Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hoffmann

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lecserélhető-e MZP 27 nappal a választás előtt? A közel 12000 indexes válaszadó véleménye a választás előtt 27 nappal enyhén szólva sem bíztató az ellenzék számára. Szokták volt mondani, hogy innen szép nyerni, de a valóság az, hogy innen szinte lehetetlen. Hogyan jutottak el azonban a…..
hoffmann 2022.03.07 19:21:37
@Tapi2021: ez igy van. nem akarják őket felvenni sehova, mert nem lehet. Zelenszkij is tehetetlen volt ilyen közegben, bedarálta a rendszer, semmin nem tudott változtatni - vagy nem is akart. Most minden fórumon segítséget kér, ami érthető. Igyekszik minél drámaibb kijelentéseket tenni, ami szintén érthető: hogy Putyin az emberiséget akarja elpusztítani.
hoffmann 2022.03.07 19:34:14
@Gógita: Az, hogy mit igérne egy nagykövet, vagy akárki mostanában Ukrajnában, kétlem hogy számítana. Egyrészt mert senki sem kötelezné őket betartására később, és peszsze eszük ágában sem lenne, eddig is sok segítséget kaptak Magyarországtól, de ez nem hatotta meg őket. Másrészt mert nemsokára komoly változások következhetnek be az ukrán vezetésben, ha egyáltalán lesz még Ukrajna a jelen formájában.
hoffmann 2022.03.07 19:39:46
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem abból érdemes kiindulni. Hanem abból, hogy akkor egyenlően nem volt joga senkinek, se ukránnak, se orosznak, se magyarnak. És jól meg voltak egymással a különböző népcsoportok! - ezt maguk mondják. De aztán az új, "demokratikus" rendszerben ők lettek a páriák, csak mert magyarok. a kormány uszított folyamatosan ellenük. Pedig semmi rosszat nem tettek.
Ugyan a Moth cég már gyárt erősítőt, Stan Curtis az érdeklődés csökkenése miatt beszüntette az egyedi darabok készítését, a használtpiacon ez az egyik legolcsóbban beszerezhető high-end készülék. Igen, az, high-end.  A puritán formavilágú – a What Hifi…..
hoffmann 2018.11.27 22:33:48
Mivel évtizedekig hallgattam a Moth erősítőket, legyen szabad a véleményemet megosztani. A Phono-t, hozzá később egy tápot, a passzív előfokot és két 30 w végfokot a Merlin audiótól vettem. Csontos István mindenképpen a hatalmas csöves dobozokra szeretett volna rávenni, azok szerinte sokkal jobbak voltak – „szónikusan”, ha jól emlékszem a szavára. De nekem nagyon eltért a hallásom az övétől. Ez még zuglói lakásán derült ki, ahol a hifi kereskedést (vagy seftelést) kezdte - még a nyolcvanas években. Akkor egy Audio Innovations hallgattam meg, melyet ő csodálatosnak minősített, esetleg legendának meg hasonlóknak, nem emlékszem pontosan. Én viszont egyenesen borzalmasan torznak hallottam, abban az értelemben, hogy például az általam jól ismert szép bariton hangokból dörgő basszust varázsolt. Ez lehet hogy varázslatos, de az efféle varázslatok nem hatnak rám, hiába nevezik őket audiofilnek (értsd: ugyan nem hű a valósághoz, nem hi-fi, de legalább emelkedett rizsával sózzák az emberek nyakába).
Hasonlót produkáltak az AN-ek is, ha nem is olyan súlyos mértékben. Maradtam az akkori bérekhez képest borzalmasan drága Mothnál, mely ugyan nem szólt különösen jól, de olyan nyilvánvaló torzítást sem művelt, mint azok csövesek. Csak akkor rendült meg a hittem bennük, amikor sok év múltán vettem egy olcsó integrált NAD-ot, és az sokkal, de sokkal szebben, részletezőbben szólt mint a Moth lánc.
