Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gy.Takács

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szép hely az, ha csak ezredannyi pénzem lenne, mint Lölőnek, mennék is körülnézni, még okosodnék is belőle, többet, mint egy mézeshetes-magángépes, Maldív-szigeteki kiruccanásból. De én már csak olyan földhözragadt, meg csóró ember vagyok, hogy ha már utazhatnék, inkább megspendíroznám, hogy a…..
A Microsoft alapítója, Bill Gates a 2. leggazdagabb ember a világon. Ennek ellenére szereti a szerénységet és vagyonának nagy részét inkább jótékonysági célokra fordítja. Amikor például a Mirror készített vele interjút egy 10 eurós Casio órával jelent meg és elmondta, hogy ő is ugyanúgy szeret…..
Gy.Takács 2020.12.17 09:52:59
@élhetetlen: Csak annyi, hogy B. Gates mar akkor sem ismerte fel a mobilok elonyet.
Ma a rendőrség előállította Gődény Györgyöt, az egyik legismertebb hazai vírustagadót és baromsággyárost. Az intézkedéssel kapcsolatban felesége ma közleményt adott ki:   „Megfélemlítéssel és lejáratással mi nem vagyunk eltántoríthatók! Az idő bennünket igazol és az erő is velünk van,…..
TÖPRENGŐ ÉN SEM ÉRTEM 2020.10.25 18:12:34
„Nem értem: a vírustagadók miért nem mennek el önkéntesnek a covidos kórházakba?” – kérdezi a feleségem. Tényleg: miért nem?..
Gy.Takács 2020.10.27 09:52:06
@Zalai Béla: A kórházak túlterheltek, sok a nem covidos, de intenzív ellátásra szoruló beteg. A Covid tagadoknak most adott a lehetőség, hogy leleplezzek ezt a vilagméretű összeesküvést. Mi lehet ennél fontosabb? És természetesen önkéntes munkaban, ingyen, a közösségért dolgozva.
Ma már szinte minden tevékenységünkhöz a banki ügyintézéstől a baráti csevelyig internetet, okostelefont használunk, saját jelszóval a belépéshez. És ezek a jelszavak egyre könnyebben dekódolhatók. Ezért fontos egy bonyolultat kitalálni, még akkor is, ha nehéz fejben tartani – írja a Business…..
Gy.Takács 2020.09.11 16:45:20
@wrstjnethn: Tökéletesen igazad van! Barmokkal minek vitazol?
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
TÖPRENGŐ A LEGJOBB SZÍVVEL 2020.08.29 13:36:16
A legjobb szívvel kívánom minden polgártársunknak, aki – miközben jó néhányan nem titkolt szorongással néznek az elkövetkező hetek elé – azzal van elfoglalva, hogy frusztrált, semmit el nem ért, kirúgott orvosok, gyógyszerészek vírustagadó propaganda-előadását mint a győztes felszabadítók…..
TÖPRENGŐ VÉGRE VÉGE 2020.04.08 19:20:20
Ma végre szép arcát mutatja a város. Most, hogy egy héten csak egyszer megyek le, nagyszerűen lemérhetem minden változását. Egy hete még úgy nézett ki, mint egy Tarkovszkij-rémlátás. Borzalmas, csontig-velőig hatoló élmény volt. A szürke, üres, döbbent csenddel megült utcákon ha egy-egy autó…..
Én pedig attól félek, hogy pont ugyanolyan lesz vírus után is. Vigyázat, lendületes írás jön...
Azt mondják, a nemzetközi statisztika szerint minden tíz határátkelőből négy hazaköltözik. Nos, a mai poszt szerzője, Péter szinte biztosan nem lesz közöttük, hiszen, mint írja, nem is nagyon érti, miért döntenek egyesek a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te…..
Gy.Takács 2020.03.14 12:52:33
@erol: Esetleg nem tud szöveget ertelmezni, mint például te.
Fordította: Jakabffy Imre, Jakabffy Éva Lektorálta: dr. Máté András "Jim Holt 2017-ben megjelent When Einstein walked with Gödel című esszékötete megérdemelten nagy és zajos sikert aratott. Egyértelmű lelkesedéssel írtak róla sokan a New York Timestől kezdve…..
Egy hiánypótló írás következik arról, hogy mit hogyan szokás, illik, kell csinálni, ha pizzarendelésről van szó. Kitérünk az átvételre, a borravalóra és még sok más apróságra is! A  gördülékenyebb és problémamentes kiszállításáért te magad is sokat tehetsz! Akár a megrendelő vagy, akár a futár!..
Gy.Takács 2019.12.02 10:04:38
@Faby: van ahol nem kapnak fizetést.
TÖPRENGŐ MAROKNYI ZSIDÓ 2019.11.17 12:15:31
Igen közkedveltté vált egy indexes figura meglehetősen és szemlátomást szándékoltan provokatív cikke a minapi stadionavatás kapcsán. Ott találtam ezt a gyönyörű mondatot: „Amúgy semmi bajom a székelyekkel, sokasodjanak, gyarapodjanak, nem őket, csak a bugyuta szövegeket nem bírom.” Namost…..
Gy.Takács 2019.11.19 08:48:52
@Ferenc Kozáry: Milyen genocidium volt a szekelyekkel szemben?
Akkor errol ennyit!
Lapozzunk!
Valami talán megmozdult az emberekben környezettudatosság terén, legalábbis egyre gyakrabban kerül elő a téma, és egyre többször lehet találkozni azzal, hogy az keresik a módját annak, hogyan tudnak kisebb ökológiai lábnyommal élni. A Facebookot görgetve mostanában lépten-nyomon abba lehet botlani,…..
Gy.Takács 2019.07.12 11:32:03
@steery: ha orokéletű egy termek, akkor nincs profit. Ha nincs profit, nincs fejlesztes.
Nagyon vegyes érzelmeim vannak a hazai, gasztronómia területén dolgozó marketing szakemberekkel kapcsolatban. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy kezetráznék velük, a lenyűgöző munkájuk elismerése gyanánt, vagy csak egyszerűen lehánynám őket az undor miatt, ami akkor kap el, ha azt látom, hogy egy…..
Gy.Takács 2018.08.05 09:33:59
@vino-et-veritas: Nézd, azért savanyú, mert savas. Savas ízt nem érzékeljük, pontosabban az a savanyú íz. Hagyjuk már ezeket az eufemisztikus megfogalmazásokat! Gyakorlatilag minden ital - kivéve a töményt - jobb ízű, mint a bor. Legyen az üdítő vagy alkoholos ital.
Gy.Takács 2018.08.06 08:19:55
@anyadmajma: Te beteg vagy! Száraz bór az nem savanyú...? :) Savanyú, mint az epe! Téged jól megvezettek! :)
Különféle adatok szerint körülbelül a határátkelők 40 százaléka dönt úgy, hogy megpróbálkozik a hazaköltözéssel, aminek persze sok oka lehet a családtól kezdve egészen addig, hogy a gyerek ismerje meg azt a kultúrát, országot, melyben egyik (vagy mindkét) szülője felnőtt. Aztán ezek a hazaköltözések…..
Gy.Takács 2017.09.12 10:07:05
@Hollandexxonvaldez: ha 50 km 20 perc, akkor egy óra alatt 150 km. Repcsi vagy helikopter?

