Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edit.hu

35 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú szünet után végre újra tudok az eredeti témába vágóan írni: újra diétázom :) Előzményként annyit, hogy szülni 94,1 kg-val mentem, szülés után pár nappal (amikor hazaengedtek a kórházból) 86,6 kg voltam, majd ez lement kb. 2 hét alatt 84,5 kg-ra. És ez volt az…..
Edit.hu 2013.08.20 18:48:06
@PrettyWitch: Egyelőre a férjem teker csak a gyerekkel, nekem tök rossz az egyensúlyérzékem, úgyhogy nem a belvárosban tervezem kipróbálni :) ilyenek voltak, hogy Margitsziget, Kopaszi gát, kisebb utak. Szeretném ha ősszel beleférne egy Velencei tó kerülés, 30 km csak, nem vészes.

Jobbulást a bokádnak, remélem semmi visszafordíthatatlan. Én elkezdtem manuálterápiára járni a derekammal és nagyon meg vagyok elégedve, sokat javult. Tornázni is kell mondjuk itthon, de napi 10-15 percben le lehet zavarni, simán belefér amíg Milán itt kóricál a szőnyegen :)
Gyors leszek, addig tudok írni, amíg A. alszik. Elkezdtem a kalóriaszámolást tornázással kb. 2 hónappal a szülés után. Eredmények a következők: 1. Kalóriaszámolás: betartottam 1,5 hétig, utána hazamentünk a szüleimhez 1,5 hétre, ahol hagytam az egészet a fenébe, és…..
Edit.hu 2013.07.19 08:15:45
@Scala: Na vegyük sorjában :)
1. 9 hósan Milán nem kel éjjel, este 9-10 körül feküdt és reggel elég stabilan kelt 6-kor. Most (10,5 hó) van az, hogy mintha kitolná a kelést, szóval szerintem lehetne előbb, 8 körül fektetni, és akkor hozná a 6 órás kelést ami nekem tökéletes lenne. Szerintem jövő héten kezdjük átszoktatni.
Amúgy olyan 5 hó körültől alszik éjjel.

2. lsd 1. :) nem kelt már éjjel

3. Milán még (szinte) 100% anyatejes volt mikor már nem kelt éjjel. Szóval ezt nem tudom, már barátnőm 11 hónaposat most próbál leszoktatni éjszakai szoptatásról, ő vízzel kínálja.

4. 8 hósan adtam neki joghurtot, aztán 9 hósan túrót, meg sajtot is, ami puhább és el tud rajta nyammogni fog nélkül. Ő szereti mondjuk az ilyet, forgatni a szájában a dolgokat, vannak babák akik öklendeznek. Van a közelben egy termelői piac, onnan vettem a sajtot (csak pasztőrözött tejből készültet).

5. Sima tejet még mindig nem kap (inni), én mondjuk amúgy sem használok sok tejet főzéshez sem (gyakorlatilag semmit), úgyhogy nálunk nem nehéz kihagyni. De lassan szerintem megkínálom vele.

6. Fogzás annyiban zavart be, hogy érzékenyebb a kanálra, mikor hozzáér az ínyéhez, és néha görbül a szája. De úgy tűnik Milán ennél ösztönlényebb, mert azért szépen megeszi az adagját :D Egyébként ő akkor lett nagyon szilárd kaja párti, mikor egyszer 7 hós kora körül valami agymenésem volt és minden nap rengeteget edzettem kb 1 hétig, na akkor érezhetően kevesebb lett a tej, és szerintem rákapott, hogy a szilárd szaporább és kényelmesebb is mint leszívni a tejet :) nem volt tudatos nálam ez amúgy, de jól jött ki. Lényeg, hogy én sosem éreztem rajta, hogy az anyatejet preferálná a szilárddal szemben. De olyan sem volt, hogy elutasította volna a szoptatást, szóval olyan középutas a gyerek :)

7. Vanília ízt szereti, de alapvetően nem adok cukrozottat, persze 100%-ban nem zárom ki, néha kap kekszet. Tejpépet én még nem vettem.

8. Kap kekszet néha, ha mondjuk már üvölt a kajáért de még idő mire kész v ilyesmi. Vagy ha látom, hogy nem volt elég a kaja és nincs több. Babapiskótát még nem próbáltam, inkább a babakeksz (nem veszek babapiskótát mert megenném, ez komoly). Meg én szoktam neki néha gyümölcsbe búzakorpát, vagy ha zabkását főzök magunknak, abból félreteszek és kap a kajájába (gyümölcs mellé). Meg tésztát / rizst is eszik már, 2 hete már tojásos tésztát is.