  Mosógép. Átlagos világmárka, eredetileg egy év garanciával, külön pénzért kiterjesztve kettőre. Harmadik év végén most valami eltörött benne. Átvitt értelemben, azaz valahol mélyen a lelkében. Néha centrifugázik, néha nem. Néha szivattyúzik, néha nem. Szerelő…..
A héten Anglia és Spanyolország a két célpontunk, ráadásul rendes keveredésben lesz a kettő, hiszen lesz olyan főhősünk, aki Spanyolországban élő magyarként látogatott Londonba (és szerzett erősen felemás tapasztalatokat), aztán az angliai au pair lét nehézségeiről is lesz…..
„Tulajdonképpen arról szól a történet, hogy a piaci középgeneráció nem ér rá politizálni, mert el kell tartaniuk, gondozniuk azokat, aki ráérnek politizálni. A gyerekeik és szüleik nemzedékét. (...) ...a piacról élő, középosztálynak csúfolt »alsópolgárság«,…..
hoffmann 2014.05.08 21:53:35
@bbjnick: Azt hittem eddig, Bartókot azért tisztelik Amerikában, mert antinácinak tartják. Aki nem nyilatkozott kellő határozottsággal ekképpen, azt nem engedték labdába rúgni, nem hogy az első sorba. Ismerek olyat, aki Bartók családját, faluját ismerte - őszerinte zsidó családból származik. Most ez hogy van?
hoffmann 2014.05.09 22:28:12
@bbjnick: köszönöm a választ.
Bartókkal kapcsolatban amit írtam, azért írtam, mert feltételeztem, nem csak a magyar kultúrviszonyokra jellemző a klikkek és szövetségek rendszere, az egymás elvtelen támogatása. Hátha ez máshol is előfordul? S hogy legalábbis az ő esetében erről van szó. Mindenesetre, mégis, számomra furcsa posztumusz egekig magasztalása, viszont korabeli sikertelenségé az USA-ban.
Ami meg azt illeti, hogy aki hallott már zenét, az ha meghallja Bartókét, azonnal tudja, jelentős zeneszerző - ez nagyon rosszindulatú fennhéjázó megjegyzés. Ami még nem lenne baj, de a helyzet az, hogy 1. az ízlések különbözőek, és rajtad kívül talán más is hallott már életében zenét, ha nehéz is ezt elhinni, s mégsem lelkesedik B.-ért. 2. Ezt te magad cáfolod, amikor USA-beli éhenhalásáról írsz.
hoffmann 2014.05.10 20:41:46
@bbjnick: Én nem arra gondoltam, és nem is azt írtam, hogy mennyire jelentős művész volt Bartók, csak arról, hogy ennek, ha egyáltalán meg lehet objektíve ítélni (hátha mégsem olyan egyértelmű ez, ki tudja, már hallottam erről rebesgetni), jelentéktelen a szerepe abban, hogy valakit elismernek, vagy sem. Már ahhoz, hogy hallhasson valaki pl. Bartók-zenét, előzetes „engedély” szükséges. Nem tudhatjuk, hány nálánál sokkal jelentősebb művész halt meg ismeretlenül.
Hogy még érthetőbb legyek, itt egy példa. Véletlenül éppen ma ezt hallottam szó szerint:
– a Kállai Szandersz András? – Az olyan fekete, cigányféle... a Kállay az zsidó név. Amerikából jött vissza.
Nekem is, ha nem éppen ilyen és ez, de efféle előítéleteim vannak. Mert a mindennapi tapasztalataim ezt megalapozzák.
  Mitől működik a lakáspiac, és miért nem működik jelenleg Magyarországon? Néhány egyszerű és evidens ok, amitől kevesebbet ér a lakásod, mint szeretnéd. Évek óta (a válság kirobbanásától lassan már 5 év is eltelt) csak pislogunk és kesergünk azon, hogy újabb és…..
hoffmann 2013.12.19 17:22:05
A cikk ingatalanos-szempont szerint íródott, és nagyon félrevezető, mert mindent FORDÍTVA közelít meg.
