Hányszor láttad már a filmet? Nem elégszer! A 80-as évek egyik ikonikus alkotása több évtizeddel a bemutatója után sem tud kimenni a divatból, melynek legfőbb oka, hogy nemcsak igazi tesztoszteronbomba, hanem thrillernek is kiváló (horrornak azért nem nagyon titulálnám, mert én a műfaj…..
borosnyuszi 2016.10.27 20:52:50
@borosnyuszi: bocs, az Alien 1 és a Faun labirintusa hasonlóan tökéletes maszkos meló (bár az utóbbi lehet, hogy cgi-vel spékelt, én nem vettem észre)
Muszáj egy kis múltidézéssel indítanom. Talán öt-hat éves lehettem, vagy kicsit idősebb, amikor unokatestvéremékkel már nagyban próbálkoztunk megnézni olyan filmeket, amelyeket a legkevésbé sem a korosztályunknak szántak. Nem igazán emlékszem már, hogy melyek voltak ezek az…..
Seth Rogen azt nyilatkozta, a Virsliparti ötlete akkor született meg, amikor barátaival elkezdett gondolkodni azon, a Disney-filmek mennyi állatok és tárgyat személyesítenek meg. De mi történne, ha egyszer ételeink kelnének életre egy animációs produkcióban? Ahogy ő maga megfogalmazta, az egy…..
borosnyuszi 2016.10.22 13:36:11
@danialves: a tudomány a felvilágosodás óta a legnagyobb ,,valláspótlék". Az ígéret, hogy a tudomány majd megválaszolja azokat a kérdéseket amire a vallás nem tudott magyarázattal szolgálni, vagy amit adott, azok enyhén szólva is sántítottak (a vallás és nem a hitt, mert a hívő embernek nincsenek kétségei) de, sokan tekintenek a tudományra vallásos áhitattal, az emberiség új megváltójaként (vö: Interstaller ahol a jövőbeni emberiség a tudomány segítségével menti meg az emberiséget) aztán a kvantummechanika, mivel ott a fizikai törvényeinek függét mutattnak a tudománynak, betett ennek is:). Ebből a nézőpontból a tudományt simán sorolhatjuk a legnagyobb világvallások közé. Rágógumi Hawking ugyanúgy megkapja a magáét (mint a tudomány ,,felszentelt papja" a föld legokosabb rágója(embere)) mint a többiek, pedig a tudomány és a vallás sem egyszerűen fekete vagy fehér...
Valláskritikus alkotások közül, de talán találóbb az egyházkritikus megnevezés, filművészetben nálam jelesre vizsgázot a Philomena c. film. Aminek szintén fergeteges humora van (de nem alpári mint a Virslipartiban) ha a kèt film közé párhuzamot vonsz, talán jobban érthető mit szerettem volna mondani vallás (egyház) kritikus filmekről, pontosabban nekem mi az elvárásom. Természetesen egy Virsliparti jellegű alkotástól talán nem kellene mélyebb magyarázatokat várnom.
Nagyon kíváncsi vagyok mit gondolsz a film végi orgiáról? Annak mi az üzenete? Szexuális gyönyörök kielégítése egyenes útja a földi boldogság megtalálásának? Vagy csak egy szimpla polgárpukkasztás az LMBTQ örömére? Személy szerint egyszerre nevetetett meg és éreztem kínosnak a film végét.
borosnyuszi 2016.10.22 13:42:10
@danialves: értem mit szeretnél mondani, sajnos én elvittem egy más irányba a diskurzust. Túlságosan belementem a részletek szőrözésébe. Az általános jelnségek aspektusából nézve azt kell mondanom jogosak az èszrevételeid.
borosnyuszi 2016.10.22 13:46:42
@danialves: amúgy ma virsli lesz vacsorára, azt hiszem képtelen leszek egy jóízüt beleharapni ezek után
Laikára érdemes odafigyelni, mert nagyon jól teszi a dolgát. A Laika Stúdióról van szó, amelyre szégyenszemre csak akkor figyeltem fel, amikor teljesen beájulva néztem végig a Kubó és a varázshúrok című filmet a moziban. Természetesen azonnal rávetettem magam a netre, hogy…..
Smoking Barrels The Doors (1991) 2016.09.28 06:00:00
Szex, drog, rock and roll. A rocksztárok élete már csak ilyen. Manapság, már régen halott a rock, de a hatvanas években virágkorát élte a műfaj, akkor alkottak a máig legnagyobb legendái, melyek közül az egyik legnagyobb Jim Morrison volt. A The Doors frontemberéhez személy szerint…..
borosnyuszi 2016.10.04 20:32:48
Ha kém-vígjátékról van szó, szinte elengedhetetlen eleme egy alkotásnak, hogy a Bond-szérián élcelődjön (még akkor is, ha nem konkrét paródiáról van szó). 1997-ben azonban még nem számított mindennaposnak a 007-esen poénkodni (bár az önmaga paródiájával felérő…..
Manapság a karakterdrámák dominálják a televíziós élmezőnyt és bár sok potenciál rejlik az olyan műfajokban is, mint a sci-fi és horror, az ilyen témájú sorozatok a gyakorlatban mégsem igazán tudnak erős nézői és/vagy kritikai sikert aratni. Az elmúlt évekből talán csak a…..
Jean-Marc Vallée az elmúlt két év alatt igazi színészek kedvence rendezővé nőtte ki magát, miután előbb két Oscart, majd két jelölést tudott begyűjteni filmjeivel színészeinek. Most pedig korunk egyik legjobb férfi sztárjával, Jake Gyllenhaallal állt össze, ez az alkotása azonban messzire elkerülte…..
Néha kezdem azt hinni, hogy J.J. Abrams jobban ért a marketinghez, mint a filmrendezéshez, elvégre rendezői és produceri munkái kapcsán rendre tanítani való módon csigázta fel a nézői elvárásokat: akár a Cloverfield vagy a Super 8 szörnyének rejtegetésére, a Harrisonnak álcázott Khanra, vagy a…..
borosnyuszi 2016.05.15 09:12:38
@danialves: Adom amit írsz. Nagy csalódás volt számomra a filk mert annyi mindent ki lehet hozni egy kevés színhellyel és szereplővel operáló alkotásból (vö; Fülke) itt valahogy ez nem működik. Személy szerint bírom Goodmant, mégsem éreztem, hogy a figurát eltalálta volna. Az utolsó 15 perc meg egyszerűen komolytalanná tette azt ami a megelöző egy órában történt.
Nagyon sok éve hever a könyvespolcomon ez a könyv, mégis csak most hívott magához. Fogalmam nem volt, miért pont most akarja elolvastatni magát a vékonyka kötet, de nagyon kíváncsi voltam rá, úgyhogy nem várattam sokáig a kicsikét, és kinyitottam az első oldalt. Aztán fel sem…..
Régi adósságát törlesztette az Akadémia azzal, hogy Az aljas nyolcasért odaítélte Ennio Morricone-nak azt az Oscar-díjat, amit már nagyon régen meg kellett volna kapnia, csak nem éppen ezért a filmért, hanem ennél sokkal jobban sikerültekért. Tarantino legújabb opuszának a muzsikája ugyanis biztosan…..