9. Nem kel éjjel. Fogzás miatt 2-szer kelt, az akkor valóban nonstop 2-3 óra üvöltés, de olyankor nála ki is jött a fog, és utána visszaaludt. Másik fog nappal jött ki, ugyanígy zajlott. Én ilyenkor magam mellé veszem, ráfektetem a hasamra, simogatom és olvasok míg ő üvölt, ezen egyszerűen túl kell lenni, sajnos fáj neki. Most utóbb lerövidítettem azzal, hogy miután levágtam, hogy ez fogzás, addig nyomogattam az ínyét, míg át nem tört, persze fájt neki, de megspóroltunk egy plusz óra bömbölést. Szerencsére nem dobálja magát v ilyesmi, szóval nálunk ez bevált.
Illetve most van annyi fennforgás az éjszakával, hogy újabban hajnalban megébred tojni, 4-5 között, és ez miatt ha vissza is alszik az már nem nyugodt alvás, ha kiveszem tisztába tenni, akkor annyira megélénkül, hogy esélytelen visszarakni. Szóval lehet, hogy vacsinál kevésbé rostosat kell adni, ez a problémakör megoldásra vár egyelőre :D

Na, litánia lett, de remélem lesz benne hasznos.
Edit.hu 2013.07.24 14:51:45
@Scala: A Fosfovit nevűt, olasz cucc. Vagy pedig a Detki bio babakekszet, tök jó hosszúkás alakjuk van, tudja fogni jól. Ár döntött egyébként, a többi amit a Sparban láttam, kb 6000 Ft per kilóra jött ki, na az nekem kicsit erős.

Érdekes amúgy hogy a védőnőd tiltja a tejet, én 8 hós kora óta adom a joghurtot, túrót is, tök szereti gyümölccsel például. Tejföl pedig nagyon jó kenyérfélére, mégsem a dög zsíros vaj. Normál tejet mondjuk én is csak egyéves kora körül akarok neki adni.

Tésztát én pici darabokra vágom (egy ideje már nem turmixolom), ha valami túl darabos, akkor olyat csinálok, hogy a felét megturmixolom mondjuk, hogy legyenek azért darabok, szépen tanulgatja, egyre kevesebb az öklendezés. Milán mondjuk ilyen szempontból laza, ha valamit szeret, és kicsit öklendezik is, nem rendíti meg az étvágyát, nyomatja tovább :D

Vaníliának megadtam a módját, rúdból kapartam neki túróhoz :D Amúgy szereti még a fahéjat is, almához, banánhoz, tejtermékhez. Meg szinte az összes zöldfűszert. Ez tudom durva, de múltkor a currys cuccot nézte ki a kezemből, ízlett neki, mondjuk csak kóstolót kapott.