Itt az a fő kérdés, MIKOR NŐNEK VÉGRE AZ ÁRAK. Mert csak ez érdekli, erre vár. Eddig is ez a nézőpont vezetett félre mindenkit, most már igazán ideje enne véget vetni és felébredni a valóságra.
Összefoglalja, mi hiányzik jelenleg az – ő általa képzelt – ideálhoz képest:

1. Hitel. - új alapokra épülő, biztonságos, kiszámítható hitelezési rendszer
A baj az, hogy eddig is hitelből épült minden. Saját pénz, vagyis fedezet nem volt, vagy alig. Attól hogy hitelt vesz fel valaki, még nem lesz jövedelme – mi ebben a bonyolult? Nem a devizahitellel volt a baj eddig sem, ez csak a látszat, a felszín, amivel magyarázni lehet az egyes bizonyítványt utólag. Sajnos, a helyzet ennél sokkal rosszabb: a hitellel magával volt a baj, hiszen olyanoknak adták, akiknek nincs jövedelmük, s nem is lesz. Nem kell több hitel – fogyasztásra.
Óriási tévedés, hogy a hitel lehet biztonságos. Talán van aki már rájött erre, remélem. A jövedelmed fix talán? El se bocsáthatnak? Mindig lesz állásod? Netán a kamat az fix a lakáshitelre?
2. "Bizonytalan” állami ösztönző rendszer.
Ez ugyanaz pepitában: attól hogy kapsz kedvezményeket, nem lesz jövedelmed, nem tudod majd fenntartani a lakást. Aki azt képzeli, „támogatási morzsák” helyett masszív adományokra van szükség, és hogy ilyen lesz is, az semmit nem tanult a közelmúltból és katasztrofális következményeiből.
3. Stagnálás
A cikk azt mondja, növekedésre van szükség – de mindenki tudja, ilyen nem lesz. Akkor meg mi értelme erről beszélni? Valójában nincs szükség növekedésre a lakásigányek kielégítésére akkor, amikor vannak felesleges, üres lakások.
4. Alig épül lakás – de minek épülne, ha van elég, túl sok is. Majd ha elfogy ami van féláron, talán akkor... Ki olyan őrült, hogy építsen, ha van féláron új? (Szerencsére egyre kevesebb ilyen őrült van. ) Nem az ingatlanügynök álmaihoz képest sok, hanem a fizetőképes kereslethez képest sok a lakás. Minden más irreális, mese, vagy hazugság.
5. A környezet megújulása az erősségünk – igen, mert ezt vagy idegen pénzből (EU) finanszírozták, vagy az új telepek esetén a közösség pénzéből, a régi lakók rovására, végtelen igazságtalanul - ők semmit sem kaptak.
6. „alapvetően egy hitelhez kötött termékről van szó, ami pedig a gazdasági konjunktúra változásainak van kiszolgáltatva.” – Ez megint nem így van. A ciklikusság oka nem önmagában és a gazdaságban van, hanem a HITELEZÉSBEN, azaz hogy elfogynak hamar a jövedelemmel rendelkező emberek, s maradnak a többiek, s nekik a NINJA-hitelek. Nálunk is 90 % ilyen volt, nem csak az USA-ban.
ÉBRESZTŐ!