"2013-ban haza is mentem,úgy hogy a német munkáltatóm csak egy emailt kapott,hogy szevasz,a tököm tele a külfölddel."

Köszi, hogy jó hírünket terjesztetted!
Ja öcsém, mi is agilisba' nyomjuk, persze. Simán jobb ez, mint amikor folyton mindent meg kellett tervezni! Bemegyünk hétfőn, lenyomjuk a stand up meetinget, megvan az egész fél óra alatt, és már mehet is a téma. OK, mondjuk mi ülve csináljuk, de érted az most tökmindegy, nem az a lényeg, hanem hogy…..
Gy.Takács 2017.09.04 08:50:04
Németország nem csak a munkát kereső magyarok, hanem a továbbtanulók (vagy azt még csak tervezgetők) számára is az egyik legfontosabb célország. Rea az egyetem alapszakát még Magyarországon végezte, egy éve pedig már egy németországi egyetem hallgatója. Ennek az egy évnek a tapasztalatait osztja meg…..
Gy.Takács 2017.08.15 09:50:26
@Pink Petsch: G. W. Bush teljesen rendben volt. Hogy nem tudod, hogy mit miért csinált, az a te gyengeséged.
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..
Ez most egy rövid poszt lesz, mert az üzenet olyan egyszerű, mint a kőbalta. Annyi szó esik módszertanokról, eszközökről, menedzsment furfangokról, mégis a legfontosabb tényezőről valahogy sosem beszélünk, amikor a projektek sikerét vagy kudarcát boncolgatják. Pedig a dolog…..
Gy.Takács 2015.09.15 10:22:25
@padisah: Amit írtál, az a teszteléshez kell.
A blog rendszeres olvasójaként Sunsetjoy egy kisebb válogatást gyűjtött össze a számítástechnika elmúlt 60-70 évéből érdekességként. A saját bloggal is rendelkező szerző, aki már ITT is publikált, most egy - fotóblog lévén - sok képpel illusztrált számítástechnika-történeti összeállítással…..
Gy.Takács 2014.07.02 19:20:12
@Zsömle: 20 MB volt a vinyó. Nekem még meg van. (valahol)
Gy.Takács 2014.07.02 21:49:48
@fda: Az a gond az ilyen blogokkal, cikkekkel, hogy egy lineáris fejlődést sugall, miközben erről szó sincs! Mintha a gépkocsik fejlődésének egyik pontja a gőzgépes meghajtás, a másik végén pedig egy F1-es autó állna. Ahogy az autók terén szükség van különböző igények kiszolgálására, mint hogy városi autó, teher gk, vagy a Caterpillar jellegű erőgépek, úgy a számítógépek is párhuzamos fejlődést mutatnak - igényeknek megfelelően. Tehát a mainframe, a middleware gépek, PC, játékkonzolok, tabletek, gk.-ban vagy háztartási eszközökben lévő szg.-i eszközök önmagukhoz képest fejlődnek.

Ahogy a mainframe nem alkalmas komoly játékok futtatására vagy pl. szövegszerkesztésre sem, úgy egy PC sem arra való, hogy üzletileg, politikailag, stratégiailag érzékeny alkalmazások fussanak rajtuk.

Sokan nem tudják, hogy mainframe architektúrát még az 50-es évek végén, a 60-as évek elején úgy alakították ki, hogy ne kerülhessen bele vírus. Nincs is. És az op.rendszerét matematikusok tervezték, nem sales managerek. :)

Vélhetőleg tényleg nincs nagy véleménykülönbség köztünk.
Gy.Takács 2014.07.02 21:50:30
@Andrassy Gabor: én is használtam. :)