Mi most egyébként megpróbáljuk az egyik Mulumil esti pépet, nincs benne hozzáadott cukor, még nem kóstoltam, ma vettem. Ugyanis szerintem túl sok rostot kapott Milán és hajnalban állandóan felkelt ez miatt, beindult az emésztése. 6 órai kelés a mi normál munkábajárós rutinunkba illeszkedik, így együtt reggelizünk a férjemmel, én nagyon szeretem így, nyugis reggelivel kezdeni a napot.
Edit.hu 2013.07.27 17:11:32
@PrettyWitch: Ivason azt javaslom ne aggodj. En porogtem rajta, szerintem jobban eroltettem mint kellett volna, utalta is :) Aztan lass csodat miota nem szopik Milan egyaltalan, iszik. Valtozo mennyisegben, probalom sokszor kinalni, de tul.kepp szerintem iszik amennyi kell neki.
Ezen agyalok. Hogy talán újra kellene kezdeni a diétát, a kalóriaszámolást, a mozgást és ezekkel együtt a blogírást is. A. már 2 hónapos, tündéri gyönyörű pici baba. Illetve csak nekem pici, de igazából nő, mint a gomba, már 6,4 kg és 65 cm (ez utóbbi csak közelítő…..
Edit.hu 2013.03.12 12:21:12
@Scala: De jó, hogy érzed, hogy ment? Térded bírta? Nekem az első futás után olyan izomlázam volt, hogy valami rettenet :)
Mi képzeljétek, szombaton azt csináltuk, hogy férjem felvette Milán hordozóban, kimentünk a szigetre, én futottam egy kört (inkább kocogásnak nevezném), aztán férjem nyomott egy lángost hazafelé a hunyadi téri piacon (én meg végignéztem, pedig imádom a lángost), tök jó program volt. Lehet, hogy következőleg félidőben megcseréljük a gyereket és akkor ő is tud futni, meglátjuk.
Edit.hu 2013.03.18 13:02:27
@Scala: Na az ilyen véletlen balesetektől mindig megőrülök, ha hátráltatnak valamiben :) rengeteget tudok puffogni. De akkor ezek szerint azóta jobb. Mi elutaztunk hétvégére, a hóból pont nem kaptunk, bele sem gondolok mi lett volna, ha beragadunk gyerekkel az úton... Mondjuk feltételezem annyi eszünk lett volna, hogy nem indulunk neki ítéletidőben. Viszont ami lelombozott, hogy másztunk hegyet, férjem vitte a hátán Milánt, nagyon jól bírta, viszont nekem felváltva fájtak a térdeim és ezt nem tudom mire vélni. Úgyhogy ha esetleg meg tudod adni annak a bevált csontkovácsnak a kontaktját, akkor megköszönném. Először mindenképpen megnézetem magam ortopéd orvossal, de gőzöm sincs, kihez menjek, csak a netről tudok informálódni. Dr Knoll Zsoltot ajánlották, rendel Tatán is ami tök jó, mert anyósom ott lakik, de ahogy nézegettem, nála nem úszom meg, hogy otthagyjak egy kisebb vagyont. Ezt még megrágom magamban, épp költözni készülünk, szóval spórolás ügyben be kéne keményíteni :)
Edit.hu 2013.03.20 17:26:01
@Scala: Én jegyeztem a számot! Köszi szépen :)
Egy gyors helyzetjelentés: 2012. december 26-án hajnali fél 1-kor megszületett A.! 4,5 kg, 57 centi, egészséges, tüneményes baba! Nem volt császár, mert az UH "csak" 4 kg-t mért, de nem volt semmi probléma a szüléssel. Végre egyszer hasznos volt a széles csípőm :) December 29.…..
Mivel még mindig egyben vagyok és itthon, folytatom a sorozatot. Már nincs olyan sok hátra :) Ez egy nagyon hiánypótló előadás volt: egy gyerekorvos tartotta, és kicsit más szemlélettel, mint a nőgyógyászok. Hosszú távon mindenképpen hasznos lesz, úgy gondolom. 1. Születés…..
Edit.hu 2012.12.23 04:18:22
@PrettyWitch: Nem tudom, van-e benned felelem a csaszartol (nyilvan szinte mindenki a komplikaciomentes huvelyi szulesben bizik). Csak gondoltam leirom, hogy szerintem nincs mitol tartanod, ahogy olvastam, a SOTE-n sem vagjak at a hasfalat, csak szethuzzak az izmokat (erthetetlen szamomra, hogy sok helyen nem igy csinaljak). Nalam is ezt a technikat alkalmaztak, nagyon kimeletes. Az elso felallas volt necces, eros szedulessel, mondjuk en extra sok vert vesztettem. Utana gyakorlatilag orarol orara jobb, setalni kell, az sokat segit a regeneralodasban. Babat ellatni abszolut nem volt gond, mondjuk en ejszakara mindig par orara leadtam :)
3 nap utan engedtek haza, akkor meg nem voltam egy speedy gonzales, de gyerekezes abszolut ment, haztartasban szerencsere volt segitseg. 4 hettel szules utan volt olyan erzesem, hogy minden a regi. Szoval hajra, azert persze szurkolok, hogy ne legyen csaszarra szukseg :)
Edit.hu 2012.12.23 10:25:15
@PrettyWitch: Tej téma: neten írnak csomó mindent, meg ugye van a tankönyvi duma, hogy császárnál később indul be a tej, stb. Nekem a kórházban azt mondták, hogy a valóságban inkább egyénfüggő a helyzet, mert a tejelválasztást a méhlepény leválása indítja be, szóval hormonálisan leginkább mindegy, hogy hogyan szül az ember.
Nekem szubjektív véleményem, hogy a gyakori mellretétel segít, és szerintem fontos, hogy hívj valakit a csecsemőosztályról, aki megerősít, hogy helyes a technikátok (akkor is, ha úgy érzed, hogy a gyerek jól szív). Lehet aztán, hogy kifogod épp a tutit, de a csecsemősök legtöbb helyen nem túl 'proaktívak', viszont minden további nélkül jönnek, ha hívod őket.
A kórházi szobatársam annyit mondott még (3. gyereke született), hogy amíg csak előtej van, nem érdemes sokáig mellen hagyni a babát (csak kb. 5 perc), mert különben feláztatja nagyon a bimbót és jobban kisebesedik. 5 perc alatt simán leszívja azt a minimális előtejet ami van. Milán valahogy nem sebesített (ez szerintem szimpla szerencse), úgyhogy én hagytam tovább, de szerintem ez is egy abszolút megfontolandó tanács.
Ezt az előadást egy fiatal pszichológus hölgy tartotta. Amiket elmondott, azok egy része evidens volt, de volt jópár hasznos tanácsa is. 1. Anya-magzat kapcsolat a terhesség szakaszai során: (i) első trimeszter: az anya feladata elfogadni a babát, magát a terhességet: "mi egyek…..
Edit.hu 2012.12.19 17:44:14
@PrettyWitch: Ranschburg nekem azért tetszik, mert tárgyilagos. Segít megérteni, hogy amikor egy új feature megjelenik a gyereknél, annak idegrendszerileg mi a háttere. Példa: féléves koruk körül elkezdenek mindent a szájukba venni. Persze fogzanak, szóval ömlik a szájukból a nyál. És akkor leírja, hogy ez tök fontos, hiába néha elég gusztustalan, de ebben a korban a legfontosabb érzékszervük a száj. Ezért tolnak be mindent az arcukba.
Vagy hogy 10 hós koruk körül mindent le akarnak dobálni magasról. Szóval ha nyugisan akarsz vacsizni, készíts az asztalra 20 papírgalacsint, aztán dobálja azokat :)
Én irtó türelmetlen típus vagyok sajnos, de szerintem így, hogy érti az ember nagyjából, hogy mit miért csinál, sokkal elfogadóbb az ember. Sőt külön érdekes, hogy mikor mi jön :)