Horváth András, a NAV-ot hivatali visszaéléssel vádoló volt adóellenőr felkavarta az állóvizet, és olyan bilit borított ki, amiről évek óta mindenki tudja, hogy tele van szarral. András azzal vádolja az adóhivatalt, hogy szemet huny a nagy cégek adócsalásai fölött, és…..
hoffmann 2013.11.16 20:12:27
@Krumpli Bogart: Azt mondta a szakértő, a fordított áfa is csak a számlagyár ellen jó. ha nincs számla, akkor semmit sem ér az se.
szerintem egy óvodás meg tudná oldani azt a feladatot, hogy legyen számla és ÁFA (ha már lennie kell): például ha az önkormányzatoknak SEMMI MÁS adóbevételük nem lenne, mint az ÁF egy része, azonnal felvennének százezer adóellenőrt, és megoldanák a dolgot. Miért? Mert nem lenne miből kinyalni a választók seggét, a következő választásnál megbukna ő is és PÁRTJA is! Most a polgármestereket és hasonlókat, valamint a PÁRTOKAT egyáltalán nem érdekli ez.
Az egyes nyugdíjrendszerek között jelentős különbségek akadnak, félő ugyanakkor, hogy ha a demográfiai folyamatok fenntarthatatlanok, akkor teljesen mindegy, hogy az adott ország a különböző rendszerek közül melyiket választja.Az elmúlt években a nyugdíjrendszerek átalakítása…..
hoffmann 2013.10.27 19:33:17
@subtotal: azt te csak hiszed, hogy a tőkepiaci jó lesz - addig hiszed, amíg azok a befektetések is le nem értékelődnek jelentősen, vagy el nem lopják őket az alapkezelők.
Amíg gipsz jakab be nem száll egy befektetésbe, addig az szárnyal. Mihelyt felébred a plebs, a bennfentesek "realizálják a profitot", és ezzel nullázzák a maradékot.
hoffmann 2013.10.27 20:28:38
@Kerek négyszög: Igazad van, az állami felosztó-kiróvó rendszer egy hatalmas piramisjáték - de a befektetés is az, minden befektetés az. Gyermeteg elképzelés, hogy MINDEN országban lehetne olyan jövedelmet termelni a nyugdíjalapoknak, mint a nyugati, vagy speciálisan az amerikaiaknak. Ők más országokat rabolnak ki a bankjaik, a világpénz-rendszer segítségével, az a jólétük forrása, meg a mögöttük álló hadigépezet. A mi nyugdíjalapjaink meg különben is zömében hazai papírokba fektetnek mindenképpen.
hoffmann 2013.10.27 22:13:42
@Kerek négyszög: az, hogy melyik nyugdíjrendszertől mi várható, annyira soktényezős dolog, hogy maga a Jóisten se tudja, melyik lenne a jobb hosszú távra. S e tényezőknek maguknak a mibenléte, nem hogy értéke, ismeretlen, nem is léteznek ma még. Még egyszer: gyermeki ártatlanságra vagy önteltségre vall, ha azt állítja valaki, ő tudja ELŐRE, melyik lesz a jobb.
Ami az összeesküvés-elméletet illeti: semmilyen elméletről, és semmilyen összeesküvésről nincsen szó, ez csak egy divatos, de értelmetlen szókapcsolat. Csak érdekekről és hatalomról. Aki például még mindig azt képzeli, az USA betart egyet is az általa demokratikusnak kinevezett szabályokból, az a lehallgatásokról szóló hírek után talán felébred álmaiból...senki sem gondolhatja komolyan, hogy az a tömérdek információ ott nem kerül felhasználásra...
immobull A drága devizahitelről 2011.02.22 10:00:00
Ebben a bejegyzésben arról írok, hogy milyen közgazdasági okokra vezethető vissza, hogy a bankok kínálatából eltűnt a devizahitel. (A jogi korlátokkal pl. a devizahiteles jelzálog bejegyzés tiltása nem foglalkozom.) A hitel felvételénél a bank számára fontos szempont, hogy…..
hoffmann 2012.09.30 21:07:29
"Nem a devizahitelek magas aránya tette sérülékennyé Magyarországot, hanem a túlzott fogyasztás - jelentette ki Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke egy hétfői konferencián" 2008 02 11.-ben jegyeztem fel e velős mondást.