@Scala: Ma gondoltam Dr. Spockra. El kellett utazzak temetésre, ma autóztunk vissza Milánnal apukámtól. Persze reggel még a dédszülők megtutujgatták (annyira helyesek voltak együtt, és most a temetés miatt mindenki érzékenyebb passzban volt, szóval nem akartam mondani, hogy ne nyüsztessék a gyereket). Aztán autóztunk 200km-t, utána villámgyors cuccolás itthon, irány a 3 hós oltásra, mert ugye jövő héten nincs a doktornő, múlt héten meg hiány volt oltóanyagból... na lényeg, hogy Milán olyan szinten kikészült, hogy a világon semmi nem nyugtatta meg (a szokásos jolly jokerek sem, mint hordozókendő, babakocsiban toszigatás). Szeme majd leragadt, de ordított mint a sakál, végül álomba bömbölte magát. Kétlem, hogy életreszóló lelki sérülést szenvedett volna, de el sem tudom képzelni, hogy valaki a sírni hagyást, mint módszert javasolja.... Na nem akarok drámázni, hogy 'jaj megszakadt a szívem' meg hasonlók, de baromira sajnáltam szerencsétlent, remélem, most horpaszt egyet aztán visszatér közénk :)

Na litániát írtam, bocsi!
Edit.hu 2012.12.19 17:45:12
@Scala: Igen, ez van meg nekem is.
A múlt héten hogy örömködtem, hogy nem híztam - a héten sikerült bepótolni, sőt :(   baba előtt 36. hét 37. hét 38. hét 2012-03-24 2012-12-03 2012-12-09 2012-12-16 Testtömeg (kg): 69,4 91,1 91,2 94,2 Gyarapodás (kg):…..
Edit.hu 2012.12.18 11:32:01
@fiúsmama: Terhesseg gyerekkel (plane picivel) kokemeny lehet, plane ha az embernek nem igazan van segitsege.

@PrettyWitch: Tesom 17 kilot hizott a terhesseg alatt es 2 honapos babaval mar alig van rajta valami, o ket kilo pluszt mond, en gyakorlatilag ugyanolyannak latom mint volt. Szoval suly szerintem no para ha csak nem eszel vegletesen eszetlenul a szoptatas alatt.
SOTE II-n egyebkent szerintem jo kezekben vagy, barmikor is esel be szulni, szakmailag nagyon rendben vannak. Bar nyilvan ad egyfajta komfortot a megszokott dokid :)
Edit.hu 2012.12.18 22:44:01
@PrettyWitch: Igen, amint elkuldtem beugrott, hogy te SOTE I-es leszel :)
Es abszolut jogos, hogy ragaszkodsz a dokidhoz, eles helyzetben jobb egy ismeros arc, akivel mar egymasra vagytok hangolodva.
Ez akár egy jó előadás is lehetett volna, ha az előadó követi a napi szintű jogszabályváltozásokat, de időnként úgy tűnt, hogy mi, kismamák jobban képben vagyunk a témával, mint az előadó :( Épp ezért a leírtak nem biztos, hogy teljes mértékben valósak, ne támaszkodjon…..
Edit.hu 2012.12.15 12:59:19
@Scala: Nekem a baratnom azt ajanlotta, hogy ne cumisuveget hanem pici Medela babapoharat vegyek, neki az valt be. Haromszazvalahany forint a Brendonban, linkelni most nem tudom, mert telefonrol irok. En is vettem de egyelore nem volt hasznalatban. Allitolag jobb, mert a bebi nem szokik el a cicitol. Tejet o (vagyis hat a ferje, mert nyilvan akkor kell ez ha o nincs otthon) melegvizbe allitva melegitette es siman csak belenyomta az ujjat ugy nezte a homersekletet.
Edit.hu 2012.12.15 17:14:56
@Edit.hu: Linkelem a poharat
www.brendon.hu/Products/ViewDetails/25480?storetype=store&store=32
Nekem is ott pihen a szekrényben, de barátnőmnek bevált.
Most nem csupán megírni felejtettem el a bejegyzést, de az eredetileg hétvégi mérés is hétfőre csúszott...   baba előtt 34. hét 35. hét 36. hét 2012-03-24 2012-11-18 2012-11-25 2012-12-03 Testtömeg (kg): 69,4 89,4 90,5 91,1 Gyarapodás (kg):…..
Edit.hu 2012.12.11 22:57:49
@Scala: Az jó azért, ha az orvos megerősít, hogy minden rendben, még ha te érzed is, hogy minden oké :)

@PrettyWitch: Ahogy én tudom, a gyermekágy alatt ugyanazért tilos a szex, amiért például uszodába sem lehet menni, a fertőzésveszély miatt. Elvileg a vérzés teljes abbamaradásával újra lehet kezdeni, de nyilván jobb kivárni, míg lát a doki.

Más dolog: babaúszásról ti mit tudtok? Én imádom a vizet (múlt vasárnap végre újra eljutottam usziba) és abszolút el tudom képzelni, hogy valami vizes foglalkozásra menjek a gyerekkel is. Viszont eszméletlen drága, 4-5 ezer egy foglalkozás, szóval nem tudom ér-e ennyit.
Edit.hu 2012.12.12 11:34:58
@Scala: Na ez jó info, köszi, meg is találtam a neten. Az ár két szülőre vonatkozik, ez külön tetszik nekem :) Épp agonizáltunk a férjemmel, hogy mi legyen a karácsonnyal, mérsékelni kéne az ajándékozást, ez még akár jó is lehet mint közös program.

@PrettyWitch: Milyen az az úszópelus? Sima drogériában (DM, Rossmann) lehet kapni? Hallottam már róla de még nem jártam utána.
Edit.hu 2012.12.12 14:45:22
@Scala: Arra gondoltam, hogy januartol vinnem, most mult ugye 3 hos (bennevan mar a korban :D)
Furdeni szeret nagyon, hatha ezt is elvezne. Tetszik amit ez a Rubin Hotel ir, hogy csak babaknak van fenntartva a medence, kulturaltan lehet szoptatni meg minden. Egyedul annyi aggalyom van, hogy mi mindig csomo programot szervezunk hetvegere, szoval lehet, hogy macera ezt meg belepasszintani - na de ezt ugyis latni fogjuk.
Egy hetet lemaradtam ezzel a bejegyzéssel, de kezd egyre kevésbé érdekelni a saját alakom.   baba előtt 33. hét 34. hét 35. hét 2012-03-24 2012-11-11 2012-11-18 2012-11-25 Testtömeg (kg): 69,4 87,9 89,4 90,5 Gyarapodás (kg):…..
Edit.hu 2012.12.03 08:33:46
@PrettyWitch: Én tolom a koffeinmenteset, Tchibo Gold instant fajta. Napi egyet / kettőt, néha mixelem gabonakávéval (annak az ízétől sokan undorodnak, de nekem tiszta nosztalgia, nagymamám csinált régebben mindig). Gyereknek meg se kottyan úgy tűnik, élénkítő hatását én nem érzek. Kólát teljesen kiiktattam, pedig terhesség alatt ittam azért hetente egyszer-kétszer.

@Scala: A Kriston számomra nem adott meggyőző magyarázatot arra, hogy miért ne csináljuk a vizeletvisszatartós dolgot. Voltam nála tanfolyamon, nem 100%-ban emlékszem, hogy mit mondott erre, de nagyvonalakban valami olyasmi, hogy ha pisilni kell, akkor pisilni kell, nincs értelme visszatartani, túlfeszíti a hólyagot meg a pszichédnek sem jó (ő mindenbe behozza a pszichét :D). Számomra ez önmagában még nem indokolja, hogy ne lehessen megszakítani a pisilést, akkor a hólyag már úgysem feszül annyira. Na nem tudom, nekem egy szülésznő meg kifejezetten javasolta ezt a módszert.
Edit.hu 2012.12.03 23:27:04
@Scala: Szerintem a Kriston tréning annak jó, aki ezekről az intim dolgokról nem mer/tud beszélni. KA teljesen nyíltan beszél bármiről szerelem/szex/szülés/belső konfliktusok/stb. témában, aki ilyesmiben gátlásos, annak felszabadító lehet. Én egy barátnőmmel voltam, mi jól szórakoztunk, de nem találtam átütőnek. Azért választottam a KA tanfolyamát, mert valahogy kíváncsi voltam a nőre is. A tesóm egy tanítványánál végezte el a tanfolyamot, ő hasonlót mondott, mint amit én tapasztaltam, de talán nem kapták olyan töményen, mint mi az Anditól :)
Na lényeg, hogy ha a gátizmok erősítése a cél, szerintem a tanfolyam felesleges (elég a netes gyakorlatsor vagy a KA könyve). Ha olyan típus valaki, hogy istennőnek érzi magát attól, hogy masnit köt a hüvelyével, akkor imádni fogja az egész cécót.