Hasonló színvonalon magyarázkodott ugyanekkor az MNB elnöke, de "ügyesebben": szerinte szintén nem magas a devizaadósság szintje, csak a gazdasági növekedéshez képest az – szóval nem az, de mégis az

Ez a két állásfoglalás mutatja két felelős vezető felelőtlenségét, ostobaságát, és azt is, sajnálatosan, hogy mindenki mást ugyanolyan hülyének néznek,mint amilyen idézett állásfoglalásuk. Ilyen állításokat merészelni nyilvánosan megfogalmazni, sőt ezzel védekezni – minősíti erkölcsi-szakmai színvonalukat. Sajnos, az ország pénzügyi kultúráját is: innen fentről kezdve bűzlik.

Tévedés azt hinni, az MNB vagy a Bankszövetség érdemben tett volna valamit az óriási lakossági devizahitelfelvétel ellen. Az, hogy "figyelmeztetett" gyakorlatilag a semmivel egyenlő, ha tekintetbe vesszük, hogy az ország és milliók lehetséges csődhelyzetete volt a tét. Ez az a mérték, amihez mérni kell, tettek-e valamit, vagy sem.
1.Saját hatáskörben is jelentős intézkedéseket tehettek volna, sőt, kötelességük lett volna a banktörvény alapján. (Megszegték.)
2. Ha meg valóban figyelmeztették a kormányt, mégpedig úgy, hogy feltáráták volna a valós veszélyeket (ez utóbbi a lényeg, nem a "figyelmeztetés"), akkor ezt miért nem hozták azóta sem nyilvánosságra?
A kollektív megtévesztettségnél és manipulálhatóságnál - amellyel nap mint nap, igen sűrűn találkozunk -, van egy még kétségbeejtőbb társadalmi létforma: az, amikor egyszerűen elfelejtődik, majd kihal a tudás. Az az állapot, amikor elfelejtjük, vagy éppen meghaladottnak,…..
hoffmann 2011.07.01 14:42:54
@mfbill:A bioetanolhoz való alapanyag-termelés kérdése számomra csak egy a sok dolog közül, amelyekkel vészesen gyorsan tesszük tönkre a természetet, benne a termőföldet és persze alapvetően magunkat. Sokkal pesszimistábban látom a dolgot, mint te: lehet, hogy mostanra már az is mindegy, kis-vagy nagyüzemben termelnek, s mit: mert vegyszerrel termel mindenki, szórják kicsiben és nagyban, abszolút felelőtlenül, legtöbbször azt se tudják, milyen mérget, csak gyorsan hasson, mentse meg a termést. A használati utasítások a dobozon hazudnak: azt mondják, lebomlik a szer, de ha megnézi az ember a méreglapot, kiderül, szó sincs róla, ezt csak a gyártó állíthatja büntetlenül. Hogy holnap meg ránk fejti ki hatását a sok méreg? Kit érdekel. Mérget szórnak a földbe vetés előtt, aztán növényvédelem címén, több tucatszor is, majd vetés után...
A föld csak zavaró tényező lesz lassan. Majd ha minden föld tönkrement a kukoricától és a hasonlóktól, akkor a gabonát is hidrokultúrában termelik, vagy valami hasonló műanyagban, vegyszerekkel, mint a paprikát.
hoffmann 2011.03.28 10:11:51
@muskotály küvé: tény, ami tény: a tojás így nincs megfőzve, mert a krémet másképpen nem lehet elkészíteni. Hogy milyen hőfokon pusztul el a szalmonella baktérium, azt bevallom, személyesen nem ellenőriztem, ebben természetesen forrásokra támaszkodtam, ezeket idéztem, talán nem ok nélküliek a WHO ajánlásai sem. Való igaz, hogy a tojás héja a szennyezett a legtöbb esetben, de sajnos az is, hogy FELTÖRÉSKOR kerül bele a szennyezés a belsejébe, mert otthon senki sem fertőtleníti, egyéb helyen meg ki tudja...