Aztán ha úgy döntesz, hogy elmész, szerintem próbálj olyan kurzust választani, ahol több alkalomra van lebontva, a hétvégi intenzív tanfolyam szerintem túlzás. Mi hetente egyszer mentünk 3 órára, ez így teljesen jó volt.
Tegnap voltam először CTG-n, nagy élmény volt :) A doki mondta, hogy úgy érkezzek, hogy előtte fél órával ettem. Ezt sikerült teljesíteni, de azzal, hogy du. 4-re mentem, és 3-ig előtte dolgoztam. Elvileg most volt az utolsó munkanapom, bár szombaton még be kell mennem…..
Edit.hu 2012.12.01 15:28:09
@PrettyWitch: A barátnőmnek a csokis keksz vált be, mindig megevett kettőt miközben a dokihoz autózott CTG-re. Nálam ez nem játszott, mert cukordiétára voltam fogva, szóval én a hasamat kocogtattam mindig, attól is mindig megélénkült a kis Miszter :)

Futás: szerdán kimentem a szigetre, lenyomtam egy kört 1,5 perc futás 1 perc séta kombóban, valami 35 perc alatt. Siralmas idő, na de most nem is ez a lényeg. 11 héttel vagyok a szülés után, és tul.képp olyan volt az egész, mint bármelyik újrakezdés hosszabb kihagyás után, semmi extra. Viszont dupla sportmelltartó kötelező!! Nem tudom, kosármérettel hogy álltok, én B/C-ről (inkább egy kisebb C) nőttem E-re, szóval eddig nem kellett olyan komoly tartószerkezet futáskor :)
Edit.hu 2012.12.03 08:16:56
@Scala: Igen, picit magasabb lett a terheléses cukor, szóval diétáztam. Nem kellett olyan vészesen komolyan vennem, de lényegében ilyesmit, mint süti, fehér kenyér és társai kizártam. Ami baromi érdekes egyébként, hogy a 30. héttől kezdtem a diétát és a súlyom onnantól kezdve kb. 1 kilót nőtt, pedig a zsiradékokat nem fogtam vissza (hogy enyhén fogalmazzak).
Az utolsó mérés a bűvös 20-as jegyében telt :)   baba előtt 32. hét 33. hét 34. hét 2012-03-24 2012-11-04 2012-11-11 2012-11-18 Testtömeg (kg): 69,4 87 87,9 89,4 Gyarapodás (kg): - 17,6 18,5 20 Ideális gyarapodás (kg):…..
Edit.hu 2012.11.26 13:32:45
@PrettyWitch: Itt tudsz kendőt kölcsönözni:
www.hordozo.hu/kolcsonzes-babahordozo-eszkoz

Én még nem jártam náluk, de szerintem egy felkötést meg is mutatnak szívesen (a tanfolyamuk fizetős amúgy). Ismerősök jókat mondtak erről a Hordozóházról.
Edit.hu 2012.11.27 20:11:14
@Scala: Piros vérzés vagy csak pár csepp, barna? Nekem volt pár csepp barna még a 8. héten is (nem is minden nap, szóval többször hittem, hogy elmúlt), 10. héten múlt el teljesen.
Doki majd biztos jobban tudja, de a kevés barna az nagyon valószínű, hogy hormonális, viszont ha piros és bővebb, az utalhat bentmaradt lepénydarabra, ezt UH-val meg tudja nézni.

@fiúsmama: Én is így tudom, hogy a rugalmas kendő szinte azonnal használható, de az anyukának nem javasolják, mert terheli a gátizmokat. De ha van férj / nagymama / barátnő, aki hordozzon, akkor pár óra simán mehet rögtön születéstől.
Edit.hu 2012.11.29 18:54:45
@fiúsmama: Sörrel az a tapasztalatom, hogy durván növeli a tejtermelést!! Nyilván csak alkoholmenteset próbáltam, de mikor elkap a frász, hogy nekem biztos kevés a tejem, akkor benyomok egy dobozzal. Iszonyatosan berobbantja a ciciket :)
Nagymamám meséli, hogy ő is sörözött szoptatás alatt, orvos javasolta, alkoholmentes persze sehol nem volt még akkor. Apám nem szenvedett semmiféle károsodást, sőt :D
Szokás szerint lemaradva, de itt vannak a centik.   baba előtt 31. hét 32. hét 33. hét 2012-03-24 2012-10-27 2012-11-04 2012-11-11 Testtömeg (kg): 69,4 84,8 87 87,9 Gyarapodás (kg): - 15,4 17,6 18,5 Ideális gyarapodás (kg):…..
Edit.hu 2012.11.20 10:29:23
@PrettyWitch: Pont valamelyik nap jutott eszembe ez, hogy nem látni piros lánycuccokat. Nekem rengeteg volt gyerekkoromban, most inkább a pasztellek mennek. Az mondjuk számomra is érthetetlen, hogy a lány-részleg miért rózsaszín egy csomó helyen, nagyon bizarr látvány.