Így, ha a legtöbb tojás szennyezett, és megmarad a szalmonella bennük fogyasztáskor is, kérdezheti valaki, mi az oka annak, hogy ritka a megbetegedés? A válasz egyszerű: betegséget csak kellő számú baktérium okoz, kisebb mennyiséget az átlagos szervezet immunrendszere ártalmatlanít, vagy csak kis kellemetlenséget okoz. Gyors szaporodás meleg, legalábbis nem hideg helyen, hosszú időn át való tárolás alatt történhet. Ez meg ma már ritka, a kötelező a HACCP előírásai miatt.
A megsütött krémest a legtöbb helyen azonnal hűtőbe teszik - ennek következtében viszont hidegen tálalják, így ehetetlenné válik, egyrészt mert hidegen élvezhetetlen, másrészt mert a hűtő elveszi az ízét. Ez az ára a higiéniának.
A fertőzött krém természetesen nem csak a krémesben lehet, hanem szinte minden tojásos krémmel készült édességben, pl. tortában is, de itt a tojás mennyiség általában csekély, míg a krémesben ez az alapja a krémnek.
hoffmann 2011.03.28 14:15:30
@muskotály küvé: ez valószínű jó megoldás, de feltétlenül meg kell szárítani a felhasználás előtt, nehogy a mosóvíz és ami abban van mégis belekerüljön, és így a mosásnak több kára legyen, mint haszna. "Kinyalni" sem szabad a tojást, azaz ahogy a takarékos háziasszonyok régen tették: a maradék fehérjét az ujjukkal kikanalazzák. Kézmosás is kötelező lenne.
"A Fidesz által szorgalmazott 6 százalék lett az alapkamat. Ám ezt egy éve kellett volna megtenni - egy lépésben!" - reagált az alapkamat csökkentésre közleményében Szijjártó Péter. Szerintem meg Szijjártónak nem kell agyi redukció, inkább tanuljon a főnökétől.…..
hoffmann 2010.01.27 20:26:38
@kaled: nagyjából egyetértek. De mégis muszáj megadni nekik is a lehetőséget. Ha kárt okoznak is majd, akkorát szinte lehetetlen, amennyibe ez a 8 év eddig került. És annyira aljasak, szántszándékkal gonoszok sem lehetnek ...bár OV szerint: az ellenfél aljasabb volt, ők győztek.
hoffmann 2010.01.28 13:43:44
@Dioka: pont itt a lényeg: ha szólnak, MUSZÁJ hazudni, igazat nem mondhatnak, ha a nyerés fontosabb az igazságnál. Márpedig ők bűnözőnek nézik a maszop-szadesz-t - nem ok nélkül. Egyet tehetnének: HALLGATNAK.
De amilyen hülye a Varga. M (szabadulni tőle mielőbb!), még akkor is beszél, ha senki sem kérdezte, és olyanról, amiben a Nyugdíjasok-Seggnyalója Párt sokkal jobban hazudik, ezerszer bizonyította.
hoffmann 2010.01.29 12:49:37
@Dioka: VÉGSŐ FOKON valóban a nép, MI vagyunk a felelősök, mi kényszerítjük ki a hülyeségünkkel az övéket. Amíg három millió nyugdíjas 20 év szorgalmas reklámújság-olvasás és tévézés után sem érti a különbséget az ár és az egységár között (magyarázni is hiába!), addig ez már csak ilyen, sőt, megjósolom, ILYENEBB lesz. A felelősség tehát megoszlik: mindenkié - de nem azonos mértékben szerencsére, mert más a hülyéé és más az aljasé, aki ezt kihasználja.
A Fidesz mindent akar most a terveihez, másrészt meg fél, mert az ellenfél mindenre képes, meglepetéseket tud okozni, azzal, hogy gonoszságban felülmúlja őket...