Amúgy szerintem odáig leszel majd, ha meglátod milyen helyes szépen felöltöztetve, még ha te magad nem is vagy nagyon öltözködős típus :) Én szeretek nagyon öltözni, de érdekes módon a gyereknek vásárolni valahogy nincs türelmem. Szerencsére anyósom rá van pörögve a témára, és az ízlése is teljesen megbízható, szóval a gyerek mindig tutin néz ki :) Kivéve, mikor durván összehányja magát. Ma éjjel valahogy összehozta, hogy a hajára is jutott, iszonyat savanyú tej szaga volt reggelre a gyereknek, a haja hátul meg be volt rasztásodva :D
Edit.hu 2012.11.20 11:51:33
Ja és lányok, nem tudom, a lifetilt blogot olvassátok-e, nem is lényeg, mert összességében nem sokra tartom, viszont követtem a lépcsőzős srác kezdőknek szóló edzéstervét, már 2-szer, ez szerint:
lifetilt.blog.hu/2012/10/10/lifet_lt_innovacio_a_lepcsozes#comments

Nagy belmagasságú a házunk, van 110 lépcsőm. Mikor a kis miszter alszik, kitolom a lépcsőházba és ott kocogok mellette, gyakorlatilag 2 percenként rá tudok nézni. Meg nálunk elég kicsi a ház, viszonylag családias légkörrel, szóval ezt nyugodtan meg merem tenni. Egy 10 emeletesben azt hiszem nem tenném. Na csak azért írom, mert korábban taglaltuk a mozgás dolgot, és gondoltam beszámolok, hogy a tej nem lett kevesebb, gyereknek ugyanúgy ízlik, ellenben az én közérzetem mérföldekkel jobb lett. Meg hasazni is elkezdtem (derekam miatt fontos, nem csak esztétika), ezt a gyerek külön élvezi, mert együtt fekszünk a szőnyegen, neki van esemény, játéknak fogja fel. Úgyhogy tényleg csak javasolni tudom nektek is, hogy 2-3 hónap után kezdjetek csinálni valamit :) Hasizmozásra mondjuk nem árt, ha doki is rámondja az áment, van akinek nagyon szétnyílnak az izmai.
Edit.hu 2012.11.21 11:10:12
@PrettyWitch: Igen, én is leginkább futni mennék, ez a lépcsős dolgot picit félmegoldásnak érzem. Viszont nem kell elhagynom a házat, és mégsem a szobában kell bohóckodnom, ez jelenleg mindent visz. Ha anyósom jön unokázni jövő héten, szerintem kinézek a szigetre, meglátom mit bírok.

@Scala: Nem vittem túlzásba, de nem is bírtam volna szusszal :) Én hiszek abban, hogy a test jelez. Példa: még én sem tudtam, hogy terhes vagyok, de a futás már nem esett jól. Utóbb kiderült, hogy a lepény nagyon lent tapadt, és ha futok, esélyes a vetélés. Ezzel szemben a spinning + úszás simán ment majdnem végig, fura, de mozgás sosem esett olyan jól, mint a 2. trimeszterben.
Ahogyan az előző bejegyzésben írtam, ezt a centizést megelőzte pár olyan nap, amikor nem voltak korlátok. Az eredmény rögtön meg is látszott: egy hét alatt +2,3 kg. Remélem, ez egy egyszeri nagy kiugrás volt, és a továbbiakban ennyit nem fogok hízni hétről…..
Edit.hu 2012.11.15 17:11:10
@Scala: Mi az Espumisant nyomatjuk, ha jól tudom, ugyanaz van benne, mint az Infacolban. Infacol talán töményebb, de nem vagyok biztos. Használ egyébként nekünk, de nem szüntette meg a gondokat teljesen.

Colief nagy szivatás, egyetértek. Barátnőm megvette (egy hónappal járnak előttünk), aztán mikor meglátta a használatit, szépen vissza is csomagolta. Ideadta nekem, de mikor megláttam a használatit, én is bontatlanul visszatettem a dobozba.
Legjobb, hogy tesómnak mondom (miénknél egy hónappal fiatalabb fia van, igazi baby boom van nálunk :D), hogy nehogy megvegye a Coliefet, mert van egy bontatlan. De már túlvolt rajta, kétszer használták, aztán hagyták a francba, mert macera :D Tartogatni sem lehet, 3 hétig jó.

Szóval Boszi, nehogy megvedd, nálam van egy bontatlan, és több gyerek nem születik a környezetemben mostanában, úgyhogy szívesen lepasszolom.
Edit.hu 2012.11.17 08:15:52
@PrettyWitch: Nekem is soknak tűnik a 6 óra. Mármint ha ez a 'must'. Mert ha összejön, akkor tök jó, de nem hinném, hogy baja lesz, ha egy-egy nap egyáltalán nem jut ki, vagy csak pár órára. Én azt csinálom, hogy minden napkiviszem egyszer járni egyet, ez olyan 1-2 óra általában, néha több, de ha úgy jön ki a lépés, akkor kevesebb is lehet. Plusz rendszerint egyszer kint altatom. Szóval nekem kb. 4 óra jön össze egy nap, de szerintem így kitűzni, kábé perce pontosan, hogy akkor 6 óra, kicsit erős. Persze ha jól beöltözteted, rosszat biztos nem teszel vele, csak épp a gyerek kintléte körül forog a napod :)
Edit.hu 2012.11.17 16:36:12
@PrettyWitch: Pontosan! Nem fázik meg, ha jól be van öltöztetve. Legtöbb baba elalszik, ha kocsiztatod kint, ha a tiétek is ilyen lesz, akkor kb. annyi elég lesz majd, hogy kitolod és már durmol is. Nálunk Milán hason alszik, szóval mostanra már annyi elég, hogy beöltöztetem, betakarom, hasra fordítom a kocsiban. Amint áttolom a küszöbön, rendszerint le is nyugszik és megy a szunya. Hihetetlen, de működik :)
És akkor itt jött a feketeleves...   baba előtt 30. hét 31. hét 32. hét 2012-03-24 2012-10-19 2012-10-27 2012-11-04 Testtömeg (kg): 69,4 84,5 84,8 87 Gyarapodás (kg): - 15,1 15,4 17,6 Ideális gyarapodás (kg):…..
Edit.hu 2012.11.09 09:09:01
@Scala: Igen, KA picit hibbant szerintem is :) A tanfolyama amúgy szórakoztató, egy jelenség a nő, bár nekem tényleg túl keményvonalas. Aztán végül a tornát egy szülésznő instrukciói szerint csinálom, lényegesen egyszerűbb és szerintem ugyanúgy beválik. Ő (a szülésznő) nem tiltotta terhesség alatt, 32. hét után kifejezetten javasolta.

A bébi 2520 g volt (köldökcsipesszel, hehe, anélkül lehet, hogy irány az inkubátor), teljesen egészséges, de lepény gond miatt nem tudtam tovább hizlalni. 51 cm volt, ehhez a súlyhoz valószerűtlenül sovány, nagyon bizarr látvány volt, látszottak a csontjai :) Azóta persze összekapta magát.
Edit.hu 2012.11.10 12:08:22
@PrettyWitch: Nem vagyok a téma szakértője, de abból is gondolom, hogy a gáttorna segít (nyilván nem mindenható), hogy nagymamám 3 gyerek után 70 felett hallott róla először, kipróbálta, és szerinte használt.

Én egyébként ezzel a 'csak gyógytornász' dologgal picit szkeptikus vagyok, szerintem amint ráérez az ember a gátizmok mozgatására, nagyon mellélőni nem lehet. Úgy értem kétlem, hogy az ember kárt tehet magában :)
Edit.hu 2012.11.14 09:56:41
@Scala: Ez érdekes, lehet abban egyébként valami, hogy vitaminhiány van a háttérben, fene tudja. Mondjuk már ovis koromban is nagy zsír-fan voltam az elmondások alapján, pedig anyum nagyon korszerűen kajáltatott, korán messze túlmutatva, szóval nem a rossz családi példa van a háttérben.
Na majd rákeresek erre a vitaminhiányra, hátha találok valami érdekeset.
A Pink Pooch cég gyöngyös karkötőjét hírességek arcképe díszíti: Audery Hepburntől Elvis Presley-n keresztül Marilyn Monroe-ig a legjellegzetesebb "arcokat" viselhetjük a csuklónkon. Jópofa, de szerintem csak fiataloknak (vagy lélekben ifjaknak) állhat igazán jól. ..
A színésznő meglepően decens és elegáns ebben szürke ruhában. A szandál valamiért nem tetszik annyira, és a ruha is lehetne hosszabb (elég csúnya ugyanis KC vádliján a bőr). De azért láttunk már tőle sokkal rosszabbat is.7/10 ..
not at home... Adrenalinsokk 2008.06.16 21:35:00
Vagyis én és a hullámvasút. Aki nem tudná, tériszonyos vagyok és már egy nagyobb zökkenőnél is liftezik a gyomrom.Vasárnap átmentünk Németországba az Europa Parkba. Ez Európa második legnagyobb vidámparkja (az első Euro Disney, Párizs mellett). A Park legnagyobb…..
not at home... Dijon 2008.05.27 19:51:00
Előzmények röviden: május 8. itt szünet, meg ugye május 12. is, lévén Pünkösd. 9-én be kell ugyan menni dolgozni, de az szinte semmi :) Kati (Marci anyukája), Zsófi (Marci nővére) és Marci felkerekedtek meglátogatni engem, és ezt milyen jól tették :) Csütörtök este érkeztek,…..
not at home... Régen volt... 2008.05.27 08:56:00
... hogy utoljára jelentkeztem, de most újra vagyok. Csak röviden írok, mert az elmúlt időszak elég sűrű volt és lesz is, a mai nappal együtt. Helyzet: tegnap volt egy mélypont. Amolyan totális. Mi más is lenne a dolog fő okozója, mint a számítástechnika :) Indult a nap azzal,…..
Ágika uccsó napján a reptérre menet tettünk egy kis kitérőt. 28 kilométerre innen található egy Valentigney nevű helység :D Épp úgy ejtik, ahogy a mi nevünket, talán annyi különbséggel, hogy az 'e' betű valahol az 'a' és az 'e' között van, ez valami utánozhatatlan francia…..